Knus overnachten

Heb je zin om een nachtje weg te gaan? Kruip dan lekker knus onder de wol bij een van deze locaties. Hier kijk je naar de sterren, geniet je van de warme open haard of kruip je samen in een bedstee. Gelukkig ben je in Groningen. Welterusten! 

Graanzicht: Overnachten bij een stijlvolle herenboerderij

Midwolda - Genieten begint hier al bij het zien van de prachtige herenboerderij en de Engelse landschapstuin. Via een oprijlaan met lindebomen kom je uit bij boerderij Hermans Dijkstra. In de gerenoveerde kapschuur achter de boerderij kan je overnachten in luxe Bed & Breakfast Graanzicht. Er zijn zes knusse appartementen met uitzicht op de uitgestrekte landerijen. In de sfeervolle ontvangstruimte kun je gezellig voor de haard zitten, een spelletje spelen of lekker lezen.

Lees meer

Het vakantiekerkje: Slapen in een hemelbed

Zijldijk - Heb je wel eens in een kerkje geslapen? In het vakantiekerkje slaap je in een hemelbed in het witte kerkje van Zijldijk. De ideale plek voor liefhebbers van ruimte en rust. Vanaf de keukentafel heb je een uniek weids uitzicht over de prachtige omgeving. Dankzij alle voorzieningen kan je hier helemaal tot rust komen.

Lees meer

Noorder Yurts: Buitengewoon knus kamperen

Sellingen - In een Yurt ervaar je zowel een eeuwenoude traditie, als luxe en comfort. Deze Yurts staan aan het water, zodat je kunt genieten van een prachtig uitzicht. Ook als het donker wordt heb je genoeg te bekijken, want door het grote ronde raam bovenin je Yurt kan je 's nachts de sterren zien. Dankzij de houtkachel blijft het lekker warm en met gietijzeren pannen kan je in de oven van de kachel heerlijk koken of bakken.

Lees meer

Coendersborg: Vorstelijk overnachten

Nuis - In de 17e eeuw stond op deze plek een borg, die in 1813 werd vervangen door het huidige statige landhuis. Wie hier een nachtje slaapt voelt zich even de baas van zijn 'eigen' landgoed. Rondom het landhuis kan je heerlijk wandelen. Of stap op een van de fietsen die bij de vakantiewoning horen. Wie weet spot je wel een ree, ijsvogel of bosuil. Het is hier vorstelijk genieten.

Lees meer

Wellnessboot: Verwen overnachting

Groningen - De Michiel de Ruyter is een wellnessboot midden in het centrum van Groningen. Op de boot kan je genieten van wellnessfaciliteiten zoals een groot bad, een infraroodsauna en een regendouche. Vanaf de boot kijk je uit over de grachten. Zin om iets te doen? Bij de boot horen ook twee SUPboards waarmee je zelf het water op kunt gaan.

Lees meer

Huisje Vergezicht: Eindeloos mooi uitzicht

Eenum - Even lekker niets doen of toch een mooie wandeling maken, bij huisje Vergezicht kan het allemaal. Je kijkt uit over landerijen, ver weg van alle drukte. Hier heb je genoeg ruimte om je heen. Eindeloze vergezichten, prachtige borgen, wierden en oude kerkjes. Er is genoeg te zien en te beleven.

Lees meer

DeVijgenhof: Overnachten met historie

Appingedam - Aan de achterzijde van de oudste synagoge van Noord-Nederland is in het voormalige Joodse schooltje een Bed & Breakfast gevestigd. Geniet van de landelijke sfeer in de studio en kom tot rust in de privé stadstuin met terras. De voormalige synagoge kan je bezoeken in overleg met de gastvrouw. Culinair genieten doe je bij De Basiliek, het restaurant van dezelfde eigenaar.

Lees meer

Maison Crêpe: Overnachten in een sfeervol familiehuis

Winsum - In het mooiste dorp van Nederland ligt Maison Crêpe. Het is een karakteristiek pand met een licht en zonnig interieur, waar je heerlijk kan overnachten. De natuurlijke tinten en vele ramen zorgen voor een mooie lichte ruimte. Door de sfeervolle inrichting, de ronde tafels en de houtkachel in de woonkamer voel je je direct thuis in dit familiehuis.

Lees meer

De Stelmakerij: Overnachten in een rijksmonument

Oudeschans - Overnachten in een rijksmonument in een pittoresk dorpje. De Bed & Breakfast is authentiek en sfeervol ingericht, wat een knusse uitstraling geeft. De houtkachel zorgt voor extra warmte en gezelligheid.

Lees meer

Herberg In de Valk: Slapen in een eeuwenoude herberg

Middelstum – In deze oude herberg uit 1630 hebben paarden, koetsen en bedstedes plaats gemaakt voor een fine dining-verrassingsmenu en twee sfeervolle hotelkamers. De kamers bevinden zich boven het restaurant, dus na een uitgebreid diner rol je zo je bed in.

Lees meer

Boerderij de Boshoeve: tiny house op milieuvriendelijke manier

Bij boerderij de Boshoeve kan je overnachten in een tiny house. En hier zijn ze op een ecologische missie. De huisjes zijn aangesloten op een natuurlijk filtersysteem en er is een droogtoilet. Hierdoor verblijf je midden in de natuur, op de meeste milieuvriendelijke manier. Daarnaast heb je een fantastisch uitzicht over het Groninger coulisselandschap en hoor je het geluid van de stromende Ruiten Aa op 50 meter afstand.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief