Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen.

Wat zoek je

Sorteer op:

1174 resultaten

zondag 21 juli

Deze wandeling begeleid door gidsen gaat rondom de hele polder Breebaart, waarbij een stuk over de zeedijk en een stuk over de binnendijk (oude zeedijk) wordt gelopen.
Wandeltocht

zondag 21 juli

Twee mensen uit twee verschillende culturen, door het noodlot samengebracht, leren elkaar kennen, ver weg van de bewoonde wereld.
Theater en Toneel

zondag 21 juli

Zijn act is een country/blues act die kritisch is op de maatschappij, met een knipoog.
Muziek overig

zondag 21 juli

Van 15 t/m 21 juli zijn er weer de internationale orgelseminars, georganiseerd door de Orgelacademie Noordbroek, geleid door Peter Westerbrink en Christiaan Teeuwsen (Ontario/Canada). Op 21 juli is het afsluitende concert in Nieuw Scheemda en Noordbroek.
Klassieke muziek

zondag 21 juli

Circa 30 attracties variërend van kleine springkussens tot grote stormbanen zullen deze dag te vinden zijn op de Grote Markt en Vismarkt.
Jeugdfestival

zondag 21 juli

Pure punkrock uit New York, Los Angeles en Nederland.
Concert

t/m 27 oktober

De naamsbekendheid van de Bosatlas is enorm, en reikt tot ver buiten de muren van de school. Maar wie was Pieter Roelf Bos en wat bewoog hem tot het in kaart brengen van de wereld?
Tentoonstelling

t/m 29 september

Vrijwel iedere Nederlander heeft een buitenlandse voorouder. Sporen van immigranten zijn overal te vinden en migratie is van alle tijden. Wat beweegt mensen om hun thuisland te verlaten? Kiezen zij bewust voor Nederland? Of voor Groningen?
Tentoonstelling

zondag 21 juli

In deze tentoonstelling hangen 30 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars in de galerie met hooguit 2 à 3 schilderijen. In stock daarentegen heeft Ruigewaert van iedere kunstenaar minimaal 6 tot 10 werken extra.
Tentoonstelling

t/m 23 augustus

Van 14 april tot en met 24 augustus is er in het Streekhistorisch Centrum (SHC) in Stadskanaal een tentoonstelling te zien over de Tweede Wereldoorlog in en rond Stadskanaal.
Tentoonstelling

zondag 21 juli

Art Carnivale is een jaarlijks terugkerende familiefestival. Het kunstzinnige festijn met een gemoedelijke sfeer en een levendige uitstraling verrast, inspireert en zet aan tot (inter)actie; het zijn de mensen die het doen!
Cultureel festival

t/m 27 juli

Grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland met meer dan 50 concerten.
Muziekfestival

t/m 4 augustus

Wie deze zomervakantie in Groningen blijft hoeft zich niet te vervelen, want van 21 juli t/m 4 augustus staat de binnenstad in het teken van Zomerstad. Een veelzijdig gratis zomerprogramma speciaal voor gezinnen met kinderen.
Jeugdfestival

t/m 3 november

Leesplankjes, schoolplaten, de plak en de pechvogel; bekende voorwerpen uit de geschiedenis van ons onderwijs. In de 19e eeuw kreeg het onderwijs de vorm die we nu nog kennen. De tentoonstelling Terug naar School laat deze ontwikkeling zien.
Tentoonstellingen

t/m 4 augustus

Artphy laat recente kunstwerken en projectplannen zien van 12 kunstenaars uit binnen- en buitenland. In het gebouw van Artphy, en ook buiten.
Tentoonstellingen

t/m 18 augustus

Niemand minder dan Taco Anema fotografeerde de gebruikers van de kerken van Stichting Oude Groninger Kerken. De zorgvuldig gecomponeerde werken zijn te zien in een speciaal hiervoor ontworpen spiegelkerkje, waarin je niet alleen de gebruikers, maar ook jezelf ziet!
Tentoonstelling

t/m 28 juli

Jaarlijks terugkerend familie evenement met elke dag zeilwedstrijden in verschillende zeilklassen op het Schildmeer.
Cultureel festival

zondag 21 juli

Salvia- en Echinaceadagen bij Tuingoed Foltz met plantenveiling, tuinlezingen, gastkwekers, rondleidingen
Markt

t/m 27 oktober

Deze expositie bevat bijzondere kunst die gemaakt is tijdens de afsluiting van de Lauwerszee in mei 1969. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Fokke de Groot de Lauwersmeer Hymne 2019 ''Parel van het Noorden'' gecomponeerd. 
Tentoonstelling

t/m 17 november

Voor het eerst in honderd jaar hangen de grote schilderijen die de succesvolle aardappelmeelfabrikant W.A. Scholten voor zichzelf liet maken weer naast elkaar in het Veenkoloniaal Museum. Op elk werk speelt hij zelf de hoofdrol.
Tentoonstelling

t/m 29 december

In het kader van 100 jaar Kiesrecht voor Vrouwen wordt dit jaar een kijkje gegeven in het leven van de vrouwen op de Menkemaborg in de 18de eeuw. Hoe was het 300 jaar geleden om als vrouw op de Menkemaborg op te groeien, te wonen of te werken?
Tentoonstelling

t/m 29 september

De 50 bekendste werken van Jozef Israëls (1824-1911) zijn in de komende zomermaanden te zien tijdens de expositie ‘50x Israëls: het succes in fotogravures’.
Tentoonstelling

t/m 29 september

Het eeuwenoude wierdenlandschap, het mooie dorp Termunterzijl en de wadden vormen het decor voor een beeldengroep die op de grens staat van het land en de zee en de verbinding uitbeeldt tussen de geschiedenis en de toekomst.
Tentoonstelling

t/m 3 november

Het portret van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh (1657-1716) van de hand van Martinus van Grevenbroeck hangt weer in volle glorie op 'zijn' de Borg Verhildersum.
Tentoonstelling