Uitagenda

Bekijk de agenda voor de leukste concerten, voorstellingen en andere activiteiten in de stad en de provincie.

Ook een evenement aanmelden voor de uitagenda? Dat doe je met dit formulier

Wat zoek je

Sorteer op:

606 resultaten

Club Guy & Roni - Swan Lake
Club Guy & Roni - Swan Lake

dinsdag 20 oktober, Groningen

Online + offline publiek kiest eigen einde van dansklassieker
Dans
Barn
img10107_orig.jpg

20 oktober, 22 oktober, Winschoten

Tijdens de schoolpauze geeft de 13-jarige Lykke, dochter van een parlementslid, haar klasgenootje Jamie, zoon van een populistische politicus, zo’n harde klap dat hij bewusteloos neervalt en later overlijdt. Wat was de oorzaak en waarom schoot het toezicht tekort? De schoolleiding, ouders en leerlingen moeten een manier vinden om deze gebeurtenis te verwerken wat bemoeilijkt wordt door beschuldigingen, speculaties en tegengestelde versies van de gebeurtenis. Zo ontstaat een indrukwekkend fresco van het leven op een school, de wereld van dertienjarigen en hun ouders, relaties die onder druk komen te staan en schuldgevoelens waar men mee verder zal moeten leven.

In verband met de lengte van de film aanvang 19:30 uur!

Theater overig
De beentjes van St. Hildegard
img9758_orig.jpg

dinsdag 20 oktober, Winschoten

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Theater overig
Wakawaka! 40 Jaar PAC-MAN
PAC-MAN™&©BANDAI NAMCO Entertainment Inc.

t/m 10 januari 2021, Groningen

Een van de beroemdste figuren uit videogames bestaat alweer 40 jaar: PAC-MAN! Het iconische gele happertje veranderde de gamewereld voorgoed en bleef al die jaren razend populair. Om dat te vieren presenteert Storyworld 'Wakawaka! 40 Jaar PAC-MAN'.
Tentoonstellingen
Expositie Handwerk uit het verleden
Handwerk uit het verleden

wekelijks , Delfzijl

In Museumhuisje t'Hoeske van opoe Iet is vanaf 1 Juli de expositie 'Handwerk uit het verleden' te zien.
Tentoonstellingen
Tentoonstelling Klein maar fijn
Klein maar fijn

t/m 31 december, Uithuizen

In elke kamer van de Menkemaborg zijn mooie voorbeelden te vinden van de kleine meubelen en houten voorwerpen. In de huidige tentoonstelling wordt onder de titel Klein maar fijn'' hier aandacht aan gegeven en is er informatie te vinden.
Tentoonstellingen
Expositie Componisten in Oorlogstijd
Synagoge

wekelijks , Groningen

De Synagoge Groningen opent op 2 juni haar deuren weer. In de Synagoge is de expositie Componisten in Oorlogstijd te zien.
Tentoonstellingen
The Art of Aardman, Shaun the Sheep and friends
The Art of Aardman

t/m 9 mei 2021, Groningen

Na Parijs, Frankfurt, Melbourne, Seoul en Daegu is de expositie The Art of Aardman, Shaun the Sheep and friends nu te zien in Groningen.
Tentoonstellingen
DIG IT ALL: Archeologie van de toekomst
200505-rug-um-expo-digitall-online-web-background-1920x1080-mdb_3599473364.jpg

t/m 1 februari 2021, Groningen

DIG IT ALL onthult de grensverleggende technieken van de moderne archeologie. Ter ere van het honderdjarig bestaan van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) van de Rijksuniversiteit Groningen, onderzoeken we de archeologie van de toekomst.
Tentoonstellingen
Hotelkamer #30 - Rik Hagt
rik-hagt-hotelkamer-30-2020-95x95cm-kleiner_3226560626.jpg

t/m 31 oktober, Groningen

De nieuwe serie tentoonstellingen Ateliercollectie: Solo presenteert kunstwerken rechtstreeks uit het atelier van kunstenaars. En het leuke is, bijna alle werken zijn te leen of te koop in de Kunstuitleen.
Tentoonstellingen
Hotelkamer #30 - Rik Hagt
Hotelkamer #30 - Rik Hagt

t/m 31 oktober, Groningen

De nieuwe serie tentoonstellingen Ateliercollectie: Solo presenteert kunstwerken rechtstreeks uit het atelier van kunstenaars. En het leuke is, bijna alle werken zijn te leen of te koop in de Kunstuitleen. Hotelkamer #30 van kunstenaar Rik Hagt is de eerste tentoonstelling in de reeks.

Rik Hagt
Overnachtingen in hotels hebben geleid tot de eeuwigdurende serie Hotelkamer waarin RIk Hagt interieurs van hotelkamers schildert. Ieder jaar voegt hij een werk toe. In deze tentoonstelling toont de kunstenaar ook de primeur van zijn nieuwste schilderij, het dertigste exemplaar uit de reeks.

De hotelkamer symboliseert een elementaire vorm van wonen, alleen de minimale inrichting is vertegenwoordigd: bed, tafel en stoel. De kamers lijken sterk op elkaar door hun sobere inrichting maar toch hebben ze altijd iets onderscheidends: een overheersend decoratief behang, een zeer aanwezig vloerkleed, iets klassieks of oubolligs in de meubels, of juist iets straks en pretentieus. Hagt weet het feilloos vast te leggen.

In het ene schilderij zie je de aanwezigheid van de kunstenaar door de opengeslagen lakens of een boek op een nachtkastje, en in het andere schildert de kunstenaar de onbewoonde kamer zoals hij hem heeft aangetroffen.

De keuze van RIk Hagt
Naast de schilderijen van Rik Hagt zie je in de tentoonstelling ook De keuze van Rik Hagt, waarin de kunstenaar een selectie van zijn favoriete werken uit de Kunstuitleen presenteert.

Kijken is de kunst
Op zaterdag 3 oktober kijk je naar de kunst uit Hotelkamer #30 met een intensieve en open blik in de workshop Kijken is de kunst. Onder begeleiding van beeldend kunstenaar en docent aan Academie Minerva Wim Bosch ga je aan de slag om met andere ogen naar kunst te kijken. We organiseren twee workshops, om 15 en 16 uur. Studenten en leden van het CBK ontvangen € 2,50 korting op de reguliere prijs van € 7,50. Tickets voor de workshops zijn te koop in de webshop van het CBK.

De tentoonstelling is nog t/m 31 oktober te zien in het CBK.

Tentoonstellingen
Maand van de Groninger Geschiedenis
Maand van de Groninger Geschiedenis

t/m 31 oktober, Groningen

De Dag van de Groninger Geschiedenis wordt de Maand van de Groninger Geschiedenis! Alle activiteiten worden verspreid over de maand oktober: in stad, provincie en ook digitaal. De Verhalen van Groningen publiceert die maand een tweetal Verhalenroutes.
Cultureel festival
Expositie 'Eenvoud en essentie'
r_283986685.JPG

t/m 25 oktober, Onstwedde

In de grote 'Blauwe kunstkathedraal' kunt u meer dan 120 werken binnen en buiten bewonderen! Gemaakt door Marian Bijlenga, Wim Biewenga, Peter Geerts, Hans Emmelkamp, Wianda Keizer, Simon Oud, Arie Berkulin en Nico Kok.
Tentoonstellingen
Theatertour Hortusbuurt en Ebbingekwartier
banner-zonder-tekst-2_2880286154.jpg

t/m 31 oktober, Groningen

400 jaar kronieken Hortusbuurt & Ebbingekwartier te beleven in theatertour.
Theaterfestival
Mooi Groningen, schilderijen Roel Stolvoort
schilderij-roel-stolvoort-2020-martinitoren-xii_2665013681.JPG

t/m 1 november, Ten Boer

Vanaf eind augustus is de expositie “Mooi Groningen” te bezichtigen in het gemeentehuis in Ten Boer.
Tentoonstellingen
Werkmans Bovenkamer
Werkmans bovenkamer

t/m 4 april 2021, Groningen

Ervaar de grensverleggende (druk)kunst van H.N. Werkman in GRID's nieuwste aanwinst: Werkmans bovenkamer.
Tentoonstellingen
Dag Zeevissen
Boot

t/m 31 oktober, Lauwersoog

Vanuit Lauwersoog vertrekt de M.S. Tender elke dag (met min. 20 pers) om te gaan sportvissen.
Varia
Eenvoud en essentie
Eenvoud en essentie

t/m 25 oktober, Onstwedde

In de grote 'Blauwe kunstkathedraal' kun je meer dan 120 werken binnen en buiten bewonderen! Gemaakt door Marian Bijlenga, Wim Biewenga, Peter Geerts, Hans Emmelkamp, Wianda Keizer, Simon Oud, Arie Berkulin en Nico Kok. De acht kunstenaars zijn heel verschillend in hun uitingen. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is het streven om door vermindering en vereenvoudiging tot de kern van de kunst te komen.

Artphy is een grote ‘ruimte voor Kunst’ met uitstekende ventilatie. We nemen alle benodigde maatregelen met het oog op de coronaregels.

Tentoonstellingen
Foto's Noorderbreedte langs wandelroute in Lauwersoog
Foto's langs wandelroute Lauwersoog

t/m 1 januari 2021, Lauwersoog

Het werk van vijftien fotografen van de Fotosalon van Noorderlicht is te zien in een mooie fotowandelroute in Lauwersoog.
Tentoonstellingen
After we Collided
img10335_orig.jpg

woensdag 21 oktober, Winschoten

Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) en Tessa Young (Josephine Langford) verwerken hun break up op hun eigen manier. Terwijl Hardin terugvalt in slechte gewoontes heeft Tessa nieuw zelfvertrouwen gekregen en begint ze aan haar droomstage bij uitgeverij Vance. Hier trekt ze ook de aandacht van haar aantrekkelijke nieuwe collega Trevor (Dylan Sprouse), die helemaal haar type is. Hij is slim, grappig, knap en verantwoordelijk. Maar toch kan Tessa Hardin maar niet uit haar hoofd krijgen. Hij is nu eenmaal de liefde van haar leven. Zelfs met al hun problemen en misverstanden kan Tessa niet ontkennen dat ze zich tot hem aangetrokken voelt. Ze zou willen dat ze van haar gevoelens weg kon lopen, maar zo makkelijk is dat niet. Ondanks al hun ups en downs zullen Hardin en Tessa vechten om samen te zijn… zelfs als de hele wereld hen tegenwerkt.

Theater overig
Club Guy & Roni - Swan Lake
Club Guy & Roni - Swan Lake

woensdag 21 oktober, Groningen

Online + offline publiek kiest eigen einde van dansklassieker
Dans
Theatervoorstelling RAIF Marlene Bakker
marlene-bakker-persfoto-2_2669269332.jpg

woensdag 21 oktober, Stadskanaal

Marlene Bakker is een opvallende verschijning. Elkenain het zien raif, elkenain het zien tied, zingt ze op haar debuutalbum Raif, in het gelijknamige openingsnummer. Waarmee ze wil zeggen: iedereen heeft een eigen gereedschap, een eigen talent.
Concert
Jackie en Oopjen
img10449_orig.jpg

woensdag 21 oktober, Winschoten

De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks. Als Jackie na sluitingstijd langs hun portretten loopt, volgen de ogen van Oopjen (Sarah Bannier) haar. Jackie dacht dat ze het zich gewoon inbeeldde, maar dit blijkt niet zo te zijn. Plotseling staat Oopjen voor haar neus, maar Jackie wil niets van haar weten. Ze denkt dat het een verklede actrice is. Maar al snel wordt duidelijk dat Oopjen de waarheid spreekt. Ze is uit het schilderij gestapt omdat ze dacht dat Jackie Aeltje was, het zusje wat ze al jaren kwijt is. Wanneer Oopjen haar vergissing inziet is ze radeloos. Maar de stoere Jackie heeft een groot hart en bovendien is ze gewend om iedereens problemen op te lossen. Ze neemt Oopjen stiekem mee naar huis, zodat ze samen op zoek kunnen naar het schilderij van het verloren zusje. Maar hoe gaat ze die wereldvreemde Oopjen ooit verborgen houden voor haar moeder? En hoe komt Oopjen weer terug in het schilderij? Het antwoord op dit alles zie je vanaf 14 oktober in de vrolijke familiefilm Jackie en Oopjen.

Theater overig
100% Wolf
img10441_orig.jpg

woensdag 21 oktober, Winschoten

Freddy en zijn familie bewaren al eeuwenlang een groot geheim. Overdag zijn ze gewone mensen, maar ‘s nachts transformeren ze in weerwolven. Normaal zou Freddy op zijn veertiende verjaardag ook transformeren in een weerwolf, maar dat loopt fout. In plaats daarvan verandert hij in… een roze poedel. Dit betekent het begin van hilarische avonturen, want Freddy heeft ondanks alles maar één missie: bewijzen dat hij voor 100% een wolf is. Tijdens zijn zoektocht beseft Freddy dat hij, ondanks zijn roze, ontplofte kapsel, misschien niet 100% wolf is… maar wel 100% held.

Theater overig