Er gaat niets boven Groningen

Webshop

Webshop

Uittips

Uittips

Martinitoren

Martinitoren

Grootse avonturen, je beleeft ze in Groningen. Met je voeten in de klei van de uitgestrekte polders. Varend langs zeehonden op een bed van zand. In een stoere, eeuwenoude kerk. Of ergens in een zijstraat van een zijstraat, dwalend door de stad. Onze ruimte is onze rijkdom. Hier kom je tot rust en tot leven. Gelukkig ben je in Groningen.

Winactie: Jouw ode aan Groningen

Hou jij van de stad Groningen en wil je kans maken op een diner voor twee op de Martinitoren? Dan zijn we op zoek naar jou. 
 
Breng jouw eigen ode aan Stad. Denk bijvoorbeeld aan een mooi gedicht, een lekker gerecht, een muziekstuk, een dans, tekening of foto. Of wat dacht je van een kunstwerk, een opiniestuk of een sportprestatie? Alles mag, zolang het maar jouw ode aan Groningen is. Gebruik je creativiteit en breng jouw liefde voor Groningen tot leven. Dan maak je ook nog eens kans op heel veel prijzen!

Lees meer

Doen

Ontdekken

Ontdek Groningen

Ontdek Groningen

Het eigenzinnige karakter van Groningen ontdek je pas echt als je de provincie intrekt. Ga van het gebaande pad af en beleef avonturen die je nooit meer zult vergeten. Gelukkig ben je in Groningen.

Westerkwartier

In het Westerkwartier tekenen wierden, borgen, molens en kerken al eeuwen de horizon in het Groninger landschap. De natuur, het erfgoed en het bijzondere licht hebben dan ook menig schilder geïnspireerd.

Meer over Westerkwartier

Waddenland

In Waddenland loop je over de bodem van de zee en slaap je onder een echte Dark Sky. Hier vind je het Nationaal Park Lauwersmeer en UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee; unieke gebieden waar de natuur nog echt centraal staat.

Meer over Waddenland

Eemsdelta

Het historische Appingedam met de hangende keukens. En in de achtertuin de Dollard en het Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Je vindt het in Eemsdelta. De middeleeuwse kerken op de eeuwenoude wierden steken hier trots boven het weidse landschap uit.

Meer over Eemsdelta

Stad

Wanneer je vanaf de Martinitoren over de daken uitkijkt of door de eeuwenoude staten loopt voel je de energie van de stad Groningen. De stad barst van de onontdekte parels, knusse boetieks en kleinschalige kwaliteitsrestaurants.

Meer over Stad

Midden-Groningen

Midden-Groningen is het groenblauwe hart van de provincie. Waterplassen om op te varen, moerassen om langs te fietsen, dorpsbossen om in te wandelen en rietvlaktes om vogels te spotten. Het stadsleven lijkt hier ver weg, maar is dichterbij dan je denkt.

Meer over Midden-Groningen

Oldambt

De productie van graan leidde in Oldambt tot steenrijke boeren, lokaal communisme en enorme fabrieken van rood baksteen. De vlam doofde, maar het vuur van de Graanrepubliek bleef smeulen. Vol bedrijvigheid en evenementen is deze regio het bezoeken waard.

Meer over Oldambt

Veenkoloniën

Avonturiers zochten in de Veenkoloniën hun geluk. Hun baanbrekende werk heeft geleid tot een bijzonder landschap met een even bijzondere geschiedenis. Vele monumentale woningen in dorpen die als linten langs de kanalen liggen herinneren aan dit verleden.

Meer over Veenkoloniën

Westerwolde

Weinig gebieden in Nederland zijn zó rijk bedeeld met verrassende landschappen, oude bossen, prachtige beekdalen en schitterende natuurgebieden als Westerwolde. Een echte actieveling? Fiets, wandel of vaar met een kano dwars door dit unieke landschap.

Meer over Westerwolde

"Onze ruimte is onze rijkdom"

#gelukkigbenjeingroningen

Er gaat niets boven Groningen. De Groningers kunnen het weten. Dit zijn hun favoriete plekken. 

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief