Uit- en thuistips

Heb jij ook zo veel zin om Groningen te beleven? Langzamerhand kunnen we er weer wat meer op uit. En daar springen Groningers creatief op in. We maken het zowel binnen als buiten extra gezellig. Wel met een beetje afstand natuurlijk. De komende weken vind je hier de leukste uit- en thuistips, voor en door Groningers. Gelukkig ben je in Groningen!

Wil je ook een tip aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Sorteer op:

452 resultaten

Rare planten dagen bij Tuingoed Foltz
Arisaeme

zondag 13 juni, Meeden

Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Tijdens de rare platen dagen kom je ze allemaal tegen.
Rondleiding
Pelgrimswandeling Midwolde
church-of-midwolde-leek-1_1655419156.jpeg

zondag 13 juni, Leek

Een prachtige pelgrimswandeling door landgoed Nienoord, langs het Leekstermeer en met een bezoek aan de kerk van Midwolde
Wandeltocht
Wadlooptocht Noordpolderzijl
Wadlopen

13 juni, 19 juni en nog 3 dagen, Noordpolderzijl

Een 3 uur durende wadloop(zwerf)tocht over de bodem van de Waddenzee.
Wandeltocht
Groningen City Running: Running Tours en Walking Tours
Groningen City Running Tours

wekelijks , Groningen

Ontdek hardlopend of wandelend de stad Groningen tijdens een city tour. De gids neemt je hard (lopend) mee langs de bekende en minder bekende plekken van onze bruisende stad. Luister naar anekdotes en leer over de geschiedenis.
Rondleiding
De Culinaire 4 mijl
wijnglas

wekelijks , Groningen

De perfecte middagbesteding van het weekend: Wandelen, eten, drinken, een quiz maken en ook nog onze lokale Groningse toppers steunen.
Activiteiten
Volkomen uit de tijd, design in de Menkemaborg
Menkemaborg

t/m 4 juli, Uithuizen

De Menkemaborg mag weer open op zaterdag 5 juni en de bezoekers zijn van harte welkom. Je kan er de tentoonstelling ‘Volkomen uit de tijd, design in het achttiende-eeuwse interieur van de Menkemaborg’ bewonderen.
Tentoonstelling
Stadswandeling 050
Groningen

wekelijks , Groningen

Stadswandeling 050 organiseert ieder weekend een unieke wandeling door Groningen. Een mooie manier om te werken aan de nieuwjaars voornemens en ondertussen de horeca te steunen in deze gekke tijd.
Activiteiten
Expositie 'Schildersvlucht'
19-untitled-after-party-253-x164cm-2020_565938046.jpg

13 juni, 18 juni en nog 5 dagen, Onstwedde

De vier kunstenaars Lily de Bont, Jan Maarten Voskuil, Rob Bouwman en Gijs van Lith ontsnappen ieder – op eigen inventieve wijze – aan de traditionele vorm van het schilderij.
Tentoonstellingen
Expositie 'Sporen'
Beeld van links naar rechts, boven naar onder Esther IJssels, Els Schuch,  Wilma Drooger, Henk Nijhuis, Lia Brouwer en Marjo van den Bekerom

t/m 29 augustus, Bellingwolde

Kunstenaarscollectief 6kmperuur10mdiep verdiepte zich een jaar lang in de betekenis van sporen. Alle uit deze zoektocht voortkomende werken komen samen in de expositie ‘Sporen.’
Tentoonstellingen
Online pubquiz café de Toeter
Pubquiz

wekelijks , Groningen

Café de Toeter organiseert elke week een online pubquiz.
Varia
Expositie Mara, Het Joodse familieverleden van Delfzijl
Joods Cultureel Kwartier Delfzijl

t/m 1 augustus, Delfzijl

In het kader van 75 jaar vrijheid wordt er een selectie getoond uit de eerdere expositie 'Mara', die in de jaren '90 gehouden werd in de kerk van Farmsum.
Tentoonstellingen
Terug naar het begin
Terug naar het begin

13 juni, 19 juni en nog 3 dagen, Appingedam

Tijdens het jaarlijkse festival Terug naar het Begin wijzen de Groningse kerken je de weg. Onder de noemer ‘Boek een ontdekkingstocht’ wordt er in de laatste drie weken van juni een reeks culturele dagreizen georganiseerd.
Cultureel festival
Zomer in de Akerk
Akerk

t/m 31 juli, Groningen

Kunst, historie, muziek, theater, yoga en koffie! Dit passeert allemaal de revue in ons uitgebreide en afwisselende zomerprogramma in juni en juli.
Tentoonstelling
Poëzie op de fiets
Allersmaborg

t/m 1 juni 2023, Groningen

Met de Poëzieknooppunten stel je je eigen poëzieroutes samen voor een moment dat je zelf uitkomt, met een lengte die past bij de spieren in je benen. Hoe verder je fietst, hoe meer poëzie je kunt horen.
Fietstocht
Muzikale stadswandeling van Bach tot Bowie
stadsschouwburg

t/m 30 juni, Groningen

Wandel gratis mee met de multimediale wandeling 'Van Bach tot Bowie'. De muzikale stadswandeling van SPOT Groningen neemt je mee door de muziekstad Groningen.
Wandeltocht
Groninger Molenweekend
Molen Zeerijp

zondag 13 juni, Loppersum

Groningen viert de Molenzomer! De komende zomermaanden worden Groninger molens in het zonnetje gezet. Voor het Groninger Molenweekend een heel toffe fietsroute ontwikkeld.
Fietstocht
Expositie Grond en Kijk
Marleen van Engelen

t/m 30 juni, Zuurdijk

In de kerk van Zuurdijk vind de expositie 'Grond en Kijk' van Marleen van Engelen plaats. Het is een expositie met schilderijen en keramiek.
Tentoonstelling
Wielrenuitdaging Beste van Grunnen
kerkje-heveskes-met-zonnebloem-en-wielrensters_3165171368.jpg

t/m 30 november, Groningen

De wieleruitdaging in Groningen voor iedereen.
Varia
Reflecting Forward
zijkant-2-irma-de-vries-vanaf-hoek-koetshuis_2957453896.jpeg

t/m 31 december, Slochteren

Kunstenares Irma de Vries heeft voor het park van de Fraeylemaborg in Slochteren een Augmented Reality tentoonstelling gemaakt.
Tentoonstellingen
Beelden in de Hortus 2021
hortus

t/m 19 september, Haren

In de Hortus in Haren wordt een expositie georganiseerd waarbij beelden te zien zijn van 10 exposanten.
Tentoonstellingen
Heel Groningen Gidst
Groen

t/m 30 juni, Groningen

In juni gaan ruim dertig gidsen er één of meerdere keren op uit om je te vertellen over hun passie, hun kennis met je te delen en om je te laten verwonderen over schoonheid van het landschap en de natuur in Groningen.
Activiteiten
16m2 zeilevenement bij VWDTP
be93edcf-1158-43e9-aa69-0a1d1a3dbf2d_1012263655.png

zondag 13 juni, Haren

Zaterdag 12 en zondag 13 juni vindt bij VWDTP aan de Meerweg 227 een groot 16m2 zeilevenement plaats. Toeschouwers zijn op het terras van harte welkom rekening houdend met de Corona maatregelen
Sportevenement
Noord Neder Land
Noord Neder Land

t/m 17 juli, Groningen

Kunstenaar Hans Sas is 80 jaar geworden. En wie jarig is, trakteert. Maar liefst 30 foto’s uit zijn oeuvre heeft hij aan Kunstpunt Groningen geschonken. Een selectie zie je nu in zijn presentatie Noord Neder Land. Hans laat vooral landschapsfoto’s zien waarvoor hij in de twee Noordelijke provincies op pad ging. Agrarische landschappen van het Hogeland, de Dollardpolders en de kwelders en het Lauwersmeer in Groningen komen voorbij. En wie in Friesland bekend is, herkent misschien het haventje van Laaxum en beelden van de waddenkust bij Holwerd, Wierum en Paesens-Moddergat. Wil je thuis ook een originele Hans Sas aan de muur? Alle werken zijn te leen of te koop in de Kunstuitleen van Kunstpunt Groningen.

Naast de presentatie van Hans’ eigen werk zie je in Noord Neder Land  ook De keuze van Hans Sas. Uit meer dan 3500 werken uit de Kunstuitleen van Kunstpunt koos Hans zijn favoriete foto’s, tekeningen en grafiek. Deze presentatie toont een duidelijk kleurenpalet:  “Wat mij opvalt bij het overzien van mijn selectie is, dat ik bij de foto’s sobere kleuren zie en ook bij de grafiek en de tekeningen is bijna alles zwart-wit,” zegt Hans Sas.

Noord Neder Land is nog t/m 17 juli te zien in Kunstpunt Groningen.

Tentoonstellingen
Kielzog Kunstkabinetten
img-6639_4278753859.jpg

t/m 1 oktober, Hoogezand

De Kielzog Kunstkabinetten staan verspreid door de gemeente Midden-Groningen. Deze mini-musea worden elke editie ingericht met werk van een andere kunstenaar. Bekijk nu op verschillende bijzondere locaties het werk van beeldhouwer Lucas Klein.
Tentoonstellingen