Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in de stad en de provincie.

Highlights

Oktober Kindermaand

30 okt t/m 2 nov: Let's Gro

26 okt: Nacht van de Nacht

Alle evenementen

   

Wat zoek je

Sorteer op:

1034 resultaten

maandag 21 oktober, Groningen

Zonovergoten Cubaanse muziek met Juan de Marcos González als muzikaal leider
Muziek overig

21 oktober, 22 oktober en nog 4 dagen, Uithuizen

Met de junior-audiotour maken kinderen van nu een spannende tocht terug in de 18de eeuw.
Varia

maandag 21 oktober, Groningen

Een theatrale en muzikale ode aan het vallen
Theater en Toneel

t/m 20 december, Groningen

Noorderlicht is dertig jaar jong en viert dat met een overzichtstentoonstelling in MartiniPlaza, waar een doorsnede wordt gepresenteerd van de ongeveer 2000 fotografen die de afgelopen drie decennia door Noorderlicht zijn getoond.
Tentoonstellingen

t/m 26 januari 2020, Veendam

Vrouwen in de 19de eeuwse Veenkoloniale zeevaart.
Tentoonstelling

t/m 2 november, Groningen

Na een succesvolle eerste editie in 2018 spannen drie galleristen hun krachten opnieuw samen voor een tweede editie van Ménage à Trois. Drie kunstenaars bewijzen dat samenwerken loont.
Tentoonstellingen

t/m 17 november, Veendam

Kunst uit de collecties van fabrikanten in de Veenkoloniën
Tentoonstellingen

t/m 25 oktober, Groningen

Pocketeditie van het film- en mediafestival Cinekid, voor kinderen van 4 tot 12.
Filmfestival

t/m 27 oktober, Groningen

Er zijn dit jaar weer veel jeugdvoorstellingen in het Grand Theatre tijdens de vakantie. Je vervelen tijdens de herfstvakantie is dus nergens voor nodig!
Jeugdtheater

t/m 27 oktober, Muntendam

Kom bij Heemtuin Muntendam de kabouterkastjes bezoeken.
Varia

t/m 1 december, Groningen

De 26ste editie van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie onderzoekt de maatschappelijke spanningen die door internationale mega-corporaties worden gecreëerd met hun enorme accumulatie van kapitaal en invloed op de mondiale politiek.
Tentoonstellingen

t/m 27 oktober, Lauwersoog

In de herfstvakantie organiseert Staatsbosbeheer veel activiteiten voor jong en oud.
Varia

t/m 27 oktober, Leek

Het is weer tijd om te griezelen op Nienoord! Van 14 tot en met 27 oktober is Familiepark Nienoord omgetoverd tot een griezelig verlaten park.. Het enige wat jij in het park zal tegenkomen zijn pompoenen, bezems, vogelsverschikkers en heksen!
Varia

t/m 2 november, Groningen

Van 6 oktober tot en met 1 december is De Kelder bij VRIJDAG één van de hoofdlocaties van het internationale fotofestival Noorderlicht. Tijdens de het festival komt in De Kelder werk te hangen van Davide Monteleone en Gina Peyran Tan. De expositie in De Kelder is gedurende Noorderlicht gratis toegankelijk. De openingstijden van de expositie in De Kelder vind je op bijvrijdag.nl. Op 5 oktober kun je de expositie alvast komen bekijken tijdens de locatie-opening van 14.00 tot 16.30 uur.

Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2019

De 26e editie van het festival heeft als titel TAXED TO THE MAX en onderzoekt de maatschappelijke spanningen die door internationale mega-corporaties worden gecreëerd met hun enorme accumulatie van kapitaal en invloed op de nationale en mondiale politiek. Hoe bepaalt de steeds intensere verstrengeling van corporatisme, financieel kapitaal en modern overheidsbestuur het leven van gewone mensen? Met de deelnemers presenteert de manifestatie een verfrissende mix van fotoseries, mixed-media, video- en geluidsinstallaties, performances en ruimtelijk werk rond dit thema. TAXED TO THE MAX... at least you are not afraid to live life on the brink of chaos.

Davide Monteleone

Fotograaf en onderzoeker Davide Monteleone (1974, Italië) woont in Moskou en gebruikt fotografie, video en tekst om de relatie tussen machtsstructuren en individuen te onderzoeken.

Gina Peyran Tan

Gina Peyran Tan (1974, Singapore) stelt zich op als waarnemer, die voortdurend ons bestaan bevraagt, en vaak inzoomt op het spanningsveld tussen het individu en maatschappelijke krachten. Ze woont in Londen.

Kijk voor meer info over de expositie https://bijvrijdag.nl/agenda/noorderlicht-internationaal-fotofestival/

Tentoonstellingen

t/m 21 oktober 2020, Lauwersoog

Het werk van vijftien fotografen van de Fotosalon van Noorderlicht is tot eind 2019 te zien in een mooie fotowandelroute in Lauwersoog.
Wandeltocht

t/m 25 oktober, Groningen

Inloopatelier met gratis activiteiten tijdens Oktober Kindermaand en de herfstvakantie: maak een monoprint of weefwerkje, schilder een Ploegportret en doe spellen en opdrachten uit de ontdekkingskast.
Varia

21 oktober, 22 oktober en nog 6 dagen, Ter Apel

Kom tijdens Oktober Kindermaand en de herfstvakantie naar Klooster Ter Apel voor een ontdekkingstocht, een speurtocht of het kruidenpottenspel!
Varia

t/m 27 oktober, Groningen

Horror Fun House is een interactieve theaterproductie. Je loopt een unieke route van ongeveer 35 minuten door de Drie Gezusters.
Theater en Toneel

t/m 2 november, Groningen

Na een succesvolle eerste editie in 2018 spannen drie galleristen hun krachten opnieuw samen voor een tweede editie van Ménage à Trois, in november en december van 2019. Galerie with tsjalling: (Groningen), SinArts Gallery (Den Haag) en QLICK Gallery (Amsterdam) creëren een nieuwe reizende groepstentoonstelling met drie van hun kunstenaars (Chen Xi, Lenneke van der Goot en Charlie Kitchen), en bewijzen dat samenwerken loont.

De eerste editie van de gezamenlijke expositie genereerde veel aandacht en trok nieuwe bezoekers naar alle drie de galeries. Deze editie legt de focus op kunstenaars die in hun werk inspelen op de illusie van ruimtelijkheid. Delicaat getekende stoffen en ruimtelijke vormen contrasteren met spatiale verschuivingen.

Tentoonstellingen

t/m 1 december, Ter Apel

Een wandeling door de Groningse natuur tijdens de wintermaanden is de inspiratiebron voor deze serie portretten.
Tentoonstelling

t/m 27 oktober, Lauwersoog

Deze expositie bevat bijzondere kunst die gemaakt is tijdens de afsluiting van de Lauwerszee in mei 1969. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Fokke de Groot de Lauwersmeer Hymne 2019 ''Parel van het Noorden'' gecomponeerd. 
Tentoonstelling

t/m 27 oktober, Haren

Volop orchideeën te bewonderen tijdens onze OrchideeënDagen. Maar ook nog veel meer, zoals vogels, vissen, kunst, bloemschikken, binnen en buitentuinen.
Tentoonstelling

t/m 17 november, Veendam

Voor het eerst in honderd jaar hangen de grote schilderijen die de succesvolle aardappelmeelfabrikant W.A. Scholten voor zichzelf liet maken weer naast elkaar in het Veenkoloniaal Museum. Op elk werk speelt hij zelf de hoofdrol.
Tentoonstelling

t/m 3 november, Warffum

Leesplankjes, schoolplaten, de plak en de pechvogel; bekende voorwerpen uit de geschiedenis van ons onderwijs. In de 19e eeuw kreeg het onderwijs de vorm die we nu nog kennen. De tentoonstelling Terug naar School laat deze ontwikkeling zien.
Tentoonstellingen