De Dijk - + support: MAARIS
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

De Dijk - + support: MAARIS

Een ding is duidelijk: de blues verlaat je nooit

50 keer stonden ze al bij ons op de planken in De Oosterpoort en het einde is nog lang niet in zicht. Volgend jaar gaan we weer vrolijk verder met de ‘dubbel’ van De Dijk. Op 5 en 6 december betreden de mannen het podium opnieuw. Wij krijgen er nooit genoeg van!

Ontstaan uit de resten van de Amsterdamse groep Stampei, wist De Dijk tijdens de eerste Nederlandstalige golf begin jaren tachtig zijn eerste bekendheid te vergaren. Inmiddels zijn de mannen zevenendertig jaar bezig. Een moment waarop topsporters denken: mooi geweest. Nu afstappen, het trainingspak verruilen voor iets driedeligs. In interviews zeggen ze dan: ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ga iets heel anders doen. Huub van der Lubbe en zijn mannen gaan gewoon stug door. Hoewel, gewoon? De band is constant op zoek naar uitdaging. Dat blijkt wel uit het laatste album …

Lees verder

50 keer stonden ze al bij ons op de planken in De Oosterpoort en het einde is nog lang niet in zicht. Volgend jaar gaan we weer vrolijk verder met de ‘dubbel’ van De Dijk. Op 5 en 6 december betreden de mannen het podium opnieuw. Wij krijgen er nooit genoeg van!

Ontstaan uit de resten van de Amsterdamse groep Stampei, wist De Dijk tijdens de eerste Nederlandstalige golf begin jaren tachtig zijn eerste bekendheid te vergaren. Inmiddels zijn de mannen zevenendertig jaar bezig. Een moment waarop topsporters denken: mooi geweest. Nu afstappen, het trainingspak verruilen voor iets driedeligs. In interviews zeggen ze dan: ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ga iets heel anders doen. Huub van der Lubbe en zijn mannen gaan gewoon stug door. Hoewel, gewoon? De band is constant op zoek naar uitdaging. Dat blijkt wel uit het laatste album Groef, een album vol oude liedjes die een kek nieuw kostuum hebben aangekregen. Het ene nummer viert nu feest als een Mexicaanse mariachi-band, het andere verleidt je in een glimmend zijden pak.

Als het golft

Het hart bloedt misschien anders, maar niet minder hevig sinds De Dijk voor het eerst van zich lieten horen. Als het golft, dan golft het goed, al bijna vier decennia lang. Ze hebben gedanst op de vulkaan, kwamen binnen zonder kloppen, vroegen zich af of ze iets voor ons konden doen. Soms was er niemand in de stad, dan weer was er niets zo eenzaam als een stampvol café. Maar De Dijk bleef spelen. Swingend en bruisend of juist ingetogen. Vol levensvreugde of smart. Want een ding is duidelijk geworden: de blues verlaat je nooit. Wees er dus bij. Zij kunnen het niet alleen.

Support: MAARIS

De Groningse band MAARIS bestaat uit jonge muzikanten die allemaal een passie voor blues en rock delen. De band vormde in korte tijd hun eigen sound en bracht onlangs hun eerste EP Time uit:  “De basis is duidelijk blues, maar dit is nieuw en fris en alle leden van de band laten je dit uitstekend horen. Eén ding slechts: ik vond het te weinig. MAARIS, we want more!”

Lees minder