Groene adresjes in Groningen

Groningen barst van het groen. Denk aan het Noorderplantsoen, het Stadspark of de Prinsentuin. Maar waar kun je in Groningen groen eten en drinken? Hier vind je een overzicht van de leukste, groene adresjes.

Feel Good

Oude Kijk in 't Jatstraat 29 - Gaat jouw hart sneller kloppen van groene avocado’s, prachtige pompoenen, en alles wat de natuur aan groente en fruit te bieden heeft? Het credo van Feel Good staat voor pure, onbespoten producten waar je lijf blij van wordt. Bij voorkeur kiest de kok voor biologische ingrediënten die uit de regio komen. Tijdens het inkopen en verwerken van ingrediënten wordt bovendien rekening gehouden met het milieu. 

Lees meer

Wadapartja

Gedempte Zuiderdiep 39-41 - Met recht hoort Wadapartja bij de groenste adresjes in Groningen. Naast een duidelijke visie op duurzaamheid en doelen als het beperken van voedselkilometers (lokaal) en het verbeteren van het dierenwelzijn, is het streven van Wadapartja ook om minimaal voedsel te verspillen en met regelmaat te kiezen voor biologische producten. Bovendien is alles in het pand, van de tafels tot aan de koffiebonen, te koop. En dat is inderdaad best wel apart, ja.

Lees meer
Wadapartja

TOET

Ubbo emmiusstraat 19 - Toetjesparadijs TOET is een winkel en bakkerij waar overheerlijke toetjes en taarten worden gemaakt. Ingrediënten worden uiterst zorgvuldig uitgezocht, het liefst biologisch en lokaal of anders Fair Trade. Naast een ruim assortiment aan biologische zoetigheden, staan ook altijd veganistische en suikerarme of suikervrije alternatieven op de toonbank.

Lees meer

De Wilde Slager

Nieuwe Kerkhof 10 - De Wilde Slager is een winkel, keuken, slagerij, proeflokaal en school in één. De enige plek in Groningen waar je wild kunt kopen, bereiden, voelen, ontdekken, aanraken, ruiken en proeven. Hier kun je terecht voor uitsluitend duurzaam wild uit Nederland en Duitsland, maar voornamelijk uit Groningen, Friesland en Drenthe. Met De Wilde Slager hoopt eigenaar David Rutgers wild toegankelijk te maken voor iedereen. Want naar eigen zeggen is dit vlees zó biologisch dat het niet eens biologisch genoemd mag worden.

Lees meer
De Wilde Slager

Achterwerk

Oosterstraat 13a​ - Een volledig veganistisch menu in een ontspannen sfeer. Niet té formeel graag. Want formaliteiten zijn er al genoeg. Of je nu veganistisch, vegetarisch, flexitarisch of eigenlijk alles wel eet; als je openstaat voor nieuwe smaken en verrassende combinaties ben je bij Achterwerk aan het juiste adres. Omdat gewerkt wordt met verrassingsmenu’s, wordt er minder verspild. Ook wordt veel lokaal gekocht, en kiest de chef haar ingrediënten op basis van wat het seizoen ons biedt. Lekker en duurzaam dus!

Lees meer

Pernikkel

Aweg 2 - De naam Pernikkel is afgeleid van het Vlaamse woord pernikkelen, oftewel: een onweerstaanbare drang hebben naar... Duurzaam, lekker en gezond eten bijvoorbeeld. Pernikkel heeft een kleine, wekelijks wisselende kaart met daarop verschillende ontbijt-, lunch- en dinergerechten. De chef probeert zoveel mogelijk zelf te maken en alleen te werken met onbewerkte producten. Het liefst ingrediënten van lokale boeren en zo veel mogelijk verse seizoensgroenten.

Lees meer
Pernikkel

Brussels Lof

A-kerkstraat 24 - Eenvoud, warm, kunst, klassieke muziek en hartelijkheid zorgen voor een lekker en gezellig verblijf in Brussels Lof. De kenmerken van de keuken zijn: vers, puur, simpel, vis, schaal- en schelpdieren, vegetarisch, groenten, licht, seizoenen en, inderdaad: biologisch. Wie bij Brussels Lof komt eten, ervaart een prettige mengeling van klassiek en hedendaags eten.

Lees meer
Brussels Lof

De Herbivoor

Gedempte Zuiderdiep 59 - De Herbivoor is een biologische, veganistische saladebar waar vers, plantaardig eten voor je neus wordt klaargemaakt. Omdat bovendien zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van seizoensgebonden groenten en fruit, kan de menukaart per dag verschillen. Een greep uit het repertoire: verse salades, de mungbonenburger, wraps, pannenkoeken, verse soep en huisgemaakt gebak. Verantwoord smullen dus.

Lees meer
De Herbivoor

Het Bakkerscafé

Zwanestraat 26 - Passie voor het ambacht en voorliefde voor pure en natuurlijke ingrediënten zit bij het Bakkerscafé 'ingebakken'. Hier proef je echte en originele smaken, uiteraard vers en veelal biologisch. Neem de tijd om te genieten van een kraakvers brood of andere bakkersspecialiteit.

Lees meer
Het Bakkerscafé

Restaurant en Brasserie Groen

Carolieweg 16 - Puur en eerlijk eten, dat is waar het bij Brasserie Groen om draait. De koks werken met biologische streekproducten en alles wat op tafel verschijnt is vers en huisgemaakt. Bij het samenstellen van de menukaart wordt tevens rekening gehouden met de verschillende seizoenen. Benieuwd? Je vindt de brasserie aan de Carolieweg, een levendige winkelstraat midden in het centrum van Groningen.

Lees meer
Brasserie Groen

"Passie voor het ambacht en voorliefde voor pure en natuurlijke ingrediënten."

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief