Vervoer naar Groningen

De stad Groningen, maar ook het ommeland is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Kom je liever met de auto? Dan is parkeren buiten de stad het handigst. En op de fiets kom je hier ook een eind.

 

Groningen Bereikbaar

Om Groningen nog beter bereikbaar te maken worden er maatregelen getroffen aan de weg en aan het spoor. ​Op Groningenbereikbaar.nl vind je de actuele verkeerssituatie en handige reistips.

Betalen in de trein en bus

In de bus

Het reizen met de OV-chipkaart is meestal het snelst en voordeligst. Op veel trajecten betaal je met de OV-chipkaart minder dan met een buskaartje. Via Q-buzz kun je enkele kaartjes nu ook online aanschaffen. Zo bestel je eenvoudig een Dagkaart, P+R-kaartje of Dal-Dagkaart. De barcode op het E-ticket scan je vervolgens in de bus. Je kunt deze zowel uitgeprint als digitaal scannen. Een los kaartje in de bus kan alleen met de PIN/creditcard betaald worden, contant betalen is niet meer mogelijk. 

Met de trein

Ook het reizen met de trein is het voordeligst en snelst met de OV-chipkaart. Een los kaartje voor je treinreis is een eenmalige OV-chipkaart. Deze kun je kopen bij de kaartautomaat op het treinstation. Of je koopt een e-ticket bij NS. Bij kaartautomaten kun je terecht voor het kopen van regionale en landelijke treintickets en voor het opladen en ophalen van ov-chipkaart producten. 

Fietsen

In Groningen kun je op verschillende plekken fietsen huren. Op het Centraal Station, Station Groningen Noord en Station Groningen Europapark is de OV-fiets te huur. Ook op P+R Hoogkerk en P+R Kardinge kan je een fiets huren. Bij veel stations in de provincie is het mogelijk om een OV-fiets huren. Voor overige verhuur kun je hier terecht: 

Bikes in Groningen
Sint Jansstraat 25
Tel: 06 24515546

Pims fietsen
Westerkade 24
Tel: 050 750 1402

TrendEwheels Groningen
Schuitendiep 2
Tel: 050 851 1532

Fiets & Service Groningen
Stationsweg 13
Tel: 06 53149416

Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde is een internationale luchthaven, gelegen op steenworp afstand van de stad Groningen. In slechts 20 minuten ben je vanaf de luchthaven in het centrum van Groningen.

Ontdek ook