10x leuk koffie drinken in de stad

Groningers zijn dol op koffie en dat is goed terug te zien in het straatbeeld van de stad. Op bijna elke hoek van de straat is wel een koffietentje te vinden. Toch is geen enkele koffiezaak hetzelfde. Zo weet Palazzo koffie drinken te combineren met shoppen, organiseert ’t Feithhuis maandelijks een workshop voor barista’s in spé en is de bereiding van een bakkie pleur bij Black & Bloom tot ware wetenschap verheven. Hier zetten we een aantal leuke koffiezaken voor je op een rij.

Black & Bloom

Black & Bloom

Black & Bloom

Oude Kijk in ’t Jatstraat 32 - Eentje die zeker niet in dit rijtje van koffie hotspots mag ontbreken, is Black & Bloom. De plek bij uitstek voor fantastische zwarte koffies en eigenzinnig, Gronings gastheerschap. De kennis van en liefde voor het vak zijn hier ongeëvenaard. We kunnen er lang en breed over praten, maar hier geldt simpelweg: proeven is meemaken.

Lees meer
't Feithuis

't Feithuis

’t Feithhuis

Martinikerkhof 10 - Ook bij ’t Feithhuis draaien de barista’s met plezier de heerlijkste espresso- en cappuccino kunstwerken in elkaar. Voor de echte koffieliefhebbers is er bovendien een maandelijkse Barista Jam: een gratis workshop waarbij je de fijne kneepjes van het koffievak leert en meegenomen wordt in de wondere wereld van koffie.

Lees meer
PS

PS

PS! Koffie, thee & taart

Oude Kijk in ’t Jatstraat 24 - Heerlijke koffie en een speelse toonbank vol huisgemaakte lekkernijen: wie wordt daar nou niet vrolijk van? PS! prikkelt niet alleen de smaak- en reukzintuigen, maar is ook zeker een lust voor het oog. Hoewel deze koffiezaak met haar kleurrijke kunstwerkjes speels oogt, is koffie er geen kinderspel maar een uiterst serieuze zaak. De koffie wordt gemaakt  van 100% Arabica bonen die wekelijks vers worden gebrand. PS: daar houden we van.

Lees meer
MASMAS

MASMAS

MASMAS

Oude Kijk in ’t Jatstraat 65 - Stel je eens voor: het is dinsdagavond in Groningen. Het is net 20.00 uur geweest, maar je hebt nog ontzettend veel zin om een kop koffie te drinken in een leuk, klein koffiezaakje ergens in de stad. Waar ga je heen? MASMAS (of: ++) is het enige kleine koffietentje waar je ook na 18.00 uur nog met vrienden terecht kunt voor een goede kop koffie. Dé plek voor een late night coffee dus. Maar behalve koffie kun je er ook specials krijgen, zoals de ++ signature Frapa (een soort smoothie), een experimentele espresso-tonic of een huisgemaakte ijsthee of milkshake. MASMAS is een populaire ontmoetingsplek voor hipsters en creatievelingen die wel van een beetje gekkigheid houden.

Lees meer

La Bottega di Amore e Putipu

Steentilstraat 18 - La Bottega wordt gerund door een Italiaans echtpaar dat gelooft dat eten zoveel meer is dan eten alleen. Het is een moment om te delen, een heerlijke geur die je je blijft herinneren of een klein kunstwerkje dat je van de eerste tot de laatste hap met plezier oppeuzelt. Ze zijn daarom een knus eetwinkeltje begonnen, inclusief koffiehoek waar je kunt genieten van traditionele huisgemaakte Italiaanse zoetigheden en een goede kop koffie. Het winkelgedeelte is een waar decor, waar de fijnste selectie van de lekkerste snoepjes en koekjes uit Italië naar je roept: proef mij!

Lees meer
© Stella Dekker

De Groene Stoel

Gedempte Zuiderdiep 26 - Huisgemaakte taart en een warm bakje koffie, de Groene Stoel is een plekje waar je even kan ontsnappen aan de drukte van de stad. In de keuken werken ze met biologische en lokale ingrediënten, die ze verwerken in wereldse gerechten. Naast goed eten heeft de Groene Stoel ook een goed verhaal. Met een opleiding, versterking van het netwerk en zicht op een baan in de horeca, biedt restaurant De Groene Stoel een plaats waar vluchtelingen het vertrouwen in zichzelf terugkrijgen en zich kunnen ontplooien als persoon in een vreemd land. Integratie op zijn lekkerst!

Lees meer
Toet

Toet

TOET het TOETjesparadijs

Gedempte Zuiderdiep 85 - Dit is een echte aanrader voor de zoetekauwen onder ons. Iets lekkers bij de koffie? Bij het TOETjesparadijs kun je gerust zeggen: koffie bij iets lekkers. Dat lekkers varieert van dag tot dag en wordt het liefst bereid met biologische, lokale en glutenvrije producten. Een (bruids)taart bestellen of een workshop volgen? Ook dat is mogelijk. Voor wie maar geen genoeg kan krijgen van al dit lekkers is er zelfs een TOET-diner dat bestaat uit 7-gangen desserts, zowel hartig als zoet. Een avondvullend programma van 18.00 tot 22.00 uur, dus daar ben je letterlijk en figuurlijk wel even zoet mee.

Lees meer

Spaak Koffie & Koers

Oude Boteringestraat 66 - Spaak is het fietscafé van Groningen. Een plek voor wielrenners en koffie-liefhebbers. Om samen te komen, koffie te drinken, te lunchen, koers te kijken, om je fiets te laten repareren, onderdelen te kopen en om mee te fietsen! Elke zaterdag en zondag kun je meefietsen met de Spaakrit, een tocht van ongeveer 2 uur. Maar ook als niet-fietsliefhebber kun je terecht voor een goede kop lokaal gebrande koffie, een heerlijke lunch of een lekker taartje.

Lees meer
World of Barista

World of Barista

World of Barista

Grote Markt 35 - Espressobar World of Barista is meer dan alleen een prominente locatie om een zalige kop koffie te nuttigen. Het neemt je namelijk mee in de wereld van de baristi en vormt het startpunt voor iedereen die graag meer over koffie te weten wil komen. Met een groot aanbod aan workshops en trainingen voor zowel bedrijven als particulieren, is World of Barista een echte leermeester op het gebied van koffie. Ben jij een nieuwsgierige koffiedrinker? Je vindt World of Barista aan de Grote Markt, in het Grand Theatre.

Lees meer
Cappuvino

Cappuvino

Cappuvino

Vismarkt 1 - Wie de dag graag begint met een heerlijke kop koffie of graag afsluit met een goed glas wijn, heeft er sinds kort een hotspot bij. Cappuvino is het resultaat van een ingrijpende verbouwing, een moderne wijn- en koffiebar waar kwaliteit en ambiance centraal staan. Gasten kunnen bovendien genieten van divers fingerfood en een prachtig uitzicht over de Vismarkt. Ook niet bepaald onverdienstelijk natuurlijk. 

Lees meer

Ontdek ook