Pubquizzen in Groningen

Hoelang is d’ Olle Grieze? Hoeveel eierballen eet een Groninger gemiddeld per jaar? Je moet het maar weten. Of je nu een fanatiek quizzer bent of meedoet voor de lol, een avondje quizzen is gegarandeerd gezelligheid. Bestel een lekker speciaal biertje en verras je teamgenoten met kennis waarvan je zelf niet eens wist dat je er ooit iets aan zou hebben. Wij hebben een aantal van de leukste pubquizcafés uit de stad voor je op een rijtje gezet.

Borrelcafé Oblomov | iedere maandag

Poelestraat 11 – Borrelcafé Oblomov vind je midden in de Poelestraat, het hart van het bruisende uitgaansgebied in Groningen. Iedere maandag kun je hier terecht voor een Nederlandstalige pubquiz. Verschillende teams gaan hier wekelijks de strijd aan om het felbegeerde speciaalbier pakket te winnen. Speciaalbierliefhebbers hebben hier eigenlijk altijd prijs met meer dan 80 soorten speciaalbier in het assortiment. De quiz bestaat uit algemene kennisrondes, een plaatjes ronde en een muziekronde. Nog niet uitgespeeld? Probeer eens een spelletje uit de spelletjeskast.

Lees meer

Café De Kale Jonker | iedere dinsdag

Gedempte Zuiderdiep 148 – De Kale Jonker is, behalve een distel, een echt ouderwets bruin café. De kroeg is gelegen aan het Gedempte Zuiderdiep, te herkennen aan haar blauwe luifel. Je hoort en ziet hier muziekfragmenten, foto’s en vragen waarvan de antwoorden op het puntje van je tong liggen, maar waar je natuurlijk net niet op kunt komen. De Kale Jonker Quiz Night is een begrip onder de fanatieke quizzers van de stad. Iedere dinsdag kun je hier je kennis testen en je hersenen laten kraken. Wat wordt jullie teamnaam?

Lees meer

Café De Toeter | iedere woensdag en zondag

Turfsingel 6 – Wie pubquiz zegt, zegt De Toeter! De Toeter is al meer dan 17,5 jaar de thuisbasis van een leuke en spannende tweetalige pubquiz. Iedere woensdag en zondag staat De Toeter klaar voor een internationaal publiek. De quiz bestaat uit acht rondes, waarvan zes met algemene kennisvragen, een afbeeldingenronde en een fragmentenronde. Alleen de beste quizzers komen op de ‘Toffe Toeter Totaalscore Top Tien Tabel’. Op dit bord worden de scores bijgehouden van vaste teams die vaker meedoen met de quiz. Met wie ga jij de uitdaging aan?

Lees meer

Buckshot Café | wisselend iedere woensdag óf donderdag

Gedempte Zuiderdiep 58 – Het Buckshot Café is de buurman van De Kale Jonker en vind je ook aan het Gedempte Zuiderdiep. Met vier triviarondes, twee muziekrondes, een fotoronde en een wisselronde wordt er veel variatie in kennis gevraagd. Denk jij dat je het aankan? Trommel je vrienden en familie op, meld je aan via de website en doe mee! Naast pubquizzen kun je hier ook genieten van open podium sessies en livemuziek.

 

Lees meer

De Singelier | elke vierde maandag van de maand

Coendersweg 44 – Elke vierde maandagavond van de maand is er een pubquiz in de Singelier. Een mooie bruine kroeg in Helpman met al z’n karakteristieken. Een van die eigenaardigheden is de oude rookruimte die verbouwd is tot een kleine distilleerderij. Als je een liefhebber van bier bent dan moet je zeker een keer plaatsnemen in dit café. De eigenaar van de Singelier, Felix Huisken, is namelijk een biersommelier: een van de hoogste diploma’s voor bierkennis en behandeling. Niet alleen je quizkennis maar ook je bierkennis wordt hier bijgespijkerd!

Lees meer

Oneindig veel quiz mogelijkheden

Lijkt het je leuk om in een besloten groep te quizzen? Neem eens een kijkje bij Eetcafé d’ Ouwe Brandweer of Café de Doos. Hier zijn verschillende arrangementen te boeken voor jou en je collega’s of vriendengroep. Daarnaast zijn er nog veel meer cafés in Groningen die af en toe een pubquiz organiseren. Zij doen dit niet op een vast moment dus het is handig om hun agenda’s in de gaten houden. Voorbeelden van cafés die af en toe een quiz organiseren zijn: Café Bolhuis, Café de Koffer, Café de Klikspaan, Dorothy'sGrand Café Time Out, Vera en Café de Drie Uiltjes

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief