De Theefabriek in Houwerzijl

Tentoonstelling: De heren van de thee

De Theefabriek brengt de theegeschiedenis van Nederlands-Indië tot leven met de tentoonstelling Heren van de thee. Deze tentoonstelling is gebaseerd op de gelijknamige roman van Hella Haasse.

Neem alvast een kijkje

De Theefabriek brengt de theegeschiedenis van Nederlands-Indië tot leven met de tentoonstelling Heren van de thee. Deze tentoonstelling is gebaseerd op de gelijknamige roman van Hella Haasse. In het boek vertelt zij het verhaal van het echtpaar Rudolf Kerkhoven en Jenny Roosegaarde Bisschop, en van hun gezinsleven op de afgelegen theeonderneming Gamboeng op Java. 

De tentoonstelling brengt het leven van Rudolf Kerkhoven en zijn gezin in beeld. Ook worden persoonlijke bezittingen getoond die door de nazaten ter beschikking zijn gesteld. De tentoonstelling Heren van de thee brengt hiermee niet alleen het meesterwerk van Hella Haasse tot leven, maar ook de theegeschiedenis van Nederlands-Indië. 

De Theefabriek is een waar theeparadijs! Het bestaat uit Nederlands enige theemuseum, een geurige theewinkel en een sfeervolle Theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld. Theefabriek is sinds 1990 gevestigd in de voormalige kerk en pastorie van het pittoreske dorpje Houwerzijl. 

Wanneer

  • Dagelijks t/m 30 november 2022 10.00 - 17.00 uur
  • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen
  • Onze openingstijden voor het publiek zijn: -April t/m oktober: dinsdag t/m zondag 10-17 uur -November, januari (behalve Nieuwjaarsdag), februari en maart: zaterdag en zondag 10-17 uur -(Eerste en) Tweede Paasdag: 10-17 uur -(Eerste en) Tweede Pinksterdag: 10-17 uur Voor alle duidelijkheid: de gehele maand december en Nieuwjaarsdag zijn wij altijd gesloten voor het publiek! Onze theewebwinkels zijn 24/7 geopend. Elke dag van de week, behalve op 1ste en 2de Kerstdag en Nieuwjaarsdag, zijn we in ieder geval van 9 tot 16 uur hard aan het werk om alle particuliere en zakelijke bestellingen te verpakken, te verzamelen en te verzenden. Ons kantoor is dan ook bemenst en kunt u telefonisch bereiken op 0595-572053. De e-mail wordt 24/7 gelezen en altijd zo snel mogelijk afgehandeld.

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Voor alle leeftijdenJa

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief