Uitagenda

Door het Corona-virus (COVID-19) zijn ook in Groningen publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters en sportclubs gesloten. Meer informatie over deze maatregelen lees je op de website van de Rijksoverheid.

 

Wat zoek je

Sorteer op:

403 resultaten

Open Jazzsessie
open-jazzsessie_3585882178.jpg

maandag 6 april, Groningen

Samen improviseren, naar elkaar luisteren en er iets moois van maken. Iedere bezoeker, ongeacht niveau of invalshoek, is welkom om mee te spelen of zingen. Deze Open Jazz Sessie bij VRIJDAG staat daarmee in de wereldwijde traditie van vrije inloop.
Jazz
Mummia en het zusje van het meisje van Yde
Mummia

t/m 17 mei, Veendam

Een tentoonstelling geïnspireerd op turf en bijgeloof.
Tentoonstelling
Lentekriebels
LenteKriebels

t/m 25 april, Groningen

De jaarlijkse grote opruimactie in de gemeente Groningen. Vorig jaar deden er maar liefst 6000 mensen mee, verdeeld over 160 actiegroepen.
Varia
Gasten: Paul Andringa
Gasten: Paul Andringa

t/m 12 april, Groningen

In de serie duotentoonstellingen Gasten ontvangt Henk Kraayenzank in zijn atelier vanaf 1 maart de Friese kunstenaar Paul Andringa.

Andringa woont en werkt in Leeuwarden. Daar was hij in 2018 de initiator van het succesvolle Art on the Edge, waarvoor meer dan 15 kunstenaars werk maakten dat ronddreef in de grachten van Leeuwarden. Daarnaast is hij een aantal dagen per week werkzaam in een tweede atelier in de kerk van Raard bij Dokkum, waar ook een permanente tentoonstelling van zijn werk is te zien.

Andringa noemt zichzelf een introspectieve werker. Voor zijn assemblages, schilderijen en collages gebruikt hij meestal povere materialen zoals ijzer, wol, hout en stof gecombineerd met een sober kleurpalet. Het werk kenmerkt zich door zijn ongepolijste karakter en is niet altijd eenvoudig te duiden:

‘In mijn werk gaat het niet om het verbeelden van de zichtbare werkelijkheid. Maar om de fase waarin de fantasie zich nog kan uitleven, waarin het denken nog een open, creatieve bezigheid is, een tijdloze en ongerichte meditatie, die niet wordt gestuurd door een vooropgezet plan. Het is mijn innerlijke belevingswereld die zich in alle rauwheid en fijngevoeligheid manifesteert. Niet altijd aangenaam, soms confronterend, maar wel altijd oprecht'.

Tentoonstellingen
AI: More than human
Human

t/m 1 mei, Groningen

Op 7 december 2019 opent AI: More than human, over kunstmatige intelligentie, een expositie die het Groninger Forum presenteert in samenwerking met het Barbican Centre uit Londen.
Tentoonstelling
Tentoonstelling 75 jaar Vrijheid op de Fraeylemaborg
bevrijdingsbord-1-een-blijder-dag-van-diepencollectie-klein_1914725902.jpg

t/m 7 juni, Slochteren

De bevrijding na vijf jaar Duitse bezetting werd in 1945 uitbundig gevierd. Er verschenen talloze feestprenten, keramiek met vrolijke afbeeldingen en herinneringsvoorwerpen.Een selectie hiervan is nu te zien in het Koetshuis.
Tentoonstelling
Temps Zero
vcc9plx2_4231684444.jpeg

t/m 12 april, Groningen

Temps Zero brengt een nieuwe generatie experimentele visuele en geluidskunstenaars bij elkaar. De groep strijkt neer in Groningen tijdens hun reis, met poëtische tentoonstellingen, geïmproviseerde concerten en workshop-presentaties.
Tentoonstelling
Mondo Mendini - De wereld van Alessandro Mendini
Alessandro Mendini

t/m 5 mei, Groningen

De grote tentoonstelling die Mendini vlak voor zijn overlijden samenstelde. Hij was 25 jaar geleden hoofdarchitect van het nog steeds spraakmakende Groninger Museumgebouw,
Tentoonstelling
Scherven brengen geluk
mand-met-scherven-gevonden-in-gracht-2019-verwijderen-plaatsje-50_4157990608.jpg

t/m 7 juni, Slochteren

Onder de noemer Scherven brengen geluk worden toevallige bodemvondsten getoond rondom de Fraeylemaborg.
Tentoonstelling
Foto's Noorderbreedte langs wandelroute in Lauwersoog
Foto's langs wandelroute Lauwersoog

t/m 6 april 2021, Lauwersoog

Het werk van vijftien fotografen van de Fotosalon van Noorderlicht is te zien in een mooie fotowandelroute in Lauwersoog.
Wandeltocht
Rock4
Rock4

dinsdag 7 april, Stadskanaal

Het theaterprogramma van de Nederlandse a capella formatie Rock4 staat geheel in het teken van The Beatles. En in het bijzonder het 50-jarig jubileum van Abbey Road, het legendarische album uit 1969.
Theater en Toneel
Speurneuzen speurtocht
Speurneuzenspeurtocht

wekelijks , Groningen

Hoi, ik ben Alessandro Mendini. Heb je zin in een avontuur? Als een echte speurneus ga je op onderzoek uit en ontdek je het Groninger Museum met de speurneuzen speurtocht.
Rondleiding
Expositie Een pracht van Groninger dracht
Groninger dracht

t/m 20 juni, Appingedam

MUSEUM GESLOTEN IVM CORONA - Hoe kleedden de Groningers, man en vrouw, arm en rijk, boer, burger en ambachtsman zich tot in het begin van de negentiende(!) eeuw? Altijd al willen weten hoe je voorouders er 200 jaar geleden bij liepen?
Tentoonstelling
Tentoonstelling: Johan Dijkstra. Vergezichten
Johan Dijkstra

7 t/m 12 april, Eelde

De tentoonstelling Johan Dijkstra. Vergezichten biedt een weidse blik op Dijkstra’s grafische werk. Centraal staat de wisselwerking tussen zijn prenten enerzijds en anderzijds zijn schilderijen en tekeningen.
Tentoonstelling
Bob Wayne + support
press-photo-2-bob-wayne-verabanner_3674665912.jpg

woensdag 8 april, Groningen

Na 12 jaren getourd te hebben en acht albums uit te hebben gebracht met zijn band, gaat Bob Wayne er een jaartje solo voor!
Pop en Rock
Kommil Foo
Kommil Foo

woensdag 8 april, Stadskanaal

Een piano, een gitaar, een viool, hun twee karakterstemmen: meer hebben de broers Walschaerts niet nodig om hun publiek een memorabele avond te bezorgen.

Dertig jaar onafgebroken maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Zonder circus, intiem. Raf, Mich, hun mooiste liedjes en hun strafste verhalen. Kommil Foo op z’n best!

Over het vorige programma van Kommil Foo:

Een toonbeeld van theatrale balanceerkunst” NRC Handelsblad****

De broers stralen kracht, klasse en grandeur uit” Het Parool****

Recht naar het hart” De Standaard*****

Dagblad van het Noorden*****

Cabaret
Matthäus Passion - J.S. Bach
matthaus-730x370zondertekst6_710884942.jpg

woensdag 8 april, Groningen

Wilt u Bachs Matthaus Passion echt beleven en ervaren wat een 'live' uitvoering met een mens kan doen. Komt u dan luisteren naar Matthaus Passion onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink in de Martinikerk.
Klassieke muziek
PubKwiz
PubKwiz

woensdag 8 april, Veendam

Test je algemene kennis tijdens de PubKwiz van vanBeresteyn!

Acht rondes met 10 vragen over kunst en cultuur, sport, muziek, entertainment, geschiedenis, aardrijkskunde, wetenschap en nog veel meer!
De Pubkwiz vindt plaats in de foyer en wordt ondersteund met beeld- en muziekfragmenten.
Voorafgaand aan de Pubkwiz is het mogelijk in het Grandcafé te reserveren voor een lekkere Pubkwiz-hap!

Er is een maximaal aantal teams te plaatsen en vol = vol!

Deelname met teams (max. 5 personen). Kosten: € 5,00 per persoon

Aanmelden kan vanaf 2 weken voor de datum via e-mailadres pubkwiz@gmail.com

Theater en Toneel
HELLO, DOLLY!
HELLO, DOLLY!

8 t/m 12 april, Groningen

De Theateralliantie en MediaLane brengen in 2020 de legendarische musical comedy naar de theaters: HELLO, DOLLY!
Musical of Show
David Westera & Koen van Seuren - Peer Gynt
Peer Gynt

woensdag 8 april, Groningen

Afstudeervoorstelling over fantasie en liegen, geïnspireerd door Ibsen.
Theater en Toneel
Paul Groot, Maartje van de Wetering - Company
Paul Groot, Maartje van de Wetering - Company

donderdag 9 april, Groningen

PIT Producties presenteert Company met live orkest en topcast. Onder andere Paul Groot, Maartje van de Wetering, Cystine Carreon, Esther Maas en Jeremy Baker spelen mee in de met zes Tony’s bekroonde Broadwayhit van Stephen Sondheim. 

Op zijn verjaardagsfeest lijkt er iets te missen in het leven van Robert. Hij is charmant, sexy, succesvol. Mannen willen hem zijn, vrouwen willen hem hebben. Toch is Robert – Bobby voor vrienden – nog steeds single. Vrienden trouwen en scheiden, hebben relaties en kinderen en staan vol in het leven. Maar Robert blijft toeschouwer en vraagt zich af: heb ik een ander nodig om mezelf te zijn? En wie ís de Robert op die selfies eigenlijk? Zijn bruisende verjaardagsfeest wordt een hilarische hellevaart langs lust, jaloezie, trouw, wrok, hartstocht, likes/dislikes en ander relatieleed. Wie kan Robert redden nu een complete meltdown dreigt?

Company is de met maar liefst vijf Drama Desk Awards en zes Tony’s bekroonde Broadwayhit van Stephen Sondheim. PIT Producties, eerder verantwoordelijk voor de succesvolle Sondheimproducties Into the Woods en Putting It Together, presenteert deze midlifemusical met een topcast en live orkest.

Theater en Toneel
Scapino Ballet
Scapino Ballet

donderdag 9 april, Stadskanaal

Pearl ademt de rijke, theatrale sfeer van de barok en is gemaakt met de vaart en dynamiek van nu. Sensualiteit, pracht en praal, maar ook decadentie en intriges komen tot leven in de wervelende choreografie van Ed Wubbe.
Dans
Lewsberg + Vox Von Braun
Lewsberg

donderdag 9 april, Groningen

Lo-fi college rock van Lewsberg + Vox Von Braun naar VERA.
Pop en Rock
Trytone Collective
Trytone Collective

donderdag 9 april, Groningen

Back to Bach
Klassieke muziek