Uit- en thuistips

We gaan minder uit, maken het thuis extra gezellig. En daar springen Groningers creatief op in. Ze organiseren voorstellingen voor een kleiner publiek, bezorgen thuis of regelen online vermaak. De komende weken vind je hier de leukste uit- en thuistips, voor en door Groningers. Samen maken we er het beste van. Gelukkig ben je in Groningen!

Wil je ook een tip aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Sorteer op:

551 resultaten

100% Wolf
img10427_orig.png

30 oktober, 31 oktober en 4 november, Winschoten

Let op: u kunt via de website slechts 2 kaarten tegelijk bestellen. Wilt u met uw gezin naar de film, neem dan telefonisch contact op met onze kassa. We zorgen er dan voor dat u bij elkaar kunt zitten.

Freddy en zijn familie bewaren al eeuwenlang een groot geheim. Overdag zijn ze gewone mensen, maar ‘s nachts transformeren ze in weerwolven. Normaal zou Freddy op zijn veertiende verjaardag ook transformeren in een weerwolf, maar dat loopt fout. In plaats daarvan verandert hij in… een roze poedel. Dit betekent het begin van hilarische avonturen, want Freddy heeft ondanks alles maar één missie: bewijzen dat hij voor 100% een wolf is. Tijdens zijn zoektocht beseft Freddy dat hij, ondanks zijn roze, ontplofte kapsel, misschien niet 100% wolf is… maar wel 100% held.

Theater overig
Abonnement NNO - Dirigenten
Abonnement NNO - Dirigenten

vrijdag 30 oktober, Groningen

Onderdeel van de abonnementen Klassieke Muziek 2020-2021
Klassieke muziek
After we Collided
img10335_orig.jpg

30 oktober, 31 oktober en 4 november, Winschoten

Let op: u kunt via de website slechts 2 kaarten tegelijk bestellen. Wilt u met uw gezin naar de film, neem dan telefonisch contact op met onze kassa. We zorgen er dan voor dat u bij elkaar kunt zitten.

Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) en Tessa Young (Josephine Langford) verwerken hun break up op hun eigen manier. Terwijl Hardin terugvalt in slechte gewoontes heeft Tessa nieuw zelfvertrouwen gekregen en begint ze aan haar droomstage bij uitgeverij Vance. Hier trekt ze ook de aandacht van haar aantrekkelijke nieuwe collega Trevor (Dylan Sprouse), die helemaal haar type is. Hij is slim, grappig, knap en verantwoordelijk. Maar toch kan Tessa Hardin maar niet uit haar hoofd krijgen. Hij is nu eenmaal de liefde van haar leven. Zelfs met al hun problemen en misverstanden kan Tessa niet ontkennen dat ze zich tot hem aangetrokken voelt. Ze zou willen dat ze van haar gevoelens weg kon lopen, maar zo makkelijk is dat niet. Ondanks al hun ups en downs zullen Hardin en Tessa vechten om samen te zijn… zelfs als de hele wereld hen tegenwerkt.

Theater overig
Casanova’s
img10605_orig.jpg

30 oktober, 4 november, Winschoten

Casanova’s is een romantische komedie over de onzekere en timide journalist Bas die undercover moet gaan om een mysterieuze datingcoach te ontmaskeren. Deze datingcoach heeft een bestseller geschreven en komt nu met een tweede boek en workshop waarvan hij beweert incompetente mannen binnen drie dagen te kunnen transformeren in heuse casanova’s.

Theater overig
Noord Nederlands Orkest - Openingsconcert met Antony Hermus
Noord Nederlands Orkest - Openingsconcert met Antony Hermus

vrijdag 30 oktober, Groningen

Griezelen van de eerste tot de laatste noot
Klassieke muziek
Wakawaka! 40 Jaar PAC-MAN
PAC-MAN™&©BANDAI NAMCO Entertainment Inc.

t/m 10 januari 2021, Groningen

Een van de beroemdste figuren uit videogames bestaat alweer 40 jaar: PAC-MAN! Het iconische gele happertje veranderde de gamewereld voorgoed en bleef al die jaren razend populair. Om dat te vieren presenteert Storyworld 'Wakawaka! 40 Jaar PAC-MAN'.
Tentoonstellingen
Expositie onderwijs in Stad en Ommeland tussen 1200 en 1800
Expositie onderwijs in Stad en Ommeland tussen 1200 en 1800

wekelijks , Aduard

Kloostermuseum Aduard toont de nieuwe expositie over het onderwijs in Stad en Ommeland tussen 1200 en 1800.
Tentoonstellingen
Gratis kijkdagen in Synagoge Groningen
Synagoge Groningen

30 oktober, 1 november en nog 3 dagen, Groningen

Ruim 300 werken van bekende en minder bekende kunstenaars, waaronder veel leden van De Ploeg, zijn een week lang in Synagoge Groningen te bewonderen.
Varia
Expositie Handwerk uit het verleden
Handwerk uit het verleden

wekelijks , Delfzijl

In Museumhuisje t'Hoeske van opoe Iet is vanaf 1 Juli de expositie 'Handwerk uit het verleden' te zien.
Tentoonstellingen
Groningen City Running: Running Tours en Walking Tours
Groningen City Running Tours

wekelijks , Groningen

Ontdek hardlopend of wandelend de stad Groningen tijdens een city tour. De gids neemt je hard (lopend) mee langs de bekende en minder bekende plekken van onze bruisende stad. Luister naar anekdotes en leer over de geschiedenis.
Rondleiding
Dineren in een reuzenrad
Reuzenrad

wekelijks , Veendam

In dit reuzenrad kan je genieten van een prachtig uitzicht én een snackarrangement. Het is misschien wel het meest bijzondere terras in de provincie Groningen.
Kinderen
De Grokaalbox
Grokaal

30 oktober, 6 november en nog 8 dagen, Groningen

De Grokaalbox: een doos vol lekkers van lokale ondernemers.
Varia
Expositie Componisten in Oorlogstijd
Synagoge

wekelijks , Groningen

De Synagoge Groningen opent op 2 juni haar deuren weer. In de Synagoge is de expositie Componisten in Oorlogstijd te zien.
Tentoonstellingen
Tentoonstelling Klein maar fijn
Klein maar fijn

t/m 31 december, Uithuizen

In elke kamer van de Menkemaborg zijn mooie voorbeelden te vinden van de kleine meubelen en houten voorwerpen. In de huidige tentoonstelling wordt onder de titel Klein maar fijn'' hier aandacht aan gegeven en is er informatie te vinden.
Tentoonstellingen
Helmantel thuis, museum Helmantel 35 jaar
Helmantel

t/m 31 oktober, Westeremden

Vanaf het begin van dit museum in 1985 tot heden zullen ongeveer 65 schilderijen van de hand van Helmantel een beeld van deze periode weergeven. Stillevens en interieurs van kerken en kloosters zullen zoals gewoonlijk de hoofdmoot vormen.
Tentoonstellingen
The Art of Aardman, Shaun the Sheep and friends
The Art of Aardman

t/m 9 mei 2021, Groningen

Na Parijs, Frankfurt, Melbourne, Seoul en Daegu is de expositie The Art of Aardman, Shaun the Sheep and friends nu te zien in Groningen.
Tentoonstellingen
DIG IT ALL: Archeologie van de toekomst
200505-rug-um-expo-digitall-online-web-background-1920x1080-mdb_3599473364.jpg

t/m 1 februari 2021, Groningen

DIG IT ALL onthult de grensverleggende technieken van de moderne archeologie. Ter ere van het honderdjarig bestaan van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) van de Rijksuniversiteit Groningen, onderzoeken we de archeologie van de toekomst.
Tentoonstellingen
BiebLab
BiebLab

t/m 1 februari 2021, Groningen

Met BiebLab kunnen kinderen thuis meedoen aan een online leesclub en verschillende experimenten en onderzoeken!
Kinderen
Lockdown-wandelarrangement
Gasterij Natuurlijk Smeerling

t/m 1 december, Onstwedde

Geniet van een speciaal lockdown-wandelarrangement bij Gasterij Natuurlijk Smeerling.
Varia
STORT! 10.000 jaar Groningers en hun afval
stort-10-000-jaar-groningers-en-hun-afval_4273108876.jpg

t/m 28 februari 2021, Groningen

In en om de stad wordt al meer dan 10.000 jaar afval geproduceerd, begraven, weggegooid, verbrand, gedumpt en gestort. Je denkt er dan vanaf te zijn, maar niets is minder waar, het duikt altijd ergens onverwacht op.
Tentoonstellingen
Thuis experimenteren met het hele gezin
Experimenteren

t/m 28 oktober 2022, Groningen

Het Universiteitsmuseum heeft tal van leuke proefjes en opdrachten om thuis uit te voeren!
Varia
Maand van de Groninger Geschiedenis
Maand van de Groninger Geschiedenis

t/m 31 oktober, Groningen

De Dag van de Groninger Geschiedenis wordt de Maand van de Groninger Geschiedenis! Alle activiteiten worden verspreid over de maand oktober: in stad, provincie en ook digitaal. De Verhalen van Groningen publiceert die maand een tweetal Verhalenroutes.
Cultureel festival
Mooi Groningen, schilderijen Roel Stolvoort
schilderij-roel-stolvoort-2020-martinitoren-xii_2665013681.JPG

t/m 1 november, Ten Boer

Vanaf eind augustus is de expositie “Mooi Groningen” te bezichtigen in het gemeentehuis in Ten Boer.
Tentoonstellingen
Hotelkamer #30 - Rik Hagt
Hotelkamer #30 - Rik Hagt

t/m 31 oktober, Groningen

De nieuwe serie tentoonstellingen Ateliercollectie: Solo presenteert kunstwerken rechtstreeks uit het atelier van kunstenaars. En het leuke is, bijna alle werken zijn te leen of te koop in de Kunstuitleen. Hotelkamer #30 van kunstenaar Rik Hagt is de eerste tentoonstelling in de reeks.

Rik Hagt
Overnachtingen in hotels hebben geleid tot de eeuwigdurende serie Hotelkamer waarin RIk Hagt interieurs van hotelkamers schildert. Ieder jaar voegt hij een werk toe. In deze tentoonstelling toont de kunstenaar ook de primeur van zijn nieuwste schilderij, het dertigste exemplaar uit de reeks.

De hotelkamer symboliseert een elementaire vorm van wonen, alleen de minimale inrichting is vertegenwoordigd: bed, tafel en stoel. De kamers lijken sterk op elkaar door hun sobere inrichting maar toch hebben ze altijd iets onderscheidends: een overheersend decoratief behang, een zeer aanwezig vloerkleed, iets klassieks of oubolligs in de meubels, of juist iets straks en pretentieus. Hagt weet het feilloos vast te leggen.

In het ene schilderij zie je de aanwezigheid van de kunstenaar door de opengeslagen lakens of een boek op een nachtkastje, en in het andere schildert de kunstenaar de onbewoonde kamer zoals hij hem heeft aangetroffen.

De keuze van RIk Hagt
Naast de schilderijen van Rik Hagt zie je in de tentoonstelling ook De keuze van Rik Hagt, waarin de kunstenaar een selectie van zijn favoriete werken uit de Kunstuitleen presenteert.

Kijken is de kunst
Op zaterdag 3 oktober kijk je naar de kunst uit Hotelkamer #30 met een intensieve en open blik in de workshop Kijken is de kunst. Onder begeleiding van beeldend kunstenaar en docent aan Academie Minerva Wim Bosch ga je aan de slag om met andere ogen naar kunst te kijken. We organiseren twee workshops, om 15 en 16 uur. Studenten en leden van het CBK ontvangen € 2,50 korting op de reguliere prijs van € 7,50. Tickets voor de workshops zijn te koop in de webshop van het CBK.

De tentoonstelling is nog t/m 31 oktober te zien in het CBK.

Tentoonstellingen