Expositie 4 vrienden

In deze expositie zijn beelden en schilderijen te zien van de 2 Groninger kunstenaars Gjalt Blaauw en Ankie Hoevenagel en twee schilders uit Appingedam, Rieks Pepping en Annemiek de Jong.

Locatie

De Noordelijke Kunsthof
De Noordelijke Kunsthof
Blankenstein 2
9901 AX Appingedam
Plan je route

Meer informatie

De 4 kunstenaars kennen elkaar al ongeveer een halve eeuw en deelden naast hun vriendschap ook een groot aantal activiteiten op het gebied van de beeldende kunst. Ze waren gezamenlijk betrokken bij het tijdelijke kunstenaarsinitiatief de Paardensprong, exposeerden in het Museum Stad Appingedam en op de Borg Rusthoven, in galerie Frontaal en in Groningen bij kunstcentrum Niggendijker. En nog veel meer.

Van Gjalt Blaauw zijn er veel monumentale beelden te vinden in de stad Groningen, o.a. het grote beeld bij Noorddijk en ook elders in het land.

Rieks Pepping was jarenlang één van de grote krachten achter galerie Frontaal in Appingedam. Hij overleed in 2020 in zijn atelier in het kerkje te Jukwerd. Deze tentoonstelling is een eerbewijs aan een leven vol vriendschap en kunst. Het atelier van Rieks Pepping in de kerk van Jukwerd is geopend op iedere vrijdagmiddag

Wanneer

  • Elke vrijdag, zaterdag en zondag t/m 29 oktober 2023 14.00 - 17.00 uur

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief