Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in de stad en de provincie. Gelukkig ben je in Groningen!


Wil je ook een evenement aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Wanneer

Filter op:

Gebied
Thema

1249 resultaten

 • Groninger Marktendag

  Groninger Marktendag
  Markt

  dinsdag 3 oktober, Groningen

  Dinsdag 3 oktober is het Groninger Marktendag in het centrum van Groningen. De grootste markt van het Noorden.

 • Irgendwann werden wir uns alles erzählen

  Irgendwann werden wir uns alles erzählen
  Film

  3 oktober, 4 oktober en nog 5 dagen, Groningen

  Een meeslepende filmervaring over een onmogelijke liefde met een ensemble van getalenteerde acteurs. Genomineerd voor de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn.

 • De Verpleegkundig Specialist

  De Verpleegkundig Specialist
  Film

  dinsdag 3 oktober, Veendam

  Verpleegkundig specialisten: na ruim 26 jaar nog altijd onbekend bij patiënt en collega’s

 • Roter Himmel

  Roter Himmel
  Film

  3 oktober, 4 oktober en nog 3 dagen, Groningen

  Een meeslepende kijk op gecompliceerde relaties, de goed geacteerde Roter Himmel laat een zachtere, maar nog steeds ambitieuze kant van regisseur Christian Petzold (Undine) zien.

 • Internationaal Theater Amsterdam - Lehman Trilogy

  Internationaal Theater Amsterdam - Lehman Trilogy
  Toneel

  dinsdag 3 oktober, Groningen

  “Gelaagd en geslaagd epos over ongebreideld kapitalisme” (Trouw ★★★★★)

 • L'Ultima Notte di Amore

  L'Ultima Notte di Amore
  Film

  3 oktober, 4 oktober en nog 2 dagen, Groningen

  Spannende, sfeervolle politiethriller met award winnende acteurs Pierfrancesco Favino en Linda Caridi. In zijn laatste nacht als agent zal Franco Amores leven voorgoed veranderen.

 • Asteroid City

  Asteroid City
  Film

  3 oktober, 5 oktober en 7 oktober, Groningen

  De nieuwe film van Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel) neemt ons mee naar een conventie voor jonge sterrenkijkers en ruimtecadetten in een Amerikaans woestijnstadje in 1955.

 • Dumb Money

  Dumb Money
  Film

  t/m 11 oktober, Groningen

  Messcherpe biografische dramedy met sterrencast over een groep amateurbeleggers en Reddit-gebruikers die de beleggingswereld op zijn kop zetten. Van de regisseur van I, Tonya (2017).

 • Barbie

  Barbie
  Film

  3 oktober, 5 oktober en 6 oktober, Groningen

  Dé zomerhit van 2023 is deze barbieroze komedie van Greta Gerwig (Lady Bird) over een pop die gedwongen wordt uit Barbieland te vertrekken vanwege haar onvolkomenheden.

 • Oppenheimer

  Oppenheimer
  Film

  t/m 11 oktober, Groningen

  Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

 • Wil

  Wil
  Film

  t/m 11 oktober, Groningen

  Belgisch oorlogsdrama van Tim Mielants (De Patrick) over drie jonge mensen die trachten te overleven in het bezette Antwerpen. Naar de roman van Jeroen Olyslaegers.

 • Upon Entry

  Upon Entry
  Film

  t/m 10 oktober, Groningen

  Aangrijpend drama over het Amerikaanse immigratiesysteem, die je vanaf de eerste minuut boeit en niet loslaat tot het laatste shot, even verschroeiend als krachtig.

 • Dogman

  Dogman
  Film

  3 oktober, 4 oktober en nog 3 dagen, Groningen

  Meeslepend en eigenzinnig psychologisch drama van Luc Besson (Léon, The Fifth Element) over een jongeman die zijn redding vindt dankzij de liefde van zijn honden.

 • Il Colibrì

  Il Colibrì
  Film

  t/m 11 oktober, Groningen

  Italiaans drama met sterrencast over familie, liefde en de kracht van het leven. Gebaseerd op de bestseller De kolibrie van Sandro Veronesi.

 • Toen we van de Duitsers verloren

  Toen we van de Duitsers verloren
  Film

  3 oktober, 4 oktober en nog 3 dagen, Groningen

  Verfilming van Guido van Driels gelijknamige graphic novel waarin de verloren WK-finale uit 1974 gekoppeld wordt aan een moord op een meisje.

 • Strange Way of Life

  Strange Way of Life
  Film

  3 oktober, 4 oktober en nog 3 dagen, Groningen

  De fantastisch geacteerde Strange Way of Life doet zijn titel eer aan als een revisionistische western. Met Ethan Hawke en Pedro Pascal.

 • Grizzly Man

  Grizzly Man
  Film

  dinsdag 3 oktober, Groningen

  Duik in de ongetemde wildernis van 'Grizzly Man', een meeslepende documentaire uit 2005 over het buitengewone leven en tragische lot van Timothy Treadwell. De film, geregisseerd door de veelgeprezen Werner Herzog, neemt ons mee naar het hart van Alaska's Katmai National Park, waar Treadwell dertien zomers leefde tussen de grizzlyberen. Gewapend met alleen een camera en zijn passie voor deze majestueuze wezens, probeerde Treadwell ze te beschermen en te begrijpen op een manier die nog niemand eerder had gedaan. Maar zijn onorthodoxe aanpak en niet aflatende obsessie voor de beren zou uiteindelijk leiden tot een noodlottige en angstaanjagende uitkomst.

  Werner Herzog, bekend om zijn onderscheidende en tot nadenken stemmende verhalen, verweeft de beelden van Treadwell en zijn eigen verhalen tot een beklemmende verkenning van de relatie tussen de mens en de natuur. ‘Grizzly Man' is een aangrijpende en beklemmende getuigenis van de vervaagde grenzen tussen natuur en beschaving en biedt een aangrijpende en onvergetelijke filmervaring.


 • Jeanne du Barry

  Jeanne du Barry
  Film

  3 oktober, 4 oktober en nog 4 dagen, Groningen

  Kostuumdrama met Johnny Depp over een jonge vrouw uit de arbeidersklasse die dankzij haar schoonheid en charme een belangrijke plek aan het hof van Lodewijk XV verwerft.

 • How to Blow Up a Pipeline

  How to Blow Up a Pipeline
  Film

  3 oktober, 4 oktober en 9 oktober, Groningen

  Een uiterst actuele eco-thriller vermomd als heistfilm, die aanvoelt als een New Hollywood nagelbijter uit de jaren ‘70.

 • Duitse dag Winschoten

  Duitse dag Winschoten
  Markt

  dinsdag 3 oktober, Winschoten

  Dinsdag 3 oktober is het weer zo ver! Winschoter Duitse Dag, met grote braderie, rommelmarkt en entertainment.

 • How to blow up a pipeline

  How to blow up a pipeline
  Film

  dinsdag 3 oktober, Winschoten

  Klimaatactiviste Xochitl is recentelijk wees geworden, nadat een extreme hittegolf haar moeder het leven heeft gekost. Ontgoocheld door hoe weinig verandering haar strijd tegen de klimaatcrisis teweeg lijkt te brengen, keert ze zich naar sabotage en vernieling van milieu-onvriendelijke eigendommen zoals auto’s en jachten. Samen met een groep gelijkgestemden gaat ze op een gewaagde missie om hun protesten naar een hoger plan te tillen: het opblazen van een oliepijpleiding in West-Texas. 

  ‘How To Blow Up a Pipeline’ is een uiterst actuele eco-thriller die aanvoelt als een New Hollywood nagelbijter uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. De film ging in première tijdens het filmfestival van Toronto en is gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek van Andreas Malm.


 • Sweet Dreams

  Sweet Dreams
  Film

  t/m 11 oktober, Groningen

  In dit bitterzoete koloniale familiedrama met Renée Soutendijk leidt de dood van een Nederlandse suikerfabrikant tot een uitbundig kat-en-muisspel.

 • Vroegop/Schoonveld - SOUPSHOW

  Vroegop/Schoonveld - SOUPSHOW
  Toneel

  t/m 27 oktober, Groningen

  Van 3 t/m 27 oktober kun je in Grand Theatre terecht voor een gratis kom veganistische soep. Schuif aan in de tijdelijke restaurant-installatie SOUPSHOW van kunstenaarsduo Vroegop/Schoonveld, elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 17:00 uur en 19:30 uur in onze Bovenfoyer. Iedereen is welkom!

  Met deze tijdelijke restaurant-installatie in de Balkonbar wil Vroegop/Schoonveld, met het aanbieden van gratis soep voor iedereen, een aanzet geven naar het voorwaardenloos verstrekken van basisbehoeften en daarmee een alternatief bieden voor onze extreem begrensde en vermarkte samenleving. Het uitbannen van dierenleed, het belang van dierenrechten, is het uitgangspunt bij het aanbod van de overheerlijke 100 % plantaardige soepen. Naast het aanbod van soep kunnen verrassingsoptredens (musici, sprekers, performances) verwacht worden. In het kader van wetenschappelijk onderzoek wordt aan gasten een vragenlijst voorgelegd over de transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten.

  Vroegop/Schoonveld werkt bij deze productie nauw samen met prof. dr. John Hoeks (Communicatie en Informatiewetenschappen RUG) en Grand Theatre Groningen. SOUPSHOW wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van tientallen vrijwilligers.

  Over Vroegop/Schoonveld Matty Vroegop en Ed Schoonveld werken samen als het kunstenaars duo Vroegop/Schoonveld. Eerder als gastdocenten o.a. actief aan de AKI ArtEZ Enschede, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), Leeuwarden (HKL) en Minerva Hanzehogeschool Groningen. Hun werk was onder meer te zien op de World Expo Shanghai, C-Space Gallery Beijing, Stedelijk Museum Amsterdam, Museum for International Light Art Unna Duitsland en recent in de Voedselbank Stad Groningen met de installatie van de weggeefsculptuur Among Others/Onder Anderen (2022).


 • Luka + Voorfilm Primus

  Luka + Voorfilm Primus
  Film

  3 oktober, 8 oktober, Groningen

  Op Sicilië gedraaid drama van Jessica Woodworth (Khadak), in dreigend zwart-wit, over een soldaat die zich voorbereidt op een aanval van een vijand die misschien niet eens bestaat.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief