Uitagenda

Door het Corona-virus (COVID-19) zijn ook in Groningen publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters en sportclubs gesloten. Meer informatie over deze maatregelen lees je op de website van de Rijksoverheid.

 

Wat zoek je

Sorteer op:

310 resultaten

Jett Rebel (solo)
Jett Rebel (solo)

zaterdag 6 juni, Groningen

Een reis door het muzikale leven van Jett Rebel
Muziek overig
Streekproductenmarkt Nienoord
Nienoord

zaterdag 6 juni, Leek

Het is alweer een tijd geleden dat de Streekproductenmarkt Nienoord te bezoeken was. Het mooie is nu, dat we op zaterdag 6 juni weer geopend zijn en dus kunt u ons bezoeken op het erf van Landgoedboerderij Oosterheerdt.
Winkelen
Terras Theater: Marco Bonisimo
Terras Theater: Marco Bonisimo

zaterdag 6 juni, Hoogezand

Voorstellingen in de open lucht
Musical of Show
Yoga op het Wad
Yoga op het wad

6 juni, 4 juli en nog 5 dagen, Lauwersoog

De drooggevallen Waddenzeebodem is dé perfecte locatie voor bijzondere yogasessie. Zoveel rust en ruimte als op het Wad vind je nergens anders in Nederland. Hoe je er komt? We rijden je graag van stad naar Wad met de VW T2 oldie Frida uit '69.
Tocht
Meezingen in Ein Deutsches Requiem
Meezingen in Ein Deutsches Requiem

zaterdag 6 juni, Groningen

Zing mee in Ein Deutsches Requiem van Brahms
Klassieke muziek
Bezoeker Ein Deutsches Requiem
Bezoeker Ein Deutsches Requiem

zaterdag 6 juni, Groningen

Op zaterdag 6 juni organiseert De Oosterpoort een scratchconcert. Overdag wordt er onder leiding van dirigent Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen Ein Deutsches Requiem, het hartverwarmende meesterwerk van Brahms gerepeteerd.

Alleen het concert bijwonen?
U kunt losse kaarten (à € 17,50) bestellen voor het bijwonen van het concert om 20.15 uur.

Toch meezingen met het requiem?
Meldt u dan hier aan.

Klassieke muziek
Dineren in een reuzenrad
Reuzenrad

wekelijks , Veendam

In dit reuzenrad kan je genieten van een prachtig uitzicht én een snackarrangement. Het is misschien wel het meest bijzondere terras in de provincie Groningen.
Kinderen
Tentoonstelling Klein maar fijn
Klein maar fijn

t/m 31 december, Uithuizen

In elke kamer van de Menkemaborg zijn mooie voorbeelden te vinden van de kleine meubelen en houten voorwerpen. In de huidige tentoonstelling wordt onder de titel Klein maar fijn'' hier aandacht aan gegeven en is er informatie te vinden.
Tentoonstellingen
Expositie Groningse Notities (kunst voor iedereen)
Aukje Niemeijer

6 juni, 7 juni en nog 6 dagen, Appingedam

De expositie Groningse Notities wordt samengesteld met schilderijen van 30 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars. Tevens zal er wederom een groot aanbod zijn van schilderijen bijeengebracht uit privé collecties.
Tentoonstellingen
Expositie ‘The Art of Waste’
Ei

t/m 1 november, Groningen

In het iconische gebouw Wall House #2 is een tentoonstelling met werk van ‘afvalkunstenaar’ Maria Koijck en vondsten van Nick Landman te zien. In The Art of Waste presenteren zij hun bijzondere kijk op afval.
Tentoonstellingen
Expositie Een pracht van een Groninger dracht
Groninger Dracht

t/m 5 september, Appingedam

De Groninger Zilverkamer gaat weer open. Vanaf 1 juni kunnen belangstellenden de Groninger klederdrachten op afspraak weer bewonderen. Uiteraard helemaal volgens de huidige richtlijnen.
Tentoonstellingen
Helmantel thuis, museum Helmantel 35 jaar
Helmantel

t/m 31 oktober, Westeremden

Vanaf het begin van dit museum in 1985 tot heden zullen ongeveer 65 schilderijen van de hand van Helmantel een beeld van deze periode weergeven. Stillevens en interieurs van kerken en kloosters zullen zoals gewoonlijk de hoofdmoot vormen.
Tentoonstellingen
Tentoonstelling Groeten uit Delfzijl
Groeten uit Delfzijl

t/m 30 augustus, Delfzijl

'Groeten uit Delfzijl, stadsgezichten en souvenirs' is een tentoonstelling van items uit eigen collectie en door publiek ingebrachte items op het gebied van souvenirs, oude ansichten/foto's van Delfzijl. Reserveer uw toegang telefonisch via 0596-632277.
Tentoonstellingen
Expositie Mara, Het Joodse familieverleden van Delfzijl
Joods Cultureel Kwartier Delfzijl

t/m 30 augustus, Delfzijl

In het kader van 75 jaar vrijheid wordt er een selectie getoond uit de eerdere expositie 'Mara', die in de jaren '90 gehouden werd in de kerk van Farmsum. Reserveer uw toegang telefonisch via 0596-632277.
Tentoonstellingen
Speurneuzen speurtocht
Speurneuzenspeurtocht

wekelijks , Groningen

Hoi, ik ben Alessandro Mendini. Heb je zin in een avontuur? Als een echte speurneus ga je op onderzoek uit en ontdek je het Groninger Museum met de speurneuzen speurtocht.
Rondleiding
Fietstour Rondje Stad! Groningen
fietstour martinitoren

wekelijks , Groningen

Al 15 jaar het leukste uitje in de stad Groningen!
Tocht
Quarantaine Doe-Tips van het Groninger Museum
Groninger Museum

t/m 30 juni, Groningen

Het Groninger Museum geeft thuisblijvers iedere week een nieuwe creatieve opdracht. Deel je creatie en maak kans op toffe prijzen!
Kinderen
Wall House #2
Wall House#2

t/m 1 november, Groningen

Wall House #2 is een bezienswaardigheid, met zijn veelheid aan vormen, kleuren, interessante details, symbolen en betekenissen.
Tentoonstellingen
Experimenteren @ Home
Experiment Universiteits Museum

t/m 30 juni, Groningen

Op de website van het Universiteitsmuseum vind je een aantal toffe experimenten voor het hele gezin! De experimenten zijn gebaseerd op uitvindingen van bekende onderzoekers verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Kinderen
Maak iets moois!
Sieraden

t/m 30 juni, Groningen

Workshop sieraden maken at home. Je kunt nu gezellig thuis aan de slag met een DIY pakket om een eigen sieraad te maken. Aan de hand van je kleurkeuze stuurt Jeanet je een voorbeeld. Enthousiast? Dan krijg je dit in een eigen materialenpakket. Succes!
Workshop
Rustige Yoga voor Iedereen
Judith

t/m 30 juni, Groningen

Gratis rustige online yogalessen voor beginners, met beweging, adem, klank en meditatie.
Binnensport
Knutsel jouw favoriete waddendier
Krab knutseldier

t/m 30 juni, Groningen

In de Waddenzee leven veel dieren. Sommige ken je vast, zoals de meeuw of de zeehond. Maar er zijn nog veel meer dieren. Ken je bijvoorbeeld de wadslak en de wadpier al? Leer alles over deze dieren dankzij de knutseldiertjes.
Kinderen
Sport050 Coronactief
Sport050

t/m 30 juni, Groningen

Juist nu je thuis aan het werk bent en je zo veel mogelijk in huis moet blijven is het belangrijk om in beweging te blijven. Zo blijf je gezond en actief. Bij Coronactief vind je allemaal oefeningen om thuis te doen.
Binnensport
Open beeldentuin Cilia de la Court
Cilia de la Court beelden

t/m 30 juni, Bad Nieuweschans

De beeldentuin Cilia de la Court in Bad Nieuweschans is het hele jaar open en gratis toegankelijk. In de etalage aan de straatkant van het woonhuis zijn tevens olieverfschilderijen te zien.
Tentoonstellingen