Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Open dag UMCG

UMCG geeft uniek kijkje achter de schermen tijdens Open Dag. Altijd al eens een operatiekamer of de traumahelikopter van het UMCG willen bekijken?

Dit is mogelijk tijdens de Open Dag van het UMCG. Het ziekenhuis organiseert deze open dag omdat het 225 jaar bestaat. Het programma is zeer divers en interessant 

Programma voor jong en oud. Veel plekken in het UMCG zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor bezoekers. Van …

Dit is mogelijk tijdens de Open Dag van het UMCG. Het ziekenhuis organiseert deze open dag omdat het 225 jaar bestaat. Het programma is zeer divers en interessant 

Programma voor jong en oud. Veel plekken in het UMCG zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor bezoekers. Van de operatiekamers tot het protonencentrum en het helikopterdek. Tijdens de open dag heb je eenmalig de kans om op plekken te komen waar je anders niet komt. Ook zijn er verschillende interessante lezingen. Bijvoorbeeld over de werking van het immuunsysteem, of de kansen om middelen die bekend staan als partydrugs – ketamine, MDMA – als medicijn te gebruiken in de psychiatrische zorg. Poliklinieken openen hun deuren, er is een beweegplein met aandacht voor leefstijl en preventie en er zijn uiteraard verschillende activiteiten voor kinderen. Zo kunnen ze hun knuffel gipsen, een speurtocht doen, een gaatje leren boren bij de tandarts en infuus leren prikken bij de dokter.

Praktische informatie
Aanmelden is niet nodig. Het UMCG roept iedereen op om zoveel mogelijk met het OV, de fiets of lopend naar het UMCG te komen. Meer informatie over het programma vind je op www.umcg.nl/opendag.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief