Groen

Heel Groningen Gidst

In juni gaan ruim dertig gidsen er één of meerdere keren op uit om je te vertellen over hun passie, hun kennis met je te delen en om je te laten verwonderen over schoonheid van het landschap en de natuur in Groningen.

Locatie

Adres:
Natuur en Milieufederatie Groningen
Bankastraat 77
9715 CJ Groningen
Plan je route

Wil jij te weten komen wat er in de slootjes leeft? Struinen over een zonnepark? Ontdekken wat natuurinclusief boeren inhoudt? Meer leren over, insecten, vogels of de geschiedenis van het landschap? In samenwerking met Het Groninger Landschap, Landschapsbeheer Groningen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en IVN heeft natuur en milieu federatie Groningen iets bedacht: Heel Groningen Gidst! De tofste privé-excursie voor en door Groningers met een groen hart.

In het groene netwerk van Groningen ligt de kennis over natuur, milieu en landschap voor het oprapen. Met elkaar weten we meer dan een bibliotheek aan boeken kan bewaren, en onze kennis is leuker, eigenwijzer en veel gezelliger dan je op Google kunt vinden. Om die kennis tastbaar te maken is juni 2021 uitgeroepen tot de maand van heel Groningen Gidst!

De deelnemende gidsen hebben met hun uitjes een prachtige dwarsdoorsnede van Groningen neergezet op het gebied van biodiversiteit, landschap, natuur en duurzaamheid.

Wanneer

  • dagelijks t/m 30 juni 2021