Uitagenda

Wat zoek je

Sorteer op:

352 resultaten

Een zomer in Kleur
Kunst kerk

t/m 16 augustus, Zuurdijk

Een expositie in de kerk van Zuurdijk met schilderijen van Jolanda Hutte.
Tentoonstellingen
Internationale Orgelserie Der Aa-kerk
Orgel Der Aa-kerk

13 juli, 20 juli en nog 2 dagen, Groningen

Sinds 2013 worden er in de Der Aa-kerk in juli concerten georganiseerd door de organist van de kerk. De concerten beginnen elke maandagavond om 20.00 uur en kosten een tientje.
Muziek overig
‘Vrij werk!’ in Salon vanBeresteyn
Van Berensteyn

t/m 30 augustus, Veendam

Kom nu de tentoonstelling 'Vrij werk!' bekijken in Salon vanBeresteyn. De exposanten hebben stuk voor stuk vrij spel gekregen in hun ontwerpen en dát is te zien.
Tentoonstellingen
Tentoonstelling Groeten uit Delfzijl
Groeten uit Delfzijl

t/m 30 augustus, Delfzijl

'Groeten uit Delfzijl, stadsgezichten en souvenirs' is een tentoonstelling van items uit eigen collectie en door publiek ingebrachte items op het gebied van souvenirs, oude ansichten/foto's van Delfzijl. Reserveer uw toegang telefonisch via 0596-632277.
Tentoonstellingen
Expositie Mara, Het Joodse familieverleden van Delfzijl
Joods Cultureel Kwartier Delfzijl

t/m 30 augustus, Delfzijl

In het kader van 75 jaar vrijheid wordt er een selectie getoond uit de eerdere expositie 'Mara', die in de jaren '90 gehouden werd in de kerk van Farmsum. Reserveer uw toegang telefonisch via 0596-632277.
Tentoonstellingen
Noorderlicht internationaal fotofestival
Tanya Klimovich - uit de serie 'Space city' (2020)

t/m 20 september, Groningen

Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020, GENERATION Z, vindt van 18 juli t/m 20 september plaats op locaties in Heerenveen en Groningen. De 27e editie gaat over het denkkader en de energie van de jongste generatie wereldburgers, geboren na 1995.
Tentoonstellingen
Expositie ‘Witte Olifanten VII’ door Alida Everts
Expositie ‘Witte Olifanten VII’

t/m 27 september, Stadskanaal

Bloemenzee van Alida Everts in Huisje Manning in Stadskanaal Vanaf 30 juni is in Huisje Manning, de tentoonstellingsruimte van het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal, een expositie van Alida Everts te zien.
Tentoonstelling
Oh my shivering scenery
Oh my shivering scenery

t/m 16 augustus, Onstwedde

In Oh my shivering scenery! wordt de ruimte benaderd als een landschap. Een landschap waar het werk van de kunstenaars samenkomt en aanwezig is. Het maken van een tentoonstelling bij Artphy biedt mogelijkheden zoals je die niet snel elders tegenkomt. Het is bepaald geen White Cube. De afmetingen zijn enorm en de ligging is bijzonder landelijk. Naast de plek en de omgeving is in deze tentoonstelling de onderlinge samenwerking erg belangrijk. De deelnemende kunstenaars zijn drie heel verschillende makers. Dit uit zich in verschillende kunstvormen, maar ze delen dezelfde tijdsgeest en bovenal dezelfde open visie op hun praktijk en interesses.

Eén werkaspect dat de makers gemeen hebben, is het willen handelen zonder dit direct te duiden. Je kunt dit zien als een ritueel of gebruik. Juist in een landelijk gebied waar Artphy in gelegen is, ontstaat hierdoor een aansluiting met de landelijke omgeving.

Naast diverse fysieke objecten zullen de kunstenaars speciaal voor Oh my shivering scenery ook een videowerk maken. Hiermee wordt het handschrift van de drie makers verenigd.

Tentoonstellingen
Met gepaste afstand
Met gepaste afstand

t/m 1 oktober, Groningen

Het CBK heeft drie noordelijke beeldend kunstenaars/ ontwerpers uitgenodigd om een tijdelijk kunstwerk te maken in het Noorderplantsoen voor de zomer van 2020. Geïnspireerd door de gepaste afstand die we momenteel tot elkaar moeten behouden in verband met het Coronavirus, hebben Eva KoopmansJochem Koopman en Studio 212 Fahrenheit hun beeldend antwoord hierop ontwikkeld. Zo willen ze deze zomer Groningers inspireren, van een vleugje humor voorzien en elkaar veilig laten ontmoeten.

3 kunstwerken
Eva Koopmans brengt een Ode aan de spontane ontmoeting. Haar installatie herinnert je aan de kracht van spontane ontmoetingen met onbekenden en laat je dit ook ervaren, op gepaste afstand. HOU IST van Jochem Koopman is een ontmoetingsplek met ingebouwde zitplekken op anderhalve meter. Zo kan je samen bijpraten zonder na te denken of je de juiste afstand houdt. Studio 212 Fahrenheit neemt met Personal Square de huidige minimale afstand als aanleiding om met een lijnobject Groningers hun persoonlijke maximale ruimte te laten ervaren.

Tentoonstellingen
VR-experience in Zeehondencentrum Pieterburen
VR experience

t/m 30 augustus, Pieterburen

Zet de VR bril op om midden tussen de zeehonden in de Waddenzee te komen staan en ontdek wat het effect van het geluid van de mens is op zeehonden in de natuur!
Tentoonstellingen
Terra Incognita
mir-terra-incognita_2751062089.jpg

t/m 27 september, Groningen

Terra Incognita | MIR strijkt neer in Groningen. MIR, reizend atelier en zelfvoorzienende mobiele tentoonstellingsruimte, staat deze zomer op Suikerterrein Terra in Groningen.
Tentoonstellingen
Open beeldentuin Cilia de la Court
Beeldentuin

t/m 31 augustus, Bad Nieuweschans

De beeldentuin Cilia de la Court in Bad Nieuweschans is het hele jaar open en gratis toegankelijk. In de etalage aan de straatkant van het woonhuis zijn tevens olieverfschilderijen te zien.
Tentoonstellingen
Zomeractiviteiten speeltuinen Groningen
whatsapp-image-2020-02-26-at-13-14-51_382467625.png

t/m 7 augustus, Groningen

In de zomervakantie beleef je in zeven buurt-en speeltuinverenigingen twee weken strandplezier met zand, water en veel zomerse activiteiten. Kinderen kunnen meedoen met spellen, workshops, sport of lekker luieren in de speeltuin.
Varia
Moshpit Of Creation
moc-galerienoord-tomi-boca-72dpi_299979791.jpg

t/m 30 juli, Groningen

Schilderijen, sculpturen, maskers en textiel in Galerie Noord: in Moshpit of Creation creëren vier kunstenaars samen een totaalbeleving.
Tentoonstellingen
AI: More than human
Human

t/m 16 augustus, Groningen

Bezoek AI: More than human, over kunstmatige intelligentie, een expositie die het Groninger Forum presenteert in samenwerking met het Barbican Centre uit Londen.
Tentoonstellingen
Foto's Noorderbreedte langs wandelroute in Lauwersoog
Foto's langs wandelroute Lauwersoog

t/m 1 januari 2021, Lauwersoog

Het werk van vijftien fotografen van de Fotosalon van Noorderlicht is te zien in een mooie fotowandelroute in Lauwersoog.
Tentoonstellingen
Expositie ‘Een licht van stilte’ Het Klooster in vier seizoenen, met foto’s van André Dümmer
André Dümmer

t/m 6 september, Ter Apel

Van 13 juni t/m 6 september 2020 is er weer een nieuwe expositie te zien in Museum Klooster Ter Apel. “Een licht van stilte, Het Klooster in vier seizoenen”, toont foto’s van André Dümmer.
Tentoonstellingen
M • M • X
M • M •  X

14 juli, 15 juli en nog 9 dagen, Groningen

Een zinnenprikkelende reis langs multimedia experiences met 3D animaties, holografische projecties, lasers, sound en een spectaculaire eindshow. Uniek in Nederland en speciaal samengesteld voor MartiniPlaza.
Musical of Show
MMX - 14 juli 2020
MMX - 14 juli 2020

dinsdag 14 juli, Groningen

Een zinnenprikkelende reis langs multimedia experiences met 3D animaties, holografische projecties, lasers, sound en een spectaculaire eindshow. Uniek in Nederland en speciaal samengesteld voor MartiniPlaza. Mis het niet, slechts 3 weken in MartiniPlaza Groningen (indoor).
Musical of Show
Een zomer met Noorderzon: NoorderZomerProgramma
de held

14 juli t/m 23 augustus, Groningen

Van een zomer zonder Noorderzon is dus gelukkig ook in dit 30e jubileumjaar geen sprake. Noorderzon presenteert in de zomermaanden, van dinsdag 14 juli t/m zondag 23 augustus, een kleinschalig zomerprogramma met typische Noorderzonvoorstellingen.
Varia
Rozentunnel in bloei
Rozen in bloei

t/m 30 augustus, Uithuizen

De rozen in de rozentunnel in de tuin van de Menkemaborg staan in bloei. Het warme weer van de laatste tijd heeft gezorgd voor een prachtig bloeiende rozentunnel. Wandelen door een tunnel van roze, rode en witte rozen is een bijzondere ervaring.
Varia
Expositie Handwerk uit het verleden
Handwerk uit het verleden

wekelijks , Delfzijl

In Museumhuisje t'Hoeske van opoe Iet is vanaf 1 Juli de expositie 'Handwerk uit het verleden' te zien.
Tentoonstellingen
Tentoonstelling 'Exist in me' nieuw in museum Nienoord
kunst

t/m 4 oktober, Leek

Van 2 juni t/m 4 oktober 2020 organiseert Museum Nienoord de tentoonstelling 'Exist in me' met het vroege werk van Anton Heyboer'.
Tentoonstellingen
Tentoonstelling Svetlana Tartakovska
Tentoonstelling

t/m 18 oktober, Slochteren

Kom de tentoonstelling van Svetlana Tartakovska bekijken. De kunstenares werd geïnspireerd door de historische interieurs van de Fraeylemaborg. Met modellen dwaalde ze rond in de vertrekken en verwerkte later verschillende beelden in haar schilderijen.
Tentoonstellingen