Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in de stad en de provincie. Gelukkig ben je in Groningen!

Wil je ook een evenement aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Sorteer op:

914 resultaten

Dot live planetarium: In a time lapse
lakeballard-verkleind_3493453049.jpg

donderdag 21 oktober, Groningen

Koenraad Spijker (piano) & Emma Roijackers (viool) spelen live: Ludovico Einaudis - In a time lapse.
Concert
Jett Rebel (solo)
Jett Rebel (solo)

donderdag 21 oktober, Groningen

Een reis door het muzikale leven van Jett Rebel
Muziek overig
Cinekid Lab
Cinekid Lab

t/m 22 oktober, Groningen

Onze digitale speeltuin vol installaties en games in de Rabo Studio!

Varia
Game On / Experience 50 years of videogames
Game On / Experience 50 years of videogames

t/m 21 november, Groningen

De grootste interactieve tentoonstelling over videogames.

Tentoonstelling
Ron's Gone Wrong
img11862_orig.jpg

21 oktober, 22 oktober en nog 3 dagen, Winschoten

20th Century Studio en Locksmith Animation komen dit najaar met een nieuwe animatiefilm voor het hele gezin: “Ron's Gone Wrong”, een verhaal over de onhandige middelbare scholier Barney en Ron, zijn nieuwe wandelende en pratende digitale beste vriend. Ron’s hilarische storingen in het social media-tijdperk zorgen voor een reis boordevol humor, actie en avontuur waarin een jongen en een robot de imperfecties van echte vriendschap leren te accepteren.

Theater overig
Songs of Repression
Songs of Repression

21 oktober, 23 oktober en 25 oktober, Groningen

Het ontrafelen van een gruwelijke geschiedenis.

Varia
The painted bird
img11515_orig.jpg

donderdag 21 oktober, Winschoten

Tijdens de Tweede Wereldoorlog verblijft een joodse jongen bij zijn pleegmoeder in Oost-Europa. Als zij komt te overlijden, moet hij het alleen zien te redden. Geteisterd door honger en kou trekt het kind mishandeld en weggejaagd door de primitieve bevolking van dorp tot dorp. Ondertussen is hij getuige van het angstaanjagende geweld van de brute Russische en Duitse soldaten. Tegen het einde van de oorlog hebben de zware jaren hun sporen op de jongen achtergelaten en is hij voorgoed veranderd. 

Verfilming van de veel geprezen bestseller van Jerzy Kosiński. Eén van de meest indrukwekkende en overweldigende oorlogsfilms van de afgelopen jaren. Een film waarin filmische schoonheid en gruwelen samensmelten en de beestachtige verdorvenheid van de mens expliciet wordt getoond.

Theater overig
Klooster-GAME Virtuele Tijdreis in het Klooster!
museum-klooster-ter-apel-vr-oculus-scaled_3564430499

21 oktober, 22 oktober en nog 5 dagen, Ter Apel

Speel de Klooster-GAME en ontdek het Kloosterleven in een virtuele tijdreis!
Varia
3D-printen@Forum: open inloop
3D-printen@Forum: open inloop

21 oktober, 28 oktober en nog 3 dagen, Groningen

Ga aan de slag met jouw 3D-ontwerp in het Smartlab.

Varia
Workshop mBot robot-voetbal
Workshop mBot robot-voetbal

t/m 22 oktober, Groningen

In elkaar zetten, zélf programmeren en… voetballen!

Workshop
Free Guy
img11830_orig.jpg

t/m 22 oktober, Winschoten

In Free Guy, de nieuwe epische avonturen-komedie van Twentieth Century Studios, ontdekt een bankbediende (Ryan Reynolds) dat hij eigenlijk een figurant is in een open-world videogame. Hij besluit de held van zijn eigen verhaal te worden.. een verhaal waar hij zelf de regie over heeft. Nu hij zich in een wereld bevindt zonder grenzen, is hij vastberaden om op zijn eigen manier de wereld te redden.. voor het te laat is. In de film spelen onder andere Ryan Reynolds, Jodie Comer, Lil Rel Howery, Joe Keery, Utkarsh Ambudkar en Taika Waititi. Free Guy is geregisseerd door Shawn Levy.

Theater overig
Maartje & Kine
img11257_orig.jpg

donderdag 21 oktober, Winschoten

Met ‘Speelbeesten II’ maken Maartje & Kine van de coronanood een deugd. Afgelopen winter stapten ze in hun busje en reden naar Kines thuisland Noorwegen. Geïnspireerd door een sneeuwwitte wereld waar corona niet leek te bestaan, schreven ze over onderwerpen die ze tot dan toe niet aandurfden - die ontbrekende kinderwens, ontspoorde liefdes en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders.  
In ‘Speelbeesten II’ brengen Maartje & Kine hun Noorse ervaringen naar de Nederlandse theaters. Want als niemand op vakantie naar Noorwegen kan, dan halen zij Noorwegen wel naar Nederland.  
 
Aangejaagd en opgejut door de gelauwerde schrijver Peer Wittenbols springen deze twee multi-instrumentalisten voor de hongerige leeuwen: met hun rijke verzameling nieuwe nummers klimmen ze bij u in de stad de bühne op. Het publiek is onderdeel van een gewaagd experiment: iedere avond zien nieuwe nummers het levenslicht, andere vallen af. Het resultaat toont een volstrekt nieuwe kant van Maartje & Kine: persoonlijker, gedurfder en veelzijdiger. Maar zoals altijd onweerstaanbaar muzikaal, humoristisch en verfrissend. Als ontketende ‘speelbeesten’ zullen ze het theaterdoek aan flarden zingen.  
  
De NPO zond de documentaire ‘Maartje en Kine buigen niet’ uit, over het schrijfproces van ‘Speelbeesten II’. Deze was in mei te zien op NPO3.     

Cabaret
Speurtocht door het Klooster
klooster-ter-apel-educatie2017_3605536835

21 oktober, 22 oktober en nog 8 dagen, Ter Apel

Speciaal voor speurneuzen die op ontdekking gaan in het middeleeuwse Klooster.
Varia
Paceshifters + Money & The Man
Paceshifters-2021-2400.jpg

donderdag 21 oktober, Groningen

Het Nederlandse trio Paceshifters is niet vies van een beetje VERA; ze hebben hier namelijk het laatste decennium een hoeveelheid shows gespeeld dat niet op 1 hand te tellen is. De band heeft ons keer op keer mogen verwennen met hun alternatieve rock en sterke no-nonsense mentaliteit. De stevige maar tegelijkertijd catchy sound hebben ze weten te vinden met invloeden uit de jaren ’90 grunge.

Na 10 jaar touren door Europa en 4 albums te hebben uitgebracht vonden ze het tijd voor wat anders. Daarvoor gingen ze de studio in met Ian Clement (Wallace Vanborn) en kwamen eruit met een fris nieuw geluid.

De eerste single 'Hurdles' dat in 2020 uitkwam is een mooi voorbeeld van het nieuwe pad dat de band heeft ingeslagen; urgent, hedendaags en melodieus, maar met de wortels diep in de vertrouwde rock sounds die we van ze kennen. In 2021 releasede de band ook de singles 'Different Man' en 'Wasted Days'. Deze trekken de nieuwe Paceshifters sound door, en o wat klinkt dat lekker.

Afgelopen jaar won Paceshifters de poll voor de beste seated show in VERA.

Muziek overig
Storyworld
Storyworld

t/m 21 november, Groningen

Hét Nederlands museum voor strips, animatie en games.

Tentoonstelling
Workshop Stop-motion
Workshop Stop-motion

t/m 22 oktober, Groningen

Animatiefilmpjes maken

Workshop
Grounded SUP avonturen
Suppen Roegwold

t/m 17 juli 2023, Groningen

Over meren, diepen en maren. Van Slochterdiep tot het Paterwoldsemeer. Ga op micro-avontuur met een SUP en voel je vrij.
Activiteiten
Cursus Musical (12-18 jaar)
musical

21 oktober, 28 oktober en nog 5 dagen, Groningen

Zing je thuis de sterren van de hemel? Droom je weg bij het kijken naar een musicalshow? Zou je dat zelf ook graag willen? Dan is deze cursus iets voor jou!

Je maakt kennis met het genre musical. Je leert bekende musicalnummers zingen en stagen; hoe breng je zo’n nummer op het toneel met emoties, spel en beweging? Naast zingen is er ook veel aandacht voor acteren en dansen.

In deze cursus van twaalf weken komen verschillende bekende musicalnummers voorbij. Er wordt niet afgesloten met één musical, maar met een mooie presentatie waarin alle facetten van musical voorbijkomen. Ervaring is geen vereiste.

Workshop
Boetseren met ongewone materialen
Boetseren met ongewone materialen

21 oktober, 28 oktober en 4 november, Groningen

Een fles WC-Eend als model, en een prop papier als klei. Gek? Nee hoor. Tijdens deze cursus boetseer je ongewone onderwerpen met ongewone materialen. Je maakt ruimtelijk werk waarbij experimenteren een belangrijke plek inneemt.

De cursus begint met het aanleren van een aantal traditionele boetseervaardigheden. Dan beschik je alvast over de skills om straks alles uit de kast te halen. Vervolgens ga je werken met materialen waar je minder vanzelfsprekend aan denkt bij boetseren, zoals papier en karton, stof en touw, ijzerdraad en folie, plastic en tape.

En dan? Hoe zorg je ervoor dat jouw beeld uiteindelijk meer is dan alleen het gebruik van een ‘ongewoon’ materiaal? Hoe overstijg je het experiment? Dat ga je in deze cursus leren!

Gedurende de cursus krijg je af en toe een (vrijblijvende) thuisopdracht ter verdieping of voorbereiding op de volgende les.

Workshop
Rottumerplaat, 50 jaar later
Rottumerplaat

t/m 1 november, Warffum

Door de ogen en oren van de kunstenaars waan je je toch een beetje op Rottumerplaat en ervaar je de waarde van dit onbewoonde eiland in UNESCO werelderfgoed Waddenzee.
Tentoonstelling
Kinderbiënnale Groninger Museum
Groninger museum

t/m 9 januari 2022, Groningen

De Kinderbiënnale is een actieve tentoonstelling die je uitdaagt om te reageren op de kunst. Je wandelt letterlijk door een kunstwerk, je bouwt mee of je hebt interactie met een digitale presentatie.
Tentoonstelling
Topstukken, de favorieten van de medewerkers
Menkemaborg

t/m 31 december, Uithuizen

De Menkemaborg is een volledig ingericht huis waar een beeld gegeven wordt van het leven en wonen in de achttiende eeuw. Het lijkt of leden van de familie Alberda van Menkema ieder moment binnen kunnen komen lopen.
Tentoonstelling
Expositie Schoone Handwerken
Schoone handen

21 oktober, 22 oktober en nog 3 dagen, Delfzijl

In Museumhuisje t' Hoeske van opoe Iet is vanaf 20 mei de expositie 'Schoone Handwerken' van Johanna Willemina de Rechteren van Hemert te zien.
Tentoonstelling
Huilende Bruiden
Peergroup Huilende Bruiden

t/m 24 oktober, Klein Ulsda

Peergroup Locatietheater organiseert 'Huilende Bruiden', een luisterwandeling langs vervallen boerderijen in de Graanrepubliek.
Straattheater