Stad Groningen

Oude stad met een jong hart

Alle highlights van de stad afgevinkt? Geen probleem. Je blijft ontdekken in de stad Groningen. Een terras dat er vorige zomer nog niet was. Verborgen kunst op straat. Kleine kwaliteitsrestaurants, net even om de hoek. Hofjes achter sprookjesachtige deuren, waar je even helemaal alleen kunt zijn. Of je hier nou voor het eerst bent, of er juist al jaren woont. Dat klinkt toch als muziek in je oren? Sounds like Groningen.

Sounds like Groningen

Vinyl shoppen

Bij binnenkomst word je begroet door het zachte gekraak van vinyl dat uit de speakers stroomt. De stad zit vol met geluiden en muzikale schatten. Je moet soms alleen nét even om het hoekje kijken om ze te vinden. Wij hebben de verschillende Groningse platenwinkels voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Stijlvolle Groningers op hakken

Sommige dingen klinken gewoon typisch Gronings. Zoals Lieve en Nardia wanneer je deze twee passievolle onderneemsters hoort praten over hun boetiek Mary Jane. Zij vinden een complete outfit voor je die helemaal bij jou past en je nog jaren wil dragen. Wij spraken ze over hun unieke onderneming.

Lees meer

Podwalk op stap met Aletta

Met een podcast zijn we inmiddels bekend, maar ken je ook de podwalk? Een wandelroute en een podcast in één. Terwijl je luistert naar boeiende verhalen, loop je van de ene plek naar de andere. In de podwalk 'Op stap met Aletta' wandel je langs plekken uit de Groningse geschiedenis van gezondheid.

Lees meer

De Kleermaker

Op zoek naar een bijzondere stof of wil je je kleding nieuw leven inblazen? Bij De Kleermaker in de Oude Boteringestraat is niets te gek. Jochem Schuitema is het gezicht achter De Kleermaker en het atelier is zijn tweede thuis. Laat je creativiteit de vrije loop, want deze stofkunstenaar maakt jouw ideeën werkelijkheid. 

Lees meer

Overwinteren in Groningen

Ga deze winter op ontdekkingstocht en geniet van de charme van de stad. Van de historische schepen van de WinterWelVaart tot het betoverende Poetry by Night en het muzikale spektakel van Eurosonic Noorderslag. Dankzij de grootste kerstbal ter wereld en het gezelligste lichtgevende straatje van Groningen, zijn de winteravonden allesbehalve kil en koud. 

Lees meer

Godert Walter leeft voort

Je bent er ongetwijfeld wel eens langsgestruind: Godert Walter. Toch is de kans groot dat je de geschiedenis van deze boekenwinkel in de Oude Ebbingestraat nog niet kent. We vertellen je graag over Godert zelf, de winkel en de nieuw geopende Water's Bookshop in de Oude Kijk in 't Jatstraat. Een verhaal over een dappere man die voor een literaire revolutie zorgde in Groningen. 

Lees meer

"Groningen is een verborgen juweeltje"

The Independent

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief