Nieuwe winkels en horeca in Groningen

In Groningen heeft men niet stilgezeten de afgelopen maanden. Her en der is keihard gewerkt om het horeca- en winkelaanbod te verrijken. En met een geweldig resultaat, want wat zijn er toch weer een pareltjes bij gekomen. Hier zie je een selectie van de nieuwste stadse aanwinsten op een rij. Opdat je blijft ontdekken in Groningen. Veel plezier! 

LILO's Vintage | Te mooi om weg te doen

Oude Kijk in 't Jatstraat 59 - In de kelder van Rå Salatbar zit sinds kort dit gezellige vintage winkeltje. Alle items worden zelf uitgezocht door eigenaar Siedo om een mooie en vooral unieke collectie te vormen.  Bij LILO's vind je veel vintage kleding uit Italië met prachtige details. Kwaliteit staat hierbij voorop voor Siedo. Hij vindt het belangrijk om zijn klanten kwaliteitskleding te kunnen bieden voor een fijne prijs.

Lees meer

Nuns Fashion | Voor je nieuwe garderobe

Folkingestraat 17 - Na Assen is nu ook Groningen aan de beurt voor een vestiging van deze trendy dameskledingzaak. En dan wel in een van de leukste winkelstraten, de Folkingestraat. Door de gevarieerde collectie vind je er altijd wel wat leuks. Of je nou fan bent van een stoere look of liever voor iets elegants gaat. Er komen elke week nieuwe items bij, dus keuze genoeg!

Lees meer

Mr. Smith's Loft | Cocktails & more

Poelestraat 53 - Op het oude plekje van club &Zo zit een splinternieuwe cocktailbar. Waar buiten naar binnen is gebracht. Waan je in tropische sferen terwijl je geniet van je exotische cocktail, heerlijke streetfood hapjes en swingende muziek. Omringd door planten, bamboe en vogelkooien zou je bijna vergeten dat de winter er weer aankomt!

Lees meer

Groninger Friethuys | Verantwoorde snacks

Astraat 10 - Het Groninger Friethuys is niet zomaar een snackbar. Hier steken ze de ''gewone'' snacks in een nieuw jasje door gebruik te maken van verse en lokale producten. Daarnaast is de zaak ook nog eens circulair: de frituurolie wordt na gebruik verwerkt tot bio-brandstof. Daarnaast zul je ook geen plastic verpakkingen tegenkomen bij het Friethuys. Een verantwoord frietje dus!

 

Lees meer
© Sharon Bremer

Piepers & Rund | Hollandse bowls

Nieuweweg 4 - Je bent vast wel bekend met de befaamde pokebowls. Maar ken je Hollandse bowls al? Bij Piepers & Rund geniet je van lekker klassieke Hollandse gerechten, maar dan in een bowl! Naast piepertjes en rundvlees is er ook genoeg andere keuze. Vegetariërs genieten bijvoorbeeld van een heerlijke bowl met falafel. Een uniek concept om zeker eens uit te gaan proberen!

Lees meer

Coming soon

In oktober zal de Deense winkelketen Normal zich vestigen in de Herestraat. Wat je hier kunt vinden? A-merk producten op het gebied van huishouden en persoonlijke verzorging tegen een zacht prijsje. Daarnaast opent museum-café Het Pomphuis op 1 oktober ook de deuren als restaurant. Het Pomphuis was al een tijd open als café, maar nu kun je er binnekort ook genieten van een heerlijk diner. Je kunt nu alvast een plekje reserveren. En goed nieuws voor koffie- en boekenliefhebbers! Koffiestation & Boekhandel Riemer gaan een samenwerking aan. Begin oktober opent aan de nieuwe koffiebar aan de Turfsingel. 

"Je blijft ontdekken in Groningen."

Ontdek ook