Vervoer naar Groningen

De stad Groningen, maar ook het ommeland is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Kom je liever met de auto? Dan is parkeren buiten de stad het handigst. En op de fiets kom je hier ook een eind.

 

Groningen bouwt aan de toekomst

Groningen bouwt letterlijk en figuurlijk aan haar toekomst. In de stad wordt op dit moment gewerkt aan belangrijke infrastructurele projecten die de bereikbaarheid van de stad verbeteren. Zo wordt de zuidelijke ringweg verbouwd én wordt gewerkt aan het spoor en het station. Kom je naar Groningen? Doe dat dan op een slimme en duurzame manier. Kijk voor vertrek eventjes op de website van Groningen Bereikbaar voor actuele info en handige reistips. Eenmaal aangekomen? De Groningse gastvrijheidssector ontvangt je met open armen. Leuk dat je er bent ja!

Openbaar vervoer

De stad en het ommeland zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Op onderstaande websites vind je meer informatie. En als je dan toch op het station van Groningen bent, vergeet dan niet even omhoog te kijken in de prachtige stationshal.

Trein
www.ns.nl
www.arriva.nl

Bus
Bekijk de kaart met alle busverbindingen in de stad en de provincie. 
www.qbuzz.nl
www.flixbus.nl

Betalen in het OV

Wanneer je met het OV reist is het reizen met de OV-chipkaart is meestal het snelst en voordeligst. Op veel trajecten betaal je met de OV-chipkaart minder dan met een bus- of treinkaartje. Reis je liever met een los ticket? Bij de kaartautomaten op het treinstation kan je zowel regionale als landelijke treintickets kopen. Online koop je je e-ticket bij de NS. Kaartjes voor de bus kan je bij de chauffeur kopen, hier kan wel alleen met PIN/creditcard betaald worden. Je kan ook met je pinpas inchecken. Online bestel je je kaartje makkelijk via de website van Q-buzz.

Fietsen

In Groningen kun je op verschillende plekken fietsen huren. Op het Hoofdstation, Station Groningen Noord en Station Groningen Europapark is de OV-fiets te huur. Ook op P+R Hoogkerk, P+R Haren en P+R Kardinge kan je een fiets huren. Rijd je liever met wat ondersteuning? Bij P+R Hoogkerk stap je eenvoudig op een elektrische fiets. Ook bij veel stations in de provincie is het mogelijk om een OV-fiets huren.

Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde is een internationale luchthaven, gelegen op steenworp afstand van de stad Groningen. In slechts 20 minuten ben je vanaf de luchthaven in het centrum van Groningen.

Vervoerders en verhuurders

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief