Nieuwe winkels en horeca in Groningen

In Groningen is altijd weer wat nieuws te ontdekken. In en rond de binnenstad is ook de afgelopen maanden weer keihard gewerkt om het horeca- en winkelaanbod te verrijken. En daar zijn we maar al te blij mee. Hier zie je een selectie van de nieuwste aanwinsten van de stad. Waar zien we jou straks?​

Sam's Coffee

Vismarkt 21 - Net geopend aan de Vismarkt (in de Nelson Schoenen): Sam’s Coffee! Hier weten ze waar ze het over hebben als het om koffie gaat. Ga hier zeker langs voor “Coffee with manners”. Sam’s bonen zijn met liefde geplant, geplukt en ambachtelijk in Nederland gebrand en dat proef je! Ben je nou een echte koffieliefhebber? Dan heeft Sam’s Coffee wat leuks: elke donderdagavond kan je hier namelijk een barista workshop volgen. Zo leer je hoe je de perfecte espresso zet en hoe je cappuccino maakt met latte art. Slechte koffie is voorgoed verleden tijd! 

Lees meer

Tjaps To Go

Korreweg 8 – Tjappen is ook wel straattaal voor eten. Dus Tjaps To Go staat voor, hoe kan het ook anders, eten dat je mee kan nemen. En dan eten uit de Surinaams-Javaanse keuken welteverstaan. Als je fan bent van bakkeljauw, saoto soep en rendang, ben je hier aan het juiste adres. Je kunt Tjaps to go ophalen aan de Korreweg of gewoon laten bezorgen, wel zo makkelijk.

Lees meer

Bar Frans

Grote Markt 46 – Parles-tu français? Dat hoeft ook helemaal niet hoor. Want Bar Frans is een moderne bistro, gewoon op de Grote Markt. In het oude pand van Talamini vind je een kaart met verrassende smaakcombinaties. Hoewel er dus culinaire hoogstandjes op je wachten bij Frans, heeft de bistro ook gewoon klassiekers als bitterballen en croque monsieurs. Je kunt bij Frans terecht vanaf 11 uur voor een goede kop koffie, gebak en lunch. In de avond kan je er eten, wijn drinken of een cocktailtje wegtikken.

Lees meer

Fankaasoo

Graaf Adolfstraat 48 – Vlak bij het Noorderplantsoen opende in april een nieuw eettentje: Fankaasoo. In het restaurant gebruiken ze veel Gambiaanse familierecepten en halen ze inspiratie uit de West-Afrikaanse, Mediterrane en Midden-Oosterse keuken. Bij Fankaasoo maak je dus echt een culinaire wereldreis, met dingen als Baobab Juice en Jollof Rice op het menu. En ook niet geheel onbelangrijk: alles is vegan!

Lees meer

Pizzeria Tarante 081

Gedempte Zuiderdiep 26 - Twee vrienden uit Napels, de stad van de pizza, zijn restaurant Taranté081 aan het Gedempte Zuiderdiep begonnen. De naam van het restaurant komt voort uit het woord ‘tarantella’, een typische Zuid-Italiaanse dans vol passie en vreugde. Het netnummer hierachter is een ode aan Napels. Die passie, vreugde en liefde voor de Italiaanse keuken komt overal terug. Van de verse ingrediënten uit Italië tot aan de tijd die in het maken van het echte Napolitaanse pizzadeeg gaat.

Lees meer

Brasserie Flair

Verlengde Hereweg 29 - Midden in de wijk Helpman vind je Brasserie Flair, dat gerund wordt door een moeder en dochter. Het restaurant heeft een diverse kaart met invloeden van over de hele wereld en is dus een feest voor liefhebbers van lekker eten. Alles is volgens authentiek recept gemaakt, van de sushi tot de rendang. Naast uitgebreid tafelen kun je ook voor de borrel bij Brasserie Flair terecht. Mooi weer? Geniet dan van je borrelplank en drankje in de stadstuin, waar je tot laat op de dag nog in de zon kan zitten.

Lees meer

Viskiosk Moi Eem!

Zaagmuldersweg 67B - Wat begon als hobby in eigen keuken groeide uit tot de nieuwe viskiosk Moi Eem! bij het Wielewaalplein in de Oosterparkwijk. Een lekker visje halen kon nog niet in de wijk, en daar zagen de ondernemers achter Viskiosk Moi Eem! een kans. De bewoners van de wijk weten de kiosk nu al goed te vinden voor een portie kibbeling, een lekkerbekje of haring. Een lekker visje, een gezellig praatje en een plek om elkaar te ontmoeten: de Oosterparkwijk is weer een leuke onderneming rijker.

Lees meer

Pantopolion

Nieuwe Ebbingestraat 20 – Liefhebbers van olijven, feta en baklava opgelet, want er is een nieuwe Griekse mini-supermarkt geopend in Groningen. De Griekse Ilias Korsiris runt samen met zijn vrouw en zoon Pantopolion, vernoemd naar de supermarkt van zijn ouders in Griekenland. Je vindt hier de meest uiteenlopende Griekse producten: van vers gebak tot Griekse wijnen of ouzo en olijfolie die de broer van Ilias zelf maakt in Griekenland.

Lees meer

Coming soon

Natuurlijk houden we ook onze ogen open voor alles wat er nog bij komen gaat in de stad. Zo opent binnenkort Nabi Cafe aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat, wat goede matcha’s, koffies en broodjes gaat verkopen. Deze zomer zal ook het nieuwe PJs zijn deuren openen aan de Oosterstraat. Het belooft een gezellige kleurrijke plek te worden waar je kan genieten van lekker eten, cocktails en livemuziek.  En je kan er uniek overnachten in luxe en comfortabele ‘cocoons'. De broers van The Smooth Brothers hebben hun eerste smoothiezaak aan de Zwanestraat verbouwd. Deze zal binnenkort openen als Yankee 050, wat echt Amerikaans streetfood zal serveren. Ook leuk om te benoemen is dat De Betere Tijden een nieuw pand heeft. In april openden zij hun tweede locatie, net iets verderop maar nog wel in de Gelkingestraat. De nieuwe locatie heet nu De Betere Tijden en de oude locatie, ook aan de Gelkingestraat, heet nu De Oude Tijden. Op beide locaties serveren ze een vergelijkbaar maar ander menu.

"Je blijft ontdekken in Groningen."

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief