Expositie ’T Schierste Ploatje in SHC de oude Stelmakerij

SHC de oude Stelmakerij in Sellingen gaat vanaf 7 april weer open voor een nieuwe seizoen. Naast de permanente tentoonstelling is er dan ook een nieuwe expositie te zien: ’T Schierste Ploatje.

De expositie ’T Schierste Ploatje toont foto’s die gemaakt zijn voor de fotowedstrijd die Stichting ZO!Groningen in 2022 uitschreef. Deze stichting heeft als doel het promoten van de regio Oldambt, Westerwolde en Veenkoloniën op toeristisch gebied. De wedstrijd is geïnspireerd op het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje: elke deelnemer moet een aantal opdrachten voltooien waarbij steeds punten per opdracht kunnen worden gewonnen. Wie uiteindelijk de meeste punten heeft gekregen voor zijn foto’s, is de winnaar. In 2022 won Alja Venema uit Stadskanaal de wedstrijd voor het gebied Westerwolde. De hoofdprijs was een eigen expositie in de regio, die dus vanaf 7 april tot en met 9 juni in Sellingen te zien is.

SHC de Oude Stelmakerij is voorlopig geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00-16.00 uur. Eerste Paasdag gesloten, maar Tweede Paasdag wel geopend. De entree is gratis.

Wanneer

  • Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 9 juni 2023 13.00 - 16.00 uur

Prijzen

  • De entree is gratis.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief