Stadswandelingen

Ontdek Groningen met een gids

Een interessante en leuke manier om iets van de roemruchte geschiedenis van Groningen te bekijken is te voet. Ga mee met een stadswandeling onder de bezielende begeleiding van één van de VVV-gidsen.

Stadswandelingen op zaterdag- en zondagmiddag

Vanwege de actuele ontwikkelingen omtrent het Coronavirus worden alle stadswandelingen geannuleerd. Hiermee geven wij gevolg aan de nieuwe richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse overheid. Voor meer informatie zijn wij dagelijks bereikbaar tussen 11.00 en 16.00 uur via telefoon (050-3139741), per Whatsapp (06 27447157) en via mail (info@vvvgroningen.nl).  

Tot nader order geannuleerd - Op zaterdag- en zondagmiddag kun je deelnemen aan de stadswandeling door de binnenstad van Groningen. De wandeling vertrekt om 13.00 uur vanaf de VVV op de Nieuwe Markt 1. Tijdens de wandeling ontdek je veel van Groningen waaronder de rijke historie, leuke anekdotes, hofjes maar ook moderne bezienswaardigheden. Kortom, Groningen in vogelvlucht.

Prijs: €7.50,- p.p. voor volwassenen en € 5,- p.p. voor kinderen tot 12 jaar.

Aanmelden kan telefonisch via 0900-2023050 (€ 0,15 p.m.) of per e-mail via info@vvvgroningen.nl. Langskomen in de VVV-winkel kan natuurlijk ook.

Martinitoren

De Martinitoren beklimmen kan 7 dagen per week. Bekijk de openingstijden. Een rondleiding in de Martinitoren onder leiding van een torenwachter is te reserveren via de VVV. Rondleidingen zijn alleen mogelijk buiten openingstijden van de Martinitoren. 

Stadswandelingen voor groepen

De VVV organiseert veel activiteiten voor groepen. Zo zijn er bijvoorbeeld stadswandelingen, bedrijfsuitjes, schoolexcursies, familie-uitjes en activiteiten voor zakenrelaties beschikbaar. Voor vragen kun je  contact opnemen met het gidsenteam. Mail naar gidsenteam@marketinggroningen.nl

De stad zelf verkennen

Liever zonder gids op pad? Dat kan natuurlijk ook. Bij de VVV zijn verschillende stadswandelingen beschikbaar. We nemen je mee langs alle hoogtepunten die Groningen te bieden heeft. Ontdek bijvoorbeeld het beste uit het hart van de stad met de wandeling 'De binnenstad in 1 dag'. Of maak kennis met de eigenzinnige bedrijvigheid van de middeleeuwen tot nu in 'Hanze en Ondernemerslust'. Bewonder vervolgens onze bekende rode bakstenen en moderne streetart tijdens de route langs onze 'Kunst en Architectuur'. Kom tot slot tot rust als je de vele 'Hofjes en Gasthuizen' ontdekt die onze stad kent.

 

Ontdek ook