Nieuwe winkels en horeca in Groningen

In Groningen is altijd weer wat nieuws te ontdekken. In en rond de binnenstad is ook de afgelopen maanden weer keihard gewerkt om het horeca- en winkelaanbod te verrijken. En daar zijn we maar al te blij mee. Hier zie je een selectie van de nieuwste aanwinsten van de stad. Waar komen we jou straks tegen?​

Nice Mood | Knusse banketbakkerij

Gedempte Zuiderdiep 28 – Sinds kort vind je aan het Gedempte Zuiderdiep café en banketbakkerij Nice Mood. Iedere dag staan ze voor je klaar met lekkere koffie, smoothies en allerlei zoetigheden. De Syrische roots van de eigenaren is terug te vinden in het café én op de kaart. Van de meest indrukwekkende taarten tot verrukkelijke baklava, hier zit je gebakken.

Lees meer

38 Dresses | Retro kleding voor dames

Oosterstraat 16 – Na succesvolle vestigingen in Haren en Leeuwarden wil 38 Dresses nu ook de binnenstad van Groningen veroveren. De winkel is ideaal voor vrouwen die wel houden van een vleugje retro. Er is een grote variatie aan merken te krijgen. Naast leuke kleding staat de winkel ook vol met leuke cadeautjes en toffe accessoires voor in huis.

Lees meer

Koffiestation | Boeken & Koffie

Oude Kijk in 't Jatstraat 21 – Vroeger plande je hier je reis rond de wereld, tegenwoordig duik je er in boeken van over de hele wereld. De Groningse ondernemers van het Koffiestation en boekhandel Riemer zijn de samenwerking aangegaan voor een vestiging op de hoek van de Oude Kijk in 't Jatstraat en de Broerstraat. Koffiestation zorgt voor verse koffie, gebrand in de Oosterparkwijk in de stad, en Riemer voor de boeken. Verdwaal tussen de bladzijdes en de geur van verse koffie.

Lees meer

Klup de Dag | Toffe merkkleding

Oosterstraat 27 – Klup de Dag is een gevestigde naam in Leeuwarden als het om toffe kleding gaat. Naast kleding kan je er ook terecht voor allerhande schoenen. In de winkel kom je onder andere de vooraanstaande merken Obey, Carhartt Wip en Karhu tegen. Sinds eind september hoef je hiervoor niet meer helemaal naar Leeuwarden, maar kan je gewoon in Groningen blijven.

Lees meer

Villa Chocola | Oneindig veel chocola

Guldenstraat 11 – Als er nou iets is waar Groningers geen genoeg van kunnen krijgen dan is het wel chocolade. Dat hadden ze bij Villa Chocola ook door, dus openden zij in de Guldenstraat hun vierde vestiging in Nederland. Hier kan je terecht voor klassieke chocoladerepen, verrassende bonbons en zelfs chocolade-wijn. Welke chocoladeliefhebber moet hier echt eens heen?

Lees meer

Gebrand en Bakker | Verse koffie en broodjes

H.A. Kooykerplein 5 – Midden in de Oosterparkwijk zit sinds kort de koffie- en broodjeszaak Gebrand en Bakker. De zaak is geopend door Joep en Mark die zelf ook in de Oosterparkwijk wonen. Het eten en drinken wat ze verkopen is grotendeels lokaal, zo komt de koffie van het Koffiestation uit dezelfde wijk en het brood van stadsbakker Meijer. Een fijne plek buiten het centrum om eens een bakkie te doen.

Lees meer

De Overkant van Cleding Raad | Een nieuw jasje

Zwanestraat 2-4 – In de Zwanestraat zit al jaren de herenkledingzaak Cleding Raad gevestigd. Sinds een jaar of drie hadden de eigenaren aan de andere kant van de straat ook de winkel Dstrezzed. Dit jaar besloten ze de zaak in een heel nieuw jasje te steken onder de bijpassende naam ‘De Overkant van Cleding Raad’. Hier kunnen zowel mannen als vrouwen terecht voor mooie kleding en bijpassende accessoires.

Lees meer

RavioliBar | Ravioli als tapas

Vismarkt 20 - Liefhebber van de Italiaanse cuisine? Dan is er voor jou een nieuw plekje om te ontdekken in de binnenstad. Aan de Vismarkt zit sinds een tijdje namelijk een heuse RavioliBar. Hier vullen ze de deegkussentjes met verrassende ingrediënten. Niet gek opkijken als je ravioli met rode biet of gamba voorgeschoteld krijgt. In het restaurant werken ze aan de hand van een tapasformule. Je bestelt meerdere schaaltjes ravioli en deelt deze vervolgens samen. Je kan dus extra veel proeven.

Lees meer

De Markies | Terug bij het Noorderplantsoen

Koninginnelaan 45 – Het zou goed kunnen dat De Markies je bekend voorkomt. Tot het restaurant in 2017 verkocht werd maakte het naam als gezellig buurtrestaurant waar je goed kon eten. Nu keert De Markies terug op dezelfde plek aan de rand van het Noorderplantsoen. Oud en vertrouwd, maar wel in een eigentijds jasje. Gezellig met vrienden, maar ook met het gezin.

Lees meer

Indian Summer Restaurant | Authentiek Indiaans eten

Turfsingel 94 – Een jaar geleden opende al de bestel- en afhaalservice Indian Summer en daar is nu ook een restaurant bij gekomen. Bij dit nieuwe Indiaanse restaurant kan je terecht voor allerlei heerlijke gerechtjes. Deze komen uit alle regio’s van India, van de grens met China tot aan de Arabische Zee. Waan je even ver weg en geniet van de smaken die het land te bieden heeft.

Lees meer

"Je blijft ontdekken in Groningen."

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief