Groningen voor in je keuken

Het Groningen kookschort

Eerlijk is eerlijk: dit kookschort verandert niets aan je kookkunsten. Maar hij ziet er wel gezellig uit. Hijs jezelf voor het koken in ons kookschort. Zo blijf je schoon terwijl je enthousiast in je pan zelfgemaakte Groninger mosterdsoep staat te roeren. 

Bekijk

De 'voor ieder wat wils' mok

Een leuke mok in de morgen brengt een dag zonder zorgen. Koffie of thee smaakt uit deze mokken namelijk nog lekkerder. Ze zijn er in verschillende kleuren en maten. Met suiker, zonder suiker. Je hoeft bijna niet meer te zeggen wat je wilt, dat doet de mok wel voor je. Ze spreken boekdelen. En vul ze gerust met wat je zelf lekker vindt. Ze blijven toch wel leuk.

Bekijk

Recepten met streekproducten

Streekproducten zijn weer helemaal in. Logisch, want we kiezen steeds bewuster voor duurzaamheid en eerlijke producten. In Lekker Gronings staan hippe recepten met streekproducten uit Groningen. Daarnaast leer je van alles over de producenten van de producten (ja, ook over boer Geert van Boer Zoekt Vrouw). De hoogste tijd dus om met heerlijke Groningse producten een feestmaal te maken.

Bekijk

De Groninger skyline in je keuken

Met deze houten borrelplank haal je Groningen wel heel makkelijk in huis. Vanaf nu serveer je de skyline van Groningen gewoon in je eigen huis. Leg een eierbal op het forum of leg de toastjes op de martinitoren. Deze plank geeft net dat Groningse tintje wat je borrel nodig heeft. Natuurlijk mag je hem ook gebruiken om je zelfgemaakte notenkoek op te serveren. 

Bekijk

Abrahams mosterd: voor de beste soep

Al meer dan 100 jaar maken ze bij Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum traditionele Groninger mosterd. En dat proef je. De mosterd kun je in heel veel gerechten gebruiken. Wat dacht de bijvoorbeeld van mosterdsoep? Deze mosterd is namelijk door veel koks verkozen tot de allerbeste mosterd om écht lekkere mosterdsoep van te maken.

Bekijk

Kookboek met Groninger gerechten

Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent haar eigen streekgerechten. Vaak in vergetelheid geraakt en daarom des te specialer. Opgeschreven in oude receptenschriftjes of versleten kookboeken. Verstopt in grootmoeders ladekast. Ook onze provincie kent er velen. En lekker dat ze zijn. Groningse pot verzamelde alle Groningse gerechten en lekkernijen, zoals knipselbonenstamppot en nieuwjaarsrolletjes. Wat eet jij morgen?

Bekijk

Voor de bewuste waterdrinker

Deze RVS waterflessen van Retulp zien er niet alleen harstikke strak uit, je helpt hiermee ook nog eens mee een einde te maken aan de plastic vervuiling door wegwerpflesjes. Zo neem je heel makkelijk ‘een slokje Grunn’ mee op reis. Verkrijgbaar in 500 mL en 750 mL.

Bekijk

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief