Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen.

Wat zoek je

Sorteer op:

1169 resultaten

woensdag 24 juli

Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over waddenvogels. Hij heeft alle opgezette vogels en spullen van het wad alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen.
Jeugdtheater

24 juli, 31 juli

Laat je creatieve kant zien tijdens workshops borduren op een groot kunstwerk of help mee een groot doek te maken voor in Zomerstad centraal.
Workshop

24 juli, 31 juli en nog 3 dagen

Deze zomer werken tien kunstenaars, waaronder één dichter, gedurende zes woensdagen ieder in een eigen gekozen kerk in Noord-Groningen.
Cultureel festival

t/m 27 oktober

De naamsbekendheid van de Bosatlas is enorm, en reikt tot ver buiten de muren van de school. Maar wie was Pieter Roelf Bos en wat bewoog hem tot het in kaart brengen van de wereld?
Tentoonstelling

t/m 29 november

Een onvermoede schat in hartje Delfzijl, gevestigd in een woning Amsterdamse schoolstijl op loopafstand van centrum en openbaar vervoer.
Tentoonstellingen

24 juli, 31 juli en nog 3 dagen

De rondleider neemt je mee naar zijn of haar favoriete object en vertelt daar spannende verhalen over.
Rondleiding

wekelijks

Expositie 50 jaar Lauwersmeer in Museum Mr. Andreae in Kollum
Tentoonstelling

t/m 29 september

Vrijwel iedere Nederlander heeft een buitenlandse voorouder. Sporen van immigranten zijn overal te vinden en migratie is van alle tijden. Wat beweegt mensen om hun thuisland te verlaten? Kiezen zij bewust voor Nederland? Of voor Groningen?
Tentoonstelling

t/m 23 augustus

Van 14 april tot en met 24 augustus is er in het Streekhistorisch Centrum (SHC) in Stadskanaal een tentoonstelling te zien over de Tweede Wereldoorlog in en rond Stadskanaal.
Tentoonstelling

t/m 7 december

Theo Lijdekkers is vermaard om zijn beeldende en kleurrijke weergave van bloemen, planten en natuurgezichten. De Groninger Zilverkamer biedt een overzicht van zijn meest recente grote werken onder de veelzeggende titel: Groninger Volkstuinen.
Tentoonstelling

t/m 27 juli

Grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland met meer dan 50 concerten.
Muziekfestival

t/m 28 juli

Jaarlijks terugkerend familie evenement met elke dag zeilwedstrijden in verschillende zeilklassen op het Schildmeer.
Cultureel festival

t/m 16 augustus

Veel kinderen uit de stad zijn tijdens de zomervakantie niet in de gelegenheid om op vakantie te gaan. Jammer! De vakantieperiode is een periode van mooie herinneringen. Daarom is dit een mooi moment om de kinderen naar de speeltuin toe te trekken.
Overige buitensport

t/m 4 augustus

Artphy laat recente kunstwerken en projectplannen zien van 12 kunstenaars uit binnen- en buitenland. In het gebouw van Artphy, en ook buiten.
Tentoonstellingen

t/m 4 augustus

Wie deze zomervakantie in Groningen blijft hoeft zich niet te vervelen, want van 21 juli t/m 4 augustus staat de binnenstad in het teken van Zomerstad. Een veelzijdig gratis zomerprogramma speciaal voor gezinnen met kinderen.
Jeugdfestival

t/m 18 augustus

Niemand minder dan Taco Anema fotografeerde de gebruikers van de kerken van Stichting Oude Groninger Kerken. De zorgvuldig gecomponeerde werken zijn te zien in een speciaal hiervoor ontworpen spiegelkerkje, waarin je niet alleen de gebruikers, maar ook jezelf ziet!
Tentoonstelling

t/m 3 november

Leesplankjes, schoolplaten, de plak en de pechvogel; bekende voorwerpen uit de geschiedenis van ons onderwijs. In de 19e eeuw kreeg het onderwijs de vorm die we nu nog kennen. De tentoonstelling Terug naar School laat deze ontwikkeling zien.
Tentoonstellingen

t/m 29 september

Marloes Buigel-Boering schildert het Groningse landschap. Ze is graag te vinden bij Punt van Reide, Breebaartpolder, Nieuwe Statenzijl en de Dollard. Thema: Groninger Landschap door het oog van de schilder...
Tentoonstelling

t/m 17 november

Voor het eerst in honderd jaar hangen de grote schilderijen die de succesvolle aardappelmeelfabrikant W.A. Scholten voor zichzelf liet maken weer naast elkaar in het Veenkoloniaal Museum. Op elk werk speelt hij zelf de hoofdrol.
Tentoonstelling

t/m 29 september

De 50 bekendste werken van Jozef Israëls (1824-1911) zijn in de komende zomermaanden te zien tijdens de expositie ‘50x Israëls: het succes in fotogravures’.
Tentoonstelling

t/m 29 september

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum toont de oudste bodemkaarten van Groningen in ‘Het Kabinet’.
Tentoonstellingen

t/m 27 oktober

Deze expositie bevat bijzondere kunst die gemaakt is tijdens de afsluiting van de Lauwerszee in mei 1969. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Fokke de Groot de Lauwersmeer Hymne 2019 ''Parel van het Noorden'' gecomponeerd. 
Tentoonstelling

t/m 6 oktober

Het Nabije Oosten kent vergelijkbare woonheuvels als in Waddenland: tells, die duizenden jaren ouder blijken dan de onze. Museum Wierdenland toont de overeenkomsten en verschillen tussen een tell en een wierde.
Tentoonstelling

t/m 29 september

Het eeuwenoude wierdenlandschap, het mooie dorp Termunterzijl en de wadden vormen het decor voor een beeldengroep die op de grens staat van het land en de zee en de verbinding uitbeeldt tussen de geschiedenis en de toekomst.
Tentoonstelling