Nieuwe winkels en horeca in Groningen

In Groningen is altijd weer wat nieuws te ontdekken. In en rond de binnenstad is ook de afgelopen maanden weer keihard gewerkt om het horeca- en winkelaanbod te verrijken. En daar zijn we maar al te blij mee. Hier zie je een selectie van de nieuwste aanwinsten van de stad. Waar zien we jou straks?​

CICCI’s Cucine Bar I Venetië van het Noorden

Hoge der A 3 – Zowel de inrichting als het eten bij CICCI's Cucine bar is de moeite van het langsgaan waard. Deze bar viert de Italiaanse traditie van het delen van lekker bereid eten. Je kunt hier terecht voor een hapje en een drankje, maar ook voor een vijfgangendiner. Stap in de wereld van de Italiaanse wijnen met de exclusieve wijnkaart. Ontdek Venetië aan de Groningse grachten.

Lees meer

Eight I Puur en bewust genieten

Aweg 8 – Één team met één passie. Bij Eight zorgen ze voor een combinatie van zoetigheid, huisbereid en bewust. Deze hippe ontmoetingsplek is gevestigd in een prachtig oud pand in Westerhaven. Hier kan je de hele middag vertoeven. Begin met een heerlijke lunch, sluit de middag af met een borrel. Iets te vieren? Ook dan zet Eight de deuren voor je open.

Lees meer

Your Fashion Finds I De beste selectie

Folkingestraat 43 – Groningen heeft er een aanwinst bij op het gebied van interieur en sieraden. Your Fashion Finds is de perfecte plek om jezelf (of een ander) eens te trakteren op een mooi sieraad. Voor de interieurliefhebbers is het ook zeker de moeite waard om langs te komen. De meest hippe woonaccessoires van dit moment liggen hier in de winkel. Alleen even rondkijken? Ook dan zal je verrast worden. De winkel is mooi en stijlvol ingericht. Een feestje om rond te lopen!

Lees meer

Burgerme I Fastfood met variatie

Herestraat 93 – Iedereen houdt van een burger op z’n tijd. Op de menukaart van Burgerme staan vele varianten van de bekende snack. Met allerlei lekkere ingrediënten die de burger op hun eigen manier nog smakelijker maken. Burgerme is ook de plek voor een klein tussendoortje of een heerlijke salade. Na een drukke werkdag kan je makkelijk een bestelling plaatsen om af te halen of te laten bezorgen.

Lees meer

Broodje Ben I Groningen is fan

Pottebakkersrijge 8 – Wij Groningers houden van Broodje Ben. Er zijn nu niet één, niet twee, maar drie vestigingen in de stad! Gebruik je lunchpauze om even te stoppen voor een overheerlijk broodje. Of nog makkelijker; laat het bezorgen. Iedere dag zijn er vers afgebakken broodjes met heerlijk beleg te krijgen. Vegetarisch? Geen probleem. Voor ieder zit er wat lekkers tussen.

Lees meer

Café de Moesker I Ouderwets genieten

Moesstraat 33 – Achter het Noorderplantsoen zit deze nieuwe parel verstopt. Wil je even ontsnappen aan de gezellige stadsdrukte, dan is dit de perfecte plek. Café de Moesker is voor iedere bezoeker een heerlijke thuisbasis. Hier vind je de gezelligheid die je zoekt in een café, onder het genot van bijvoorbeeld een dikke uitsmijter.

Lees meer

Cilinder I Oost west, thuis best

Oosterstraat 13a – Toch al in de binnenstad? Dan is het een gemiste kans als je niet langs Cilinder gaat. Cilinder heeft een ruim assortiment natuurwijn, speciaalbier en cocktails. Voor de lekkere trek worden er fine vegan snacks geserveerd. Breek je week en start op woensdag al met een drankje. Of ga los in de arcade hal. Op vrijdag en zaterdag is Cilinder open tot twee uur ‘s nachts, dus ook een toplocatie voor het weekend. Open de glazen deuren en beleef plezier in deze verstopte parel.

Lees meer

Coming soon

De stad staat nooit stil en er wordt alweer hard gewerkt aan de volgende nieuwe winkels en horecazaken. Binnenkort wordt er een Mexicaans restaurant genaamd Once geopend in de Oosterstraat. Restaurant Schuitendiep gaat verder als Wijncafé de Kade. En er is nog veel meer om naar uit te kijken.

"Je blijft ontdekken in Groningen."

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief