Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in de stad en de provincie.

Highlights

Oktober Kindermaand

30 okt t/m 2 nov: Let's Gro

Petruskerk pieterburen

T/m 20 okt: Schnitger Festival

26 okt: Nacht van de Nacht

Alle evenementen

   

Wat zoek je

Sorteer op:

1050 resultaten

t/m 17 oktober, Groningen

Jochem Myjer komt in oktober terug naar MartiniPlaza met zijn tour Adem in, Adem uit!
Cabaret

dinsdag 15 oktober, Veendam

In het kader van de lopende tentoonstelling ‘Het Theater en de verbeelding’ geeft beeldend kunstenaar en directeur van onderwijsinstelling De Fotolocatie Groningen een lezing over hoe de schilderkunst het fotografisch beeld heeft beïnvloed.
Lezing/Debat

dinsdag 15 oktober, Groningen

“Groots en belangwekkend theater” (NRC Handelsblad ★★★★)
Theater en Toneel

dinsdag 15 oktober, Stadskanaal

Een schrijver die ook een kookboek op zijn naam heeft? Dat is Roald Dahl. Tijdens de Dahllunch proef je beide in een smakelijke afwisseling van lunchgerechten uit zijn kookboek en Dahls beroemde verhalen.
Theater overig

dinsdag 15 oktober, Groningen

Tijdens dit symposium waarin het orgel vanuit nieuwe perspectieven wordt belicht staat de vraag centraal hoe orgelmuziek nu en in de toekomst van waarde kan zijn voor een breed publiek.
Lezing/Debat

t/m 31 oktober, Leens

Oktobermaand Kindermaand en Maand van de Geschiedenis: twee evenementen waarbij er op Landgoed Verhildersum allerlei extra’s te doen is voor kinderen.
Tentoonstellingen

t/m 27 oktober, Groningen

De naamsbekendheid van de Bosatlas is enorm, en reikt tot ver buiten de muren van de school. Maar wie was Pieter Roelf Bos en wat bewoog hem tot het in kaart brengen van de wereld?
Tentoonstelling

t/m 29 november, Delfzijl

Een onvermoede schat in hartje Delfzijl, gevestigd in een woning Amsterdamse schoolstijl op loopafstand van centrum en openbaar vervoer.
Tentoonstellingen

t/m 7 december, Appingedam

Theo Lijdekkers is vermaard om zijn beeldende en kleurrijke weergave van bloemen, planten en natuurgezichten. De Groninger Zilverkamer biedt een overzicht van zijn meest recente grote werken onder de veelzeggende titel: Groninger Volkstuinen.
Tentoonstelling

t/m 26 januari 2020, Veendam

Vrouwen in de 19de eeuwse Veenkoloniale zeevaart.
Tentoonstelling

t/m 20 december, Groningen

Noorderlicht is dertig jaar jong en viert dat met een overzichtstentoonstelling in MartiniPlaza, waar een doorsnede wordt gepresenteerd van de ongeveer 2000 fotografen die de afgelopen drie decennia door Noorderlicht zijn getoond.
Tentoonstellingen

t/m 17 november, Veendam

Kunst uit de collecties van fabrikanten in de Veenkoloniën
Tentoonstellingen

t/m 15 oktober 2020, Lauwersoog

Het werk van vijftien fotografen van de Fotosalon van Noorderlicht is tot eind 2019 te zien in een mooie fotowandelroute in Lauwersoog.
Wandeltocht

t/m 1 december, Groningen

De 26ste editie van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie onderzoekt de maatschappelijke spanningen die door internationale mega-corporaties worden gecreëerd met hun enorme accumulatie van kapitaal en invloed op de mondiale politiek.
Tentoonstellingen

t/m 2 november, Groningen

Van 6 oktober tot en met 1 december is De Kelder bij VRIJDAG één van de hoofdlocaties van het internationale fotofestival Noorderlicht. Tijdens de het festival komt in De Kelder werk te hangen van Davide Monteleone en Gina Peyran Tan. De expositie in De Kelder is gedurende Noorderlicht gratis toegankelijk. De openingstijden van de expositie in De Kelder vind je op bijvrijdag.nl. Op 5 oktober kun je de expositie alvast komen bekijken tijdens de locatie-opening van 14.00 tot 16.30 uur.

Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2019

De 26e editie van het festival heeft als titel TAXED TO THE MAX en onderzoekt de maatschappelijke spanningen die door internationale mega-corporaties worden gecreëerd met hun enorme accumulatie van kapitaal en invloed op de nationale en mondiale politiek. Hoe bepaalt de steeds intensere verstrengeling van corporatisme, financieel kapitaal en modern overheidsbestuur het leven van gewone mensen? Met de deelnemers presenteert de manifestatie een verfrissende mix van fotoseries, mixed-media, video- en geluidsinstallaties, performances en ruimtelijk werk rond dit thema. TAXED TO THE MAX... at least you are not afraid to live life on the brink of chaos.

Davide Monteleone

Fotograaf en onderzoeker Davide Monteleone (1974, Italië) woont in Moskou en gebruikt fotografie, video en tekst om de relatie tussen machtsstructuren en individuen te onderzoeken.

Gina Peyran Tan

Gina Peyran Tan (1974, Singapore) stelt zich op als waarnemer, die voortdurend ons bestaan bevraagt, en vaak inzoomt op het spanningsveld tussen het individu en maatschappelijke krachten. Ze woont in Londen.

Kijk voor meer info over de expositie https://bijvrijdag.nl/agenda/noorderlicht-internationaal-fotofestival/

Tentoonstellingen

t/m 3 november, Leens

Ook dit jaar organiseert Landgoed Verhildersum Leens een amateurkunstexpositie. Van 28 september tot en met 3 november krijgen amateurkunstenaars uit de regio de kans hun kunstwerken te tonen voor een uitgebreid publiek.
Tentoonstelling

t/m 27 oktober, Slochteren

Bernard Heesen is de meest barokke en eigenzinnige glaskunstenaar van Nederland. Zijn geblazen kunstwerken zijn een feest van licht, kleur en dynamiek, maar ook een ambachtelijk hoogstandje.
Tentoonstellingen

t/m 2 november, Westeremden

Vanaf zaterdag 5 oktober exposeren Frida Pathuis, figuratief schilderwerk over de Wadden, Groninger landschappen en alles wat om je heen kleur geeft.
Tentoonstellingen

t/m 31 oktober, Zoutkamp

De Zoutkamper vissers verwachtten een ramp toen op 23 mei 1969 de Lauwerszee werd afgesloten. Het viel mee, maar de expositie in het Visserijmuseum over de gevolgen van de afsluiting voor de visserij is toch 'Het verdriet van Zoutkamp' genoemd.
Tentoonstelling

t/m 29 december, Uithuizen

In het kader van 100 jaar Kiesrecht voor Vrouwen wordt dit jaar een kijkje gegeven in het leven van de vrouwen op de Menkemaborg in de 18de eeuw. Hoe was het 300 jaar geleden om als vrouw op de Menkemaborg op te groeien, te wonen of te werken?
Tentoonstelling

t/m 17 november, Veendam

Voor het eerst in honderd jaar hangen de grote schilderijen die de succesvolle aardappelmeelfabrikant W.A. Scholten voor zichzelf liet maken weer naast elkaar in het Veenkoloniaal Museum. Op elk werk speelt hij zelf de hoofdrol.
Tentoonstelling

t/m 1 december, Ter Apel

Een wandeling door de Groningse natuur tijdens de wintermaanden is de inspiratiebron voor deze serie portretten.
Tentoonstelling

t/m 3 november, Warffum

Leesplankjes, schoolplaten, de plak en de pechvogel; bekende voorwerpen uit de geschiedenis van ons onderwijs. In de 19e eeuw kreeg het onderwijs de vorm die we nu nog kennen. De tentoonstelling Terug naar School laat deze ontwikkeling zien.
Tentoonstellingen

t/m 3 november, Leens

Het portret van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh (1657-1716) van de hand van Martinus van Grevenbroeck hangt weer in volle glorie op 'zijn' de Borg Verhildersum.
Tentoonstelling