Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

'Vrede in de Brugstraat' door Marius de Schaar

Locatie

Raamgalerie De Prachtvink
Platinalaan 505
9743GZ Groningen
Plan je route

Reserveer tickets

Van 1 tot en met 30 juni 2024 exposeert Marius de Schaar, kunstenaar uit Vinkhuizen een knipwerk in zwart papier ‘Vrede in de Brugstraat’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a, 9743 GZ  Groningen.

‘Vrede in de Brugstraat’ is een knipwerk van 40 x 30 cm in zwart papier uit 2023. De Brugstraat is één van de oudste straten van …

Van 1 tot en met 30 juni 2024 exposeert Marius de Schaar, kunstenaar uit Vinkhuizen een knipwerk in zwart papier ‘Vrede in de Brugstraat’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a, 9743 GZ  Groningen.

‘Vrede in de Brugstraat’ is een knipwerk van 40 x 30 cm in zwart papier uit 2023. De Brugstraat is één van de oudste straten van de bijna duizendjarige Stad met tal van monumenten van eeuwen her. En al eeuwen is het een drukke straat van komen en gaan, van oost naar west en terug. De huizen, hoewel talloze malen verbouwd, hebben vele generaties aan zich voorbij zien trekken, allemaal eigenwijze en vaak jonge mensen die weten hoe het zit. Eigenwijs gaat gelukkig meestal over en voor ieder komt helaas eens de dag dat hij niet meer door de Brugstraat zal lopen, maar Groningen koestert haar straat opdat ze nog zeker duizend jaar mag blijven in dit gelukkige land waar wel gezeurd wordt, maar weinig gevochten. In welke stad mag je dat treffen dat een onbekende je zomaar begroet met het V-teken? Het is vrede in de Brugstraat!

Marius de Schaar is knipkunstenaar sinds 2009. Hij maakt Nieuw Hollands knipwerk. Zijn onderwerpen haalt hij graag uit zijn directe omgeving, van tandpasta tot vuilnisbak. Speciale interesse heeft Marius in de architectuur van Nederland. Hij legt graag gebouwen vast met zijn schaar, van kerk tot flat. Marius de Schaar heeft geëxposeerd in verschillende galerieën en musea, waaronder het Rijksmuseum. Zijn werk is opgenomen in diverse privé-collecties.

De raamgalerie is een  expositieruimte die alleen van buiten te bezichtigen is, maar dan wel 24 uur per dag, zeven dagen per week. Tot 23:00 uur is de galerie verlicht.

Elke maand wordt er een nieuw kunstwerk van een kunstenaar tentoongesteld.

Prijzen

  • Gratis

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief