We gaan door

De Coronacrisis dwingt ons om stil te staan, om ons heen te kijken en te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. En laten we daar in Groningen nou heel goed in zijn. We steken samen de handen uit de mouwen en maken er het beste van. Voor elkaar. Hier lees je verhalen van Groningers. Hoe ze zich aanpassen. En hoe ze doorgaan. Dan maar met een beetje afstand. 

Renee - Boerderij Hermans Dijkstra

In januari 2020 begon Renee Boonman, 26 jaar, aan haar droom; restaurant en trouwlocatie 'Boerderij Hermans Dijkstra'. Niet wetende dat ze de deuren op 15 maart alweer konden sluiten. ‘Dat alles dicht moest heeft niemand aan zien komen. Ik raak wel eens ongerust, maar er staan alweer veel boekingen voor volgend jaar en ik denk dat mensen zin hebben om er dan op uit tegaan. Zeker hier in Oldambt. We gaan er gewoon het beste van maken.'

Lees meer

Melvin - Average Joe's Barbershop

Het is het oudste vak dat er bestaat, maar ook dat ligt tijdelijk op zijn gat. Melvin zit al zeven jaar in het barbiersvak en heeft zijn eigen zaak. Op afstand knippen is, logisch maar helaas, geen optie. En dus verzint hij nu andere dingen om zijn tijd thuis door te komen. Want dag in dag uit niksen? Geen haar op zijn hoofd die eraan denkt.

Lees meer

Peter, Arthur en Annika - Waarkunst

Peter: ‘Normaal hebben we zo’n 6 exposities per jaar. Ik had net een expositie voorbereid van drie kunstenaars uit Mumbai die we hadden ontmoet op de beurs in Milaan. Ik heb alles moeten opruimen, want we moesten dicht.

Lees meer

Drewes - Landgoed De Camping

In het dorp ’t Zandt hield de voetbalclub op te bestaan en wat ga je dan doen met het veld en de kantine? Drewes Wildeman had een plan voor de herbestemming van de oud-voetballocatie naar een sociaal, duurzaam en gastvrij bedrijf inclusief dorps- en DeCampingwinkel. Hij grijpt deze tijd aan om te klussen. 'Als het straks weer mag, kunnen we open met nog meer mogelijkheden.'

Lees meer

Daan & Jesse - FLFL

Een falafeltje met de boys werd plotseling een falafeltje met anderhalve meter afstand. Daan en Jesse begonnen zo'n drie jaar geleden met het verkopen van falafel op de Vismarkt, elke vrijdag vanachter hun bakfiets. De balletjes rolden als zoete broodjes over de alternatieve toonbank, waardoor het duo al gauw een serieus pand aan de Oude Kijk In 't Jatstraat kon betrekken. In deze moeilijke periode voor horecaondernemers, zien Daan en Jesse ook mooie kansen. Binnenkort openen ze hun nieuwe zaak Kurrie, een tentje waar je veganistische curry's kunt afhalen of laten bezorgen.

Lees meer

Neeltje - Boerderij De Diek'n

Op Boerderij De Diek’n bruist het normaal gesproken van de partijtjes, bruiloften en diners. Maar in deze feestarme periode is het angstvallig stil op de accommodatie in Het Hogeland. Manager Neeltje moest noodgedwongen de hele evenementenagenda leegvegen. Treurig, maar toch houden zij en haar team de moed erin. ‘Misschien maakt het de lokale economie uiteindelijk zelfs wel sterker.’

Lees meer

Gijs - muzikant

Gijs is muzikant. Zijn motto is: mooie dingen maken met enthousiaste mensen en zorgen dat andere mensen hier weer enthousiast van worden. Maar wat doe je als je niet kan oefenen? En niet kan optreden? 'Ik ben thuis beats aan het opnemen, iets wat ik anders niet zo snel zou doen. Je hoort me niet zeggen dat ik er goed in ben, maar het is wel leuk.’

Lees meer

Marianne - projectmanager

Marianne werkt als projectmanager bij een internationaal softwarebedrijf. Haar werkweek bestaat normaal uit veel vergaderingen en spontane overlegmomenten met collega’s op de werkvloer. Dat is nu wel even anders. ‘Alle meetings doen we nu digitaal. We werken allemaal thuis. Dat valt niet altijd mee, vooral niet voor de collega’s die kinderen thuis hebben.’

Lees meer

Tijmen - verpleegkundige

Tijmen werkt als verpleegkundige op de intensive care voor pasgeborenen. 'Er mag nu maar één ouder per kind op bezoek. Als je een tweeling hebt, heb je soort van geluk, want dan mag je allebei bij een kind zijn. Ik hou het vol door het per week te bekijken.'

Lees meer

Hans - Voilà

Hij heeft alles klaarstaan om zijn gasten een avond flink in de culinaire watten te leggen. Maar nu de mensen niet naar het restaurant kunnen komen, brengt Hans het restaurant naar de mensen toe. 'De reacties op ons werk zijn veel intenser dan normaal.'

Lees meer

Ontdek ook