Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen.

Wat zoek je

Sorteer op:

1181 resultaten

20 juli, 3 augustus en nog 2 dagen

Het hoofd even helemaal leegmaken midden op het Wad? Dat kan! De stoere reddingsboot Gebroeders Luden brengt je naar de drooggevallen zandplaat. Spreid je handdoek, en onder begeleiding doe je oefeningen op het zand met het meest magische uitzicht.
Excursie

zaterdag 20 juli

De lekkerste en gezelligste markt van het Noorden met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten.
Markt

zaterdag 20 juli

Op zaterdag 20 juli is het 50 jaar geleden dat de eerste mens zijn voetstappen op het maanoppervlak zette. De Apollo 11 missie begon op 16 juli 1969 met de lancering van de machtige Saturnus V raket.
Varia

zaterdag 20 juli

Elke derde zaterdag van de maand is er Streekmarkt op Verhildersum. Een twintigtal standhouders presenteren hun bijzondere kwaliteitsproducten. Van boerenkaas tot gerookte makreel, van ambachtelijk brood tot pure chocola.
Markt

t/m 21 juli

Twee mensen uit twee verschillende culturen, door het noodlot samengebracht, leren elkaar kennen, ver weg van de bewoonde wereld.
Theater en Toneel

zaterdag 20 juli

Shoppen in het centrum en aan het Sontplein? Stap in een bootje van het Sontplein naar het centrum (en andersom!)
Excursie

zaterdag 20 juli

De ervaren muzikanten van Raw Medicine (ex Herman Brood) en The Blues Cowboys brengen pure rock & roll energy.
Pop en Rock

zaterdag 20 juli

Wie is er niet gek op pannenkoeken? Kinderen en hun ouders kunnen vandaag alle ingrediënten voor de lekkerste pannenkoek verzamelen. Klein Wetsinge is deze dag omgetoverd tot het episch centrum van de Pannekoek.
Open Dag

t/m 27 oktober

De naamsbekendheid van de Bosatlas is enorm, en reikt tot ver buiten de muren van de school. Maar wie was Pieter Roelf Bos en wat bewoog hem tot het in kaart brengen van de wereld?
Tentoonstelling

t/m 29 september

Vrijwel iedere Nederlander heeft een buitenlandse voorouder. Sporen van immigranten zijn overal te vinden en migratie is van alle tijden. Wat beweegt mensen om hun thuisland te verlaten? Kiezen zij bewust voor Nederland? Of voor Groningen?
Tentoonstelling

t/m 21 juli

In deze tentoonstelling hangen 30 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars in de galerie met hooguit 2 à 3 schilderijen. In stock daarentegen heeft Ruigewaert van iedere kunstenaar minimaal 6 tot 10 werken extra.
Tentoonstelling

wekelijks

Expositie 50 jaar Lauwersmeer in Museum Mr. Andreae in Kollum
Tentoonstelling

t/m 7 december

Theo Lijdekkers is vermaard om zijn beeldende en kleurrijke weergave van bloemen, planten en natuurgezichten. De Groninger Zilverkamer biedt een overzicht van zijn meest recente grote werken onder de veelzeggende titel: Groninger Volkstuinen.
Tentoonstelling

t/m 21 juli

Art Carnivale is een jaarlijks terugkerende familiefestival. Het kunstzinnige festijn met een gemoedelijke sfeer en een levendige uitstraling verrast, inspireert en zet aan tot (inter)actie; het zijn de mensen die het doen!
Cultureel festival

t/m 27 juli

Grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland met meer dan 50 concerten.
Muziekfestival

t/m 28 juli

Jaarlijks terugkerend familie evenement met elke dag zeilwedstrijden in verschillende zeilklassen op het Schildmeer.
Cultureel festival

t/m 3 november

Leesplankjes, schoolplaten, de plak en de pechvogel; bekende voorwerpen uit de geschiedenis van ons onderwijs. In de 19e eeuw kreeg het onderwijs de vorm die we nu nog kennen. De tentoonstelling Terug naar School laat deze ontwikkeling zien.
Tentoonstellingen

t/m 4 augustus

Artphy laat recente kunstwerken en projectplannen zien van 12 kunstenaars uit binnen- en buitenland. In het gebouw van Artphy, en ook buiten.
Tentoonstellingen

zaterdag 20 juli

De basis van de nieuwe solotentoonstelling Babel van Julio Pastor zijn een serie grote tekeningen van torens op zwart papier. Voor een deel worden deze gecombineerd met tekeningen van (niet-bestaande) Wikipedia-pagina’s, een concept dat Pastor eerder al gebruikte.

De werken zijn verbonden met de twee kanten van het verhaal van de toren van Babel. Aan de ene kant onderzoeken ze architectuur als middel voor machtsvertoon. Aan de andere kant gaan ze over falende communicatie.

De Mexicaanse kunstenaar Julio Pastor onderzoekt in zijn tekeningen de invloed die stedenbouw op mensen heeft. Afkomstig uit Mexico City woonde hij zeven jaar in Groningen. Zijn verhuizing van een van de grootste steden ter wereld naar een stad met ‘slechts’ 200.000 inwoners heeft een belangrijke invloed gehad op zijn waarneming van hoe de stedelijke infrastructuur het dagelijkse leven bepaalt. Zo werd hij zich meer bewust van stadsplanning en zijn vragen ten aanzien van hoe steden worden gebouwd, geherstructureerd en aangepast het onderwerp van zijn kunstwerken geworden.

Tentoonstellingen

t/m 18 augustus

Niemand minder dan Taco Anema fotografeerde de gebruikers van de kerken van Stichting Oude Groninger Kerken. De zorgvuldig gecomponeerde werken zijn te zien in een speciaal hiervoor ontworpen spiegelkerkje, waarin je niet alleen de gebruikers, maar ook jezelf ziet!
Tentoonstelling

t/m 21 juli

Salvia- en Echinaceadagen bij Tuingoed Foltz met plantenveiling, tuinlezingen, gastkwekers, rondleidingen
Markt

t/m 29 september

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum toont de oudste bodemkaarten van Groningen in ‘Het Kabinet’.
Tentoonstellingen

t/m 17 november

Voor het eerst in honderd jaar hangen de grote schilderijen die de succesvolle aardappelmeelfabrikant W.A. Scholten voor zichzelf liet maken weer naast elkaar in het Veenkoloniaal Museum. Op elk werk speelt hij zelf de hoofdrol.
Tentoonstelling

t/m 29 september

Marloes Buigel-Boering schildert het Groningse landschap. Ze is graag te vinden bij Punt van Reide, Breebaartpolder, Nieuwe Statenzijl en de Dollard. Thema: Groninger Landschap door het oog van de schilder...
Tentoonstelling