High tea in Groningen

In de 19e eeuw werden lunches vroeg geserveerd en het diner pas na 20.00 uur ’s avonds. Hierdoor kreeg men in de namiddag trek in iets hartigs. Zo ook hertogin van Bedford, die rond 16.00 uur thee met zoete en hartige hapjes liet serveren. Zo is de afternoon tea, of zoals wij het zeggen: 'high tea' geboren. En deze traditie wordt ook in Groningen voortgezet. In stad en provincie zijn er volop plekken te vinden waar je van zo'n aangeklede thee kunt genieten, van oude raadhuizen tot herenboerderijen. Een leuke én lekkere manier om de omgeving beter te leren kennen.

Stad

Prinsenhof Groningen I Vorstelijk theeleuten

Martinikerkhof 23 - Het Prinsenhof met haar sprookjesachtige Prinsentuin is bijna letterlijk gelegen in de schaduw van de Martinitoren. In dit monumentale complex vind je onder andere de voormalige fraterkerk uit 1436, waarin Grand Café Prinsenhof gevestigd is. Met balkenplafonds, historisch glas in lood en hoge ramen ademt deze ruimte historie. Een prachtige plek om te genieten van een high tea, als afsluiter van een wandeling in de Prinsentuin bijvoorbeeld.

Lees meer

Feel Good I High tea waar je lijf blij van wordt

Oude Kijk in 't Jatstraat 29 - Feel Good Groningen serveert puur eten uit de natuur. Geen chemische toevoegingen, geraffineerde suikers of E-nummers. De high tea bestaat uit diverse hartige en zoete hapjes, een sapje, en onbeperkt thee (ook gember & verse munt). De samenstelling verschilt per seizoen, maar wat je zo ongeveer kunt verwachten zijn: brownies, (carrot)cake, blissballs, een minibowl (salade), vers fruit, sandwiches, bananenbrood en meer. Wel even van tevoren reserveren.

Lees meer

’t Feithhuis I Royal High tea met cava

Martinikerkhof 10 - Wil jij je middagje shoppen upgraden? Plak er dan een lekkere high tea aan vast bij 't Feithhuis. Onbeperkt Bradley's thee naar keuze, diverse soorten gebak van meester boulanger Haafs uit Haren, mini sandwiches met zalm, vegetarische quiche, muffins en scones. In een luxe bui? Ga dan voor de royal high tea, met een glas cava, een macaron en een bonbon extra.

Lees meer

Elmer's I Koffie, lunch en meer

Nieuwe Ebbingestraat 62 - Een lichte, knusse lunchroom waar je terecht kunt voor de beste koffie, lunches, high tea's en huisgemaakt gebak. Naast Elmer, het jongste kind van de eigenaren die het Syndroom van Down heeft, wil het restaurant ook enkele andere mensen met een verstandelijke beperking de gelegenheid bieden te integreren. Een prachtig initiatief, een gezellige lunchroom en fantastische bediening. Bij Elmer’s worden bovendien verschillende high tea’s geserveerd. Klein, groot en deluxe.

Lees meer

Provincie

Theefabriek | Theeparadijs

Houwerzijl - Thee is een millennia-oud product, omgeven met veel fabels, mystiek en legendes. Dit komt allemaal samen in Houwerzijl. Met meer dan 300 soorten en smaken heeft de Theefabriek de grootste collectie van de wijde omtrek. Tevens is het Nederlands enige theemuseum. Een paradijs voor de theeliefhebber dus, en daarom is er op reservering ook een high tea mogelijk. De Afternoon Tea de Luxe wordt in 2 gangen geserveerd. Inclusief gratis entree voor het theemuseum. 

Lees meer

Het Oude Raadhuis I Seizoensproducten vers van het land

Hoofdstraat 4, Zuidhorn - In het Westerkwartier ligt dit prachtige Oude Raadhuis. Verse seizoensproducten geproduceerd door producenten uit de omgeving worden gebruikt in de keuken van het Raadhuis. Typerend zijn de ongedwongen sfeer en de Franse bistro elementen. Wat je kunt verwachten van een high tea? Scones, sandwiches, koekjes, chocola, slagroomsoesjes, chocoladesoesjes, zoete broodjes en diverse theesoorten.

Lees meer

Restaurant ’t Regthuys I High tea lunch

Fromaweg 1, Wirdum - Idyllisch gelegen in de oude kern van Wirdum, met zicht op de eeuwenoude kerk, ligt het restaurant ‘t Regthuys. Wie komt voor een high tea, treft een feestelijk aangeklede tafel aan met heerlijke hartige en zoete lekkernijen. Een etagiere met truffel, nougat en gevulde soesjes, sandwiches met gerookte kip en kaas, gevulde tortilla met bieslook, roomkaas en zalm, Engelse cake/taart, meringues en hartige muffin en uiteraard een pot thee naar keuze. Voor de grote eters is er ook een high tea lunch mogelijk. Deze begint met een glas prosecco, en wordt aangevuld met gebak, Groninger mosterdsoep en een crème brûlée na.

Lees meer

Landgoed Westerlee I High tea op stand

Hoofdweg 67, Westerlee - In het prachtige Oldambt, in het oosten van Groningen, ligt Landgoed Westerlee. Enkel 25 minuten van de stad Groningen en te midden van een schitterend onontdekt stukje Nederland. Landgoed Westerlee is gevestigd in een voormalige Heerenboerderij. Een prachtrige plek voor een high tea. Even heerlijk erop uit, tijd om gezellig bij te kletsen en te smullen van de omgeving en van wat er op tafel staat.

 

Lees meer

Hof van Daam I 'Mannen high tea' in Daam

Dijkstraat 57, Appingedam - Een sfeervolle thee- en koffieschenkerij in het autovrije centrum van het historische stadje Appingedam, met zijn hangende keukens, en prachtige monumentale panden. Het gehele jaar door kun je je stadswandeling in Appingedam, of fietstocht door het Groninger Landschap afsluiten bij Hof van Daam. Laat je verwennen met een pot geurende thee, een kopje verse koffie met huisgemaakt gebak, een high tea of een etagère met lekkernijen. Ook met stoere mannen is rekening gehouden. Voor hen is er de 'mannen high tea' met minder zoet, en meer hartig. 

Lees meer

Theetuin de Kainstobbe I Huisdieren welkom

Wildervanksterdallen 10, Wildervank - Theetuin De Kainstobbe is hét adres voor high tea in het weidse en rustgevende Veenkoloniale landschap. De thee- en koffieschenkerij is gevestigd in en om een woonboerderij van omstreeks 1850. In de boerderij is een nostalgische tearoom ingericht, inclusief een prachtige historische koffie- en thee verzameling. Bij Theetuin de Kainstobbe is je high tea een volledige maaltijd. Reken daarom op drie uur gezelligheid onder genot van heerlijke zoete en hartige gerechtjes. Huisdieren zijn overigens toegestaan, dus nu heb je ook direct een leuk uitje voor dierendag.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief