Nieuwe winkels en horeca in Groningen

Groningers zitten niet graag stil. In en rond de binnenstad is ook de afgelopen maanden weer keihard gewerkt om het horeca- en winkelaanbod te verrijken. En daar zijn we maar al te blij mee. Hier zie je een selectie van de nieuwste aanwinsten van de stad. Met welke dappere nieuwkomer ga jij snel eens kennismaken?

TOTT | De lekkerste saté

Schuitendiep 48​ – In Leeuwarden is TOTT oftewel Talk Of The Town al een begrip, dus het is maar goed dat de twee jonge ondernemers nu ook in Groningen de grill aanslingeren. Specialiteit is de huisgemaakte, op houtskool gegrilde saté. 

Lees meer

Yekka | Kleine espressobar met pit

Steentilstraat 20 – Yekka, inmiddels ruim een half jaar geopend, is veel meer dan alleen een espressobar. Want naast koffie, vind je er ook van alles voor een leuk (buiten)leven, wonen, kinderen en kunst. Allemaal tijdloos en met een kleine positieve impact op het verduurzamen van de wereld. Leuk om te weten: Yekka heeft ook een B&B, gevestigd in een mooi oud pakhuis aan de Pottebakkersrijge.

Lees meer

Verkoopfabriek Groningen | Vintage meubels en curiosa

Duinkerkenstraat 3​ – Na ruim zes jaar in Assen een mooie winkel te hebben gehad, is de Verkoopfabriek een paar maanden geleden naar Groningen verhuisd. Een heuglijk feit voor vintage lovers, want het gaat om ruim 500 vierkante meters vol handpicked vintage meubels, kleding, tapijten, schoolplaten, planten en andere mooie items uit de jaren 50, 60 & 70. Open op vrijdag en zaterdag.

Lees meer

Rocketstore | Funky flavours

Steentilstraat 22​ – De creatievelingen van Rocket Industries hebben een gloednieuwe winkel geopend in de altijd verrassende Steentilstraat. Hier vind je nieuwe en tweedehands elpees in diverse genres, zelf ontworpen en zelfgemaakte t-shirts, muziekposters, goodies & gifts en de studio. Kortom: alles voor de muziekliefhebber. 

Lees meer

Jamin | Snoepen in de Herestraat

Herestraat 38 – Na jaren van afwezigheid keert Jamin terug naar de Herestraat. Met schepsnoep, ijs, chocolade en snoep uit álle windstreken van de wereld. Deze Jamin winkel is het tweede filiaal in Groningen. De andere is te vinden in winkelcentrum Paddepoel. 

Lees meer

Loetje | Ibiza aan het meer

Groningerweg 19A,​ Paterswolde - Na ruim een half jaar dicht te zijn geweest, bruist het letterlijk en figuurlijk weer in de keuken van het paviljoen. In het voormalige Paviljoen van De Dame, kun je nu optimaal genieten van de lekkerste biefstuk en andere heerlijkheden. Als special staan in deze Ibiza-style Loetje zelfs oesters op de kaart.

Lees meer

Restaurant M | Klassiek Europese keuken

Gelkingstraat 58​ – In Restaurant M verrassen Maarten Meijst en Mick Mosterd jou graag met een 6, 9 of 12-gangen verrassingsmenu met seizoensgebonden producten, het liefst uit de buurt. Iedere maand wisselen de gerechten, waardoor je eigenlijk elke maand wel terug kunt komen voor weer een nieuwe beleving. Er is een ruim aanbod aan wijnen die perfect aansluiten bij de gerechten en ook alcoholvrij probeert M te verrassen, met verschillende (alcoholvrije) bieren van lokale brouwerijen.

Lees meer

Sepia | Lunch waar je de tijd voor wilt nemen

J.C. Kapteynlaan 29​ – Met mooie en verrassende ingrediënten serveren Fareeda en Sieta elke drie weken een ander 4-gangen verrassingsmenu, en aan het eind van de middag kun je aanschuiven voor een kleine borrel met vrolijke hapjes. Fareeda ken je misschien van het restaurant Achterwerk in de Oosterstraat. Sieta runde de afgelopen zeven jaar Pernikkel. Nu slaan de twee vrouwen de handen ineen om van Sepia een succes te maken. In het nieuwe kleine restaurant verzorgen zij beide zowel de keuken als de bediening.

Lees meer

Omni | All around food

Korenstraat 2​ – Een eetwinkel, lunchcafé en cateringbedrijf in één. Hoewel Omni al langer dan een half jaar bestaat, toch de moeite waard om nog even te vermelden. Want er wordt gewerkt met biologische ingrediënten, voornamelijk uit Groningen en omstreken, en daar zijn we gek op! Lekkere producten zonder toevoegingen. Alle gerechten en broodjes zijn huisgemaakt, om op die manier de kortste weg van veld naar tafel te garanderen. Een bezoekje meer dan waard dus.

Lees meer

Coming soon

Nog even geduld, en dan kunnen we dit rijtje aanvullen met nog meer nieuwe zaken. Zo opent eind deze zomer Cesile, een nieuwe koffiebar aan de kop van de Herestraat. Even verderop, op het hoekje van de Vismarkt en Pelsterstraat, komt eind augustus een RavioliBar. Ook kunnen we niet wachten tot het dakterras van The Market Hotel open gaat voor publiek. Genoeg om naar uit te kijken dus!

"Je blijft ontdekken in Groningen."

Ontdek ook