Nieuwe winkels en horeca in Groningen

In Groningen is altijd weer wat nieuws te ontdekken. In en rond de binnenstad is ook de afgelopen maanden weer keihard gewerkt om het horeca- en winkelaanbod te verrijken. En daar zijn we maar al te blij mee. Hier zie je een selectie van de nieuwste aanwinsten van de stad. Waar zien we jou straks?​

11 ONCE I Optimaal Mexicaans

Oosterstraat 11 – Groningen heeft er weer een topper bij op het gebied van Mexicaanse restaurants. Hier wordt authentiek Mexicaans eten bereid door een klein gepassioneerd team. De gerechten zijn niet alleen enorm lekker, het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Voor een echte Mexicaanse ervaring hoef je echt niet de binnenstad uit, dat kan bij 11 ONCE. Kom gauw langs om het zelf te ervaren!

Lees meer

Lilo’s Vintage I Wereldreis in eigen stad

Oude Kijk in't Jatstraat 50 – Deze vintage winkel wil zich graag onderscheiden van de rest. Hier wordt alles handmatig geselecteerd, waardoor de collectie altijd uniek zal zijn. De kleding heeft prachtige Italiaanse details, wat zorgt voor een mooie Zuid-Europese uitstraling. Vind hier je authentieke items die een tweede of misschien al wel derde leven krijgen.

Lees meer

Luhu I Communicatie met een twist

Munnekeholm 4 – Een bijzondere plek met een nieuw concept voor Groningen. Luhu is een café waar doven en slechthorenden de leiding nemen. Bestel hier een bak koffie in gebarentaal. Dit café laat bezoekers kennis maken met de dovencultuur. Het is juist bedoeld voor mensen die nog weinig ervaring hebben met gebarentaal. De boodschap die Luhu wil overbrengen is dat er meerdere manieren zijn om te communiceren. Een bijzondere plek met een mooi verhaal, zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Lees meer

Mamamini I Vriend van de stad

Oosterstraat 19 – Hergebruiken is op dit moment hipper dan ooit tevoren. Mamamini sluit daar perfect op aan met hun doel voor milieubewust ondernemen. Al jarenlang is Mamamini voor velen een fijne plek. In de Oosterstraat komt er een kledingboetiek met een vintagehoek bij. Na een grote opruiming in je eigen kledingkast of woning kan je hier je spullen kwijt. Het is ook leuk om hier rond te kijken en zelf op zoek te gaan naar pareltjes.

Lees meer

Bij Roel I Kunst en koffie

Bij Roel laat een perfecte combinatie zien tussen kunst en koffie. Deze twee passies zijn samengebracht in de nieuwe koffiebar Bij Roel. Niet alleen worden hier een hoop verschillende drankjes geserveerd, je kan ook deelnemen aan een barista workshop. Vergeet niet om goed om je heen te kijken als je deze koffiebar binnenstapt. De liefde voor kunst is makkelijk te herkennen door de geweldige kunst aan de muur.

Lees meer

Walhalla I Kleurrijk paradijs

Nieuwe Ebbingestraat 38 – De naam van deze winkel zegt al genoeg. Wanneer je deze winkel binnenloopt kom je kleurrijke cadeautjes en interieurartikelen tegen. De producten die je hier vindt hebben allemaal hun eigen geschiedenis. Zo zijn de kaarsen en slingers allemaal handgemaakt in het atelier achter de winkel. Ook zijn er toffe retrovondsten te vinden die van ver en dichtbij komen. Zeker leuk om eens naar binnen te wandelen, al is het alleen maar om even rond te neuzen.

Lees meer

Ukraine Food I Oosters dineren

Kerklaan 23 – Lekker eten en tegelijkertijd een goed doel steunen? Dat kan bij Ukraine Food. De opbrengsten van het restaurant gaan naar Oekraïners die het nodig hebben. Het menu bestaat uit zeer verrassende en traditionele gerechten uit Oekraïne. Laat je onderdompelen in de cultuur van Oekraïne en word verrast met heerlijke lekkernijen op je bord.

Lees meer

Kastanje Wonen I Comfort en stijlvol

Oude Kijk in ’t Jatstraat 8 – Deze woonwinkel is terug van weggeweest. Kastanje Wonen begint aan een nieuw leven in de Oude Kijk. In deze winkel hoef je in ieder geval niet stil te zitten. Er zijn genoeg banken en stoelen om uit te proberen. Er zijn ook veel verschillende interieurproducten te koop die zorgvuldig zijn uitgezocht. Het zou zomaar kunnen dat je straks een vaas uit Oostenrijk op tafel hebt staan. Ga voor een uniek product voor in je woning, je zal hier snel slagen.

Lees meer

Dunkin Donuts I De zoete verrassing

Herestraat 19 – Voor alle zoetekauwen onder ons is er een nieuwe stek in hartje binnenstad. Dunkin Donuts heeft de stap gemaakt om een vestiging te openen in het Noorden. De kans is erg klein dat je hier naar buiten loopt met een standaard chocoladedonut. Je kan het zo gek niet bedenken wat voor bijzondere donutsmaken en toppings hier te vinden zijn. Bijna onmogelijk om met lege handen thuis te komen na een bezoek aan Dunkin Donuts.

Lees meer

Coming soon

De stad staat nooit stil en er wordt alweer hard gewerkt aan de volgende nieuwe winkels en horecazaken. Binnenkort wordt er een tweede zaak van Dönerix geopend in de Oude Ebbingestraat. Daarnaast opent Tantunio meditarraneum streetfood binnenkort hun deuren in Groningen. En er is nog veel meer om naar uit te kijken.

"Je blijft ontdekken in Groningen."

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief