FLFL

Een falafeltje met de boys werd plotseling een falafeltje met anderhalve meter afstand. Daan en Jesse begonnen zo'n drie jaar geleden met het verkopen van falafel op de Vismarkt, elke vrijdag vanachter hun bakfiets. De balletjes rolden als zoete broodjes over de alternatieve toonbank, waardoor het duo al gauw een serieus pand aan de Oude Kijk In 't Jatstraat kon betrekken. In deze moeilijke periode voor horecaondernemers, zien Daan en Jesse ook mooie kansen. Binnenkort openen ze hun nieuwe zaak Kurrie, een tentje waar je veganistische curry's kunt afhalen of laten bezorgen.

'Je kunt bij de pakken neerzitten, maar je kunt deze tijd beter gebruiken om juist hard aan de slag te gaan. We hebben vrij snel gedacht dat dit wel een tijd kan gaan duren. Daarom zijn de plannen die er nog lagen in een stroomversnelling gekomen. We hadden net een nieuw pand gekocht en dachten: we hebben dat pand, we hebben die ruimte en dat kost geld, daar moet iets mee gebeuren.'

Iets sneller dan gedacht, openen Daan en Jesse binnenkort Kurrie, een plek waar ze veganistische curry-achtige gerechten gaan maken die niet gebonden zijn aan culturele ideeën of tradities. 'Alleen afhalen en bezorgen, helemaal van deze tijd.’

'De plannen die er nog lagen zijn in een stroomversnelling gekomen.'

Ontdek ook