Johan Dijkstra

Tentoonstellingsdrieluik ‘Verbinding in Beeld’

Sinds 2021 zijn Appingedam, Delfzijl en Loppersum gefuseerd tot de gemeente Eemsdelta. Drie musea uit deze gemeente willen bezoekers kennis laten maken met het rijke culturele erfgoed door middel van schilderijen van onder andere de kunstkring De Ploeg.

Neem alvast een kijkje

Locatie

Adres:
Museum Stad Appingedam, MuzeeAquarium en Museum Henk Helmantel
Wijkstraat 25
9901 AE Appingedam
Plan je route

Verbinding door kunst
Museum Stad Appingedam, MuzeeAquarium Delfzijl en Museum Helmantel Westeremden laten elk hun eigen omgeving zien door de ogen van kunstschilders uit de 20ste en 21ste eeuw. Voor Appingedam zijn stadsgezichten kenmerkend, voor Loppersum onder andere kerken en voor Delfzijl de haven. Ook het weidse landschap en de kleurige vergezichten komen op elke locatie terug, ieder met een eigen karakter.

Zo zijn het drie unieke en verschillende tentoonstellingen, maar toch duidelijk ‘verbonden’. De tentoonstellingen geven een impressie van het gebied en van de rijke variatie en kwaliteit van de beeldende kunst en zijn makers. Er is werk te zien zijn van kunstenaars die in één van de drie voormalige gemeenten wonen of hebben gewoond óf die er gewerkt hebben.

Museum Stad Appingedam
Dinsdag t/m vrijdag  11 - 17 uur
Zaterdag en zondag  13 - 17 uur

MuzeeAquarium Delfzijl
Maandag t/m zondag 10 - 17 uur

Museum Helmantel Westeremden
Woensdag t/m zaterdag  13 - 17 uur

Wanneer

  • dagelijks t/m 15 november 2021