Wadlopen naar Schiermonnikoog

Wadlopen naar Schiermonnikoog, een sportieve tocht van vijf uur, ongeveer twintig kilometer. Voor de sportieve en fitte deelnemers.

De oversteek naar Schiermonnikoog behoort ook tot één van de zwaardere oversteken. Deze tocht is ongeveer 20 km en duurt ongeveer 5 uur. Na het verzamelen van de groep o…

De oversteek naar Schiermonnikoog behoort ook tot één van de zwaardere oversteken. Deze tocht is ongeveer 20 km en duurt ongeveer 5 uur. Na het verzamelen van de groep op Lauwersoog wordt er met een bus naar de zeedijk van Pieterburen gereden waar de tocht vanaf de zeedijk gaat beginnen. Een groot deel van de tocht loopt u over stevige zandbanken; maar ook passeren we de glibberige paadjes in de landaanwinningswerken, het kust dal dat meestal nog onder water staat, slikvelden waar u soms tot aan de knieën in wegzakt en er moeten een of meer geulen worden doorwaad. Soms staat het water dan tot kniehoogte, maar het gebeurt ook wel dat we tot borsthoogte door het water moeten. De oversteken zijn altijd tochten waarbij van de wal naar het eiland wordt gelopen. Aankomst na de tocht naar Schiermonnikoog is vlak bij de veerdam waar een wasplaats is ingericht waar de deelnemers zich schoon kunnen maken. Evenals de andere oversteken mag u zelf bepalen wanneer u teruggaat naar de vaste wal met een eigen gehuurde boot of met de veerdienst.

Wanneer

  • Dagelijks t/m 30 september 2024 05.00 - 14.00 uur

Prijzen

  • € 42,50

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief