Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in de stad en de provincie. Gelukkig ben je in Groningen!

Wil je ook een evenement aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Sorteer op:

596 resultaten

Jan Henk de Groot
Jan Henk de Groot

vrijdag 18 juni, Stadskanaal

Een bont programma van 30 jaar liedjes schrijven, liedjes van helden en dat alles op zijn allereerste gitaar!

In maart stopte Jan Henk de Groot door corona met toeren. Geen optredens betekende genoeg tijd om eens na te denken wat nu te doen. Tijdens het opruimen van de zolder vond hij zijn eerste gitaar terug en ze bracht hem terug naar dertig jaar geleden op 30 augustus 1990: de dag dat het liefde op het eerste gezicht was bij muziekwinkel Tonika in Groningen. 

Van House of the rising sun en Blowing in the wind tot De mamme van Michel. Dertig jaar herinneringen aan muziekhelden, bandjes, optredens, Engelstalig, Grunnegs... En toen was er ineens een doel en weer de zin om te spelen. Papa komt van zolder en gaat naar Teis!

Jan Henk is bekend van liedjes als: Kielsterachterweg, Mamme van Michel en Vuurtje Kieken. Hij won twee keer de Dagblad van het Noorden streektaalprijs. In 2014 mocht hij de muziekprijs Grunny van RTVNoord ontvangen. Frits Spits over zijn album De wolf is trug: “Dit album moet overal in Nederland worden gehoord”

Concert
Wadlopen, zeilen/varen Simonszand met de Staveren 5
Wadlopen

18 juni, 9 juli en nog 3 dagen, Lauwersoog

Een wadlooptocht gecombineerd met een zeil/vaartocht naar Simonszand met de platbodem Staveren 5.
Wandeltocht
Talkshow: Talk of the Town
Talk of the Town

18 juni, 25 juni en nog 5 dagen, Groningen

Iedere vrijdagmiddag presenteren Forum Groningen en Dagblad van het Noorden live vanuit Groningen de spraakmakende wekelijkse talkshow: Talk of the Town!
Activiteiten
Groningen City Running: Running Tours en Walking Tours
Groningen City Running Tours

wekelijks , Groningen

Ontdek hardlopend of wandelend de stad Groningen tijdens een city tour. De gids neemt je hard (lopend) mee langs de bekende en minder bekende plekken van onze bruisende stad. Luister naar anekdotes en leer over de geschiedenis.
Rondleiding
Expositie 'Schildersvlucht'
19-untitled-after-party-253-x164cm-2020_565938046.jpg

18 juni, 19 juni en nog 4 dagen, Onstwedde

De vier kunstenaars Lily de Bont, Jan Maarten Voskuil, Rob Bouwman en Gijs van Lith ontsnappen ieder – op eigen inventieve wijze – aan de traditionele vorm van het schilderij.
Tentoonstellingen
Volkomen uit de tijd, design in de Menkemaborg
Menkemaborg

t/m 4 juli, Uithuizen

De Menkemaborg mag weer open op zaterdag 5 juni en de bezoekers zijn van harte welkom. Je kan er de tentoonstelling ‘Volkomen uit de tijd, design in het achttiende-eeuwse interieur van de Menkemaborg’ bewonderen.
Tentoonstelling
Hollande Au Revoir
galerie-beeldkracht-laurens-boersma-beukenbos-100-x-160-cm-pers_2837587294.jpeg

18 juni, 19 juni en nog 3 dagen, Scheemda

Vanaf zaterdag 8 mei 2021 kan bij Galerie Beeldkracht in Scheemda een solo-expositie van Laurens Boersma worden bewonderd, die als titel ‘Hollande Au revoir’ heeft meegekregen.
Tentoonstellingen
Fietstour Rondje Stad! Groningen
fietstour martinitoren

t/m 7 september, Groningen

Al 15 jaar kan je meefietsen tijdens de fietstour Rondje Stad! Een leuk en coronaproof uitje waar je de stad Groningen op de fiets leert kennen!
Fietstocht
Expositie 'Sporen'
Beeld van links naar rechts, boven naar onder Esther IJssels, Els Schuch,  Wilma Drooger, Henk Nijhuis, Lia Brouwer en Marjo van den Bekerom

t/m 29 augustus, Bellingwolde

Kunstenaarscollectief 6kmperuur10mdiep verdiepte zich een jaar lang in de betekenis van sporen. Alle uit deze zoektocht voortkomende werken komen samen in de expositie ‘Sporen.’
Tentoonstellingen
Expositie Schoone Handwerken
Schoone handen

t/m 29 oktober, Delfzijl

In Museumhuisje t' Hoeske van opoe Iet is vanaf 20 mei de expositie 'Schoone Handwerken' van Johanna Willemina de Rechteren van Hemert te zien.
Tentoonstelling
Expositie Mara, Het Joodse familieverleden van Delfzijl
Joods Cultureel Kwartier Delfzijl

t/m 1 augustus, Delfzijl

In het kader van 75 jaar vrijheid wordt er een selectie getoond uit de eerdere expositie 'Mara', die in de jaren '90 gehouden werd in de kerk van Farmsum.
Tentoonstellingen
Poëzie op de fiets
Allersmaborg

t/m 1 juni 2023, Groningen

Met de Poëzieknooppunten stel je je eigen poëzieroutes samen voor een moment dat je zelf uitkomt, met een lengte die past bij de spieren in je benen. Hoe verder je fietst, hoe meer poëzie je kunt horen.
Fietstocht
Zomer in de Akerk
Akerk

t/m 31 juli, Groningen

Kunst, historie, muziek, theater, yoga en koffie! Dit passeert allemaal de revue in ons uitgebreide en afwisselende zomerprogramma in juni en juli.
Tentoonstelling
Muzikale stadswandeling van Bach tot Bowie
stadsschouwburg

t/m 30 juni, Groningen

Wandel gratis mee met de multimediale wandeling 'Van Bach tot Bowie'. De muzikale stadswandeling van SPOT Groningen neemt je mee door de muziekstad Groningen.
Wandeltocht
Reflecting Forward
zijkant-2-irma-de-vries-vanaf-hoek-koetshuis_2957453896.jpeg

t/m 31 december, Slochteren

Kunstenares Irma de Vries heeft voor het park van de Fraeylemaborg in Slochteren een Augmented Reality tentoonstelling gemaakt.
Tentoonstellingen
De Portiersloge: Arjen Geurts
Arjen Geurts

t/m 30 juni, Groningen

In de kleinste galerie van Groningen, de Portiersloge, is van buitenaf dag en nacht het werk van Arjen Geurts te zien. Ook nu, maar houd 1½ meter afstand.
Varia
Kielzog Kunstkabinetten
img-6639_4278753859.jpg

t/m 1 oktober, Hoogezand

De Kielzog Kunstkabinetten staan verspreid door de gemeente Midden-Groningen. Deze mini-musea worden elke editie ingericht met werk van een andere kunstenaar. Bekijk nu op verschillende bijzondere locaties het werk van beeldhouwer Lucas Klein.
Tentoonstellingen
Wielrenuitdaging Beste van Grunnen
kerkje-heveskes-met-zonnebloem-en-wielrensters_3165171368.jpg

t/m 30 november, Groningen

De wieleruitdaging in Groningen voor iedereen.
Varia
Expositie Grond en Kijk
Marleen van Engelen

t/m 30 juni, Zuurdijk

In de kerk van Zuurdijk vind de expositie 'Grond en Kijk' van Marleen van Engelen plaats. Het is een expositie met schilderijen en keramiek.
Tentoonstelling
Smikkeltocht door Westerwolde
smeerling-foto-folder_1824664103.jpg

t/m 3 oktober, Onstwedde

Geniet al wandelend of fietsend van huisgemaakte zoete en hartige lekkernijen van Gasterij Natuurlijk Smeerling.
Varia
Werkman werkt door
Werkmans bovenkamer

t/m 27 juni, Groningen

Ervaar de grensverleggende (druk)kunst van H.N. Werkman in GRID's nieuwste aanwinst: Werkmans bovenkamer.
Tentoonstellingen
Heel Groningen Gidst
Groen

t/m 30 juni, Groningen

In juni gaan ruim dertig gidsen er één of meerdere keren op uit om je te vertellen over hun passie, hun kennis met je te delen en om je te laten verwonderen over schoonheid van het landschap en de natuur in Groningen.
Activiteiten
Tuinensnoer Westerwolde
Tuinensnoer

t/m 27 juni, Stadskanaal

Als alternatief voor Westerwolde Rijgt wordt er een alternatieve route georganiseerd. Tijdens Tuinensnoer kom je langs allerlei leuke tuinen waar exposities en/of demonstraties plaatsvinden.
Activiteiten
Stadswandeling eerste vrouwen Rijksuniversiteit Groningen
Aletta Jacobs

t/m 21 april 2023, Groningen

er zijn talloze verhalen te vertellen over vrouwen aan de Groninger universiteit. De nieuwe stadswandeling van de RUG bundelt een deel van deze verhalen. Het laat wandelaars via negen locaties in de voetsporen treden van de eerste vrouwen aan de RUG.
Wandeltocht