8x uitgebreid lunchen in de stad

Zin in een uitgebreide lunch? Een keer wat anders dan je favoriete sandwich? Dan ben je in de stad op de juiste plek. En of je nu zin hebt in een authentieke Italiaanse lunch, Aziatische streetfood hapjes of een luxe 4-gangen lunch, in Groningen zijn er genoeg plekken waar je ’s middags lekker lang kunt tafelen. Wij zetten een aantal leuke lunchspots voor je op een rij die zeker de moeite waard zijn.

Sepia

J.C. Kapteynlaan 29 - Gemoedelijk gelegen net buiten het centrum van de stad vind je Sepia. Hier kan je terecht voor een lunch waar je de tijd voor wilt nemen. Iedere drie weken staat er een nieuw 4-gangen verrassingsmenu voor je klaar. Koken doen ze zoveel mogelijk met ingrediënten uit de omgeving. En voor wie graag veganistisch wil eten bereiden ze graag een aangepast menu. Wanneer de lunch is afgelopen kan je hier ook aanschuiven voor een kleine borrel met vrolijke hapjes.

Lees meer

TOET het TOETjesparadijs

Gedempte Zuiderdiep 85 - Dit is een echte aanrader voor de zoetekauwen onder ons. Een toetjesparadijs waar overheerlijke zoetigheden en taarten worden gemaakt. Ingrediënten worden uiterst zorgvuldig uitgezocht, het liefst biologisch en lokaal of anders Fair Trade. En je kunt er niet alleen genieten van wat lekkers bij de koffie. ’s Middags serveren ze een waar TOET diner. Een 7-gangen toetjes menu met heel veel zoetigheden, maar ook met een kaasplateau en hartige taart.

Lees meer

Gustatio

Oosterstraat 3 – Uitgebreid lunchen, dat kunnen ze in Italië als geen ander. Het is dan ook niet voor niets dat Gustatio ook tijdens lunchtijd geopend is. Het restaurant wordt gerund door een familie uit Rome en de gehele keukenbrigade bestaat uit Italiaanse chefs uit verschillende delen van Italië. En dat proef je! Met allerlei Italiaanse klassiekers, heerlijke antipasti en de lekkerste huisgemaakte pasta is het hier ook ’s middags goed toeven. Lunchen zoals je in Italië luncht.

Lees meer

Florentin Brunchclub

Langestraat 66 - Restaurant Florentin is geïnspireerd op de gelijknamige bruisende wijk in Tel Aviv. De vrije stad waar alle culturen samenkomen heeft een creatieve kunstzinnige vibe en ‘Balagan’ stijl eten. In de voormalige Oude Gasfabriek kun je het eten, het drinken en deze sfeer in al zijn glorie beleven. En op iedere laatste zondag van de maand kun je hier terecht voor The Brunch Club. Met een tafel vol met de meest geliefde smaken van Tel Aviv, een heerlijke cava, onbeperkt huisgemaakte limonades en de relaxte deuntjes is het hier uitgebreid genieten.

Lees meer

Ouzerie De Olijfboom

Steentilstraat 28 – Bij deze Ouzerie eet je de lekkerste Griekse hapjes in een gezellige, informele sfeer. Bij binnenkomst begin je al te watertanden bij het zien van de vitrines vol met lekkers. In de open keuken maken ze alles zelf met verse en natuurlijke ingrediënten. Van salades tot pasteitjes. En er is voor ieder wat wils. Of je nu houdt van vlees, vis of liever vegetarisch. Laat je verrassen en kies een van de proeverijen. Zo geniet je van een echte Griekse lunch in Groningen.

Lees meer

Konbu Streetfood

Oosterstraat 10 - Zin in een lunch met authentieke streetfood gerechten uit Zuidoost-Azië? Dan ben je bij Konbu Streetfood aan het juiste adres. Hier bestel je een tafel vol met allerlei lekkere Aziatische hapjes om te delen. En wanneer je er niet genoeg van krijgt, ga je voor Konbu’s specialiteiten zoals Japanse ramen en pho: een sterk staaltje Vietnamees comfort food. Probeer ook eens een van de bijzondere drankjes die op het menu staan en waan je even in Azië.

Lees meer

Het Concerthuis

Poelestraat 30 – Als het gaat om lang tafelen, dan zit je bij Het Concerthuis wel goed. Je bestelt hier namelijk alles wat je wilt, op elk moment van de dag. Avondeten, lunch, ontbijt, het mag hier allemaal. En je kiest al het lekkers niet alleen voor jezelf, want foodsharing staat hier centraal. Dus bestel een tafel vol lekkere kleine gerechtjes en proef wat je maar wilt. Wie weet blijf je na de lunch nog even hangen voor een borrel en een spelletje.

Lees meer

Stadsbar Het Mauritshuis

Astraat 1 – Lunchen terwijl je uitkijkt over de pakhuizen van de Hoge en Lage der A. Bij Stadsbar Het Mauritshuis kun je terecht voor een uitgebreide lunch terwijl je kijkt naar het reilen en zeilen van deze mooie plek. Toch zul je je aandacht moeten verdelen, want er staan alllerlei heerlijkheden op tafel. De royale lunchplanken met verschillende hapjes zijn om je vingers bij af te likken. En of je nu gaat voor vlees, vis, vegetarisch of liever gemengd, bij Het Mauritshuis is voor iedere liefhebber een plank.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief