Uit- en thuistips

We gaan minder uit, maken het thuis extra gezellig. En daar springen Groningers creatief op in. Ze bezorgen thuis of regelen online vermaak. De komende weken vind je hier de leukste uit- en thuistips, voor en door Groningers. Samen maken we er het beste van. Gelukkig ben je in Groningen!

Wil je ook een tip aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Sorteer op:

395 resultaten

Swan Lake the Game
Swan Lake the Game

t/m 30 januari, Groningen

Het NITE Hotel heropent zijn deuren voor de digitale versie van de voorstelling: Swan Lake: The Game van Club Guy & Roni. Een unieke virtuele omgeving, een meeslepende ervaring en een en een alomvattend zicht op de artiesten sleept je mee in het verhaal als nooit tevoren. Alleen, maar samen met andere toeschouwers beweeg je je door het online theater. Als vuurvliegje fladder je van optreden naar optreden. Alleen, maar samen. Net als de multi-getalenteerde cast van de voorstelling: elke danser heeft zijn eigen solo, maar samen creëren ze het unieke verhaal van Swan Lake.

De betekenis van het Zwanenmeer nodigt uit tot een nieuw narratief over escapisme, crisis en keuzes maken. The black swan is een economische term voor een gebeurtenis die niet te voorspellen valt, maar desalniettemin grote invloed heeft. Hoe gaan we verder nu die zwarte zwaan in de vorm van de corona- en de klimaatcrisis het sprookje van ons democratisch en liberaal consumentenparadijs heeft opgeblazen? Beginnen we samen een nieuw verhaal?

Activiteiten
Workshop: Schrijf een gedicht met Myron Hamming
zoom

donderdag 28 januari, Groningen

Op Gedichtendag en kun je meedoen aan de workshop ‘Schrijf je eigen gedicht’ met Myron Hamming. In de workshop (via Zoom) legt Myron uit hoe je een gedicht opbouwt en ga je meteen zelf aan de slag.
Activiteiten
Quarantaine Doe-Tips van het Groninger Museum
Groninger Museum

t/m 28 februari, Groningen

Het Groninger Museum geeft thuisblijvers iedere week een nieuwe creatieve opdracht. Deel je creatie en maak kans op toffe prijzen!
Activiteiten
Drive through - Grand café De Boerderij
Fraeylemaborg

wekelijks , Oosterwijtwerd

Aan de voet van de Fraeylemaborg vind je het Grand café De Boerderij. In deze sprookjesachtige omgeving kan je heerlijke gerechten afhalen.
Activiteiten
Pannenkoeken drive thru d’Olle Smidse
d'Olle Smidse

wekelijks , Midwolda

Haal geheel in fast food-stijl vanuit je auto een heerlijke pannenkoek bij d'Olle Smidse.
Activiteiten
Stuur een kaartje in Stones-stijl
Kaartjes-actie

t/m 28 februari, Groningen

Deze winter in het Groninger Museum: The Stones -Unzipped. Een mooi moment om je favoriete persoon een ansichtkaartje te sturen in Stones-stijl!
Activiteiten
Bakbox van Boter en Bloem
Baxbox van Boter en Bloem

t/m 1 februari, Groningen

Kies je favoriete recept en krijg alle ingrediënten in precies de juiste hoeveelheden thuisbezorgd. Tijd om wat lekkers te maken!
Activiteiten
Digitaal dieren zoeken in het bos
Perfect earth animals

t/m 1 maart, Lauwersoog

In de natuurgebieden van Staatsbosbeheer in Groningen zijn vanaf deze maand virtuele dierenkaarten verstopt. Met de gratis app Perfect Earth Animals kunnen kinderen hiernaar op zoek.
Varia
BiebLab
BiebLab

t/m 1 februari, Groningen

Met BiebLab kunnen kinderen thuis meedoen aan een online leesclub en verschillende experimenten en onderzoeken!
Kinderen
Thuis experimenteren met het hele gezin
Experimenteren

t/m 28 oktober 2022, Groningen

Het Universiteitsmuseum heeft tal van leuke proefjes en opdrachten om thuis uit te voeren!
Varia
Luisterroute 'Flarden uit het A-kwartier'
Winterwelvaart

t/m 1 juni, Groningen

Met een uniek verhaal vol historie en fantasie, wordt u meegenomen door de straten van een prachtig, authentiek stukje Groningen.
Activiteiten
Unieke autopuzzeltochten door de provincie
Autopuzzeltoch Groningen

t/m 31 december, Oldehove

De puzzeltochten zijn ongeveer 70 kilometer lang en voeren langs interessante bezienswaardigheden, mooie natuurgebieden en bijzondere plekken in Het Hogeland en Zuidelijk Westerkwartier.
Varia
FFOnline
FFOnline

t/m 1 februari, Groningen

FFOnline is het leukste online platform voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld.
Kinderen
High tea at home
High tea

t/m 1 februari, Groningen

Fresh Today heeft heerlijke high tea arrangementen en bezorgt deze nu ook thuis!
Activiteiten
Nationale Voorleesontbijt
Voorlees ontbijt

t/m 29 januari, Groningen

Tijdens het Nationale Voorleesontbijt worden op de website van het forum elke dag video's gedeeld waar verschillende voorlees toppers een boek voorlezen.
Varia
Diepenring Kompas Wandeling
Wandelen

t/m 31 december, Groningen

Maak een wandeling langs de magische grachten van Groningen met het Diepenring Kompas. Deze plattegrond met bijbehorende website laat je kennismaken met de vele bevlogen wereldburgers die hier hun sporen achterlaten.
Wandeltocht
Raamexposities Korrezon
Raamexposities Korrezon

t/m 2 maart, Groningen

Ontdek kunstwerken van kunstenaars die hun werk tentoonstellen in hun eigen vensterbank of op een gastlocatie.
Varia
Paula Biemans - uit de serie Baubo
Paula Biemans

t/m 31 januari, Groningen

In de kleinste galerie van Groningen, de Portiersloge, is van buitenaf dag en nacht het werk van Paula Biemans uit de serie Baubo te zien. Ook nu, maar houd 1½ meter afstand. Ga vooral ook kijken als het donker is!
Varia
DIG IT ALL: Archeologie van de toekomst
200505-rug-um-expo-digitall-online-web-background-1920x1080-mdb_3599473364.jpg

t/m 1 februari, Groningen

DIG IT ALL onthult de grensverleggende technieken van de moderne archeologie. Ter ere van het honderdjarig bestaan van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) van de Rijksuniversiteit Groningen, onderzoeken we de archeologie van de toekomst.
Tentoonstellingen
Minibieb
Minibieb

t/m 1 maart, Groningen

In de verschillende mini wijkbibliotheken kan je boeken delen met je buurtgenoten. Zo kan je ook tijdens de lockdown genieten van een goed boek.
Activiteiten
GRONG
Laptop

t/m 28 februari, Groningen

De corona tijd vraagt veel van onze energie, geduld en creativiteit. Heb je Netflix al uit, alle recepten uit de Allerhande geprobeerd en heb je zin in nieuwe activiteiten? Op GRONG staan tips voor de leukste gratis dingen om te doen in deze gekke tijd.
Activiteiten
Barrel's wijnproeverij voor thuis
Barrel wijnlokaal

t/m 13 februari, Groningen

Zeven flesjes met door Barrel geselecteerde wijnen, Barrel's favorieten én nieuwe aanwinsten, inclusief blad met toelichting. Gezellig samen proeven & vergelijken in deze donkere dagen! 
Activiteiten
Het MOW boven je bank
Jan Altink

t/m 9 februari, Bellingwolde

Via gratis af te halen posters deelt het museum kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de eigen collectie. Die hebben allemaal een relatie met de eigen regio. Zo verbinden de posters mensen met hun leefomgeving, met het MOW en met elkaar.
Activiteiten
Tekenwedstrijd voor basisschoolkinderen
Tekenwedstrijd Martiniplaza

t/m 15 februari, Groningen

MartiniPlaza wil kinderen ook in deze tijd laten stralen en maakt dit mogelijk door een tekenwedstrijd. De winnende tekeningen zijn straks wekenlang gigantisch groot te zien op de gevel en advertentieborden van MartiniPlaza.
Activiteiten