Familiepark Nienoord

Spelen, dieren aaien én met de stoomtrein

Wil je altijd wat anders dan je broertje of zusje? Of vind je gewoon heel veel dingen leuk om te doen? Nergens zijn zo veel verschillende attracties voor kinderen als in Familiepark Nienoord. En dwars door die speeltuin, kinderboerderij en hindernisbaan tuft een kleine stoomtrein. Oh ja, er is ook nog een zwemkasteel.

Hier verveelt niemand zich

Even klaar met rennen en springen? In een klein wagonnetje rijd je een rondje over de treinrails in het park. Je ziet je beste vriendje op een tractor zitten. Een brutale geit hapt naar de tas van je moeder. Je kleine zusje klautert in een klimrek, terwijl je vader het best leuk blijkt te vinden om van de glijbaan te glijden. Straks maar eens samen de hindernissen van Expeditie Nienoord trotseren. Patat of een ijsje zou ook lekker zijn. Wat is hier veel te doen. Net buiten het park is nog meer: een subtropisch zwemkasteel en een midgetgolfbaan. En dat midden in de bossen.

Landgoed Nienoord

Zie je dat statige huis pal naast Familiepark Nienoord en het zwemkasteel? In deze borg woonden eeuwenlang allerlei rijke families. Een van hen was Ferdinand, de ‘dolle jonker’. Deze mafketel heeft veel van het pand vernield, in brand gestoken en laten afbreken. Gelukkig ziet alles er nu weer mooi uit. Binnen zie je hoe de jonkheren en jonkvrouwen vroeger woonden. Saai? Dan heb je de legende van de schelpengrot zeker nog niet gehoord.

Meer weten

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief