Slecht weer doe-tips

Wind, regen en kou? Bekijk dan deze rits leuke doe-tips, voor groot en klein, als het weer even niet zo meezit. Waaghalzen kunnen zich uitleven in het grootste klimpark van Nederland. Ben je toe aan wat meer ontspanning? Laat je dan lekker vertroetelen in Bad Nieuweschans of ga voor een culinaire verwennerij met uitzicht op zee. Met deze tips zit je er sowieso warm en droogjes bij.

Adventurepark Waddenfun

Wehe-den Hoorn - Het grootste indoorklimpark van Nederland vind je in Wehe den Hoorn: Adventurepark Waddenfun. Er zijn drie klimparcoursen op verschillende hoogtes, variërend van 2 meter hoog tot acht meter hoog voor de echte waaghalzen. Het klimpark is geschikt voor personen vanaf 4 jaar tot 75+.

Lees meer

Hortus Botanicus Haren

Haren - De Hortus Botanicus Haren is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland. De Hortus is ruim 20 hectare groot en telt heel verschillende tuinen. Zo is er een wilde plantentuin, een Keltische tuin en een Chinese tuin met een authentiek Chinees theehuis.

Lees meer

MuzeeAquarium

Delfzijl - In het pas vernieuwde MuzeeAquarium in Delfzijl is niet alleen de grootste schelpenverzameling van Europa te zien, je vindt er ook een uitgebreide verzameling van mineralen en edelstenen en duizenden objecten rondom het thema scheepvaart. En natuurlijk is er het aquarium, met daarin onder meer haaien, roggen, lipvissen, kreeften en zeebaarzen. In de aaibak leven dieren die ook geaaid mogen worden!

Lees meer

Bad Nieuweschans

Bad Nieuweschans - Zeker als het buiten koud en guur is, is er niets heerlijker dan te relaxen in een van de sauna’s of het thermaalbad van Bad Nieuweschans. Lekker warm, en tegelijkertijd nog ontspannend ook.

Lees meer

Eemshotel, uitzicht op het Wad

Delfzijl - Koffiedrinken, lunchen of dineren met misschien wel het mooiste uitzicht van Nederland kun je in Delfzijl, in het Eemshotel om precies te zijn. Het Eemshotel is gebouwd op palen in het water van de Eems en biedt een geweldig zicht op de Eems Dollard en de zeedijken van Duitsland.

Lees meer

Museum Klooster Ter Apel

Ter Apel - Lang geleden woonden er in Klooster Ter Apel monniken. Nu is het gebouw een museum en mag je overal kijken hoe het leven vroeger was. Trek een pij aan en ga als monnik op de foto. Gluur in de eetzaal, de kruidentuin en zelfs in de slaapkamers.

Lees meer

Forum Groningen

In het hart van de Groningse binnenstad staat het Forum; een ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Je hoeft je nooit te vervelen in het Forum. Je kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Storyworld, de bioscoop, het Smartlab, de verschillende horeca, de stadsbibliotheek of het hoogste dakterras van Groningen. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief