Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Filharmonie der Aa - Van Wenen naar Hollywood

Afsluiting van het winterproject van symfonieorkest Filharmonie der Aa

Het concert van ons winterproject 2022/3 spelen we wederom met veel plezier in de grote zaal van De Oosterpoort. Ook dit keer staan we weer onder leiding van onze vaste dirigent Jacob Slagter. Vioolsolist is Mathieu van Bellen.

Onder de titel Van Wenen naar Hollywood spelen we de orkestsuite Der Rosenkavalier van Richard Strauss. Deze Zuid-Duitse componist werkte enkele jaren aan de Wiener Staatsopera en situeerde zijn opera Der Rosenkavalier in het Wenen van de 18e eeuw, de tijd van de grote Mozart. Erich Wolfgang Korngold werd op vroege leeftijd door die andere beroemde Wiener, Gustav Mahler, de nieuwe Mozart genoemd. Van hem spelen we zijn prachtige Vioolconcert, gecomponeerd in 1945 toen Korngol…

Het concert van ons winterproject 2022/3 spelen we wederom met veel plezier in de grote zaal van De Oosterpoort. Ook dit keer staan we weer onder leiding van onze vaste dirigent Jacob Slagter. Vioolsolist is Mathieu van Bellen.

Onder de titel Van Wenen naar Hollywood spelen we de orkestsuite Der Rosenkavalier van Richard Strauss. Deze Zuid-Duitse componist werkte enkele jaren aan de Wiener Staatsopera en situeerde zijn opera Der Rosenkavalier in het Wenen van de 18e eeuw, de tijd van de grote Mozart. Erich Wolfgang Korngold werd op vroege leeftijd door die andere beroemde Wiener, Gustav Mahler, de nieuwe Mozart genoemd. Van hem spelen we zijn prachtige Vioolconcert, gecomponeerd in 1945 toen Korngold al lang in Amerika woonde, gevlucht voor de Nazi’s. Hij was daar in aanraking gekomen met de opkomende filmindustrie en kan beschouwd worden als de eerste filmmuziek componist. Zo bezien is hij de voorloper en inspirator geweest van John Williams van wie we zijn The Flight to Neverland (uit de film “Hook”) spelen als spetterende ouverture van dit concert.

Programma

John Williams – The Flight to Neverland
Erich Wolfgang Korngold – Vioolconcert in D major Op 35
Richard Strauss – Der Rosenkavalier

Dirigent – Jacob Slagter
Solist – Mathieu van Bellen, viool

Prijzen

  • € 17,50

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief