Uitagenda

Door het Corona-virus (COVID-19) zijn ook in Groningen publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters en sportclubs gesloten. Meer informatie over deze maatregelen lees je op de website van de Rijksoverheid.

Wat zoek je

Sorteer op:

454 resultaten

Open Dag Hortus Botanicus Haren
Hortus

zondag 29 maart, Haren

Gratis entree bij de jaarlijks open dag van de Hortus Botanicus Haren - Groningen
Varia
Roodkapje
Roodkapje

zondag 29 maart, Groningen

BELANGRIJK NIEUWS De Rijksoverheid heeft maatregelen ingesteld om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Een van deze maatregelen is het verbod op evenementen (tot 1 juni). Als internationale evenementenlocatie volgen wij de richtlijnen vanuit de overheid en RIVM. Indien u voor deze show kaarten heeft gekocht bij MartiniPlaza ontvangt u persoonlijk bericht over een nieuwe datum of restitutie van uw kaarten.
Kinderen
Veenkoloniaal Symfonie Orkest met Carina Vinke
Geannuleerd

zondag 29 maart, Delfzijl

GEANNULEERD IVM MAATREGELEN CORONAVIRUS. Het vijfenzeventig musici tellende Veenkoloniaal Symfonie Orkest brengt deze zondagmiddag een prachtig concert in de Molenberg.
Muziek overig
La tristura - Work in Progress: Renacimiento
Renacimiento

zondag 29 maart, Groningen

Neem een kijkje bij een voorstelling in wording, over de toekomst van Spanje.
Theater en Toneel
Mijn moeder is een diva (8+) - De Toneelmakerij
Mijn moeder is een diva (8+) - De Toneelmakerij

zondag 29 maart, Groningen

"er valt hoe dan ook veel te lachen en te gniffelen" ★★★★ de Volkskrant
Jeugdtheater
Stadjersmarkt
Stadjersmarkt

zondag 29 maart, Groningen

Op deze gezellige markt kunt u langs de verschillende stands struinen en luisteren naar live muziek. De Stadjersmarkt is een gezellig dagje uit met het gezin, want ook uw kinderen kunnen zich uitleven bij de vele gratis kinderattracties.
Markt
Live at LOLA: Skiltron
Skiltron

zondag 29 maart, Groningen

SKILTRON, officieel opgericht in 2004 in Argentinië, is de toonaangevende Folk Metal-band uit Zuid-Amerika, nu gevestigd in Europa.
Pop en Rock
Speurneuzen speurtocht
Speurneuzenspeurtocht

wekelijks , Groningen

Hoi, ik ben Alessandro Mendini. Heb je zin in een avontuur? Als een echte speurneus ga je op onderzoek uit en ontdek je het Groninger Museum met de speurneuzen speurtocht.
Rondleiding
Wie wat bewaart (en waarom)
Wie wat bewaart

t/m 17 mei, Warffum

MUSEUM GESLOTEN IVM CORONA - Openluchtmuseum Het Hoogeland heeft een grote collectie van zo’n 23.000 objecten. Omdat niet alles getoond kan worden, staan er vele voorwerpen in depots.
Tentoonstelling
Wall House #2
Wall House#2

t/m 1 november, Groningen

Wall House #2 is een bezienswaardigheid, met zijn veelheid aan vormen, kleuren, interessante details, symbolen en betekenissen.
Tentoonstellingen
Mummia en het zusje van het meisje van Yde
Mummia

t/m 17 mei, Veendam

Een tentoonstelling geïnspireerd op turf en bijgeloof.
Tentoonstelling
Tentoonstelling: Johan Dijkstra. Vergezichten
Johan Dijkstra

t/m 12 april, Eelde

De tentoonstelling Johan Dijkstra. Vergezichten biedt een weidse blik op Dijkstra’s grafische werk. Centraal staat de wisselwerking tussen zijn prenten enerzijds en anderzijds zijn schilderijen en tekeningen.
Tentoonstelling
Lentekriebels
LenteKriebels

t/m 25 april, Groningen

De jaarlijkse grote opruimactie in de gemeente Groningen. Vorig jaar deden er maar liefst 6000 mensen mee, verdeeld over 160 actiegroepen.
Varia
Tentoonstelling The Art of Waste
Tentoonstelling The Art of Waste

t/m 28 juni, Groningen

Op 28 maart opent Wall House #2 weer haar deuren. De tentoonstelling The Art of Waste wordt dan feestelijk geopend. Afval diende als inspiratie voor meerdere kunstenaars.
Varia
Whiskyfestival Noord-Nederland
Whiskyfestival

zondag 29 maart, Groningen

Het Whiskyfestival is inmiddels een fenomeen en heeft een grote schare trouwe fans uit binnen- en buitenland. Er zijn veel stands met whiskyimporteurs uit de hele wereld.
Varia
Gasten: Paul Andringa
Gasten: Paul Andringa

t/m 12 april, Groningen

In de serie duotentoonstellingen Gasten ontvangt Henk Kraayenzank in zijn atelier vanaf 1 maart de Friese kunstenaar Paul Andringa.

Andringa woont en werkt in Leeuwarden. Daar was hij in 2018 de initiator van het succesvolle Art on the Edge, waarvoor meer dan 15 kunstenaars werk maakten dat ronddreef in de grachten van Leeuwarden. Daarnaast is hij een aantal dagen per week werkzaam in een tweede atelier in de kerk van Raard bij Dokkum, waar ook een permanente tentoonstelling van zijn werk is te zien.

Andringa noemt zichzelf een introspectieve werker. Voor zijn assemblages, schilderijen en collages gebruikt hij meestal povere materialen zoals ijzer, wol, hout en stof gecombineerd met een sober kleurpalet. Het werk kenmerkt zich door zijn ongepolijste karakter en is niet altijd eenvoudig te duiden:

‘In mijn werk gaat het niet om het verbeelden van de zichtbare werkelijkheid. Maar om de fase waarin de fantasie zich nog kan uitleven, waarin het denken nog een open, creatieve bezigheid is, een tijdloze en ongerichte meditatie, die niet wordt gestuurd door een vooropgezet plan. Het is mijn innerlijke belevingswereld die zich in alle rauwheid en fijngevoeligheid manifesteert. Niet altijd aangenaam, soms confronterend, maar wel altijd oprecht'.

Tentoonstellingen
Tentoonstelling 75 jaar Vrijheid op de Fraeylemaborg
bevrijdingsbord-1-een-blijder-dag-van-diepencollectie-klein_1914725902.jpg

t/m 7 juni, Slochteren

De bevrijding na vijf jaar Duitse bezetting werd in 1945 uitbundig gevierd. Er verschenen talloze feestprenten, keramiek met vrolijke afbeeldingen en herinneringsvoorwerpen.Een selectie hiervan is nu te zien in het Koetshuis.
Tentoonstelling
Mondo Mendini - De wereld van Alessandro Mendini
Alessandro Mendini

t/m 5 mei, Groningen

De grote tentoonstelling die Mendini vlak voor zijn overlijden samenstelde. Hij was 25 jaar geleden hoofdarchitect van het nog steeds spraakmakende Groninger Museumgebouw,
Tentoonstelling
Tentoonstelling 'Groeten uit Delfzijl' in het MuzeeAquarium
strandkleding_4054000097.jpg

t/m 5 april, Delfzijl

MUSEUM GESLOTEN IVM CORONA - De tentoonstelling 'Groeten uit Delfzijl' laat het Delfzijl van vroeger herleven door ansichtkaarten, films, foto's en souvenirs.
Tentoonstelling
Scherven brengen geluk
mand-met-scherven-gevonden-in-gracht-2019-verwijderen-plaatsje-50_4157990608.jpg

t/m 7 juni, Slochteren

Onder de noemer Scherven brengen geluk worden toevallige bodemvondsten getoond rondom de Fraeylemaborg.
Tentoonstelling
AI: More than human
Human

t/m 1 mei, Groningen

Op 7 december 2019 opent AI: More than human, over kunstmatige intelligentie, een expositie die het Groninger Forum presenteert in samenwerking met het Barbican Centre uit Londen.
Tentoonstelling
Temps Zero
vcc9plx2_4231684444.jpeg

t/m 12 april, Groningen

Temps Zero brengt een nieuwe generatie experimentele visuele en geluidskunstenaars bij elkaar. De groep strijkt neer in Groningen tijdens hun reis, met poëtische tentoonstellingen, geïmproviseerde concerten en workshop-presentaties.
Tentoonstelling
Foto's Noorderbreedte langs wandelroute in Lauwersoog
Foto's langs wandelroute Lauwersoog

t/m 29 maart 2021, Lauwersoog

Het werk van vijftien fotografen van de Fotosalon van Noorderlicht is te zien in een mooie fotowandelroute in Lauwersoog.
Wandeltocht
De Theatertroep - Love for love
De Theatertroep - Love for love

maandag 30 maart, Groningen

Hier komt iedereen aan zijn trekken. In een flitsende komedie van schuldeisers, schunnigheid, schandaal en pikante seksuele roddels, kijkt de Theatertroep onder rokjes, in pantalons en achter kuisheidsgordels.
Theater en Toneel