Uit- en thuistips

We gaan minder uit, maken het thuis extra gezellig. En daar springen Groningers creatief op in. Ze bezorgen thuis of regelen online vermaak. De komende weken vind je hier de leukste uit- en thuistips, voor en door Groningers. Samen maken we er het beste van. Gelukkig ben je in Groningen!

Wil je ook een tip aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Sorteer op:

320 resultaten

Pannenkoeken drive thru d’Olle Smidse
d'Olle Smidse

wekelijks , Midwolda

Haal geheel in fast food-stijl vanuit je auto een heerlijke pannenkoek bij d'Olle Smidse.
Activiteiten
Drive through - Grand café De Boerderij
Freaylemaborg

wekelijks , Oosterwijtwerd

Aan de voet van de Fraeylemaborg vind je het Grand café De Boerderij. In deze sprookjesachtige omgeving kan je heerlijke gerechten afhalen.
Activiteiten
Stuur een kaartje in Stones-stijl
Kaartjes-actie

t/m 18 april, Groningen

Deze winter in het Groninger Museum: The Stones -Unzipped. Een mooi moment om je favoriete persoon een ansichtkaartje te sturen in Stones-stijl!
Activiteiten
Quarantaine Doe-Tips van het Groninger Museum
Groninger Museum

t/m 3 maart, Groningen

Het Groninger Museum geeft thuisblijvers iedere week een nieuwe creatieve opdracht. Deel je creatie en maak kans op toffe prijzen!
Activiteiten
Digitaal dieren zoeken in het bos
Perfect earth animals

t/m 3 maart, Lauwersoog

In de natuurgebieden van Staatsbosbeheer in Groningen zijn vanaf deze maand virtuele dierenkaarten verstopt. Met de gratis app Perfect Earth Animals kunnen kinderen hiernaar op zoek.
Varia
Muzikale stadswandeling van Bach tot Bowie
stadsschouwburg

t/m 31 maart, Groningen

Wandel gratis mee met de multimediale wandeling 'Van Bach tot Bowie'. De muzikale stadswandeling van SPOT Groningen neemt je mee door de muziekstad Groningen.
Wandeltocht
Thuis experimenteren met het hele gezin
Experimenteren

t/m 28 oktober 2022, Groningen

Het Universiteitsmuseum heeft tal van leuke proefjes en opdrachten om thuis uit te voeren!
Varia
Theaterfilm Oom Wanja
NNT

t/m 28 februari, Groningen

Afgelopen december was de theaterfilm Oom Wanja te zien op het online podium van het NITE Hotel. Vanwege de lovende reacties en de huidige beperkingen, kunnen toneel- en filmliefhebbers ook de hele maand februari vanuit hun eigen huis de theaterfilm zien.
Theater en Toneel
Luisterroute 'Flarden uit het A-kwartier'
Winterwelvaart

t/m 1 juni, Groningen

Met een uniek verhaal vol historie en fantasie, wordt u meegenomen door de straten van een prachtig, authentiek stukje Groningen.
Activiteiten
GRONG
Laptop

t/m 1 april, Groningen

De corona tijd vraagt veel van onze energie, geduld en creativiteit. Heb je Netflix al uit, alle recepten uit de Allerhande geprobeerd en heb je zin in nieuwe activiteiten? Op GRONG staan tips voor de leukste gratis dingen om te doen in deze gekke tijd.
Activiteiten
Minibieb
Minibieb

t/m 1 april, Groningen

In de verschillende mini wijkbibliotheken kan je boeken delen met je buurtgenoten. Zo kan je ook tijdens de lockdown genieten van een goed boek.
Activiteiten
Jump for heritage
Klein Wetsinge

t/m 15 maart, Groningen

De Europese erfgoed organisatie Future for Religious Heritage is de campagne: #jumpforheritage gestart en Groningen doet mee! Maak jij een sprong voor één van de 96 Groningse kerken?
Activiteiten
Grunnsonic terugkijken
eurosonic

t/m 31 maart, Groningen

Grunnsonic is het voor iedereen gratis toegankelijke showcasefestival van Groningse acts dat tegelijk en in samenwerking met ESNS plaatsvindt in de binnenstad van Groningen. Grunnsonic is nu online terug te kijken.
Activiteiten
LEF!
lef

t/m 31 maart, Groningen

Het nieuwe programma LEF! is nu te zien. In het programma interviewt Jody bijzondere Groningers over hun passie in corona tijd.
Activiteiten
Theatrale installatie bij VRIJDAG
VRIJDAG

t/m 1 maart, Groningen

Bij VRIJDAG is er een bijzondere installatie te zien achter de oude gevel aan de Sint Jansstraat. In de theatrale installatie zijn 25 brieven van cursisten tussen 10 en 12 jaar te zien en te lezen, waarin zij zich afvragen: ‘wat geeft mij hoop?'
Activiteiten
Single brick challenge
brick

t/m 26 februari, Groningen

De Jonge Onderzoekers Groningen organiseert voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar een Single Brick Challenge voor legobouwers!
Activiteiten
Unieke autopuzzeltochten door de provincie
Puzzeltocht

t/m 31 december, Oldehove

De puzzeltochten zijn ongeveer 70 kilometer lang en voeren langs interessante bezienswaardigheden, mooie natuurgebieden en bijzondere plekken in Het Hogeland en Zuidelijk Westerkwartier.
Varia
Zeehonden webcam Pieterburen
Zeehond

t/m 1 april, Pieterburen

Bij Pieterburen bekijk je je favoriete dieren de hele dag door via een webcam. Zo haal je de zeehonden gewoon bij je in huis. 
Activiteiten
Podiumkids Thuis
kids

t/m 31 maart, Groningen

Podiumkids Thuis is hét nieuwe online platform waar alle mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen te zien zijn. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank!
Jeugdtheater
Filmwedstrijd: De Cine Challenge Groningen
Cine Challenge

t/m 2 april, Groningen

Noord-Nederland is een filmwedstrijd rijker: De Cine Challenge Groningen! Stichting de Productie Groningen organiseert een filmwedstrijd voor alle creatieve geesten die een korte speelfilm of animatie willen maken. 
Activiteiten
Voorjaarsvakantie family challenge
challenge

t/m 28 februari, Groningen

Al plannen voor de voorjaarsvakantie? Ga samen op avontuur tijdens een super spannende stads- of natuur speurtocht met een heerlijk gevulde lunchtas van Fresh Today.
Activiteiten
Het MOW boven je bank
Jan Altink

t/m 31 maart, Bellingwolde

Via gratis af te halen posters deelt het museum kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de eigen collectie. Die hebben allemaal een relatie met de eigen regio. Zo verbinden de posters mensen met hun leefomgeving, met het MOW en met elkaar.
Activiteiten
Raamexposities Korrezon
Raamexposities Korrezon

t/m 2 maart, Groningen

Ontdek kunstwerken van kunstenaars die hun werk tentoonstellen in hun eigen vensterbank of op een gastlocatie.
Varia
Diepenring Kompas Wandeling
Wandelen

t/m 31 december, Groningen

Maak een wandeling langs de magische grachten van Groningen met het Diepenring Kompas. Deze plattegrond met bijbehorende website laat je kennismaken met de vele bevlogen wereldburgers die hier hun sporen achterlaten.
Wandeltocht