Eropuit met kinderen

Ga op avontuur

Een modderig pad op blote voeten. Een dierentuin waar je net wat meer mag. Of op ontdekkingstocht in een klooster waar je kunt zien hoe het leven er vroeger uitzag. Groningen is een avontuur voor kinderen.

Martinitoren

Martinitoren

© Stella Dekker

Martinitoren

Bijna 300 stenen traptreden, dat ga je merken. Gelukkig kun je onderweg af en toe stilstaan om de superoude binnenkant van de Martinitoren te bekijken. Hoe veel zouden die klokken wegen? En waarom noemen de Groningers hem eigenlijk d’Olle Grieze? Klim als een echte torenwachter omhoog en je ontdekt het allemaal.

Bekijk
Doezoo

Doezoo

© Stella Dekker

Doezoo

Als je denkt dat de natuur saai is, dan heb je zeker nog nooit een slang om je nek gehad? Of een stinkdier geaaid? Naast voelen en zien, zal je in DoeZoo in Leens enorm veel dieren horen en ruiken. En proeven dan? Nou… lust je wel een lekker koekje van wormen?

Bekijk

Museum Klooster Ter Apel

Lang geleden woonden er in Klooster Ter Apel monniken. Nu is het gebouw een museum en mag je overal kijken hoe het leven vroeger was. Trek een pij aan en ga als monnik op de foto. Gluur in de eetzaal, de kruidentuin en zelfs in de slaapkamers. Buiten in het Kloosterbos kun je lekker spelen.

Bekijk

Adventurepark Waddenfun

Supergoed in klimmen? Of vind je het stiekem best spannend? Maakt niets uit, in Adventurepark Waddenfun klimt iedereen op zijn eigen niveau. Van kleuters van 4 tot oma’s van 82. Het grootste indoor klimpark van Nederland heeft uitdaging voor iedereen. Klik je veiligheidsgordel dicht en klim zo hoog je durft.

Bekijk

Zeehondencentrum Pieterburen

Op een blauw kussen tuur je op je buik door een raampje. Zoef, daar zwemt een zeehond voorbij. Deze is alweer bijna gezond genoeg om terug te gaan naar de Waddenzee. Andere zeehonden in Zeehondencentrum Pieterburen zijn nog veel te ziek. 

Bekijk

Familiepark Nienoord

Wil je altijd wat anders dan je broertje of zusje? Of vind je gewoon heel veel dingen leuk om te doen? Nergens zijn zo veel verschillende attracties voor kinderen als in Familiepark Nienoord. En dwars door die speeltuin, kinderboerderij en hindernisbaan tuft een kleine stoomtrein. Oh ja, er is ook nog een zwemkasteel.

Bekijk
Schaap

Schaap

© Marcel Kerkhof

Zorgboerderij De Mikkelhorst

Bij ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst kun je je helemaal uitleven in de grote speeltuin en geiten aaien in de kinderboerderij. Wie te oud is voor de glijbaan (ben je dat ooit echt?), gluurt naar binnen bij de houtkloverij en koopt een lekker blok kaas in de landwinkel. Gratis en bovendien een topplek voor kinderfeestjes.

Bekijk
© MK

Blotevoetenpad Opende

Is het een hindernisbaan? Een wandelpad? Allebei? Twee dingen weten we zeker: je schoenen en sokken gaan uit en schoon blijf je niet. Onderweg klim je over boomstammen en kruip je langs een touw de sloot over. Kliederig plezier in de natuur voor jong en oud.

Bekijk

Kinderboerderij Stadspark

Midden in het Stadspark, verstopt tussen bomen en struiken, ligt een van de fijnste plekken van Groningen. In Kinderboerderij Stadspark tippelen de dieren lekker vrij over het hele terrein. Als je klaar bent met dieren kijken, ga je spelen in de speeltuin aan de overkant. En daarna natuurlijk nog even terug om doei te zeggen tegen die grappige geit.

Bekijk
© Deon Prins

Forum Groningen

In het hart van de Groningse binnenstad staat sinds kort het Forum; een ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. In het Forum is genoeg te doen met onder andere Storyworld, een bioscoop, het Smartlab, horeca, de stadsbibliotheek en het hoogste dakterras van Groningen. 

Bekijk

Kinderfietsroute

In en rondom Zoutkamp is een toffe fietsroute uitgezet voor kinderen. Tijdens een tocht van ongeveer 14 kilometer kunnen ze de inwoners helpen om verschillende mysteries op te lossen. Onderweg moeten opdrachten gedaan worden om letters te verzamelen, waarmee de code gekraakt kan worden. Oplossing gevonden? Dan mag je door naar het volgende level!

Bekijk

"Grootse avonturen, je beleeft ze in Groningen."

Ontdek ook