Nieuwe winkels en horeca in Groningen

In Groningen is altijd weer wat nieuws te ontdekken. In en rond de binnenstad is ook de afgelopen maanden weer keihard gewerkt om het horeca- en winkelaanbod te verrijken. En daar zijn we maar al te blij mee. Hier zie je een selectie van de nieuwste aanwinsten van de stad. Waar zien we jou straks?​

Monk | 400 soorten whisky

Akerkhof 31 - Onder de rook van de Akerk kun je tegenwoordig terecht voor goede drank. Met een aanbod van 400 flessen whisky zit er ook voor jou wat lekkers bij. Laat je adviseren door het personeel. Ze hebben veel verstand van whisky en kunnen de voor jou perfecte fles uitzoeken. Geniet en voer mooie gesprekken in deze prachtig ingerichte winkel. Misschien vind je hier wel je nieuwe favoriete whisky.

Lees meer

Donna's Social Club | Terug naar de jaren zeventig

Poelestraat 12 - Donna’s Social Club heeft de sfeer van een diner in de jaren zeventig en tachtig. Er is veel aandacht besteed aan het interieur. Alles klopt hier. Van de outfits van het personeel tot het servies. Het is een plek waar je de hele dag terecht kan om, zoals de naam al zegt, te socializen. Ze serveren een eigen interpretatie van Amerikaans fastfood. Het imago dat dit altijd vet en slecht is nemen ze weg. De kaart bestaat zelfs voor een kwart uit vega en vegan producten.

Lees meer

Anne&Max | Huiskamer van de stad

Turfsingel 18 - Voor koffie, thee, taart, lunch en nog veel meer ben je bij Anne&Max aan het juiste adres. Je kunt hier elke dag van de week terecht. Door de stijlvolle inrichting voelt het huiselijk aan. Ze noemen zichzelf niet voor niets de huiskamer van de stad. Er staan lounge stoelen, een eettafel waar je spelletjes kan doen en er is ook een tuinkamer. Hier kan je helemaal tot rust komen. Alle producten op het menu van Anne&Max zijn zo biologisch, vers en eerlijk mogelijk.

Lees meer

De Groene Weyde | Groene oase

Nieuwe Ebbingestraat 149 - Het in een nieuw jasje gestoken stadscafé de Groene Weyde vind je aan de rand van het Noorderplantsoen. Zoals de naam al een beetje weggeeft, is het hier van binnen groen. Van de planten tot de muren en stoelen. Dit uniek ingerichte restaurant geeft het echte stadscafé-gevoel. Je kan hier terecht van woensdag tot zondag voor lunch, diner en borrel. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op die andere groene oase aan de overkant.

Lees meer

Mr. Vegan Foodbar | Bewust snacken

Nieuwe Ebbingestraat 22 - Vegan fastfood, klinkt goed toch? Na het succes van Mr. Vegan Foodbar in andere Nederlandse steden is er nu ook een vestiging geopend in Groningen. Hier gaan ze voor plant-based comfort food voor iedereen. Je kan hier eten bestellen, maar ook binnen een hapje eten. Van vegan burgers en kapsalons tot verse bowls en spinaziesoep. Ze hebben het, en het is lekker.

Lees meer

Heat Exclusives | Unieke sneakers

Nieuwe Ebbingestraat 1n - Voor nieuwe sneakers moet je bij Heat Exclusives zijn. Wil je iets anders dan de rest? Een bijzonder kleurtje? Een exclusieve samenwerking? Heat heeft het voor jou. De eigenaren van Heat zijn enthousiaste sneakerfanaten en weten alles over de schoenen. Ze kunnen je daarom goed adviseren. Ben je op zoek naar een bijzondere sneaker die echt bij jou past, neem dan een kijkje bij Heat Exclusives.

Lees meer

De Pizzabakkers | Heerlijke afhaal pizza’s

Nieuweweg 4 - In een piepklein pand aan de Nieuweweg vind je de pop-up vestiging van de Pizzabakkers. Dat ze een pop-up zijn betekent niet dat ze over bepaalde tijd weer uit de stad vertrekken. Integendeel zelfs. Ze zijn nog op zoek naar een restaurant. Tot ze die hebben gevonden kan je genieten van hun heerlijke afhaalpizza’s. Elke dag staan ze ’s avonds voor je klaar. Op vrijdag kun je hier ook een lekkere lunch halen.

Lees meer

Coming soon

De stad staat nooit stil en er wordt alweer hard gewerkt aan de volgende nieuwe winkels en horecazaken. Zo heb je binnenkort aan de Grote Markt een ultieme Amerikaanse fastfood ervaring bij Fat Phills. Er is meer dan genoeg om naar uit te kijken.

"Je blijft ontdekken in Groningen."

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief