Veilig de stad in

Voetgangers

Houd in de winkelstraten zoveel mogelijk rechts. Door de stad zijn hier en daar looproutes uitgestippeld. Wel zo makkelijk. Heb je een vraag? Spreek gerust even een steward aan. Ze staan er voor jou.

Fietsers

Groningen is natuurlijk een fietsstad. Er zijn er een hoop. Parkeer je fiets daarom niet in de drukke winkelgebieden, maar wat verderop. Bijvoorbeeld in de handige extra rekken die door het centrum zijn verspreid. Staat je stalen ros in de weg? Dan is er een kans dat hij wordt verwijderd. Je kunt je fiets dan weer ophalen op de Ossenmarkt. Tijdens de warenmarkt worden enkele straten afgesloten voor fietser om marktkramen en voetgangers de ruimte te geven. Tijdens deze afsluitingen mag je hier met de fiets aan de hand lopen.

Terrassen

De terassen zijn weer open. Het is je vast opgevallen dat ze breder uitgestald zijn. De gemeente is continu in overleg met de horeca welke mogelijkheden er zijn om de terrassen uit te breiden. Zo kan jij veilig genieten van je hapje en drankje.

Markten

In de stad zijn verschillende markten die van je harte welkom heten. Bijvoorbeeld op de Grote Markt of Vismarkt. Er is meer ruimte gecreëerd voor voetgangers. Zo haal jij je verse groente, fruit of ander lekkers op een veilige manier. 

Tijdelijke afsluitingen

Sommige straten worden tijdens drukke dagen (deels) afgesloten, bijvoorbeeld op vrijdag en zaterdag. Zo kunnen fietsers en voetgangers elkaar beter de ruimte geven. Loop dan gerust verder met de fiets aan je hand.

Busstation

Ook de bushaltes bij het station zijn anders ingedeeld. Soms moet je even voorzichtig de weg oversteken om je bus te pakken. Vergeet ook je mondkapje niet. Vinden je medereizigers en de buschauffeur wel zo fijn.

Auto parkeren

Kom je met de auto? Sommige parkeerplekken in de stad zijn tijdelijk opgeheven om ruimte te geven aan fietsers en bezoekers. Gelukkig is er in de vele parkeergarages plek genoeg voor je bolide. Ben je een bewoner en kan je hem nergens kwijt? Neem dan even contact op met Loket Parkeren, dan komen jullie er vast wel uit.

Ontdek ook

#Stad