Provincie Groningen

Ontdek het ommeland

Groningen herbergt een van de oudste cultuurlandschappen van Europa en grenst aan een Werelderfgoed van Unesco. Rust en ruimte vind je hier. Lekker actief zijn kan natuurlijk ook. Elke regio heeft namelijk zijn eigen karakter, bezienswaardigheden en natuur. Trek het ommeland in en geniet van al het moois dat de provincie te bieden heeft.

Ontdek Groningen

Het eigenzinnige karakter van Groningen ontdek je pas echt als je de provincie intrekt. Ga van het gebaande pad af en beleef avonturen die je nooit meer zult vergeten. Gelukkig ben je in Groningen.

Westerkwartier

In het Westerkwartier tekenen wierden, borgen, molens en kerken al eeuwen de horizon in het Groninger landschap. De natuur, het erfgoed en het bijzondere licht hebben dan ook menig schilder geïnspireerd.

Meer over Westerkwartier

Waddenland

In Waddenland loop je over de bodem van de zee en slaap je onder een echte Dark Sky. Hier vind je het Nationaal Park Lauwersmeer en UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee; unieke gebieden waar de natuur nog echt centraal staat.

Meer over Waddenland

Eemsdelta

Het historische Appingedam met de hangende keukens. En in de achtertuin de Dollard en het Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Je vindt het in Eemsdelta. De middeleeuwse kerken op de eeuwenoude wierden steken hier trots boven het weidse landschap uit.

Meer over Eemsdelta

Stad

Wanneer je vanaf de Martinitoren over de daken uitkijkt of door de eeuwenoude staten loopt voel je de energie van de stad Groningen. De stad barst van de onontdekte parels, knusse boetieks en kleinschalige kwaliteitsrestaurants.

Meer over Stad

Midden-Groningen

Midden-Groningen is het groenblauwe hart van de provincie. Waterplassen om op te varen, moerassen om langs te fietsen, dorpsbossen om in te wandelen en rietvlaktes om vogels te spotten. Het stadsleven lijkt hier ver weg, maar is dichterbij dan je denkt.

Meer over Midden-Groningen

Oldambt

De productie van graan leidde in Oldambt tot steenrijke boeren, lokaal communisme en enorme fabrieken van rood baksteen. De vlam doofde, maar het vuur van de Graanrepubliek bleef smeulen. Vol bedrijvigheid en evenementen is deze regio het bezoeken waard.

Meer over Oldambt

Veenkoloniën

Avonturiers zochten in de Veenkoloniën hun geluk. Hun baanbrekende werk heeft geleid tot een bijzonder landschap met een even bijzondere geschiedenis. Vele monumentale woningen in dorpen die als linten langs de kanalen liggen herinneren aan dit verleden.

Meer over Veenkoloniën

Westerwolde

Weinig gebieden in Nederland zijn zó rijk bedeeld met verrassende landschappen, oude bossen, prachtige beekdalen en schitterende natuurgebieden als Westerwolde. Een echte actieveling? Fiets, wandel of vaar met een kano dwars door dit unieke landschap.

Meer over Westerwolde

Ontdek

Geniet van rust en ruimte

Wie hier eenmaal is geweest is verkocht

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief