Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in de stad en de provincie. Gelukkig ben je in Groningen!


Wil je ook een evenement aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Wanneer

Filter op:

Gebied
Thema

1035 resultaten

 • De grootste kerstmarkt van het Noorden

  De grootste kerstmarkt van het Noorden
  Markt

  zaterdag 9 december, Loppersum

  De grootste kerstmarkt van het Noorden vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 december. WIj hebben er zin in! jullie ook?

 • Ter Ziele + Pothamus

  Ter Ziele + Pothamus
  Muziek overig

  zaterdag 9 december, Groningen

  Met een gezamenlijke voorliefde voor bands als Sumac, Amenra, Cult Of Luna en Briqueville bundelden de bandleden van Ter Ziele eind 2020 hun krachten om een eigen draai te geven aan het doom genre. Met zware, dramatische riffs, luide drumpartijen en ijzige vocalen worden de grenzen van het bestaande muzikale kader opgezocht en laten de bandleden hun affiniteit met post –en blackmetal doorschemeren. Thematisch wordt er gefilosofeerd over de grotere levensvragen, zoals de obstakels van de geest en het weemoedige toekomstperspectief voor de mensheid.

  Pothamus is in 2013 ontstaan in Mechelen, België. Sinds het begin creëert combineert de band elementen van sludge, tribal, en post-rock. Met hun debut album ‘Raya’ (2020, Consouling Sounds) heeft Pothamus bewezen dat ze een grote belofte en een ambitieuze nieuwe naam zijn in het heavy genre. Dit vijftig minuten durende concept album staat vol met dromerige geluiden en spirituele thema's.


 • Docs: De Bezette Stad

  Docs: De Bezette Stad
  Varia

  9 december, 13 december, Groningen

  Spoken uit het verleden echoën in het heden in deze meditatie op de Amsterdamse oorlogsgeschiedenis. Steve McQueen (12 Years a Slave) baseerde de film op Bianca Stigters Atlas van een bezette stad.

 • Dickens kerstmarkt

  Dickens kerstmarkt Dickens kerstmarkt
  Markt

  zaterdag 9 december, Bedum

  Gezellige kerstmarkt in het centrum van Bedum met kraampjes en verschillende koren gekleed in Dickens kleding.

 • Festival of Lessons and Carols Roden Girl Choristers

  Festival of Lessons and Carols Roden Girl Choristers
  Muziek overig

  zaterdag 9 december, Uithuizermeeden

  Met medewerking van Roden Girl Choristers onder leiding van Sonja de Vries en organist Sietze de Vries.

 • Celtic Sparks

  Celtic Sparks
  Toneel

  zaterdag 9 december, Veendam

  Ervaar de energie van de Ierse dans!

 • Living Library

  Living Library
  Lezing/Debat

  zaterdag 9 december, Groningen

  In de Living Library lees je geen boeken, maar interessante mensen.

 • Walk-in Smartlab

  Walk-in Smartlab
  Varia

  9 december, 10 december en nog 6 dagen, Groningen

  Ga zelf aan de slag in het Smartlab!

 • Marlene Bakker

  Marlene Bakker
  Muziek overig

  zaterdag 9 december, Winschoten

  Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. In 2018 was ze verantwoordelijk voor een van de mooiste albums van dat jaar: het landelijk veelgeprezen ‘RAIF’. Ook zij die het Gronings niet machtig zijn, werden geraakt door de filmische sfeer, vol verlangen, weemoed en romantiek. “Meesterlijk debuut dat de streektaal met eigentijdse pop een impuls geeft”, schreef Dagblad van het Noorden in een vijfsterrenrecensie.

  Dit najaar verschijnt de langverwachte opvolger ‘Oaventuren’. Met haar band brengt Marlene nieuwe liedjes en vertelt ze welke avonturen ze is aangegaan. Dompel je onder in de romantiek van het noorden en hoor hoe het aardse Gronings naadloos aansluit op hedendaagse indiepop.


  Dagblad van het Noorden ⭐⭐⭐⭐⭐ over ‘RAIF’:

  Een unieke luisterervaring, een serene en weemoedige betovering die liefdevol en ambachtelijk is vastgelegd in geluid. Op de een of andere manier is het waanzinnig romantisch. Een meesterlijk debuut dat de streektaal met eigentijdse pop een impuls geeft.


  OOR (liverecensie):

  Ze betovert en krijgt het voor elkaar om met een voor vele vreemde taal een intieme show neer te zetten. Het is prachtig wanneer je het verstaat, maar eigenlijk net zo mooi als je er geen chocola van weet te maken.”


  3voor12 (liverecensie):

  Bakker weet namelijk op de een of andere manier van elk nummer een soort schilderij te maken, waarbij de band een perfect wit palet vormt en zij vervolgens met elke zin meer kleur geeft.


  Eindhoven Rockcity (liverecensie):

  Het dialect van Bakker is een compleet andere, bijna mythische taal. Het publiek is vanavond vanaf de eerste noot dan ook gelijk muisstil.


 • Killers of the Flower Moon

  Killers of the Flower Moon
  Film

  9 december, 10 december en 13 december, Groningen

  De nieuwe speelfilm van Martin Scorsese

 • Winterwarm Appingedam

  Winterwarm Appingedam
  Braderie

  zaterdag 9 december, Appingedam

  Het weekend staat in de teken van het evenement Winterwarm. Diverse kramen, muziek en activiteiten zorgen voor de ultieme kerstsfeer.

 • Alles Is Nog Steeds Zoals Het Zou Moeten Zijn

  Alles Is Nog Steeds Zoals Het Zou Moeten Zijn
  Film

  zaterdag 9 december, Winschoten

  Na het succes van Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn is er nu een tweede film! Barbara Sloesen kruipt opnieuw in de rol van flapuit Iris die zichzelf steeds in de problemen weet te brengen en Walid Benmbarek speelt haar (nu dan echt!) grote liefde Reza. Naar de personages van Daphne Deckers. Er zijn inmiddels een paar jaar verstreken en na een pijnlijke break-up is het leven van Iris dan eindelijk echt zoals het zou moeten zijn! Ze is zwanger van haar grote liefde Reza, haar zoontje is dol op hem en als hij na de bevalling ook nog eens op één knie gaat, is alles één grote, suikerzoete roze wolk. Of ... toch niet? Een samengesteld gezin, de vriendin van je ex die zich met alles bemoeit, een moeizame band met je moeder: in de realiteit brengt het veel gedoe en een boel irritaties met zich mee. Als bij Iris alle stoppen doorslaan, brengt ze onbedoeld haar droomhuwelijk in gevaar, maar gelukkig zijn er altijd nog haar vriendinnen.


 • Docs: Kokomo City

  Docs: Kokomo City
  Varia

  9 december, 10 december en 12 december, Groningen

  Knallend portret van vier zwarte trans vrouwen in New York en Atlanta waarin geweld, schoonheid en wijsheid wedijveren. Over de rauwe werkelijkheid van geld verdienen met sekswerk, hun plek in de zwarte gemeenschap en de weg naar acceptatie.

 • Workshop voor dirigenten door Louis Buskens

  Workshop voor dirigenten door Louis Buskens
  Workshop

  zaterdag 9 december, Groningen

  Muzikale interpretatie, persoonlijk leiderschap en leren van elkaar. Het passeert allemaal de revue tijdens deze workshop onder leiding van Louis Buskens.

 • Cultuurfeest

  Cultuurfeest
  Varia

  zaterdag 9 december, Groningen

  Zaterdag 9 december staat in Forum Groningen de spotlight gericht op alle inwoners van de gemeente Groningen die in hun vrije tijd aan kunst en cultuur doen óf willen doen. KultuurLoket organiseert dan het Cultuurfeest, hét event voor alle makers van kunst en cultuur, zowel hobbyist als professional.

  Ben jij een creatieveling, een fröbelaar, een culturele verenigingsganger of een betovenaar van het podium? Zit er een poëet in jou, een cultuurmaker (in spé)… of houd je gewoon erg van kunst- en cultuur? Dan is het Cultuurfeest echt iets voor jou! Er is van alles te zien en ervaren en de toegang is gratis. Kom ook en ontdek de verborgen kunstschatten van Groningen!

  Programma

  Met het Forum als decor wordt je door het hele pand verrast door allerlei activiteiten, van workshops tot open podia. Er is een podium om jouw kunsten te vertonen. En voor de kunst- en cultuurprofessional hebben we verdiepende programma’s en bieden we workshops aan voor dansdocenten, theatermakers, ambitieuze popbands en dirigenten (van elke discipline). Ook biedt de KultuurCentrale LIVE plek voor jouw vraag en aanbod, voor oproepjes en promotie. 

  Wellicht wil je een creatieve cursus promoten, zoek je enthousiaste vrijwilligers voor jouw (muziek)vereniging, wil je jezelf aanbieden als dansdocent, zoek je leden voor je koor of wil je de voorstelling promoten van je theatergezelschap. Een leuk prikbord en een tafel staan tot je beschikking, die mag je naar hartenlust vol leggen en hangen: flyers, kaartjes, gadgets, laptops met filmpjes.

  Begin november wordt het volledige programma bekend gemaakt.


 • Das Lehrerzimmer

  Das Lehrerzimmer
  Film

  t/m 13 december, Groningen

  Een meeslepend Duits schoolklasdrama, waarin regisseur İlker Çatak een morele strijd toont over grenzen en rechtvaardigheid die thrillerachtige proporties aanneemt.

 • Kerstmarkt Sappemeer

  Kerstmarkt Sappemeer
  Markt

  zaterdag 9 december, Sappemeer

  Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer organiseert zaterdag 9 december weer een gezellige kerstmarkt. De kerstmarkt word gehouden in het brandweermuseum. Entree en parkeren is gratis. De kerstmarkt is van 10.00 tot 16.00 uur.

 • Docs: Smoke Sauna Sisterhood

  Docs: Smoke Sauna Sisterhood
  Varia

  9 december, 10 december en nog 2 dagen, Groningen

  Intieme en poëtische registratie van vrouwen die zich letterlijk en figuurlijk blootgeven in de traditionele Estse sauna, waar het luisteren naar elkaars ontroerende en traumatische verhalen een helende werking heeft.

 • SERA

  SERA
  Muziek overig

  zaterdag 9 december, Groningen

  Tiktok-sensatie timmert enorm aan de weg met eigen werk

 • n00b - n00b speelt n00b

  n00b - n00b speelt n00b
  Cabaret

  zaterdag 9 december, Groningen

  "Kneitergrappig duo n00b levert een droomdebuut af" (Theaterkrant)

 • Daansploats

  Daansploats
  Dans overig

  zaterdag 9 december, Groningen

  Ontdek de wereld van dans en leer verschillende dansstijlen! Onder andere Salsa en Hofdansen. Iedere workshop duurt een kwartier. Iedereen kan meedoen!

 • Downstage: Bona Fide Mistakes

  Downstage: Bona Fide Mistakes
  Muziek overig

  zaterdag 9 december, Groningen

  Elk jaar trap ik er weer in: ergens begin november ben ik al helemaal klaar voor de winter en denk ik weemoedig terug aan een mooie herfst vol met prachtig gekleurde bomen en stortbuien, terwijl ik de vingers kruis voor een witte kerst. Dat het eigenlijk nog volop herfst is, de winter officieel pas op 21 december begint, dat de dagen met kerst juist weer langer worden in plaats van korter en dat het waarschijnlijk motregent met oud en nieuw, vergeet ik in mijn eindejaarsfantasie gauw. De lo-fi indie folk van Bona Fide Mistakes helpt aardig met het herfstig dagdromen: de gitaren van eerste single “02SADDERDAYDREAMING” klinken als blaadjes die van de bomen waaien, de drums tikken zacht als vallende kastanjes en vergelijkingen met groepen als The Clientele, Yo La Tengo en Big Thief zijn snel gemaakt, maar het is niet lastig er ook de folky kant van Arthur Russell in te horen. Ik lees ook iets op Instagram over een elftal liedjes dat wordt opgenomen in Wales voor een toekomstige langspeler. We gaan het zien, wat in ieder geval zeker is, is dat Bona Fide Mistakes een voorproefje op hun toekomstmuziek zal geven op 9 november in onze kelderbar! | Hugo


 • Het Nationale Theater - Melancholia

  Het Nationale Theater - Melancholia
  Toneel

  zaterdag 9 december, Groningen

  Eline Arbo regisseert het meesterwerk van filmregisseur Lars von Trier

 • "In de Ban van..."

  "In de Ban van..."
  Harmonie / fanfare / brassband

  zaterdag 9 december, Groningen

  Onder de titel "In de Ban van..." slaan twee grote namen binnen de wereld van de blaasmuziek de handen ineen voor een bijzonder dubbelconcert op een bijzondere locatie.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief