Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in de stad en de provincie. Gelukkig ben je in Groningen!


Wil je ook een evenement aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Wanneer

Filter op:

Gebied
Thema

1309 resultaten

 • Seizoenspresentatie

  Seizoenspresentatie
  Toneel

  zaterdag 23 september, Veendam

  Laat u verrassen tijdens deze feestelijke avond!

 • Roter Himmel

  Roter Himmel
  Film

  t/m 27 september, Groningen

  Een meeslepende kijk op gecompliceerde relaties, de goed geacteerde Roter Himmel laat een zachtere, maar nog steeds ambitieuze kant van regisseur Christian Petzold (Undine) zien.

 • Wap Shoo Wap ✰ RUIGH & VUIGH

  Wap Shoo Wap ✰ RUIGH & VUIGH
  Muziekfeest

  zaterdag 23 september, Groningen

  Onze gabbers uit Mokum van Wap Shoo Wap komen zaterdag 23 september jullie naar de klote helpen. Hiervoor hebben zij de crème de la crème van het ruighe en vuige werk opgetrommeld.

 • Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

  Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem
  Film

  zaterdag 23 september, Groningen

  De nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles is audiovisueel innovatief, de animatiestijl en muziek hakken en dansen als de oosterse vechtsporten.

 • Familiedisco + Lunch

  Familiedisco + Lunch
  Kinderen

  zaterdag 23 september, Veendam

  Ontdek hoe leuk onze Kinderdisco WoW! altijd is en kom dansen op de klanken van DJ Irish tijdens OET!

 • JAWEL: Stilstand is Vooruitgang

  JAWEL: Stilstand is Vooruitgang
  Nederlandstalig

  zaterdag 23 september, Groningen

  Vraagje: wanneer heb je voor het laatst je smartphone uitgezet en denkend aan niets uit het raam gestaard? Wij durven te wedden dat het een tijdje geleden is.

 • The Jungle Bunch – World Tour (6+)

  The Jungle Bunch – World Tour (6+)
  Film

  zaterdag 23 september, Groningen

  Wanneer een mysterieuze superschurk de jungle bedekt met giftig roze schuim dat explodeert bij contact met water, schiet de Jungle Bunch te hulp.

 • Irgendwann werden wir uns alles erzählen

  Irgendwann werden wir uns alles erzählen
  Film

  t/m 27 september, Groningen

  Een meeslepende filmervaring over een onmogelijke liefde met een ensemble van getalenteerde acteurs. Genomineerd voor de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn.

 • Walk-in Smartlab

  Walk-in Smartlab
  Varia

  23 september, 24 september en nog 8 dagen, Groningen

  Ga zelf aan de slag in het Smartlab!

 • Jeanne du Barry

  Jeanne du Barry
  Film

  t/m 27 september, Groningen

  Kostuumdrama met Johnny Depp over een jonge vrouw uit de arbeidersklasse die dankzij haar schoonheid en charme een belangrijke plek aan het hof van Lodewijk XV verwerft.

 • Luka + Voorfilm Primus

  Luka + Voorfilm Primus
  Film

  t/m 27 september, Groningen

  Op Sicilië gedraaid drama van Jessica Woodworth (Khadak), in dreigend zwart-wit, over een soldaat die zich voorbereidt op een aanval van een vijand die misschien niet eens bestaat.

 • Downstage: Combo Qazam

  Downstage: Combo Qazam
  Muziek overig

  zaterdag 23 september, Groningen

  Op 23 september mag het Utrechtse Combo Qazam onze kelderbar onveilig gaan maken! Of eerder, zacht headbangend. De band maakt gecalculeerde postpunk met art-rock invloeden die je laat voelen alsof je opeens nostalgisch moet zijn voor wat nog gaat komen in het leven.

  Met de lockdowns van covid, een gigantische hoeveelheid aan vrije tijd en een gedeelde liefde voor artiesten als Can, Beak>, Unwound, This Heat en Wire is deze band samengekomen in 2020 om muziek te maken. In 2022 hebben ze hun debuutalbum Ghost Interior uitgebracht en met de hoeveelheid optredens die ze spelen denk ik dat het niet lang gaat duren totdat ze zich weer gaan opsluiten in hun huis om nieuwe nummers te gaan schrijven.

  Als je benieuwd bent hoe het klinkt om terug te willen naar de toekomst, kun je hieronder naar hun nummer ‘Crisis’ luisteren als voorproef van wat de avond je zal komen bieden. / Hille


 • L'Ultima Notte di Amore

  L'Ultima Notte di Amore
  Film

  23 september, 26 september, Groningen

  Spannende, sfeervolle politiethriller met award winnende acteurs Pierfrancesco Favino en Linda Caridi. In zijn laatste nacht als agent zal Franco Amores leven voorgoed veranderen.

 • Vleermuizen: bloeddorstige virusmonsters of zachtaardige, ingenieuze muggenvangers?

  Vleermuizen: bloeddorstige virusmonsters of zachtaardige, ingenieuze muggenvangers?
  Lezing/Debat

  zaterdag 23 september, Kloosterburen

  Een boeiende lezing over vleermuizen, met na afloop een poging om ze zelf te spotten.

 • Wadlopen Schiermonnikoog (oversteek)

  Wadlopen Schiermonnikoog (oversteek)
  Wandeltocht

  zaterdag 23 september, Lauwersoog

  Deze wadlooptocht is onder de wadlopers “de oversteek” en is vanwege de zwaarte en lengte alleen te lopen indien men beschik over een goede conditie. De tocht duurt ca 5,5 uur en heeft een lengte van 18 km.

 • 3-jarig bestaan Ludwigkliniek

  3-jarig bestaan Ludwigkliniek
  Lezing/Debat

  zaterdag 23 september, Groningen

  Er is een toename van hart- en vaatziekten bij vrouwen. In de lezing ‘Vrouwenhart, en nu?’ maakt Marieke Ludwig, cardioloog en oprichter van Ludwig Kliniek in Bedum, je wegwijs in dit onderwerp.

 • Oppenheimer

  Oppenheimer
  Film

  t/m 27 september, Groningen

  Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

 • Dood Paard / Tiago Rodrigues - Women in Troy, as told by our mothers

  Dood Paard / Tiago Rodrigues - Women in Troy, as told by our mothers
  Toneel

  zaterdag 23 september, Groningen

  Women in Troy, as told by our mothers is een bewerking van het wereldberoemde epos Ilias, waarin het nu eens niet draait om de bekende helden uit de Griekse oudheid, maar om de vrouwen die bij de strijd betrokken raken.

  Duik in het mythische verhaal over de belegerde stad Troje, maar dan vanuit het perspectief van die van de moeders uit het verhaal. Heden en verleden worden door elkaar geweven, helden worden monsters, slachtoffers worden daders. Uiteindelijk eist het koor de hoofdrol op in deze indrukwekkende voorstelling over de onderbelichte rol van vrouwen in de geschiedenis.

  Feminisme In Women in Troy, as told by our mothers wordt geschiedschrijving bekeken met een feministische blik. De tekst is van de hand van de Portugese theatermaker en schrijver Tiago Rodrigues. Voor deze voorstelling laat hij zich inspireren door verschillende versies van de mythe, recente wereldgebeurtenissen en de persoonlijke verhalen van hemzelf en de theatermakers: Alesya Andrushevska, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki.

  Over Tiago Rodrigues Tiago Rodrigues is een toonaangevende internationale theatermaker en sinds kort artistiek leider van het Festival d’Avignon. In zijn voorstellingen combineert hij waargebeurde verhalen met fictie, herschrijft klassiekers en bewerkt romans.

  In de pers Women in Troy, as told by our mothers maar liefst drie keer in de top 5 van (link: https://www.nrc.nl/nieuws/2022/12/23/het-beste-theater-van-2022-volgens-nrc-recensenten-a4151731 text: de beste voorstellingen uit 2022 door NRC-recensenten).

  "Als het verhaal van Troje de afgelopen drieduizend jaar uitsluitend door vrouwen was doorverteld, zou er dan nu nog oorlog zijn?” ★★★★★ NRC

  ‘Women in Troy’ is een intelligente en fascinerende vertelling over mannelijk kwaad.' - de Volkskrant ★★★★☆

  'Women in Troy, as told by our mothers snijdt grote thema’s aan zonder dat ooit de connectie met het menselijke uit het oog wordt verloren, en laat zo inhoud en vorm naadloos samenvallen.' - Theaterkrant


 • How to Blow Up a Pipeline

  How to Blow Up a Pipeline
  Film

  t/m 25 september, Groningen

  Een uiterst actuele eco-thriller vermomd als heistfilm, die aanvoelt als een New Hollywood nagelbijter uit de jaren ‘70.

 • Wadlooptocht Weststrand Schiermonnikoog

  Wadlooptocht Weststrand Schiermonnikoog
  Wandeltocht

  23 september, 7 oktober en 22 oktober, Lauwersoog

  Deze tocht is voor het hele gezin. We varen vanuit Lauwersoog en komen langs de zeehonden. De wadlooptocht is gemakkelijk, terwijl u toch alle aspecten van het wadlopen beleeft. Kinderen krijgen een jutezakje om schelpen te verzamelen.

 • Onder de blote hemel (10+)

  Onder de blote hemel (10+)
  Film

  t/m 27 september, Groningen

  Het ontroerende speelfilmdebuut van Lilian Sijbesma over de tienjarige Elvie die haar verstandelijk beperkte moeder voorbij groeit, waardoor hun levens langzaam beginnen te ontsporen.

 • 'Leuk dat je er bent ja'

  'Leuk dat je er bent ja'
  Open Dag

  zaterdag 23 september, Groningen

  Het viaduct aan de Paterswoldseweg wordt weer opgeleverd en dat moet gevierd worden. Geniet van muziek, workshops, excursies en natuurlijk lekker eten en drinken. Vier jij met ons mee?

 • Deville + JINI

  Deville + JINI
  Muziek overig

  zaterdag 23 september, Groningen

  Malmö based heavy rockband **Deville** werd opgericht in 2004. Gewapend met hun authentieke mix van rock, metal en stoner, wilden ze de hele wereld laten rocken. En dat doen ze nog steeds, krachtiger dan ooit!

  Sinds 2004 bracht Deville vijf albums uit, speelden ze bijna 400 shows door heel Europa en de VS en deelden ze het podium met acts als Red Fang, Torche, Mustasch en Truckfighters. Dit voorjaar toerde de band nog door Australië, in het najaar komen ze terug naar Europa.

  Zelf omschrijft de band hun live-shows als "A rock and metal punch right in your face"! Als liefhebber van de hierboven genoemde bands wil je deze niet missen!

  Als support brengen ze de Metal Infused Alternative Rock band **JINI** uit Groningen mee. Met een snufje jaren 90 zoals je daar vroeger van hield (en eigenlijk nu nog steeds). Denk aan bands als Tool, Linkin Park, of A Perfect Circle, met een hint van Mastodon. JINI is in 2019 opgericht, met leden afkomstig uit o.a. Hackberry, Kroon, Kinesic (ES) en Stonehawk. De band bracht kortgeleden drie singles uit en het eerste album wordt eind 2023 verwacht.


 • Les enfants des autres

  Les enfants des autres
  Film

  t/m 24 september, Groningen

  Romantisch drama met Virginie Efira als een lerares die een goede stiefmoeder voor de dochter van haar nieuwe vriend wil zijn, maar ook haar eigen kinderwens herontdekt.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief