Nieuwe winkels en horeca in Groningen

In Groningen is altijd weer wat nieuws te ontdekken. In en rond de binnenstad is ook de afgelopen maanden weer keihard gewerkt om het horeca- en winkelaanbod te verrijken. En daar zijn we maar al te blij mee. Hier zie je een selectie van de nieuwste aanwinsten van de stad. Waar komen we jou straks tegen?​

Healthy Way | Gezond en voedzaam

Carolieweg 21​ – Misschien komt de naam Healthy Way je bekend voor. Dat zou goed kunnen, ze zijn namelijk al een tijdje aan de weg aan het timmeren als gezonde bezorgservice. Nu vonden ze het ook de hoogste tijd om een eigen lunchroom te openen in het hart van het centrum. Hier kan je terecht voor ontbijtjes, lunch en veel meer lekkers. Natuurlijk wel allemaal met de gezonde en voedzame gedachte die je van ze gewend bent.

Lees meer

Van Dalen Cigars | Wereldse sigaren

Waagstraat 7 – Aan de Waagstraat, tussen de Grote Markt en de Vismarkt, zit sinds kort Van Dalen Cigars. De sigarenwinkel is een passieproject van Rinse van Gans. Hij opende de winkel uit liefde voor de sigaar én de stad. De sigaren komen uit alle windstreken, van Cuba tot Nicaragua en van de Dominicaanse Republiek tot aan Honduras. Rinse voorziet je graag van advies.

Lees meer

Bruton Focacceria | Italiaanse broodjes

Oosterstraat 57 Goed nieuws voor liefhebbers van Italiaans eten; de eerste focacceria van Groningen is open. Bij Bruton haal je verse focaccia’s, soepen, salades en gebak. De focaccia’s zijn er in allerlei soorten en maten, genoeg om meerdere keren langs te gaan dus. Hier waan je je even helemaal in Italië.

Lees meer

Just Meat | De grootste slagerij

Nieuwe Ebbingestraat 33​ – Sinds kort zit met Just Meat de grootste slagerij van Noord-Nederland gevestigd in het centrum van de stad. Gedurende de drie maanden durende verbouwing heeft het pand een totale metamorfose ondergaan. Daarbij kreeg het volgens de eigenaren een van de langste koeltoonbanken van het noorden.

Lees meer

De Kater | Eten en werken in één

Gedempte Kattendiep 33 – Het gulzige is er wel vanaf bij restaurant De Gulzige Kater. Na een grondige metamorfose en met een nieuwe eigenaar gaan ze verder onder de naam De Kater. Hier kan je lekker lunchen in het zonnetje op het terras of aan het werk aan een van de speciaal daarvoor gemaakte werkplekken.

Lees meer

Yvettes Kitchen | Caribische keuken

Oosterstraat 28 – In Amsterdam is Yvette’s Kitchen al een begrip en nu is het ook tijd om Groningen te veroveren. Een Caribisch restaurant zoals die er maar weinig zijn in Nederland. Denk aan stoofpotten, pasteitjes en red snapper. Yvette staat niet alleen bekend om haar heerlijke eten, maar ook om haar maatschappelijke betrokkenheid. Waar ze kan probeert ze anderen te helpen. Met de komst naar de Oosterstraat keert Yvette terug naar de stad waar haar horeca-avontuur ooit begon.

Lees meer

Coming soon

Nog even geduld, en dan kunnen we dit rijtje aanvullen met nog meer nieuwe zaken. Zo opent binnenkort Cesile, een nieuwe koffiebar aan de kop van de Herestraat. Even verderop, op het hoekje van de Vismarkt en Pelsterstraat, komt een RavioliBar. Later dit jaar verwelkomen we ook een Tefal Brand shop aan de Astraat. Genoeg om naar uit te kijken dus!

"Je blijft ontdekken in Groningen."

Ontdek ook