Uitagenda

Bekijk de agenda voor de leukste concerten, voorstellingen en andere activiteiten in de stad en de provincie.

Ook een evenement aanmelden voor de uitagenda? Dat doe je met dit formulier

Wat zoek je

Sorteer op:

698 resultaten

Club Simplon: Mononoid (Live)
Mononoid

vrijdag 25 september, Groningen

Local heroes Andy Godderis en Igor Shumlyanskiy draaien al sinds de jaren negentig mee in de dance wereld. Sinds 2010 doen ze dat samen als Mononoid. Op vrijdag 25 september komen ze naar Simplon en draaien ze een een lange en intieme live set vol techno
Concert
Nazomeren: Rosa da Silva
Nazomeren: Rosa da Silva

vrijdag 25 september, Hoogezand

Kom nazomeren in onze nieuwe Kielzog Rouge zaal. Op 25 september komt Rosa da Silva met haar voorstelling Daar moet je heen.
Cabaret
Karin Noeken - DNA
Karin Noeken - DNA

vrijdag 25 september, Groningen

Een aanstekelijk, geestige, boeiende reis door het familiearchief van de Noekens
Theater en Toneel
Patrick Laureij
Patrick Laureij

t/m 26 september, Groningen

“Hee man, Patrick hier. Mijn tweede show is getiteld ‘Nederlands Hoop’. Het zou tof zijn als je langskomt.”
Cabaret
Live at LOLA: CYNN - EP Release show
CYNN

vrijdag 25 september, Groningen

CYNN een indringende one-woman-act met breekbare composities en krachtige, overspoelende stukken. Uitgerust met haar loopstation, elektronisch drumpad, een synthesizer en een scala aan gitaareffecten.
Pop en Rock
Igone de Jongh
img9801_orig.jpg

vrijdag 25 september, Winschoten

Igone de Jongh: prima ballerina, gelauwerd en bejubeld voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet en muze van de wereldvermaarde choreograaf Hans van Manen. De gelukkigen die haar in levende lijve hebben zien schitteren zijn daarvoor in de auto, trein of vliegtuig gestapt. Zij was tot nu toe alleen te bewonderen in gerenommeerde opera- of ballethuizen in New York, Parijs, Sint Petersburg of Amsterdam. 

Sinds kort geniet Igone van de nazomer van haar imposante loopbaan en heeft een sterk verlangen om haar publiek in alle windstreken van ons land te bezoeken. In haar eerste eigen theaterprogramma, die later in het seizoen gepland staat, danst ze, met de haar bekende overgave en vakmanschap, de meest spannende choreografieën uit haar omvangrijke repertoire. De dansen krijgen een bedding in een theatrale raamvertelling over haar leven als danseres. Een strikt regime, moordende repetities, kapotte voeten, maar ook van premières in het pluche met koningen en koninginnen. En dat terwijl er ondertussen gewoon boterhammetjes gesmeerd moesten worden voor haar kind. 

Tijdens de periode dat de Coronamaatregelen van kracht zijn, kunt u getuige zijn van een exclusieve openbare repetitie van deze voorstelling. Igone geeft samen met haar regisseur Ruut Weissman, die tevens de pianobegeleiding verzorgt, een kijkje bij het maakproces. 

Bij deze voorstelling is een pauzedrankje inbegrepen. Deze kunt u voorafgaand aan de voorstelling nuttigen of meenemen in de zaal.

Dans
Alles is zoals het zou moeten zijn
img10291_orig.jpg

t/m 26 september, Winschoten

Meteen na de geboorte van hun eerste kind biecht Iris' vriend Pieter op dat hij dit kind nooit heeft gewild en binnenkort met zijn nieuwe liefde naar Afrika vertrekt. Zich woedend wentelend in zelfmedelijden en alcohol komen Iris' prille moederschap, haar baan in de televisiewereld en haar sociale leven ernstig in de verdrukking. Iris wil niets liever dan dat Pieter terugkomt. Samen met haar twee beste vriendinnen (en een ongrijpbare hondenuitlater) krijgt Iris in het jaar dat volgt haar leven weer op de rails en vindt ze ware liefde, maar niet voor ze heeft afgerekend met haar overspelige ex, een valse collega en een onwillige hond.

Theater overig
Pieter van der Zweep - Onderweg
pieter-van-der-zweep_3677695700.jpg

vrijdag 25 september, Delfzijl

In de provincie Groningen is Pieter van der Zweep geen onbekende meer. De geboren Delfzijlster nam een succesvol duet op met zangeres DO en zijn singles Je Neemt Me Mee, Dansen en Zal De Liefde Winnen zijn vaak te horen op landelijke radiozenders.
Concert
Pieter van der Zweep - Onderweg
pieter-van-der-zweep_2143600807.jpg

vrijdag 25 september, Delfzijl

In de provincie Groningen is Pieter van der Zweep geen onbekende meer. De geboren Delfzijlster nam een succesvol duet op met zangeres DO en zijn singles Je Neemt Me Mee, Dansen en Zal De Liefde Winnen zijn vaak te horen op landelijke radiozenders.
Concert
Expositie Handwerk uit het verleden
Handwerk uit het verleden

wekelijks , Delfzijl

In Museumhuisje t'Hoeske van opoe Iet is vanaf 1 Juli de expositie 'Handwerk uit het verleden' te zien.
Tentoonstellingen
Dineren in een reuzenrad
Reuzenrad

wekelijks , Veendam

In dit reuzenrad kan je genieten van een prachtig uitzicht én een snackarrangement. Het is misschien wel het meest bijzondere terras in de provincie Groningen.
Kinderen
Groningen City Running: Running Tours en Walking Tours
Groningen City Running Tours

wekelijks , Groningen

Ontdek hardlopend of wandelend de stad Groningen tijdens een city tour. De gids neemt je hard (lopend) mee langs de bekende en minder bekende plekken van onze bruisende stad. Luister naar anekdotes en leer over de geschiedenis.
Rondleiding
Expositie onderwijs in Stad en Ommeland tussen 1200 en 1800
Expositie onderwijs in Stad en Ommeland tussen 1200 en 1800

wekelijks , Aduard

Kloostermuseum Aduard toont de nieuwe expositie over het onderwijs in Stad en Ommeland tussen 1200 en 1800.
Tentoonstellingen
Vitamine K, kunst waar je van opknapt
MOW

t/m 18 oktober, Bellingwolde

In 'Vitamine K' staat kunst centraal die je blij maakt, kunst vol levenslust. In de tentoonstelling tref je heel uiteenlopende en vaak kleurrijke kunstwerken; schilderijen, tekeningen en installaties.
Tentoonstellingen
Storyworld presenteert: Suske en Wiske 75 jaar
Suske en Wiske

t/m 27 september, Groningen

‘Sakkerloot, miljaar en @#$%& …!’ Suske en Wiske zijn alweer 75 jaar. Bij Storyworld ontdek je daarom vanaf zaterdag 4 juli de geheimen achter het succes van onze Vlaamse striphelden.
Tentoonstellingen
Expositie Componisten in Oorlogstijd
Synagoge

wekelijks , Groningen

De Synagoge Groningen opent op 2 juni haar deuren weer. In de Synagoge is de expositie Componisten in Oorlogstijd te zien.
Tentoonstellingen
Tentoonstelling 'Exist in me' nieuw in museum Nienoord
kunst

25 september, 26 september en nog 7 dagen, Leek

Van 2 juni t/m 4 oktober 2020 organiseert Museum Nienoord de tentoonstelling 'Exist in me' met het vroege werk van Anton Heyboer'.
Tentoonstellingen
Tentoonstelling Klein maar fijn
Klein maar fijn

t/m 31 december, Uithuizen

In elke kamer van de Menkemaborg zijn mooie voorbeelden te vinden van de kleine meubelen en houten voorwerpen. In de huidige tentoonstelling wordt onder de titel Klein maar fijn'' hier aandacht aan gegeven en is er informatie te vinden.
Tentoonstellingen
Tentoonstelling Svetlana Tartakovska
Tentoonstelling

t/m 18 oktober, Slochteren

Kom de tentoonstelling van Svetlana Tartakovska bekijken. De kunstenares werd geïnspireerd door de historische interieurs van de Fraeylemaborg. Met modellen dwaalde ze rond in de vertrekken en verwerkte later verschillende beelden in haar schilderijen.
Tentoonstellingen
Helmantel thuis, museum Helmantel 35 jaar
Helmantel

t/m 31 oktober, Westeremden

Vanaf het begin van dit museum in 1985 tot heden zullen ongeveer 65 schilderijen van de hand van Helmantel een beeld van deze periode weergeven. Stillevens en interieurs van kerken en kloosters zullen zoals gewoonlijk de hoofdmoot vormen.
Tentoonstellingen
The Art of Aardman, Shaun the Sheep and friends komt naar Groningen
Aardman

t/m 9 mei 2021, Groningen

Het Forum kondigt met trots de volgende internationale expositie aan. Na Parijs, Frankfurt, Melbourne, Seoul en Daegu is de expositie The Art of Aardman, Shaun the Sheep and friends vanaf 19 september 2020 te zien in Groningen.
Tentoonstelling
Mega kunstexpositie in Park Meerstad
Park Meerstad opent met mega kunstexpositie

t/m 27 september, Meerstad

De expositie genaamd ‘Kunst is mijn natuur’ is ter ere van de opening van dit unieke landkunstproject dat Groningen sinds deze zomer rijk is.
Tentoonstellingen