Streekproducten
Zo smaakt Groningen
Het land, het wad en het water geven pure streekproducten. Zie hoe het groeit, proef hoe het smaakt. Hier eet je wat het wad schaft. Pittige mosterd, bitter bier, zilte zeekraal, lichtzure wijn en broodjes van eigen graan en suiker. Tast toe. Gelukkig ben je in Groningen.
-
Bezoek Abrahams Mosterdmakerij
-
Ontmoet de makers op het land
-
Vis naar wat het Wad schaft
-
Proef Groningen in een streekrestaurant
-
Eet de befaamde eierbal
-
Bezoek de Graanrepubliek
“ "De eierbal: UNESCO erfgoed op je culinaire bucketlist" ”
Koffiestation: bonen van ver lokaal gebrand
Van iets alledaags iets bijzonders maken. De missie van Koffiestation. Al tien jaar lang branden ze de beste koffie. Gewoon in de Oosterparkwijk. Wat begon in een kelder is uitgegroeid tot een florerend bedrijf met onder andere een horecazaak. Koffie moet je beleven, vinden ze. ''Met een kop lekkere koffie begint elke dag goed.''
Lees meer
Chocoladedroom: cacao van ver met de ambacht van hier
Een goed stuk chocolade van een flinke reep. Wie heeft er niet ooit van gesnoept? Maar chocolade is meer dan dat. Dat weten ze bij Chocoladedroom uit het Groningse Niekerk maar al te goed. Hier wordt echte chocolade gemaakt: van de beste cacao, met cacaoboter. En met de hand gemaakt. Van bonbons tot letters en alles er tussenin. ''Chocolade is een belevenis die je moet proeven.''
Lees meer
Doen in Groningen
-
Fietsroute: lekker Oldambt
-
Eten en drinken
-
Vissen
-
Recepten met streekproducten