Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in de stad en de provincie. Gelukkig ben je in Groningen!


Wil je ook een evenement aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Wanneer

Filter op:

Gebied
Thema

994 resultaten

 • Le règne animal

  Le règne animal
  Film

  t/m 6 december, Groningen

  Spraakmakende Franse thriller over een vader en zoon die proberen te overleven terwijl een golf van mutaties mensen in dieren veranderen.

 • Docs: Smoke Sauna Sisterhood

  Docs: Smoke Sauna Sisterhood
  Varia

  t/m 6 december, Groningen

  Intieme en poëtische registratie van vrouwen die zich letterlijk en figuurlijk blootgeven in de traditionele Estse sauna, waar het luisteren naar elkaars ontroerende en traumatische verhalen een helende werking heeft.

 • Docs: Anselm (2D)

  Docs: Anselm (2D)
  Film

  t/m 6 december, Groningen

  Wim Wenders duikt in leven en werk van Anselm Kiefer: een radicale ontleding van een van de belangrijkste (en duurste) levende kunstenaars. Op zijn doeken mengt hij verf met andere materialen (glas, lood, as, gedroogde planten,...)

 • De Filmclub #51 -

  De Filmclub #51 -
  Toneel

  maandag 4 december, Groningen

  De Filmclub is er voor filmmakers en filmliefhebbers. Elke avond heeft een ander thema, met een wisselend aantal gasten. In een informele setting worden deze gasten uitgehoord over hun vak door presentator René Duursma en de bezoekers.

  In de donkere decembermaand bespreken we (mentale) gezondheid. Als filmmaker ben je niet altijd zeker van je werk en houd je veel ballen tegelijk in de lucht. Hoe kun je toch rustig, tevreden en gezond blijven? Animator Dario van Vree (o.a. I’m Perfectly Fine) en coach Anna de Beus (The Backbone Collective) laten hun licht schijnen op deze vraag, en hun eigen werk.

  Dario van Vree studeerde animatiefilm in België. Met Johan Klungel en Tunde Vollenbroek heeft hij Studio Pupil. Ze werken onder meer samen met de NPO. Zijn nieuwste animatiefilm I’m Perfectly Fine is een adaptatie van de graphic novel ‘Burn-out dagboek’ van Maaike Hartjes. Van Vree is oprichter van het KLIK Amsterdam Animation Film Festival. Hij geeft ook les aan ArteZ (animatie en regie).

  Anna de Beus werkte jarenlang onder meer als art director en creative producer. Daarna bemiddelde ze met haar eigen agentschap voor regisseurs en scenaristen. Inmiddels richt ze zich op het begeleiden van vooral creatieve ondernemers, met trainingen en workshops. Daarnaast geeft ze les aan de Filmacademie over persoonlijke ontwikkeling.


 • Oppenheimer

  Oppenheimer
  Film

  maandag 4 december, Groningen

  Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

 • Napoleon

  Napoleon
  Film

  t/m 6 december, Groningen

  Spectaculair, actierijk biografisch drama van Ridley Scott (Blade Runner, Thelma & Louise) over de turbulente opkomst en ondergang van de beroemde Franse keizer Napoleon Bonaparte (Joaquin Phoenix).

 • The Miracle Club

  The Miracle Club
  Film

  maandag 4 december, Veendam

  Hoe zwaarder de tijden, hoe harder mensen in wonderen geloven.

 • Killers of the Flower Moon

  Killers of the Flower Moon
  Film

  t/m 6 december, Groningen

  De nieuwe speelfilm van Martin Scorsese

 • Rocco & Sjuul

  Rocco & Sjuul
  Film

  4 december, 6 december, Groningen

  Charmante romkom van de regisseuse van De Liefhebbers, in de stijl van Mi Vida. Wanneer Sjuul na jaren haar jeugdliefde Rocco weer ontmoet, brengt dat onvermijdelijke consequenties met zich mee.

 • Coup de chance

  Coup de chance
  Film

  t/m 6 december, Groningen

  Eindelijk weer een leuke Woody Allen. Licht en frivool maar met een goeie dosis zwarte humor en een geinige plottwist. Bij de wereldpremière in Venetië ging de zaal helemaal los.

 • Docs: Squaring the Circle (The Story of Hipgnosis)

  Docs: Squaring the Circle (The Story of Hipgnosis)
  Varia

  t/m 6 december, Groningen

  Een fascinerende momentopname van een creatief moment in de muziekgeschiedenis, over de beruchte hippies die enkele van de meest iconische albumhoezen aller tijden ontwierpen.

 • Past Lives

  Past Lives
  Film

  t/m 6 december, Groningen

  Ontroerend, teder en subtiel meesterwerk over verloren jeugdliefde, verlangen en de grote romantische 'what if' vraag die iedereen zichzelf weleens gesteld heeft.

 • Das Lehrerzimmer

  Das Lehrerzimmer
  Film

  t/m 6 december, Groningen

  Een meeslepend Duits schoolklasdrama, waarin regisseur İlker Çatak een morele strijd toont over grenzen en rechtvaardigheid die thrillerachtige proporties aanneemt.

 • Anatomy of a Fall

  Anatomy of a Fall
  Film

  t/m 6 december, Groningen

  Na de dood van haar echtgenoot moet een schrijfster bewijzen dat zij onschuldig is.

 • Je verrai toujours vos visages

  Je verrai toujours vos visages
  Film

  t/m 6 december, Groningen

  In deze hoopgevende film snijdt Jeanne Herry (na Pupille) opnieuw een belangrijk sociaal thema aan. De film laat zien hoe we als mensen samen de wereld een stukje beter kunnen maken.

 • May December

  May December
  Film

  t/m 6 december, Groningen

  In Todd Haynes' (Carol, Dark Waters) smakelijke psychodrama spelen Julianne Moore en Natalie Portman een mysterieus kat-en-muisspel van verleiding, naïviteit en performance.

 • Joris Luyendijk - Zoveel meer dan zeven vinkjes

  Joris Luyendijk - Zoveel meer dan zeven vinkjes
  Toneel

  maandag 4 december, Groningen

  Waarom mannen zoals Joris zo vaak de baas mogen spelen

 • The Albanian Virgin

  The Albanian Virgin
  Film

  4 december, 6 december, Groningen

  Onafhankelijkheid vraagt een groot offer van de Albanese Luana, in een overtuigend en bij vlagen aangrijpend drama over onmogelijke keuzes. Eindigde als nummer 2 in de publiekspoll van Film By The Sea.

 • Expositie kunstenaar Willem Komduur

  Expositie kunstenaar Willem Komduur
  Tentoonstelling

  4 december, 5 december en nog 7 dagen, Appingedam

  Vanaf woensdag 4 oktober 2023 organiseert de gemeente Eemsdelta weer een wisselexpositie in de centrale hal van het Stadskantoor Appingedam, ook wel de 'Kunsthal Stadskantoor' genoemd.

 • Stadswandeling Puutje

  Stadswandeling Puutje
  Wandeltocht

  t/m 5 juli 2025, Groningen

  Een unieke stadswandeling! Een verrassend uitje in Groningen.

 • REGENERATE: Noorderlicht Internationaal Fotofestival

  REGENERATE: Noorderlicht Internationaal Fotofestival
  Cultureel festival

  t/m 10 december, Groningen

  Met REGENERATE als thema, brengt het festival van 2023 werken samen die de veranderingen onderzoeken die de moderne samenleving onder ogen moet zien. 

 • The Rolling Stones – Unzipped

  The Rolling Stones – Unzipped
  Tentoonstelling

  t/m 21 januari 2024, Groningen

  The Rolling Stones – Unzipped is de eerste internationale tentoonstelling ooit over de wereldberoemde rockband. Na Londen, de Verenigde Staten en Azië gaat de expositie in vernieuwde vorm door Europa touren en keert op 30 juni 2023 terug naar Groningen.

 • Bezoek Zeehondencentrum Pieterburen

  Bezoek Zeehondencentrum Pieterburen
  Kinderen

  t/m 31 maart 2024, Pieterburen

  Tijdens je bezoek bij Zeehondencentrum Pieterburen kijk je mee met de dagelijkse verzorging van de zeehonden. Kijk, leer en doe met ons mee!

 • 3 Lichtzone Fotografen

  3 Lichtzone Fotografen
  Fotografie

  t/m 30 december, Groningen

  3 Lichtzone fotografen komen samen. Henny B, Klaas van Slooten en Jan Kruize tonen hun werken. Reisfoto's, modelfoto's en een serie van muren met een accent en muren met een mankement.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief