10x leuk koffie drinken in de stad

Groningers zijn dol op koffie en dat is goed terug te zien in het straatbeeld van de stad. Op bijna elke hoek van de straat is wel een koffietentje te vinden. Toch is geen enkele koffiezaak hetzelfde. Zo weet Palazzo koffie drinken te combineren met shoppen, organiseert ’t Feithhuis maandelijks een workshop voor barista’s in spé en is de bereiding van een bakkie pleur bij Black & Bloom tot ware wetenschap verheven. Hier zetten we een aantal leuke koffiezaken voor je op een rij.

Black & Bloom - Oude Kijk in ’t Jatstraat 32

Eentje die zeker niet in dit rijtje van koffie hotspots mag ontbreken, is Black & Bloom. De plek bij uitstek voor fantastische zwarte koffies en eigenzinnig, Gronings gastheerschap. De kennis van en liefde voor het vak zijn hier ongeëvenaard. We kunnen er lang en breed over praten, maar hier geldt simpelweg: proeven is meemaken.

Lees meer

’t Feithhuis - Martinikerkhof 10

Ook bij ’t Feithhuis draaien de barista’s met plezier de heerlijkste espresso- en cappuccino kunstwerken in elkaar. Voor de echte koffieliefhebbers is er bovendien een maandelijkse Barista Jam: een gratis workshop waarbij je de fijne kneepjes van het koffievak leert en meegenomen wordt in de wondere wereld van koffie.

Lees meer

PS! Koffie, thee & taart - Oude Kijk in ’t Jatstraat 24

Heerlijke koffie en een speelse toonbank vol huisgemaakte lekkernijen: wie wordt daar nou niet vrolijk van? PS! prikkelt niet alleen de smaak- en reukzintuigen, maar is ook zeker een lust voor het oog. Hoewel deze koffiezaak met haar kleurrijke kunstwerkjes speels oogt, is koffie er geen kinderspel maar een uiterst serieuze zaak. De koffie wordt gemaakt  van 100% Arabica bonen die wekelijks vers worden gebrand. PS: daar houden we van.

Lees meer

De Groene Stoel - Gedempte Zuiderdiep 26

Huisgemaakte taart en een warm bakje koffie, de Groene Stoel is een plekje waar je even kan ontsnappen aan de drukte van de stad. In de keuken werken ze met biologische en lokale ingrediënten, die ze verwerken in wereldse gerechten. Naast goed eten heeft de Groene Stoel ook een goed verhaal. Met een opleiding, versterking van het netwerk en zicht op een baan in de horeca, biedt restaurant De Groene Stoel een plaats waar vluchtelingen het vertrouwen in zichzelf terugkrijgen en zich kunnen ontplooien als persoon in een vreemd land. Integratie op zijn lekkerst!

Lees meer

World of Barista - Grote Markt 35

Espressobar World of Barista is meer dan alleen een prominente locatie om een zalige kop koffie te nuttigen. Het neemt je namelijk mee in de wereld van de baristi en vormt het startpunt voor iedereen die graag meer over koffie te weten wil komen. Met een groot aanbod aan workshops en trainingen voor zowel bedrijven als particulieren, is World of Barista een echte leermeester op het gebied van koffie. Ben jij een nieuwsgierige koffiedrinker? Je vindt World of Barista aan de Grote Markt, in het Grand Theatre.

Lees meer

MASMAS - Oude Kijk in ’t Jatstraat 65

Stel je eens voor: het is dinsdagavond in Groningen. Het is net 20.00 uur geweest, maar je hebt nog ontzettend veel zin om een kop koffie te drinken in een leuk, klein koffiezaakje ergens in de stad. Waar ga je heen? MASMAS (of: ++) is het enige kleine koffietentje waar je ook na 18.00 uur nog met vrienden terecht kunt voor een goede kop koffie. Dé plek voor een late night coffee dus. Maar behalve koffie kun je er ook specials krijgen, zoals de ++ signature Frapa (een soort smoothie), een experimentele espresso-tonic of een huisgemaakte ijsthee of milkshake. MASMAS is een populaire ontmoetingsplek voor hipsters en creatievelingen die wel van een beetje gekkigheid houden.

Lees meer

TOET het TOETjesparadijs - Gedempte Zuiderdiep 85 & Ubbo Emmiusstraat 19

Dit is een echte aanrader voor de zoetekauwen onder ons. Iets lekkers bij de koffie? Bij het TOETjesparadijs kun je gerust zeggen: koffie bij iets lekkers. Dat lekkers varieert van dag tot dag en wordt het liefst bereid met biologische, lokale en glutenvrije producten. Een (bruids)taart bestellen of een workshop volgen? Ook dat is mogelijk. Voor wie maar geen genoeg kan krijgen van al dit lekkers is er zelfs een TOET-diner dat bestaat uit 7-gangen desserts, zowel hartig als zoet. Een avondvullend programma van 18.00 tot 22.00 uur, dus daar ben je letterlijk en figuurlijk wel even zoet mee.

Lees meer

Palazzo Coffee - Zwanestraat 19

Koffiedrinken op z’n Italiaans doe je bij Palazzo. Daar waar menig kledingwinkelpersoneel haar klant een eenvoudig kopje koffie zou voorzetten, pakken ze het bij Palazzo totaal anders aan. Een heuse barista achter een in geen enkel opzicht bescheiden koffiemachine runt daar de koffiehoek inclusief terras. En met succes, want met zo’n ruime keuze aan Italiaanse koffiespecialiteiten en gebak zou je haast vergeten dat Palazzo ook nog een kledingzaak is.

Lees meer

Doppio Espresso - Brugstraat 6 & Gedempte Zuiderdiep 87

Genieten van een heerlijke cappuccino of espresso op een terras in Italië, maar dan in je eigen woonplaats. Dat is wat Doppio Espresso haar gasten wil laten beleven. Het luchtige Italiaanse design van het interieur draagt daar ook zeker aan bij. De eigenaren streven ernaar om de beste te zijn in kwaliteit, service en beleving en dat proef je. Proef het zelf en ontdek de passie en ervaring in de wereld van espresso.

Lees meer

Cappuvino - Vismarkt 1

Wie de dag graag begint met een heerlijke kop koffie of graag afsluit met een goed glas wijn, heeft er sinds kort een hotspot bij. Cappuvino is het resultaat van een ingrijpende verbouwing, een moderne wijn- en koffiebar waar kwaliteit en ambiance centraal staan. Gasten kunnen bovendien genieten van divers fingerfood en een prachtig uitzicht over de Vismarkt. Ook niet bepaald onverdienstelijk natuurlijk. 

Lees meer