9 leuke routes met iets extra's

Wandel of fiets door Groningen met een van deze bijzondere routes. Ze hebben namelijk allemaal iets extra's. Luister naar een podcast terwijl je door Groningen loopt, spot de kunst van de Ploeg in het landschap met een handige app of los samen met je kinderen een mysterie op terwijl jullie door Zoutkamp fietsen. Van kunst en muziek tot aan geschiedenis én de toekomst. Er is voor ieder wat leuks.

De Ploeg

Wolkenpracht, de enorme weidsheid en het licht dat het landschap steeds weer een andere kleur geeft. Dat is het Groninger land dat zo geliefd was bij kunstkring De Ploeg. Ervaar dit bijzondere landschap zelf aan de hand van De Ploeg E-bike routes. Zo kijk je opeens met een heel andere blik naar het Groninger land. Aan de hand van de fietsknooppunten navigeer je door het landschap. Een gratis app vertelt onderweg bijzondere verhalen: foto’s, muziek- en geluidsfragmenten en natuurlijk (kunst)historische achtergrondinformatie brengen het nu en het toen samen.

Lees meer

Parels in het Westerkwartier

Wist je dat het Westerkwartier het oudste cultuurlandschap heeft van West Europa? Deze fiets- en wandelroutes leiden je langs de parels van het Westerkwartier. Tussendoor geniet je van de interessante geschiedenis van het gebied en het afwisselende landschap. Gebruik het routeboekje of de gratis app. In de app vind je geluidsfragmenten en 360 graden foto's.

Lees meer

Kinderfietsroutes in de provincie

Fiets een leuke route van maximaal 15 kilometer en speel een super spannend spel. Weet jij het mysterie op te lossen en de code te kraken? Dan mag je naar het volgende level. Kom je er even niet uit? Gelukkig zijn er ook hints om je een beetje te helpen. Voer de opdrachten uit en los het raadsel samen op. Fietsplezier voor het hele gezin.

Lees meer

Van Bach tot Bowie

Met deze muzikale stadswandeling loop je langs vier eeuwen muziekgeschiedenis. De route brengt je naar de belangrijkste plekken van toen en nu als het gaat om muziek in Groningen. Je kunt de tour op ieder gewenst moment en op elke plek op je telefoon starten. Tijdens de wandeling vertellen twee gidsen je alles van Bach tot Bowie. Luister naar kleurrijke verhalen en natuurlijk: muziek! 

Lees meer

Voorland Groningen

Wandelen door Groningen is lopen door het Antropoceen, het huidige tijdperk waarin de mens overal zijn vingerafdruk zet. Nergens in Nederland is die zo zichtbaar als hier. Groningen is ons voorland. Voorland is een plek én een tijd. Het is het land voor de dijk en het is ook de toekomst die je al kan vermoeden, maar waar we nog niet zijn. Wandel mee door het eeuwenoude Groninger cultuurlandschap en ontdek samen de toekomst die komen gaat.

Lees meer

Welkom op de wierde

Fietsen langs de Groninger wierden is als fietsen door een openluchtmuseum. Je vindt hier de mooiste dorpen, kerkjes en plekjes om even stil te staan. De app neemt je mee naar alle bezienswaardigheden en vertelt je interessante wierdenweetjes. Zo kom je niet alleen meer te weten over de wierden en het landschap, maar ook over de mensen die er wonen.

Lees meer

Luisterroute door de stad

Het zuiden van Groningen was altijd een belangrijke plek voor het contact met vrienden en vijanden van de stad. Deze kunstroute neemt je mee langs verschillende plekken ten zuiden van de ring. De plekken vertellen iets over de geschiedenis van dit bijzondere gebied, maar zijn ook heel actueel. Bij de locaties kan je luisteren naar soundscapes, gedichten en muziekfragmenten. Zo komt het verleden tot leven.

Lees meer

Rondje Lauwersmeer

Een van de mooiste wandel- en fietsroutes van Nederland is het Rondje Lauwersmeer. In de wandel app staat de route met alle toeristische, recreatieve en culturele hoogtepunten. De route kan ook offline gebruikt worden. Bij elke deelnemende ondernemer kan je een stempel halen voor je stempelkaart. Bij een volle kaart verdien je een medaille en certificaat. Bij het stempelen ontvang je een gratis ansichtkaart.

Lees meer

Poëzieroutes

Stel je eigen poëzieroute samen met de poëzieknooppunten. Hoe verder je fietst hoe meer poëzie je hoort. Je kunt in totaal wel 300 verschillende gedichten beluisteren. De gedichten zijn van dichters die aan het festival Dichters in de Prinsentuin deelnamen. Laat je verrassen door de gedichten die passen bij de omgeving.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief