Kinderboerderij Stadspark

Tikkertje spelen tussen de geiten en kippen

Midden in het Stadspark, verstopt tussen bomen en struiken, ligt een van de fijnste plekken van Groningen. In Kinderboerderij Stadspark tippelen de dieren lekker vrij over het hele terrein. Als je klaar bent met dieren kijken, ga je spelen in de speeltuin aan de overkant. En daarna natuurlijk nog even terug om doei te zeggen tegen die grappige geit.

Loslopende beestenboel

Ze zijn er trots op bij Kinderboerderij Stadspark. Waar in andere kinderboerderijen dieren vaak in hokjes zitten, lopen ze hier gewoon vrij rond. Ten minste, voor zover dat goed is voor de dieren zelf. Zo staan de ezels wel op een eigen veldje. Maar schrik niet als er een geit naar je schoenveters hapt, terwijl je een liedje staat te drummen op het muziekinstrument van metalen buizen. Of dat er een pauw gezellig naast je op de tractor komt zitten. Kinderboerderij Stadspark is elke dag geopend en je mag gratis naar binnen.

Meer plezier in het Stadspark

Bij de kinderboerderij zit een terras waar je een ijsje kunt eten en wat kunt drinken. Aan de overkant van het pad staat een grote speeltuin met speelhuisjes, schommels en glijbanen. Rauzen maar! Liever nog meer dieren zien? Wist je dat er in het Stadpark ook een groot hertenkamp is? En even verderop loopt een kudde Schotse Hooglanders. Eigenlijk is het Stadspark een gratis dierentuin midden in de stad.

Meer weten

Ontdek ook