Nieuwe winkels en horeca in Groningen

In Groningen is altijd weer wat nieuws te ontdekken. In en rond de binnenstad is ook de afgelopen maanden weer keihard gewerkt om het horeca- en winkelaanbod te verrijken. En daar zijn we maar al te blij mee. Hier zie je een selectie van de nieuwste aanwinsten van de stad. Waar zien we jou straks?​

Bobs Wafels

Vismarkt 6 - Een Luikse wafel, Brusselse wafel of oer-Hollandse stroopwafel. Bij Bobs Wafels aan de Vismarkt ben je aan het juiste adres voor een zoet tussendoortje. Met een ruime keuze aan toppings beleg je hem met alles wat jij lekker vindt, van smarties tot marshmallows en van aardbei tot banaan. De keuze is reuze.

Lees meer

Tien Vintage

Steentilstraat 13 - De Steentilstraat is een kringloopwinkel rijker: Tien. Vintage kleding voor een tientje! Unieke items voor unieke prijzen. In plaats van bij te dragen aan de wegwerpcultuur, vind je hier unieke kledingstukken van goede kwaliteit die je nog jarenlang kunt dragen. Dit alles met de service en kwaliteit waar je al aan gewend bent van de buren: Onder de Linde. Tien is namelijk het zusje van 'Onder de Linde', gevestigd aan de Steentilstraat 15.

Lees meer

Tasty Traditions

Friesestraatweg 143 – We kunnen inmiddels al enige tijd genieten van de Oekraïense specialiteiten van Ukraine Food. Dat is zo'n groot succes dat de initiatiefnemers nu met een tweede concept komen: Tasty Traditions. Van ontbijt tot diner, je kunt elk moment van de dag bij ze terecht. Zo hebben ze zowel zoete taarten als lekkere pasteitjes en andere maaltijden. Zeker de moeite waard om eens langs te gaan.

Lees meer

Sappho Vintage

Steentilstraat 25 – Jarenlang was Liz Boetiek een bekende naam in de Steentilstraat. Eind vorig jaar hield LIZ het voor gezien, maar gelukkig hoeven we daardoor geen vintage winkel te missen op die plaats. Het plekje is namelijk overgenomen door Sappho Vintage. Ook hier hangt de winkel vol met toffe vintage kleding, van kimono tot bruidsjurk.

Lees meer

Las Sabrozas

Oosterstraat 28 – In Groningen kun je uit alle windstreken eten. Al enige tijd kon je bij een van de kraampjes op de Grote Markt genieten van allerlei lekkers uit Venezuela, maar sinds kort heeft Las Sabrosas ook hun eigen restaurant in het hart van de binnenstad. In de Oosterstraat kun je terecht voor onder andere heerlijke arepa’s en empanadas.

Lees meer

Summum

Akerkhof 17 – Niet alleen kleine ondernemers openen de deuren in Groningen, ook de grotere namen weten de stad goed te vinden. Zo ook Summum. Het Amsterdamse kledingmerk opent een gloednieuwe brandstore aan het Akerkhof. Hier bieden ze toffe en comfortabele kleding voor vrouwen. Een perfecte winkel voor modeliefhebbers.

Lees meer

Crepes & More

Folkingestraat 56 – Tentjes vol zoetigheid zijn in opkomst in Groningen. Ook in de Folkingestraat kan je nu terecht voor nog meer lekkers. Bij Crepes & More haal je, zoals de naam al zegt, crepes belegd vol toppings. Aardbei, Nutella, stroopwafels, hier hebben ze alles wat je wil. Eet je liever een wafel dan een crepe? Ook die hebben ze gewoon. Bij een bezoek loopt het water je al meteen in de mond.

Lees meer

Café Lily

Kleine Leliestraat 33 – Jarenlang vond je aan de Kleine Leliestraat het restaurant Eetwaar, maar na 12,5 jaar vonden de eigenaren het tijd voor wat anders. Daarom toverden ze het om tot Café Lily. Een laagdrempeliger eetcafé, maar met de vertrouwde kwaliteit. Naast een uitgebreid avondmaal kan je er nu ook terecht voor een gezellige borrel of lunch. Zo word je elk moment van de dag op je wenken bediend.  

Lees meer

No Label

Brugstraat 25 - In de Brugstraat, tussen de Vismarkt en de Westerhaven, heeft No Label zijn deuren geopend. Een mannenmodewinkel waar je terecht kan voor een complete outfit. De vestiging in de stad is niet de eerste die No Label heeft. Hoewel ze al negen andere vestigingen in het land hebben, is dit de eerste in Noord-Nederland. Stap binnen en ontdek tijdloze stijl en kwaliteit, perfect afgestemd op de moderne man.

Lees meer

Pink Gellac

Herestraat 40 - Bij Pink Gellac gelooft men dat nagelverzorging een manier is om jezelf te uiten. Of je nou graag opvalt met felle kleuren of liever kiest voor substiele tinten, bij Pink Gellac vind je altijd iets naar jouw smaak. En goed nieuws: Pink Gellac heeft onlangs een nieuwe vestiging geopend in de Herestraat in Groningen. Op het moment dat je door de straat wandelt kan je niet om de winkel heen. De vrolijke kleuren in de etalage trekken meteen de aandacht. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste trends, professionele nagelverzorgingsproducten of gewoon een gezellige sfeer waar je jezelf kunt laten verwennen, bij Pink Gellac ben je aan het juiste adres.

Lees meer

Coming soon

De stad staat nooit stil en er wordt alweer hard gewerkt aan de volgende nieuwe winkels en horecazaken. Binnenkort kan je genieten van de heerlijke pizza's bij ristorante pizzeria Taranté aan het Zuiderdiep in de stad. Ook in de Nieuwe Ebbingestraat gaan ze op de Zuid-Europese tour, daar opent namelijk binnenkort het Griekse eetwinkel Pantopolion. In Helpman houdt Bistro Baster ermee op en opent binnenkort Brasserie Flair. Kortom: weer genoeg om naar uit te kijken.

"Je blijft ontdekken in Groningen."

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief