Lunchen in Groningen

Toe aan een lekkere lunch? Dan ben je in de stad Groningen op de juiste plek. Kies voor een bekende, vertrouwde lunchspot of laat je eens verrassen door iets nieuws. Sommige van deze plekken loop je zo tegenaan, maar voor andere zul je even op zoek moeten. Maar dan heb je ook wat. Hier vind je 6 hotspots voor een heerlijke lunch.

De Uurwerker | Meer dan een 12-uurtje

Uurwerkersplein 1 - Wie niet bekend is in Groningen, zal misschien even op zoek moeten naar deze 'verborgen' parel. Je loopt er niet zomaar tegenaan, maar komt er door knusse steegjes en smalle straatjes te volgen. De Uurwerker is een geliefde ontmoetingsplek onder de Groningers. Elke dag van de week kun je hier terecht. Van je eerste kopje koffie van de dag tot aan je laatste biertje.

Lees meer

Mr. Mofongo | Altijd goed, altijd gezellig

Oude Boteringestraat 26 - Nog zo’n klassieker waar menig Groninger maar al te graag komt. Naast een heerlijke lunch hebben ze bij Mofongo een uitgebreide cocktailkaart, distilleren ze hun eigen drank en er is een wijnbar. Geen verkeerde plek om later op de avond nog terug te komen voor een drankje!

Lees meer

Het Concerthuis | Sharing is caring

Poelestraat 30 - Bij het Concerthuis kan alles. Bestel hier wat je wil op elk moment van de dag. Avondeten als lunch of lunch als ontbijt. Het mag allemaal! Foodsharing staat hier centraal. Bestel meerdere kleine gerechtjes om alles te proeven wat je maar wilt. Ook leuk: ze branden hier hun eigen koffiebonen.

Lees meer

De Groene Stoel | Maatschappelijk verantwoorde lunch

Gedempte Zuiderdiep 26 - Naast goed eten heeft de Groene Stoel ook een goed verhaal. Het restaurant biedt vluchtelingen een kans zich te ontplooien in Nederland door een opleiding, versterking van het netwerk en zicht op een baan in de horeca te bieden. Een maatschappelijk verantwoord plekje om te lunchen dus!  

Lees meer

Mahalo | Duurzaam & vegan

Verlengde Grachtstraat 1 - Op dit prachtige plekje naast het Noorderplantsoen geniet je van 100% duurzame en vegan gerechten. Alles wat ze hier serveren is biologisch, plantaardig én huisgemaakt. Maar deze lunchroom is niet alleen een must voor vegans. Het zit er vaak vol met allerlei mensen die genieten van de heerlijke gerechten en drankjes. Tip: ze serveren ook een heerlijke high-tea!  

Lees meer

Feel Good

Oude Kijk in Het Jatstraat 29 - Deze hippe plek is dé place-to-be als je naast duurzaam eten ook fan bent van gezond eten. Eten waar je lijf blij van wordt, zoals ze het zelf zeggen. Naast lekkere broodjes en salades ben je voor heerlijke superfood-smoothies hier ook aan het juiste adres. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief