Stadswandelingen

Ontdek Groningen met een gids

Een interessante en leuke manier om iets van de roemruchte geschiedenis van Groningen te bekijken is te voet. Ga mee met een stadswandeling onder de bezielende begeleiding van één van de VVV-gidsen. 

Op dit moment is het helaas niet mogelijk een stadswandeling te maken. Zelf op pad? Dat kan met een van de routes uit de Groningen Store. 

 

Martinitoren

De Martinitoren beklimmen kan 7 dagen per week, maar in verband met de coronamaatregelen alleen onder leiding van een torenwachter. Een rondleiding in de Martinitoren onder leiding van een torenwachter is te reserveren via de Groningen Store (VVV)

Stadswandelingen voor groepen

De VVV organiseert veel activiteiten voor groepen. Zo zijn er bijvoorbeeld stadswandelingen, bedrijfsuitjes, schoolexcursies, familie-uitjes en activiteiten voor zakenrelaties beschikbaar. Voor vragen kun je  contact opnemen met het gidsenteam. Mail naar gidsenteam@marketinggroningen.nl

De stad zelf verkennen

Bij de Groningen Store (VVV) zijn verschillende stadswandelingen beschikbaar die je zelf kunt doen. Ontdek bijvoorbeeld het beste uit het hart van de stad met de wandeling 'De binnenstad in 1 dag'. Maak kennis met de eigenzinnige bedrijvigheid van de middeleeuwen tot nu in 'Hanze en Ondernemerslust'. Bewonder onze bekende rode bakstenen en moderne streetart tijdens de route langs onze 'Kunst en Architectuur'. Of kom tot rust in de vele 'Hofjes en Gasthuizen' die onze stad rijk is.

 

Ontdek ook