Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in de stad en de provincie. Gelukkig ben je in Groningen!

Wil je ook een evenement aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Sorteer op:

750 resultaten

Vogelpraat met de boswachter van het Lauwersmeer
Boswachter

zondag 5 december, Lauwersoog

De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt je op zijn spreekuur alles over de vogels die op dit moment in het natuurgebied verblijven.
Varia
Storyworld
Storyworld

t/m 5 januari 2022, Groningen

Hét Nederlands museum voor strips, animatie en games.

Tentoonstelling
Walk-in Smartlab
Walk-in Smartlab
Geannuleerd

5 december, 11 december en nog 5 dagen, Groningen

Ga zelf aan de slag in het Smartlab!

Varia
Zienema: Mishima: A Life in Four Chapters
Mishima2748.jpeg

zondag 5 december, Groningen

Jeetje. Waar moet ik eigenlijk mee beginnen met uitleggen waarom je Mishima: A Life in Four Chapters (1985) moet zien? Er is zo veel aan te kaarten wat bijzonder is aan deze film. Eigenzinnige karakters, bijzondere verhaalstructuur, explosieve esthetiek… Zoals verwoord bij de beroemde recensent Roger Egbert, “[Mishima] is the most unconventional biopic I've ever seen, and one of the best”. Met de rijke cinematografie, prachtige decors, kostuums en betoverende muziek van Philip Glass, is deze film een must-see voor iedereen die film waardeert als kunstvorm. Laat je meeslepen door de heldere contrasterende kleurenschema’s en fragmentarische verhaalvertelling, en beland in een koortsdromerige reis door de turbulente psyche van schrijver Yukio Mishima (Ken Ogata).

Door Mishima te regisseren was Paul Schrader in staat om zijn eigen doodsdrift opnieuw te verkennen; het gevoel wat het ertoe aanzette om binnen een paar dagen Taxi Driver (1976) te schrijven. En zo zien we in Mishima weer dezelfde suïcidale neuroses terug, immer gedreven door isolement, obsessie en geweld. Deze soort van leven-of-dood-houding is Schrader zijn gehele carrière bijgebleven, maar toch Mishima bleek een kantelpunt te vormen in zijn artistieke visie. “Mishima represented the end of my interest in suicidal glory” zegt Schrader, terwijl hij aangeeft aan dat de film zijn preoccupatie en verleiding met zelfmoord had opgelost. Door in deze film de verbanden tussen kunst, geluk en dood aan te scherpen, was Schrader in staat om filmmaken als therapievorm in te zetten. Moge het zo ook ontvangen worden door eenieder die hier mee worstelt.

Hilde

Film
Game On / Experience 50 years of videogames
Game On / Experience 50 years of videogames

5 december, 7 december en 8 december, Groningen

De grootste interactieve tentoonstelling over videogames.

Tentoonstelling
Medialab instuif
Medialab instuif
Geannuleerd

5 december, 12 december en nog 3 dagen, Groningen

Elke week gaan we aan de slag met games in het Medialab.

Varia
Stadswandeling met gids
Forum Groningen

wekelijks , Groningen

Iedere zaterdag en zondag kan je op pad gaan met een deskundige en enthousiaste gids van het Groninger Gidsen Team. Ontdek de highlights van de Martinistad en leer van alles over de metropool van het noorden, Groningen
Wandeltocht
Kinderbiënnale Groninger Museum
Groninger museum

t/m 9 januari 2022, Groningen

De Kinderbiënnale is een actieve tentoonstelling die je uitdaagt om te reageren op de kunst. Je wandelt letterlijk door een kunstwerk, je bouwt mee of je hebt interactie met een digitale presentatie.
Tentoonstelling
Grounded SUP avonturen
Suppen Roegwold

t/m 17 juli 2023, Groningen

Over meren, diepen en maren. Van Slochterdiep tot het Paterwoldsemeer. Ga op micro-avontuur met een SUP en voel je vrij.
Activiteiten
Actieve belevingsmiddag
Kerstwandeling

5 december, 11 december en nog 3 dagen, Onstwedde

Het is decembermaand themamaand bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. Geniet en beleef de kerstsfeer door een wandeling door het dal van de Ruiten in Smeerling te maken, vervolgens te genieten van een winterse high tea en een kerstboompje te maken.
Workshop
Groningen City Running: Running Tours en Walking Tours
Groningen City Running Tours

wekelijks , Groningen

Ontdek hardlopend of wandelend de stad Groningen tijdens een city tour. De gids neemt je mee langs de bekende en minder bekende plekken van onze bruisende stad. Luister naar anekdotes en leer over de geschiedenis, tijdens deze sportieve en leuke tours.
Rondleiding
Topstukken, de favorieten van de medewerkers
Menkemaborg

t/m 31 december, Uithuizen

De Menkemaborg is een volledig ingericht huis waar een beeld gegeven wordt van het leven en wonen in de achttiende eeuw. Het lijkt of leden van de familie Alberda van Menkema ieder moment binnen kunnen komen lopen.
Tentoonstelling
Akka Lustrum Salon
collage-akka-salon-sm_771223196.jpg

t/m 9 januari 2022, Groningen

Van 28 november t/m 9 januari zijn bij Kunstlievend Genootschap Pictura aan het Martinikerkhof bijna 200 kunstwerken te zien van kunstenaarsvereniging Akka uit Groningen.
Tentoonstellingen
Stadswandeling 050
Groningen

wekelijks , Groningen

Stadswandeling 050 organiseert ieder weekend een unieke wandeling door Groningen. Een mooie manier om te werken aan de nieuwjaars voornemens en ondertussen de horeca te steunen in deze gekke tijd.
Wandeltocht
Foto-expositie Thuis
Thuis

t/m 27 februari 2022, Bellingwolde

In de foto-tentoonstelling ‘Thuis’ verkennen zes fotografen vanuit onverwachte invalshoeken ons thuisgevoel.
Tentoonstelling
Poëzie op de fiets
Allersmaborg

t/m 1 juni 2023, Groningen

Met de Poëzieknooppunten stel je je eigen poëzieroutes samen voor een moment dat je zelf uitkomt, met een lengte die past bij de spieren in je benen. Hoe verder je fietst, hoe meer poëzie je kunt horen.
Fietstocht
NonFiction Photo Festival 2021
NonFiction Photo

zondag 5 december, Groningen

Het NonFiction Photo Festival is terug voor een tweede ronde! De wereldberoemde World Press Photo Exhibition toont hier de 'verhalen die verteld moeten worden'. Kleurrijke portretten, aangrijpende documentaireseries en indrukwekkende natuurfotografie zijn
Tentoonstellingen
Game On / Experience 50 years of videogames
Game on

t/m 6 maart 2022, Groningen

De grootste interactieve tentoonstelling over videogames die wereldwijd al miljoenen bezoekers van alle leeftijden trok.
Tentoonstelling
JR: Chronicles
Migrants Mayra Picnic across the border Tecate Mexico USA

t/m 12 juni 2022, Groningen

In JR: Chronicles ontdek je de iconische projecten van de internationaal bekende Franse kunstenaar JR. De expositie voert je langs zijn indrukwekkende carrière.
Tentoonstelling
Winter-Hightea
Winter Hightea

t/m 22 november 2023, Onstwedde

Kom smullen in het dal van de Ruiten Aa en reserveer een winter-Hightea bij Gasterij Natuurlijk Smeerling.
Eten/Drinken
Lichtjesroute Veendam
Stock

t/m 31 december, Groningen

Twinkelende straten, sneeuwpoppen, kerstmannen, rendieren, prachtige sterren en andere creatieve kunstwerken. De lichtjesroute 2020 was een groot kerstfeest. Na een succesvolle eerste editie zal ook dit jaar weer een lichtjesroute door Veendam slingeren.
Wandeltocht
Muddy Pink Dinosaur, deel 2
22-okt_3963112295.jpeg

t/m 20 februari 2022, Groningen

In de Noorderlicht Studio is de tentoonstelling ‘MUDDY PINK DINOSAUR’ van de Vlaamse kunstenaar Sarah Carlier (Izegem, 1981) te zien. In haar foto’s en video-installaties tast zij de rol van kunst in het alledaagse leven af.
Tentoonstellingen
Ode- 90 jaar Noordelijk Scheepvaartmuseum
Noordelijk Scheepvaartmuseum

t/m 6 maart 2022, Groningen

Op 7 augustus 2020 is de Vereniging Noordelijk scheepvaartmuseum veranderd in een historisch museum voor heel Groningen. Tijdens de tentoonstelling 'Ode 90 jaar' wordt de bijzondere geschiedenis van de Vereniging Noordelijk scheepvaartmuseum weergegeven.
Tentoonstellingen
Een roadtrip door Groningen met een unieke spelbeleving
Scheur en speur

t/m 9 november 2023, Winsum

Wil je de verborgen schoonheid van de provincie ontdekken én een spannend mysterie oplossen? Speel dan een van onze automysteries! Bevrijd je Alyze of word je liever voor dilemma's gezet? Speel de spellen op prachtige routes van ca. 60km wanneer jij wilt!
Varia