Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in de stad en de provincie. Gelukkig ben je in Groningen!

Wil je ook een evenement aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Sorteer op:

934 resultaten

The Hidden Life of Trees
The Hidden Life of Trees

maandag 20 september, Groningen

Documentaire naar de bestseller van Peter Wohlleben

Varia
Nederlands als tweede taal | A2
Nederlands als tweede taal | A2

maandag 20 september, Groningen

Deze cursus is een vervolg op Dutch for foreigners A1 (niveau I).

Varia
Oliver Sacks: His Own Life
Oliver Sacks: His Own Life

20 september, 22 september, Groningen

Een ontroerend uniek verhaal over een tedere unieke man.

Varia
Nederlands als tweede taal | A1
Nederlands als tweede taal | A1

maandag 20 september, Groningen

This course is intended for foreigners who wish to acquire a working knowledge of Dutch.

Varia
NITE - Before / After (openbare repetitie)
NITE - Before / After (openbare repetitie)

maandag 20 september, Groningen

Kijkje achter de schermen
Theater en Toneel
Grounded SUP avonturen
Suppen Roegwold

t/m 17 juli 2023, Groningen

Over meren, diepen en maren. Van Slochterdiep tot het Paterwoldsemeer. Ga op micro-avontuur met een SUP en voel je vrij.
Activiteiten
Babymuziek
babymuziek

20 september, 27 september en nog 5 dagen, Groningen

Deze muzikale cursus is gericht op allerkleinsten. Onder begeleiding van zangeres Mousmé maken ouder en kind samen op speelse wijze kennis met muziek. Er wordt gezongen, gedanst en muziek gemaakt op instrumenten. Iedereen, met of zonder muzikale achtergrond, kan meedoen. Plezier en enthousiasme staan voorop!

Muziek maakt een diepe indruk op jonge kinderen. Het brengt ontspanning en stimuleert de ontwikkeling. Bovendien verdiept het de relatie tussen kind en ouder. Er wordt daarom waarde gehecht aan de aanwezigheid van telkens dezelfde ouder. Tijdens de laatste les zijn beide ouders welkom.

De cursus richt zich op baby’s van 6 maanden tot ongeveer 18 maanden, wanneer ze gaan lopen. Is jouw kind wat jonger maar zou je graag mee willen doen aan de cursus? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem een dekentje en een vertrouwd knuffeltje mee.

Workshop
Rottumerplaat, 50 jaar later
Rottumerplaat

t/m 1 november, Warffum

Door de ogen en oren van de kunstenaars waan je je toch een beetje op Rottumerplaat en ervaar je de waarde van dit onbewoonde eiland in UNESCO werelderfgoed Waddenzee.
Tentoonstelling
Verrassende tweeluiken
Verrassende tweeluiken

20 september, 21 september en nog 7 dagen, Groningen

Van 19 juli t/m 30 september is de tentoonstelling Verrassende tweeluiken van Jeannet Zwols en Elly Reuter te zien in Forumbibliotheek Selwerd in Groningen.
Tentoonstelling
Stadswandeling Puutje
Puutje

t/m 30 september, Groningen

Een unieke stadswandeling! Een verrassend uitje in Groningen.
Wandeltocht
Noorderlicht internationaal fotofestival
ARK Roosje Klap

t/m 3 oktober, Groningen

Met het thema ‘The Makeable Mind’ verkent Noorderlicht de relatie tussen visuele cultuur en de werkelijkheid: hoe wordt ons denken gestuurd door een op hol geslagen beeldcultuur, technische ongekende mogelijkheden en razendsnelle internetverbindingen? 
Tentoonstellingen
Poëzie op de fiets
Allersmaborg

t/m 1 juni 2023, Groningen

Met de Poëzieknooppunten stel je je eigen poëzieroutes samen voor een moment dat je zelf uitkomt, met een lengte die past bij de spieren in je benen. Hoe verder je fietst, hoe meer poëzie je kunt horen.
Fietstocht
SPREAD Zinefest
SPREAD Zinefest

t/m 26 september, Groningen

In september is er eindelijk weer een festival in Groningen! Kunstpodia SIGN, het resort en ARTisBOOK slaan de handen ineen met SPREAD Zinefest. Tijdens dit tiendaagse festival staat zelf gepubliceerde kunst als specifieke communicatievorm centraal.
Cultureel festival
Fotografisch etsen
Pol taverne fotografisch etsen

t/m 3 november, Groningen

Fotografisch etsen is een combinatie van fotografie met diepdruk. Je brengt een lichtgevoelige laag aan op een zinken plaat die je gaat belichten met een ‘positief’. Dit positief kan een foto zijn, een tekening of een combinatie van beiden.

Eerst ga je met diepdruk aan de slag: hoe prepareer je een plaat om af te drukken? Daarna duiken we in de technische kant van het maken van een goed positief. Tenslotte gaan we drukken.

Deze cursus is vooral een kwestie van experimenteren; een eerste verkenning van een spannende en veelzijdige techniek. Verwacht geen snelle, perfecte afdruk. Maar als je open staat voor het onverwachte en nieuwsgierig bent naar de resultaten, is deze cursus perfect voor jou.

Voor zowel beginners als gevorderden.

Workshop
NOC*NSF Nationale Sportweek 2021
18-08-2020-oldstars-kidsunited-coendersborg-c-henk-tammens-8_2073470158.jpg

t/m 26 september, Groningen

De NOC*NSF Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is.
Sportevenement
Minimuseum Westerkwartier
mini museum

t/m 31 december, Grootegast

Ga mee op museumexpeditie in het Westerkwartier en bouw je eigen minimuseum
Kinderen
Theaterspektakel NOORD
NOORD

t/m 26 september, Zuidbroek

NOORD is een spannende en magische voorstelling over de onvoorspelbaarheid van ons bestaan. NOORD vertelt over durf, doorzetten en de kracht van samenwerking.
Theater en Toneel
De kleur van Zwart, tekeningen 2000 - 2020
De kleur van Zwart, tekeningen 2000 - 2020

t/m 30 september, Groningen

De kleur van zwart: twintig jaar tekenkunst en lithografie
Wim Kroon exposeert solo in Galerie Noord

In ‘De kleur van Zwart, tekeningen 2000 - 2020’ laat de Groningse kunstenaar Wim Kroon zien hoe zijn oeuvre zich sinds zijn eindexamenexpositie in 2000 ontwikkelde. Het boslandschap werd in die twintig jaar zijn hoofdmotief en het zwart de belangrijkste kleur. Wim toont een selectie van tekeningen en lithografisch werk. De expositie vindt plaats van 4 tot en met 30 september. 

Wim Kroon (Groningen, 1941) tekende en fotografeerde al veel als autodidact toen hij koos voor een studie kunst- en architectuurgeschiedenis. Hij werkte daarna als docent aan een hogeschool. Na 35 jaar en nog steeds overweldigd door de kracht van een paar millennia beeldende kunst, besloot hij per schip naar de boomloze eilandengroep Färöer af te reizen. Hij zocht relativering en vond de aanleiding om te gaan studeren aan Kunstacademie Minerva. Zo geschiedde. 

In 2000 toonde Wim Kroon (Groningen, 1941) in Galerie Noord zijn eindexamenwerk van Kunstacademie Minerva. In 2021 toont hij een keuze uit de tekenkunst en lithografie van de twintig jaren die volgden. Nu blijkt dat het tekenen van portretten voor Wim vooral een vingeroefening was. Hij leerde ervan waar te nemen en zijn handschrift te ontwikkelen. Langzamerhand werd het boslandschap zijn hoofdmotief. En steeds belangrijker werd voor hem de gedachte dat zwart zich als één van de rijkste kleuren voordoet.

Wim is geïnspireerd door de ironie uit een 500 jaar oude brief van Rafaël aan zijn vriend, diplomaat Castiglione:  “{...} ik maak gebruik van een zeker idee dat me voor de geest komt. Of dit tot enige kwaliteit in de kunst leidt weet ik niet; het kost me wel veel moeite om een idee te hebben.” De omringende werkelijkheid en het aanschouwen daarvan met een fotografische blik is voor Wim een belangrijk uitgangspunt, maar uiteindelijk neemt hij in zijn werk afstand van het direct geziene. Zijn landschappen leiden in het onbegane. 

Wim is iedere vrijdag, zaterdag en zondag in de galerie.

Tentoonstellingen
Kielzog Kunstkabinetten
img-6639_4278753859.jpg

t/m 1 oktober, Hoogezand

De Kielzog Kunstkabinetten staan verspreid door de gemeente Midden-Groningen. Deze mini-musea worden elke editie ingericht met werk van een andere kunstenaar. Bekijk nu op verschillende bijzondere locaties het werk van beeldhouwer Lucas Klein.
Tentoonstellingen
Expositie Sonja de Ridder
sderidder-web_4079225532.jpg

t/m 3 oktober, Groningen

Deze expositie toont Sonja's zoektocht naar de grenzen van fotografie in de serie PaintedPhotography en de collage serie MyKingdom.
Tentoonstellingen
20 jaar jubileum Wall House #2
Wall House #2

t/m 30 september, Groningen

Wall House #2 viert het 20 jaar jubileum! In de hele maand september worden feestelijke activiteiten in en om het gebouw georganiseerd.
Tentoonstelling
Raamexposities Korrezon
Raamexposities Korrezon

t/m 30 september, Groningen

Ontdek kunstwerken van kunstenaars die hun werk tentoonstellen in hun eigen vensterbank of op een gastlocatie.
Activiteiten
Solo-expositie Marit Otto
remainsoftoday169zondertekstgroot_2877385072.jpg

t/m 8 oktober, 't Waar

Vanaf 8 augustus tot 8 oktober tonen wij werk en beelden van Marit Otto.
Tentoonstellingen
Gerben Valkema: Striptekenaar van het jaar
Storyworld

t/m 24 oktober, Groningen

Dit jaar won Gerben Valkema de belangrijkste onderscheiding voor Nederlandse stripmakers, de Stripschapprijs. Strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld zet daarom zijn werk in de spotlight.
Tentoonstelling