Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Jonge Harten Festival - De Nwe Tijd / hetpaleis, Charles Pas, Marthe Koning, De Dansers

Jonge Harten is een negendaags festival voor jongeren vol theater, performance, dans, workshops en meer in Groningen. Op Jonge Harten bepalen theatermakers de agenda. Niet politici, wetenschappers of multinationals, zoals dat op zoveel andere plekken gebeurt. Samen geven zij hun blik op de toekomst. Maar de toekomst vormgeven zonder jongeren kan niet, zij zijn tenslotte de toekomst. Daarom word je als jongere op Jonge Harten uitgenodigd om jezelf als maker van je eigen leven te zien en je stem te laten horen.

17 - 20 november op het programma in Grand Theatre:

(link: https://www.jongeharten.nl/programma/de-nwe-tijd-het-paleis-1984/ text: De Nwe Tijd / hetpaleis - 1984) Vr 17 nov – 20.00 uur

  1. Een land ergens in de toekomst.

De Partij geleid door Big Brot…

Jonge Harten is een negendaags festival voor jongeren vol theater, performance, dans, workshops en meer in Groningen. Op Jonge Harten bepalen theatermakers de agenda. Niet politici, wetenschappers of multinationals, zoals dat op zoveel andere plekken gebeurt. Samen geven zij hun blik op de toekomst. Maar de toekomst vormgeven zonder jongeren kan niet, zij zijn tenslotte de toekomst. Daarom word je als jongere op Jonge Harten uitgenodigd om jezelf als maker van je eigen leven te zien en je stem te laten horen.

17 - 20 november op het programma in Grand Theatre:

(link: https://www.jongeharten.nl/programma/de-nwe-tijd-het-paleis-1984/ text: De Nwe Tijd / hetpaleis - 1984) Vr 17 nov – 20.00 uur

  1. Een land ergens in de toekomst.

De Partij geleid door Big Brother controleert alles en iedereen. Elke stap die je zet, wordt door camera’s gevolgd. Elke uitspraak die je doet, wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Winston werkt op het Ministerie van de Waarheid om de geschiedenis te herschrijven en te herschrijven in lijn met de visie van de Partij. Steeds meer voelt hij weerstand tegenover het systeem dat hij moet dienen. Voorzichtig gaat hij op zoek naar gelijkgestemden. Maar wie kan je vertrouwen? Uiteindelijk lijkt alleen de liefde een uitweg, maar is dat echt zo?

(link: https://www.jongeharten.nl/programma/what-pessoa-taught-me/ text: Marthe Koning - What Pessoa taught me) Za 18 nov – 20:30 uur

De Portugese dichter Fernando Pessoa versnipperde zijn bestaan en zijn poëzie over verschillende personen. Elke persoon is een andere poëtische ontsnappingsstrategie.

In What Pessoa taught me zoekt Marthe Koning naar al deze verschillende identiteiten. Ze doet Pessoa’s gedichten: soms grommend, soms zingend, soms fluisterend. Ze zoekt naar de verschillende versies van Pessoa maar komt vooral die van haarzelf tegen. Via Pessoa’s woorden vindt Marthe een grenzeloosheid: wanneer ben je jezelf en wanneer ben je een plaats, slechts, waar gevoeld wordt of gedacht?

(link: https://www.jongeharten.nl/programma/person-longing-for-human/ text: Charles Pas - Person longing for human) *Za 18 nov – 22:00 uur *

We zitten in en stormen af op grote crisissen. Terwijl alles verschuift, onzekerder wordt en niets is wat het lijkt, is er een hyperfocus op liefde. Verlangen is de motor in Charles Pas’ nieuwe beeldende dansperformance Person Longing for Human. Drie performers jagen de begeerte in al haar verschillende vormen na. Dromend van complete samensmelting en zelfbehoud onderzoeken zij de rijkdom van liefde.

In een lustige choreografie wordt het lichaam continu bezeten door Eros. Een zoektocht waar zowel pijn als geluk tegelijk voelbaar zijn. Op het slagveld van Person Longing for Human vind je een pleidooi voor het ongepantserd benaderen van de onstuimige liefde en het leven. Waarom zou jij het gevecht aangaan, terwijl je op voorhand al weet dat je gebroken achterblijft?

(link: https://www.jongeharten.nl/programma/hush/ text: De Dansers - Hush) *Zo 19 nov – 19:00 uur *

Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing.

De band van dansers en muzikanten uit de succesvoorstelling Shake Shake Shake (2019) vindt elkaar opnieuw, in het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert. Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers. Gevoelige gitaarspinsels drijven de performers in elkaars armen. Deinende lijven dwingen het ritme van de muziek af. Hush wordt niet verteld door individuele prestaties, maar door de volledige aandacht en toewijding die tussen de spelers leeft. De muzikanten en dansers staan voor elkaar klaar, ze steunen elkaar. Want om de wereld te kunnen dragen, helpt het om er niet alleen voor te staan.

(link: https://www.jongeharten.nl/programma/masterclass-netwerken/ text: Masterclass netwerken text: Masterclass netwerken) Ma 20 nov 13:00

Word een master in netwerken! In samenwerking met Station Noord en het Grand Theatre organiseert Jonge Harten een Masterclass Netwerken. In deze masterclass bekijken we welke vaardigheden je kunnen helpen om een netwerk op te bouwen en te onderhouden en hoe je daarbij je eigen krachten gebruikt. Je leert pitchen en je werk en makerschap te presenteren vanuit netwerkdoelen.

Hoe kan jouw netwerk een afspiegeling worden van jouw persoonlijkheid, makerschap en ambities? En vooral: hoe maak je het leuk? Met de handvatten die worden aangereikt tijdens de masterclass kan je zelfverzekerd aan de slag.

Deze masterclass is geschikt voor aankomende makers en jonge makers, maar ook voor zakelijk leiders, creative producers en marketeers.

(link: https://www.jongeharten.nl/programma/masterclass-de-dansers/ text: Masterclass De Dansers) Ma 20 nov 13:00

Deze beweeglijke band van dansers en muzikanten hebben een geheel eigen werkwijze en signatuur ontwikkeld en delen graag hun praktijk. De masterclass wordt gegeven door choreograaf/danser en oprichter van de Dansers: Josephine van Rheenen. Tijdens de masterclass werk je op de vloer rond partnering en het creëren van theatraal materiaal vanuit oefeningen. Natuurlijk is er ook ruimte voor uitwisseling en kennismaking met andere (jonge) makers.

Deze masterclass is geschikt voor jonge makers en theater/dansdocenten met affiniteit met dans en fysiek theater.

(link: https://www.jongeharten.nl/programma/masterclass-theater-dans-en-zang/ text: Masterclass Theater, dans en zang) Ma 20 nov & di 21 nov 13:00

Cross-disciplinaire masterclass van moON productions Theater, Dans en Zang.

Wil je je creatieve horizon verbreden en je interesse voor theater, zang en dans verkennen? Dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan onze unieke cross-disciplinaire masterclass op 20 en 21 november! We laten je graag kennis maken met de moON manier van werken waarin we de schotten tussen de verschillende podiumdisciplines weghalen en werken vanuit de gemeenschappelijkheid in plaats van de verschillen. We spreken niet meer over dé acteur of dé danser of dé zanger…eerder over de cross-disciplinaire performer. Deze masterclass biedt een dynamische en boeiende ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van de podiumkunsten.

(link: https://www.jongeharten.nl/programma/double-bill-hoogtijd-de-grote-krimp-world-tour/ text: Double bill - Hoogtij(d) + De Grote Krimp World Tour) Ma 20 nov 20:30 Di 21 nov 20:30

Esther van der Wel – Hoogtij(d) “Aan iedereen die weleens wat vindt: ik vind dat je moet zwijgen. Over wat moeten vinden. Over niks willen vinden. Over eigenlijk lief willen zijn. Over daar wat van vinden. Over Paul Verhoeven. En Frits. Ook zeker over Frits.”

Esther van der Wel (1997, Nijmegen) is in 2022 afgestudeerd van de opleiding Kleinkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, met Hoogtij(d) als masterproef. Hen wil graag dingen maken die wat doen, die echt en persoonlijk zijn, maar zonder zwaarte of gedoe. Het moet tenslotte wel gezellig blijven. Hoogtij(d) is Esthers eerste solovoorstelling en gaat over ongeveer alles. Opinies, anti-opinies, de koning, gender en boeren. Maar bovenal medemenselijkheid en een beetje liefde.

KRT / Explore the North – De Grote Krimp World Tour Popsensatie KRT maakt een comeback om het krimpen van ons heelal te vieren. Welkom bij De Grote Krimp World Tour.

Op een dag keert de groei van het heelal zich om, en begint De Grote Krimp. Duik in een concert van de legendarische band KRT, die naar aanleiding van deze wereldschokkende gebeurtenis een comeback maakt. Met liedjes en teksten over onze krimpende wereld, steken ze het publiek een hart onder de riem. Maar kan je teruggrijpen naar het verleden als de toekomst zo wankel is? En is het podium wel de plek om eerlijk te zijn?

Woordkunstenaars Sannemaj Betten, Mees van Rijswijk, Marieke Ornelis, Johannes Lievens en drummer Wouter Betten brengen met dit literaire popconcert een tegenmythe voor de mythe van de groei.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief