Nieuwe winkels en horeca in Groningen

Als je al een tijdje niet in de binnenstad bent geweest is er weer een hoop nieuws te ontdekken. De lockdown houdt startende ondernemers gelukkig niet tegen, want ook in deze onzekere tijd zijn er weer volop de nieuwe horecagelegenheden en winkels bij gekomen. En daar zijn we maar al te blij mee. Hier zie je een selectie van de nieuwste aanwinsten van de stad. Met welke dappere nieuwkomer ga jij snel eens kennismaken?

Blue Bananas | De allerlekkerste pancake stacks

Nieuwe Markt 9 – Voor een goede dosis American pancakes kun je sinds kort terecht bij Blue Bananas aan de Nieuwe Markt. Kies voor een stapel luchtige pannenkoeken met een lading fruit of met gekarameliseerde bacon en cheddar. Zin in iets anders? Dan hebben ze ook nog verschillende salades, broodjes en slowjuices voor je op het menu staan. Goed eten in combinatie met de vrolijke kleuren in de zaak maakt dat dit zomaar eens je nieuwe favoriete hangout kan worden.

Lees meer

The Donut Company | Heel veel donuts

Oude Kijk in 't Jatstraat 12 – Na al een tijdje online succes te hebben met de verkoop van donuts werd het tijd voor de eerste echte winkel voor The Donut Company. Hier haal je meer dan 40 verschillende soorten donuts en bagels die elke dag vers bereid worden. Genoeg variatie om meer dan een keer langs te gaan!

Lees meer

Boeddha Eye | Traditioneel Nepalees eten

Rademarkt 9 – Maak kennis met authentieke Nepalese en Indiase gerechten bij Boeddha Eye. De chefs van dit nieuwe restaurant aan de Rademarkt zijn geboren en getogen in Nepal en willen je laten proeven van gerechten die ze van daar hebben meegenomen. Bang dat dat allemaal net wat te spicy voor je is? Dan zijn ze best bereid om voor jou een pepertje minder te gebruiken.

Lees meer

Shabbat Shalom | Israelische home bakery

Alleen online – Chef Stav groeide op in Israël en woont ondertussen al meer dan tien jaar in Groningen. Nu heeft ze online haar eigen bakkerij geopend. Hier bestel je traditionele Israëlische deegproducten zoals challah en babka. Deze zien er niet alleen geweldig uit, maar smaken ook heerlijk. Alles is met liefde bereid in eigen keukentje.

Lees meer

La Storia | Pizza’s, Pasta en Panini’s

Poelestraat 5 – Italiaans eten is al sinds jaar en dag razend populair in Groningen. En net als je denkt dat er meer dan genoeg Italiaanse restaurants zijn, opent La Storia haar deuren in de Poelestraat. Dan moet je wel van goede huize komen, maar dat is dan gelukkig ook zo. Het restaurant ziet er spik en span uit en foto's van Italiaanse voorouders pronken aan de muur. Dat belooft veel goeds. Naast pizza’s en pasta’s kun je er ook rijk belegde panini’s, lasagna en verschillende Italiaanse wijnen halen. Buon Appetito!

Lees meer

Sher E Bangla | Authentiek Indiaas eten

Nieuwe Ebbingestraat 77 - Na al een aantal jaren een succesvol restaurant te hebben in Haren, was het voor de eigenaren van Sher E Bangla tijd om de vleugels uit te slaan richting de stad. Sinds een paar maanden zitten ze met een tweede restaurant in de Nieuwe Ebbingestraat. Nu kunnen we dus ook in de stad terecht voor hun geroemde curry’s en tandoori’s.

Lees meer

De Nieuwe Kijk | Vintage bloemen

Nieuwe Kijk in 't Jatstraat 13 – Net buiten de diepenring vind je sinds kort een nieuwe spot voor bloemen en plantjes. Bij De Nieuwe Kijk verkoopt Saskia vanuit haar huiskamerwinkel boeketten, planten, stekjes en verschillende vintage spulletjes. Goed om te weten: het groen komt zoveel mogelijk van lokale pluktuinen met een maatschappelijke achtergrond. 

Lees meer

Vin Natuur | Natuurwijn

Oude Kijk in 't Jatstraat 66 – Wie niet alleen lekkere maar het liefst ook verantwoorde wijn drinkt, moet eens langs bij Vin Natuur in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Hier vind je tientallen verschillende wijnen die gemaakt zijn van ecologisch verbouwde druiven. De wijnen zijn bovendien verwerkt met zo min mogelijke interventie of toevoegingen. Benieuwd naar zo'n eco-verantwoorde natuurwijn? Loop dan eens binnen om te proeven.

Lees meer

Seven Seas | Snoepgoed van heinde en verre

Oude Ebbingestraat 48 – Zoetekauwen kunnen een sprongetje in de lucht maken. De stad verwelkomt weer een nieuwe snoepwinkel. Bij de Seven Seas Candy Store kun je terecht voor meer dan 120 verschillende soorten schepsnoep en nog veel meer zoetigheden, ook voor buitenlands snoepgoed dat in Nederlands verder nauwelijks te verkrijgen is.

Lees meer

"Je blijft ontdekken in Groningen."

Ontdek ook