Tentoonstellingen in Groningen

In de zomer willen we natuurlijk zoveel mogelijk buiten zijn en genieten van het zomerse weer. Maar vergeet niet dat het ook een geschikt seizoen is om een museum te bezoeken. Lekker op je eigen tempo ronddwalen in een museum kan namelijk heel ontspannend zijn. De stad Groningen heeft een divers aanbod van musea met wisselende exposities. Wat je er deze zomer kunt verwachten? Dat lees je hier.

Suske en Wiske 75 Jaar | Storyworld

T/m 30 augustus 2020 - Suske en Wiske zijn jarig! Het iconische stripduo maakt al 75 jaar lang allerlei avonturen mee. Van groot tot klein, van spanning tot sensatie. Over maatschappelijke en historische zaken, maar ook tovenaars en andere magische wezens komen voorbij. Samen met tante Sidonia, Lambik en Jerommeke reizen ze regelmatig af naar het verleden. En nu komen ze naar Groningen. Bekijk originele tekeningen, bijzondere voorwerpen uit het maakproces en zie hoe de twee en hun vrienden zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld.

Lees meer

Mondo Mendini | Groninger museum

T/m 30 augustus 2020 - 'De wereld van Alessandro Mendini' is een grote tentoonstelling die de beroemde Italiaanse ontwerper vlak voor zijn overlijden samenstelde. Mendini was 25 jaar geleden ook de hoofdarchitect van het nog steeds spraakmakende Groninger Museumgebouw. Met meer dan 200 tentoongestelde objecten is Mondo Mendini een visueel overweldigende, poëtische en humoristische afspiegeling van Mendini’s werk als ontwerper en architect. Andere tentoonstellingen in het Groninger Museum deze zomer zijn onder andere 'En tóch staat de Martini - 75 jaar bevrijding in Groningen' en 'Willem Kolvoort - Posters voor Vera'.

Lees meer

Met opzet. Pop-up boeken uit de collectie Ruurd de Boer | GRID Grafisch Museum

T/m 13 september 2020 - Een selectie van ruim 50 beweegbare boeken. Grafisch ontwerper Ruurd de Boer verzamelt al veertig jaar pop-up boeken. Boeken die door middel van illustraties en de vernuftige technieken tot leven komen. Door verschillende technieken te combineren, speciale effecten in te zetten en soms zelfs chips met muziek en geluiden tussen de bladzijden te verbergen, worden de pop-up boeken ware spektakelstukken, waaraan van alles te beleven valt: lezen, kijken, luisteren, spelen, leren en genieten. 

Lees meer

Stort! 10.000 jaar Groningers en hun afval | Noordelijk Scheepvaartmuseum

19 september 2020 t/m 28 februari 2021 - Het is mensen eigen om overal waar ze komen, hun sporen na te laten. Stort! gaat over afval van toen tot en met nu. En over een toekomst die misschien wel afvalvrij kan zijn. In Stort! ga je mee naar de wereld van afval van bijna 500 generaties terug, naar de middeleeuwse vuilnisstad, naar het vuilstort van 1600, 1700, 1800, 1900, van nu en straks. Ook vóór 19 september is het museum natuurlijk geopend en kun je je onderdompelen in de geschiedenis van de scheepvaart.

Lees meer

De Dode Dierentuin / Dead Zoo | Noordelijk Scheepvaartmuseum

De indrukwekkende zoölogische collectie van het Universiteitsmuseum, verzameld door tal van wetenschappers, staat centraal in deze tentoonstelling. Een reis door Afrika, Amerika, Oceanië, Eurazië en de onderwaterwereld neemt je mee naar kleurrijke vogels, zeldzame spinnen, prachtige vissen, spannende roofdieren en nog veel meer.

Lees meer

Ontdek ook