Slecht weer doe-tips

Wind, regen en kou? Bekijk dan deze rits leuke doe-tips, voor groot en klein, als het weer even niet zo meezit. Waaghalzen kunnen zich uitleven in het grootste klimpark van Nederland. Of ga de strijd met elkaar aan met activiteiten voor het hele gezin. Ben je toe aan wat meer ontspanning? Laat je dan lekker vertroetelen in Bad Nieuweschans. Met deze tips zit je er sowieso warm en droogjes bij.

Legio Museum

Grootegast – In het Legio Museum is alles mogelijk. Bewonder Legokunstwerken van 1949 tot het heden. Lego heeft een interessante geschiedenis als het gaat om productie en andere leuke artikelen. Zo zijn er ook boeken, tijdschriften, films en games van Lego. Nog niet uitgekeken op al die regenboogkleurige blokjes? Ga dan zelf aan de slag in de bouwhoek.

Lees meer
LEGio museum

De Theefabriek

Houwerzijl – Een theeparadijs in een prachtig pand. De Theefabriek heeft een museum, een winkel en een theeschenkerij. In het theemuseum word je meegenomen op een ontdekkingsreis van het planten van thee, tot het drinken van een kop thee. Neem ook een kijkje in de theewinkel. De perfecte plek voor een origineel cadeau of een bijzonder souvenir. Sluit de dag ontspannend af in de theeschenkerij.

Lees meer

Jeu-de-Boulesbar BOEL

Groningen – Een ouderwets potje jeu de boules. Hier vind je de perfecte mix van gezelligheid, een hapje en een drankje en spannende competitie. De Jeu-de-Boulesbar Boel is elke dag geopend, dus perfect voor een dag met slecht weer.

Lees meer

Zwembad Tropiqua

Veendam – Breng je vakantiegevoel terug in Zwembad Tropiqua. Ga avontuurlijk van de glijbanen en neem een subtropische duik in de verschillende baden. Even een dagje rustig aan? Stap dan in de bubbelbaden of open de deuren van de warme sauna. Voor ieder wat wils.

Lees meer

Thermen Bad Nieuweschans

Bad Nieuweschans - Zeker als het buiten koud en guur is, is er niets heerlijker dan te relaxen in een van de sauna’s of het thermaalbad van Bad Nieuweschans. Lekker warm, en tegelijkertijd nog ontspannend ook.

Lees meer

Adventurepark Waddenfun

Wehe-den Hoorn - Het grootste indoorklimpark van Nederland vind je in Wehe den Hoorn: Adventurepark Waddenfun. Er zijn drie klimparcoursen op verschillende hoogtes, variërend van 2 meter hoog tot acht meter hoog voor de echte waaghalzen. Het klimpark is geschikt voor personen vanaf 4 jaar tot 75+.

Lees meer

Museum Klooster Ter Apel

Ter Apel - Lang geleden woonden er in Klooster Ter Apel monniken. Nu is het gebouw een museum en mag je overal kijken hoe het leven vroeger was. Trek een pij aan en ga als monnik op de foto. Gluur in de eetzaal, de kruidentuin en zelfs in de slaapkamers.

Lees meer

De Postwagen

Tolbert – In het activiteitencentrum Posta7 zijn er vele mogelijkheden om een spannende dag te beleven, zonder de regen in te moeten. De meest originele is toch zeker wel de WC-pot race, waarbij je een parcour zo snel mogelijk aflegt op, jawel, een rijdende toiletpot. Voor nog meer hilariteiten kun je ook meedoen aan een escape room, lasergamen in een science-fiction wereld, een Formule 1 ervaring beleven, golfen in een glow in the dark omgeving, fanatiek strijden tijdens een potje curling, een klassiek potje bowlen en nog veel meer.

Lees meer

Rondleiding Baxbier

Groningen – Volg het proces van bierbrouwen tijdens de rondleiding bij Baxbier. Zij vertellen graag over het ontstaan van de brouwerij, het brouwproces en over de soorten bier. De rondleiding wordt afgesloten met een proeverij in het proeflokaal. Het is extra leuk om een Baxbiertje te proeven na deze rondleiding in de brouwerij.

Lees meer

MuzeeAquarium

Delfzijl - In het pas vernieuwde MuzeeAquarium in Delfzijl is niet alleen de grootste schelpenverzameling van Europa te zien, je vindt er ook een uitgebreide verzameling van mineralen en edelstenen en duizenden objecten rondom het thema scheepvaart. En natuurlijk is er het aquarium, met daarin onder meer haaien, roggen, lipvissen, kreeften en zeebaarzen. In de aaibak leven dieren die ook geaaid mogen worden!

Lees meer

Fraeylemaborg

Slochteren – Een prachtige plek met enorm veel geschiedenis. Zowel de binnenkant als buitenkant van de borg nemen je mee naar de sfeer van de 13de eeuw. De borg is niet meer bewoond, maar toch kan je het leven in dit prachtige pand nog voelen. De Fraeylemaborg grenst aan een Engelse landschapstuin met daarachter een natuurgebied. Elk seizoen is een unieke belevenis op deze plek.

Lees meer

Maak een Gronings recept

Geniet thuis van het lekkers uit Groningen. Zelf gehaald, of nog leuker: zelf gemaakt! Met recepten en handige kookvideo's helpen we je opweg om een ware Groninger keukenprins(es) te worden. Zo maak je heel makkelijk je eigen eierbal, poffert en mosterdsoep.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief