Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in de stad en de provincie. Gelukkig ben je in Groningen!


Wil je ook een evenement aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Wanneer

Filter op:

Gebied
Thema

1259 resultaten

 • Luka + Voorfilm Primus

  Luka + Voorfilm Primus
  Film

  26 september, 27 september en nog 2 dagen, Groningen

  Op Sicilië gedraaid drama van Jessica Woodworth (Khadak), in dreigend zwart-wit, over een soldaat die zich voorbereidt op een aanval van een vijand die misschien niet eens bestaat.

 • Toen we van de Duitsers verloren

  Toen we van de Duitsers verloren
  Film

  t/m 4 oktober, Groningen

  Verfilming van Guido van Driels gelijknamige graphic novel waarin de verloren WK-finale uit 1974 gekoppeld wordt aan een moord op een meisje.

 • L'Ultima Notte di Amore

  L'Ultima Notte di Amore
  Film

  26 september, 3 oktober en 4 oktober, Groningen

  Spannende, sfeervolle politiethriller met award winnende acteurs Pierfrancesco Favino en Linda Caridi. In zijn laatste nacht als agent zal Franco Amores leven voorgoed veranderen.

 • Yuni

  Yuni
  Film

  26 september, 1 oktober en nog 2 dagen, Groningen

  Betoverend coming-of-age verhaal dat in ongemakkelijke elegantie de aarzeling en zekerheid van een middelbare scholier (Arawinda Kirana) laat zien.

 • Metropole & Amsterdams Andalusisch Orkest - invite Nai Barghouti

  Metropole & Amsterdams Andalusisch Orkest - invite Nai Barghouti
  Klassieke muziek

  dinsdag 26 september, Groningen

  Kleurrijke mix van Arabische klassiekers, eigen composities en jazz

 • Upon Entry

  Upon Entry
  Film

  t/m 4 oktober, Groningen

  Aangrijpend drama over het Amerikaanse immigratiesysteem, die je vanaf de eerste minuut boeit en niet loslaat tot het laatste shot, even verschroeiend als krachtig.

 • Sweet Dreams

  Sweet Dreams
  Film

  26 september, 28 september en nog 6 dagen, Groningen

  In dit bitterzoete koloniale familiedrama met Renée Soutendijk leidt de dood van een Nederlandse suikerfabrikant tot een uitbundig kat-en-muisspel.

 • Collective Creative

  Collective Creative
  Workshop

  dinsdag 26 september, Groningen

  Je hebt de ideeën, motivatie en misschien zelfs al de eerste stappen gezet in jouw impact carrière, maar merkt dat je nog tegen obstakels aanloopt. Geen zorgen! Bij Collective Creative gaan we op creatieve wijze aan de slag om jouw drempels te verlagen.

 • Tótem

  Tótem
  Film

  26 september, 27 september en nog 3 dagen, Groningen

  Meelevend portret over onderwerpen waarvoor woorden alleen niet volstaan. Een Mexicaans gezin viert het leven tijdens een bitterzoet verjaardagsfeest.

 • Leila's Brothers

  Leila's Brothers
  Film

  dinsdag 26 september, Winschoten

  Deze film heeft een pauze!

  Leila wijdt haar leven aan de zorg voor haar ouders en vier broers. In een land dat in de greep is van internationale economische sancties, gaat ook haar gezin gebukt onder de schulden. Terwijl de familie probeert de eindjes aan elkaar te knopen, ontdekt Leila dat haar vader zijn erfenis verstopt om de nieuwe patriarch te worden van de plaatselijke clan. Leila’s Brothers is een Iraans familiedrama en tevens de derde film van de 32-jarige regisseur Saeed Roustaee (‘Just 6.5’). Het familiedrama sleepte in Cannes de Fipresci prize in de wacht.

  ‘Gelaagde ensemblefilm die al is vergeleken met The Godfather, al is het eerder een corruptie- dan een misdaadepos’ (VPRO Cinema ★★★★).

  'Imposant Iraans familie-epos' (de Volkskrant ★★★★)

  'Wervelend Iraans familiedrama' (Trouw ★★★★)

  'Big, absorbing, character-driven family drama' (The Guardian ★★★★)


 • Zienema Filmquiz XIII

  Zienema Filmquiz XIII
  Uitverkocht
  Film

  dinsdag 26 september, Groningen

  "Always make the audience suffer as much as possible" aldus de befaamde Britse filmregisseur Alfred Hitchcock. Deze uitspraak, alhoewel anders bedoeld door deze invloedrijke filmmaker, doet me evenzogoed denken aan de voorgaande edities van de Vera Filmquiz, aangezien het de teams over het algemeen niet makkelijk werd gemaakt door de quizmasters. Het publiek brak soms nog net niet uit in geween en geknars der tanden! Desalniettemin zijn we zo onderhand bij de dertiende editie aangekomen, filmliefhebbers zijn wederom welkom om in teamverband de uitdaging aan te gaan en te strijden voor een fraaie diversiteit aan toepasselijke prijzen.

  Dus, indien jij en je strijdgenoten volop vertrouwen hebben in jullie collectieve parate kennis van zowel het recente filmwezen alswel de parels & de pulp welke in de loop der decennia op het witte doek werden geprojecteerd of bij de videotheek werden gehuurd, schrijf je dan in om de competitie aan te gaan met andere teams die om een of andere reden dezelfde mening zijn toegedaan. Verwacht echter het onverwachte, de zorgvuldig gecomponeerde vragen willen nog weleens net wat anders zijn dan je op grond van het getoonde beeldmateriaal zou verwachten. En om nou de IMDb uit het hoofd te leren als ultieme voorbereiding is waarschijnlijk een brug te ver, alhoewel je het mag proberen. Aan de hand van quizmasters Wouter en Cas belooft het in ieder geval weer een enerverende trip door de wondere wereld van de cinema te worden!

  De spelregels zijn simpel: alle deelnemers schaffen een kaartje aan en formeren teams van 1 tot 5 leden. Vaak is het ook mogelijk ter plekke bij een team aan te schuiven. In je eentje meedoen is dus zeker mogelijk, maar bij meer dan vijf teamleden wordt het team onverbiddelijk gediskwalificeerd.


 • Onder de blote hemel (10+)

  Onder de blote hemel (10+)
  Film

  t/m 4 oktober, Groningen

  Het ontroerende speelfilmdebuut van Lilian Sijbesma over de tienjarige Elvie die haar verstandelijk beperkte moeder voorbij groeit, waardoor hun levens langzaam beginnen te ontsporen.

 • Docs: How to Save a Dead Friend

  Docs: How to Save a Dead Friend
  Varia

  26 september, 1 oktober en 4 oktober, Groningen

  Tragisch liefdesverhaal over de persoonlijke strijd van een generatie in het nauw gedreven door een onderdrukkende overheid.

 • Irgendwann werden wir uns alles erzählen

  Irgendwann werden wir uns alles erzählen
  Film

  26 september, 27 september en nog 6 dagen, Groningen

  Een meeslepende filmervaring over een onmogelijke liefde met een ensemble van getalenteerde acteurs. Genomineerd voor de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn.

 • Jeanne du Barry

  Jeanne du Barry
  Film

  t/m 4 oktober, Groningen

  Kostuumdrama met Johnny Depp over een jonge vrouw uit de arbeidersklasse die dankzij haar schoonheid en charme een belangrijke plek aan het hof van Lodewijk XV verwerft.

 • Il Colibrì

  Il Colibrì
  Film

  t/m 4 oktober, Groningen

  Italiaans drama met sterrencast over familie, liefde en de kracht van het leven. Gebaseerd op de bestseller De kolibrie van Sandro Veronesi.

 • Barbie

  Barbie
  Film

  26 september, 29 september en nog 2 dagen, Groningen

  Dé zomerhit van 2023 is deze barbieroze komedie van Greta Gerwig (Lady Bird) over een pop die gedwongen wordt uit Barbieland te vertrekken vanwege haar onvolkomenheden.

 • Unruly

  Unruly
  Film

  dinsdag 26 september, Groningen

  Historische Deense dramafilm over de ‘losgeslagen’ 17-jarige Maren die in 1933 in een heropvoedingsgesticht op een Deens eiland beland. Kruipt onherroepelijk onder de huid.

 • Oppenheimer

  Oppenheimer
  Film

  t/m 4 oktober, Groningen

  Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

 • Roter Himmel

  Roter Himmel
  Film

  t/m 4 oktober, Groningen

  Een meeslepende kijk op gecompliceerde relaties, de goed geacteerde Roter Himmel laat een zachtere, maar nog steeds ambitieuze kant van regisseur Christian Petzold (Undine) zien.

 • Bonbon Workshop

  Bonbon Workshop
  Workshop

  26 september, 21 oktober en nog 6 dagen, Groningen

  Tijdens onze bonbonworkshop leer je niet alleen hoe je bonbons maakt, maar word je ook ondergedompeld in een wereld van heerlijke chocolade in diverse smaken!

 • Strange Way of Life

  Strange Way of Life
  Film

  26 september, 27 september en nog 6 dagen, Groningen

  De fantastisch geacteerde Strange Way of Life doet zijn titel eer aan als een revisionistische western. Met Ethan Hawke en Pedro Pascal.

 • Expositie Edith Snoek

  Expositie Edith Snoek
  Tentoonstelling

  wekelijks , Groningen

  Edith Snoek schildert kundig de ambivalentie, schoonheid en kwetsbaarheid die kinderen en adolescenten zo kenmerken. Edith Snoek (1958) studeerde in 2003 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten in Den Haag.

 • Stadswandeling Puutje

  Stadswandeling Puutje
  Wandeltocht

  t/m 5 juli 2025, Groningen

  Een unieke stadswandeling! Een verrassend uitje in Groningen.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief