Portretten van Verlichting

​In deze donkere maanden zie je in Synagoge Groningen de serie 'Portretten van Verlichting'. Van de Rooms-Katholieke godslamp tot de joodse Menora.

“Het was donker en ongezellig in m'n atelier tegen de Kerst eind 2020 en coronatijd. Toch maar de TL's aan? Een antieke kandelaar met kaars die mijn ouders lang geleden beurtelings begeleide tijdens de rouwdienst, stond op onze slaapkamer. Ik haalde hem van boven, nam hem mee naar het atelier en stak de kaars voor het eerst weer eens aan.”; aldus kunstenaar Ron Glasbeek. Het bleef niet bij die ene kaars, want Glasbeek maakte een serie van zeven schilderijen en dit resulteerde in ‘Portretten van Verlichting’.

​In de donkere maanden zie je in Synagoge Groningen de serie 'Portretten van Verlichting'. Van de Rooms-Katholieke godslamp tot de joodse Menora. Daarnaast zie je hoe licht in het jodendom een belangrijke rol speelt, in het dagelijks leven en gedurende verschillende feestdagen. De expositie wordt georganiseerd in samenwerking met de partners van het Platform Religie en Levensbeschouwing in Groningen.

Wanneer

  • Dagelijks t/m 23 april 2023 13.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • € 5,00

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief