10x leuk koffie drinken in de stad

Groningers zijn dol op koffie en dat is goed terug te zien in het straatbeeld van de stad. Op bijna elke hoek van de straat is wel een koffietentje te vinden. Toch is geen enkele koffiezaak hetzelfde. Hier zetten we een aantal leuke koffiezaken voor je op een rij.

Kattencafé Op z'n Kop

Oude Ebbingestraat 57 - Ben je gek op katten én koffie? Dan is dit café de ultieme plek voor jou. Kattencafé Op z'n Kop is een gezellig huiskamercafé waar je kunt genieten van heerlijke koffie, taartjes en broodjes. In het café wonen zeven lieve asielkatten met ieder een eigen verhaal en een heel eigen karakter. Wanneer ga jij kennismaken met Maine Coon Bowie, professioneel slagroomdief Benny en de knuffelige Puck?

Lees meer

PS! Koffie, thee & taart

Oude Kijk in ’t Jatstraat 24 - Heerlijke koffie en een speelse toonbank vol huisgemaakte lekkernijen: wie wordt daar nou niet vrolijk van? PS! prikkelt niet alleen de smaak- en reukzintuigen, maar is ook zeker een lust voor het oog. Hoewel deze koffiezaak met haar kleurrijke kunstwerkjes speels oogt, is koffie er geen kinderspel maar een uiterst serieuze zaak. De koffie wordt gemaakt  van 100% Arabica bonen die wekelijks vers worden gebrand. PS: daar houden we van.

Lees meer
PS

Chocolate Company Café

Oude Ebbingestraat 74 - De koude dagen spendeer je het beste met heerlijke chocolade en lekkere koffie in het CHCO Café. De barista’s heten hier chocolista’s. Van ’s ochtends tot ’s avonds staan ze voor je klaar met een goede kop koffie, een croissantje, salade of rijkbelegd broodje. Maar je bent natuurlijk niet voor niets in een chocolade paradijs. Geniet van heerlijke bonbons bij je koffie of pak uit met een heuze chocfondue.

Lees meer

Koffiestation Books & Coffee

Oude Kijk in 't Jatstraat​ 21 - Voor een goede bak koffie kan je ook terecht bij Koffiestation Books & Coffee in de Oude Kijk in 't Jatstraat. Een samenwerking van de Groninger koffiebranderij Koffiestation en boekhandel Riemer. Een uniek concept, wat je nergens anders in de stad kan vinden. Tussen de Engelse boeken drink je koffie, gebrand in de Oosterparkwijk. Hier maken ze van iets alledaags iets bijzonders.

Lees meer

Food Matterz

Oude Ebbingestraat 86 – Een café waar kwaliteit, ambacht en het verhaal van de producten voorop staan. Geniet van een heerlijke koffie waarin je de smaak van gemalen bonen uit Mexico, Guatemala en Peru proeft. Food Matterz is dé plek om even gezellig te lunchen of aan de slag te gaan met je laptop. De winst van de koffie draagt bij aan het financieren van waterprojecten in landen waar het nodig is. Genoeg redenen om hier eens langs te gaan.

Lees meer

Black & Bloom

Oude Kijk in ’t Jatstraat 32 - Eentje die zeker niet in dit rijtje van koffie hotspots mag ontbreken, is Black & Bloom. De plek bij uitstek voor fantastische zwarte koffies en eigenzinnig, Gronings gastheerschap. De kennis van en liefde voor het vak zijn hier ongeëvenaard. We kunnen er lang en breed over praten, maar hier geldt simpelweg: proeven is meemaken.

Lees meer
Black & Bloom

Coffee Break

Gedempte Zuiderdiep 22 - Heb je ooit van een flexitarisch koffiehuis gehoord? Hier werkt het net even anders dan je gewend bent. Zo is het normaal dat je havermelk in je koffie krijgt. Als je koemelk wilt dan kan dat, maar wel voor een kleine meerprijs. Het aanbod van Coffee Break is voor 80% vegan. Genieten doen ze hier graag met respect voor de natuur, dieren en je lichaam. 

Lees meer

Spaak Koffie & Koers

Oude Boteringestraat 66 - Spaak is het fietscafé van Groningen. Een plek voor wielrenners en koffie-liefhebbers. Om samen te komen, koffie te drinken, te lunchen, koers te kijken, om je fiets te laten repareren, onderdelen te kopen en om mee te fietsen! Elke zaterdag en zondag kun je meefietsen met de Spaakrit, een tocht van ongeveer 2 uur. Maar ook als niet-fietsliefhebber kun je terecht voor een goede kop lokaal gebrande koffie, een heerlijke lunch of een lekker taartje.

Lees meer

World of Barista

Grote Markt 35 - Espressobar World of Barista is meer dan alleen een prominente locatie om een zalige kop koffie te nuttigen. Het neemt je namelijk mee in de wereld van de baristi en vormt het startpunt voor iedereen die graag meer over koffie te weten wil komen. Met een groot aanbod aan workshops en trainingen voor zowel bedrijven als particulieren, is World of Barista een echte leermeester op het gebied van koffie. Ben jij een nieuwsgierige koffiedrinker? Je vindt World of Barista aan de Grote Markt, in het Grand Theatre.

Lees meer
World of Barista

Cappuvino

Vismarkt 1 - Cappuvino is de plek voor wie de dag graag begint met een heerlijke kop koffie en graag afsluit met een goed glas wijn. Een moderne wijn- en koffiebar waar kwaliteit en ambiance centraal staan. Gasten kunnen bovendien genieten van divers fingerfood en een prachtig uitzicht over de Vismarkt. Ook niet bepaald onverdienstelijk natuurlijk.

Lees meer
Cappuvino

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief