Bijzonder overnachten in stad Groningen

In Stad Groningen zijn er voldoende adresjes om te overnachten. Voor wie op zoek is naar een bijzondere, avontuurlijke of romantische overnachting, hebben we een aantal mogelijkheden op een rij gezet.

St. Anthony gasthuis

St. Anthony gasthuis

Bed & Breakfast Sint Anthony Gasthuis

Rademarkt - Overnachten in een eeuwenoud hofje? Dat kan in het Sint Anthony Gasthuis uit 1517 in het centrum van Groningen. Eén van de huisjes is ingericht als gastenverblijf, voorzien van alle hedendaags comfort met heerlijke bedden, een eigen keuken en een badkamer. Volgens gasten is dit een verborgen schat op een perfecte locatie. Het Sint Anthony Gasthuis is onderdeel van de Hofjeswandeling van VVV-Groningen.

Lees meer
Hotelschip de Mars

Hotelschip de Mars

Hotelschip de Mars

Hoge der A - In de winterperiode, van november tot april, ligt hotelschip de Mars aangemeerd aan het Hoge der A in stad Groningen. Benedendeks zijn er twee- en vierpersoonshutten, boven op het dek is er een salon die uitzicht biedt op de historische pakhuizen en grachtenpanden. En dankzij de centrale ligging in de bruisende binnenstad zijn diverse bezienswaardigheden en attracties binnen handbereik.

Lees meer
Het paleis

Het paleis

Het Paleis

Boterdiep - Voor de kunstliefhebber is er in Groningen Het Paleis, een hotel dat beschikt over tien unieke kamers. Ieder kamer is ingericht op basis van een kunststroming: Art Deco, Minimalisme, Surrealisme, Arte Povera, Kubisme, Pop Art, Constructivisme, Dadaïsme, Colorfield en Expressionisme. Je kiest zelf je kunststroming, maar je kunt je ook laten verrassen.

Lees meer

Student Hotel

Boterdiep - Everybody Should Like Everybody. Een groot bord met deze woorden van kunstenaar Andy Warhol siert sinds kort de gevel van The Student Hotel Groningen. Een boodschap die helemaal in de geest is van wat het hotel wil: het creëren van ontmoetingen. Zoals de naam vermoedt overnachten met name studenten in het hotel, maar ook zakenreizigers en toeristen zijn van harte welkom om een bezoek te brengen.

Lees meer
Pakhuissuites

Pakhuissuites

Pakhuissuites

Kleine Butjesstraat - Midden in het historische stadscentrum van Groningen vind je twee historische pakhuizen waarvan de fundamenten dateren uit de zestiende eeuw. Hierin bevinden zich drie appartementen die je kunt huren. Monumentaal van buiten, maar modern van binnen: de pakhuizen zijn van alle gemakken voorzien. Kortom, een heerlijke plek om te verblijven tijdens een bezoek aan Groningen.

Lees meer
Miss Blanche

Miss Blanche

Miss Blanche

Brugstraat - Bij Miss Blanche kun je logeren in hotelkamers of appartementen, en allemaal op bijzondere en historische plekjes in Groningen: het Hoge der A, de Brugstraat en het Kleine der A. Privacy, luxe en comfort komen samen in de stijlvol ingerichte ruimtes, vanwaar je gemakkelijk de Groningse binnenstad verkent. En voor een hapje of drankje hoef je niet ver weg, Café de Sigaar, Restaurant de Pijp en Bakkerij Blanche zijn dichtbij.

Lees meer
© Ewoud Rooks

Prinsenhof

Martinikerkhof - Het Prinsenhof Hotel vormt een oase van rust in het stadscentrum van Groningen. Van de charmante kamer met ‘ingebouwde chaise longue’ en koninklijk uitzicht op de Prinsentuin tot de Loft van 70 vierkante meter met een dubbele regendouche met uitzicht. Een grote kamer onder de hanenbalken met grote badkamer op de entresol, of een juniorsuite met hemelbed en haardvuur, bij de Prinsenhof geniet je altijd.

Lees meer