Sushi van het Wad

Zo vanuit de zee je bord op

Al die vis, oesters en zeekraal… Waarom zou je wachten tot al dat lekkers uit Waddenzee Werelderfgoed in de winkel ligt, als je het ook zelf kunt oogsten? Ga op excursie en verzamel je maal bij elkaar. Verser dan dit kan niet.

Oesters en zeewier

Samen met het vissersechtpaar van ’t Ailand ga je vanuit Lauwersoog op jacht. Met een slikslee glijd je naar hun fuiken en raap je schelpdieren. Wat schaft de pot ditmaal? Zeewier, krabben, oesters, kokkels, harder of platvis: bij ’t Ailand weten ze er altijd wat lekkers van te maken. Of doe zelfs dat lekker zelf. In een vlijmscherpe workshop leer je hoe je verse vis veilig en zonder urenlang gepruts fileert.

Groente uit de zee

Meer van de eetbare plantjes? Ook dan verovert het Wad je hart. Of in ieder geval je tong en je maag. Zorg ervoor dat je zeker weet wat je plukt, bijvoorbeeld door met een wildplukgids mee te gaan. Dan gaat er een wereld voor je open. Zo simpel dat het ook leuk is met kinderen: zeekraal plukken bij Noordpolderzijl. Wandel richting het water en pluk ondertussen een (niet te groot) bakje zilte groente bij elkaar. Lekker door salades, in soepen of zelfs in de stamppot.

Meer weten

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief