10x delicatessenwinkels in de stad

Als je houdt van het goede leven en van lekker borrelen dan zit je in Groningen wel goed. Hapjes voor de wereldontdekkers, kaaskoppen en zoetekauwen: er is voor iedereen een perfecte delicatessenwinkel. Wij hebben er 10 voor je op een rijtje gezet. Doe je inspiratie op voor een heerlijke tafel vol lekkernijen. Smakelijk! 

Ariola

Folkingestraat 54 - Wanneer je voor deze delicatessenwinkel staat waan je je even in Italië. De Italiaanse kleuren en gastvrije uitstraling nodigen je gelijk uit om er een kijkje te nemen. Eenmaal binnen komen de heerlijke geuren van uiteenlopende delicatessen je tegemoet. Van emmertjes vol met pesto en tapenade tot aan gevulde groenten en spinazietaartjes. De hele dag staan ze er in de keuken. Alles is er zelf gemaakt en dat proef je. Er is zoveel te zien en te ruiken, je komt er altijd met meer hapjes vandaan dan je op voorhand had gedacht. Kortom: de ideale winkel voor wie een Italiaanse invulling wil geven aan zijn borrel..

Lees meer

De Kaaskop

Zwanestraat 24 – Bij deze bourgondische delicatessenwinkel kunnen kaasliefhebbers hun hart ophalen. En ze verkopen er niet alleen tig soorten kaas, je kunt er ook je mandje vullen met chocola, nootjes, tapas en bijpassende wijnen. Alle producten zijn eerlijk en komen zo veel mogelijk uit de regio. Zoek zelf je favoriete hapjes uit of laat je verrassen en ga voor de borreltas. Op zoek naar iets nieuws? Laat je adviseren door een van de kaaskenners in de winkel en geniet van nieuwe onverwachte smaakcombinaties. Voor de echte kaaskoppen hebben ze zelfs een fonduetas met alle ingrediënten voor een smakelijke kaasfondue.

Lees meer

De Olijfboom

Steentilstraat 28 – Bij deze traiterie kun je van de lekkerste authentieke Griekse hapjes genieten. Bij binnenkomst begin je al te watertanden bij het zien van de vitrines vol met lekkers. In de open keuken maken ze alles zelf met verse en natuurlijke ingrediënten. Van salades tot pasteitjes. En er is voor ieder wat wils. Of je nu houdt van vlees, vis of liever vegetarisch. Naast de traiterie kun je alle lekkernijen ook proeven in de ouzerie. Laat je verrassen en kies een van de proeverijen. Zo doe je inspiratie op voor je echte Griekse borrelavond in Groningen.

Lees meer

Le Souk

Folkingestraat 21 - Bij deze kleur- en geurrijke kruidenierswinkel koop je al je ingrediënten voor een heerlijke Noord-Afrikaanse borrel. Zodra je de winkel binnenstapt is het net alsof je op een Arabische markt bent. Naast een breed assortiment aan tapendes en andere smeersels kun je er ook terecht voor verschillende mezze, heerlijke broden, groenten, noten en zoetigheden. Helemaal achterin vind je allerlei schalen met verschillende olijven. Zo veel dat je niet meer weet welke soort je moet kiezen. Alvast proeven voordat je kiest? Ga een deurtje verder naar El Maida en proef allerlei lekkers uit de keuken van Le Souk.

Lees meer

Bonne Saucisse

Folkingestraat 61 – Bij dit authentieke en nostalgische worstenwinkeltje is het bij je binnenkomst door de oude Franse deuren net alsof je even in Frankrijk bent. Dit bourgondische land mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje met delicatessenwinkels. Alles is deze winkel ziet er niet alleen fantastisch uit, het smaakt ook nog eens heerlijk. Met een kast vol patés en een groot assortiment aan Franse worsten is het gegarandeerd genieten. Kies voor een worst met walnoot of piment. Of ga voor wild en ontdek de bijzondere smaak van wild zwijn.

Lees meer

Basarz

Vismarkt 34 – Basarz is al jarenlang een begrip in Groningen. Zo’n 40 jaar geleden brachten zij de eerste olijven naar Groningen en lieten ze de Groningers kennis maken met allerlei onbekende delicatessen. Tegenwoordig is de winkel hier niet meer weg te denken. Met een groot assortiment aan kazen en vleeswaren die ze zelf voor je snijden en allerlei andere huisgemaakte lekkernijen kun jij je borrelplank goed vullen. En vergeet niet een lekkere fles olijfolie en balsamicoazijn met vers brood mee te nemen om je borrelavond compleet te maken.

Lees meer

Kaashandel van der Leij

Oosterstraat 61-63 – Kaashandel van der Leij is een van de oudste delicatessenwinkels in de stad. Al jaren en jaren komen mensen van ver voor Kaashandel van der Leij. Met maar liefst 300(!) soorten kaas in het assortiment snappen we dat maar al te goed. Je kunt er terecht voor werkelijk al je kazen, van een goede plak kaas voor op brood tot een indrukwekkend kaasje voor op je kaasplank. Kazen uit de regio en kazen vanuit heel de wereld. Wie van kaas houdt, is hier zeker op de juiste plek. Niet alleen in het centrum van Groningen, maar ook in Helpman kun je lekker rondneuzen in deze kaaswinkel.

Lees meer

Très Bien

Stoeldraaierstraat 44 – Wanneer je langs deze notenwinkel loopt ruikt het altijd naar vers gebrande noten. En lekkere nootjes mogen natuurlijk niet ontbreken op je borrelplank. Ze worden allemaal dagelijks verpakt, geleverd en gebrand. Hartstikke vers en afkomstig uit alle windstreken. Meer zin in iets zoets? Geen probleem. Bij Très Bien hebben ze een groot assortiment met meer dan 50 soorten huisgemaakte bonbons. En alle producten zijn er Fairtrade. Kortom, een ideale winkel met bewuste en (h)eerlijke producten om thuis van te genieten.

Lees meer

Kruidenier Wolters

Oude Boteringestraat 10 – Groningers halen al meer dan 50 jaar hun delicatessen bij Kruidenier Wolters. In dit Groningse familiebedrijf helpen ze je graag om iets lekkers uit te zoeken. Wanneer je een pakketje met echte Groninger streekproducten cadeau wilt geven, ben je hier aan het juiste adres. Van Knol’s koek tot Groningse worst. Bijna alle typisch Groningse producten zijn hier verkrijgbaar. En vergeet natuurlijk niet iets lekkers mee te nemen voor jezelf. Echt Gronings genieten.

Lees meer

Groninger Kaasboetiek

Astraat 5 – De echte kaasliefhebber zit in Groningen op de juiste plek. Overal vind je winkels met kazen, allemaal met hun eigen specialiteit. Bij de Groninger kaasboetiek verkopen ze kazen met een verhaal. Echte authentieke boerenkazen, gemaakt op de boerderij met melk van eigen vee. En je kunt er niet alleen terecht voor kaas. Ook je vers gebrande noten en allerlei Groningse streekproducten haal je bij de Groninger Kaasboetiek. Zo maak je er een echte boeren borrel van.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief