Stadswandelingen

Ontdek Groningen met een gids

Een interessante en leuke manier om iets van de roemruchte geschiedenis van Groningen te bekijken is te voet. Ga mee met een stadswandeling onder begeleiding van één van de VVV-gidsen.

Stadswandelingen op zaterdag- en zondagmiddag

Op zaterdag- en zondagmiddag kun je deelnemen aan de stadswandeling door de binnenstad van Groningen. De wandeling vertrekt om 13.00 uur vanaf de VVV op de Grote Markt. Tijdens de wandeling ontdek je veel van Groningen waaronder de rijke historie, leuke anekdotes, hofjes maar ook moderne bezienswaardigheden. Kortom, Groningen in vogelvlucht.

Let op: In juli en augustus organiseert de VVV elke dag stadswandelingen om 13.00 uur. 

Op de dinsdagen 6, 13 en 20 augustus en de woensdagen 7, 14 en 21 augustus is een bezoek aan het provinciehuis onderdeel van de stadswandeling. Tijdens dit bezoek kun je onder leiding van een gids een kijkje nemen in o.a. de Gedeputeerdenkamer en de Statenzaal.

Prijs: €7.50,- p.p. voor volwassenen en € 5,- p.p. voor kinderen tot 12 jaar.

Aanmelden kan telefonisch via 0900-2023050 (€ 0,15 p.m.) of per e-mail via info@vvvgroningen.nl. Langskomen in de VVV-winkel kan natuurlijk ook.

Martinitoren

De Martinitoren beklimmen kan 7 dagen per week. Bekijk de openingstijden. Een rondleiding in de Martinitoren onder leiding van een torenwachter is te reserveren via de VVV. Rondleidingen zijn alleen mogelijk buiten openingstijden van de Martinitoren. 

Stadswandelingen voor groepen

De VVV organiseert veel activiteiten voor groepen o.a. stadswandelingen, bedrijfsuitjes, zakenrelaties, schoolexcursies, familie-uitjes etc. Voor vragen kun je  contact opnemen met het gidsenteam. Mail naar gidsenteam@marketinggroningen.nl

Ontdek ook