Corona-maatregelen Martinitoren

Koop tickets

Veilig en aangenaam d'Olle Grieze beklimmen

Om de Martinitoren veilig te kunnen bezoeken, voor zowel onze bezoekers als onze medewerkers, hebben we op basis van de richtlijnen van de overheid een reeks maatregelen genomen. 

De maatregelen

Voor een bezoek aan de Martinitoren is vanaf zaterdag 6 november een geldig Coronatoegangsbewijs nodig voor iedereen vanaf 13 jaar.

De Martinitoren is alleen te bezoeken met een rondleiding onder begeleiding van een gids. Deze rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. We hebben de groepsgrootte aangepast, net als de looproutes in onze winkel en in de toren zelf. Op die manier kan iedereen altijd voldoende afstand houden. Onze gidsen zijn extra getraind en zullen je tijdens je bezoek hierin begeleiden. Ook zullen onze medewerkers de toren en onderdelen die geregeld worden aangeraakt (zoals trapleuningen) extra schoonmaken. 

Voor je eigen gezondheid en die van onze medewerkers vragen we je ook om zelf rekening te houden met de volgende punten:

Volg de algemene richtlijnen van het RIVM.

- Houd altijd 1,5 meter afstand ten opzichte van andere bezoekers en onze medewerkers.

- Meerdere personen kunnen alleen samen de Martinitoren bezoeken als ze een huishouden vormen (gezin, partners, huisgenoten, etc.).

- Was je handen voor en na je Martinitorenbezoek. Bij de ingang van de Martinitoren vind je dispensers voor het desinfecteren van je handen.   

- Onze medewerkers zullen aan het begin van je bezoek en tijdens de rondleiding duidelijke instructies geven. Volg deze te allen tijde op.

- Heb je één van de volgende klachten op de dag van je bezoek, dan kun je de Martinitoren helaas niet bezoeken: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid. Neem in dat geval contact met ons op. 

- Heeft iemand uit je huishouden koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheidsklachten dan kun je de Martinitoren helaas niet bezoeken.

We rekenen op je medewerking en hopen je snel en veilig te mogen verwelkomen op de Martinitoren! 

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief