Eten met kinderen

Uit eten gaan met kinderen kan best een uitdaging zijn. Tijdens zo’n lange zit is het voor de kleintjes fijn als ze, behalve een (gezond) kindermenu, ook iets van speelgoed omhanden hebben. Zijn de kids uitgegeten? Dan kunnen ze lekker ravotten in de kinderhoek terwijl jij nog een bakje koffie drinkt. Omdat niet alle horeca even geschikt is om je kroost mee naartoe te nemen, zijn wij op zoek gegaan naar de plekken waar dit wel goed kan. Hier moet je zijn voor een geslaagde lunch, tussendoortje of diner voor groot en klein.

Stad

Zondag

Kruissingel 1 - Lunchen of dineren, omringd door groen? Bij Zondag kun je na een lekkere wandeling door het Noorderplantsoen even tot rust komen. En anders dan de naam suggereert, kun je er de hele week terecht. Als de kinderen hun pannenkoek of groentesnacks op hebben laat je ze lekker spelen in het groen om het restaurant heen. Onder het genot van een drankje en hapje houd je vanachter het glas of zittend op het terras gemakkelijk een oogje in het zeil.

Lees meer

Wadapartja

Pottebakkersrijge 21 - Wadapartja is een bekende en geliefde plek bij de meeste Groningers. Maar ook met kinderen kun je hier goed terecht. Bij de vestiging aan de Westerhaven hebben ze tegenwoordig een speelhoek. Zo kan jij genieten van de lokale gerechten en producten terwijl je kinderen van de glijbaan afroetsjen. Op de kindermenukaart staan niet alleen lekkere dingen, maar ook puzzels en en kleurplaten. Genoeg voor een hele middag vermaak.

Lees meer

Cantina Mexicana

Vismarkt 50 - Samen eten is samen beleven. Daarom heeft Cantina Mexicana naast een menu voor volwassenen er ook speciaal eentje voor kinderen. Niet slechts een paar gerechten, maar een hele kaart. En als de kids toch iets willen van het grote mensenmenu, dan passen ze bij het restaurant de hoeveelheid gewoon aan. Terwijl jullie uitbuiken van de taco’s of enchiladas, bouwen de kinderen een groot legokasteel in de speciale kinderhoek. Of ze spelen in het kinderkeukentje: kunnen ze alvast oefenen voor later!

Lees meer

Het Oude Politiebureau

Zaagmuldersweg 3​ - Bij het sfeervolle Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau kun je gezellig eten met je kinderen. Er is een menu speciaal voor de kleine boefjes en voor de héle kleine boefjes. Duurzaamheid, lokaal en sociaal staan hier centraal. En zelf proef je smaken uit allerlei windstreken met lokale producten. Ook sympathiek: bij Het Oude Politiebureau vinden ze dat iedereen uit eten zou moeten kunnen, dus houden ze de prijzen laag. 

Lees meer

Provincie

Cosis Ons Hertenkamp

Harkstede -  In het theehuis van Cosis Ons Hertenkamp maken de cliënten van de dagbesteding graag een potje thee of wat limonade voor je klaar. Iedereen krijgt er een koekje bij. En voor kinderen is er van alles te beleven. Ze kunnen dieren aaien bij de kinderboerderij, spelen in de speeltuin en er worden allerlei andere leuke activiteiten georganiseerd. 

Lees meer

Restaurant Het Booze Wijf

Lauwersoog - Bij Restaurant Het Booze wijf is er genoeg vertier voor de kinderen. Buiten staat een trampoline en kun je klimmen in het klimrek. Op de menukaart is genoeg keuze voor de kleintjes. Slecht weer? Ook binnen is vermaak. Kinderen kunnen binnen bij het Booze Wijf uitgebreid spelen in het mooie klimparadijs met ballenbak. 

Lees meer

't Gouden Appeltje

Appingedam - Marije (12 jaar) verzon, bij haar verhuizing naar het Gouden Pand 1 in Appingedam, dat ze wel koffie, thee en appeltaart konden gaan verkopen. Ook bedacht ze meteen een passende naam: ’t Gouden Appeltje. Een superleuk idee, dat het hele gezin heeft omarmd. De benedenverdieping van ‘Het Gouden Pand’ is door Margriet, de moeder van Marije, ingericht en omgetoverd tot een gezellig koffiecafé. 

Lees meer

De Onlanderij

Eelderwolde - Een echt buitenkind? Dan ben je bij De Onlanderij op de juiste plek. Bij de boerderij zit een natuurlijke speelplek waar kinderen kunnen klauteren over boomstammen, spelen bij de natuurlijke watertafel en gangen graven in de zandbak. En in boswachter Bart’s schuurtje kunnen ze allerlei vondsten bewonderen. Van al dat spelen krijg je natuurlijk trek. Schuif aan voor pannenkoeken, een broodje met hun favoriete beleg en limonades volgens oma’s recept. Of voor een huisgemaakte taart met een biologisch sapje uit de streek.

Lees meer

Garnwerd aan Zee

Garnwerd - Bij Garnwerd aan Zee zit je heerlijk aan het water voor een hapje en een drankje. Speciaal voor de kleine gasten is er een kindermenukaart met van alles wat kinderen lekker vinden. Na het eten kunnen ze zich helemaal uitleven in de grote zandbak met speelgoed en een trampoline. En wanneer ze iets ouder zijn, kunnen ze bij mooi weer een duik nemen in het Reitdiep. 

Lees meer

Heerlijke Streken

Blauwestad - Kijk uit over het Oldambstermeer terwijl zowel jong als oud geniet van een hapje en een drankje. Bij Heerlijke Streken in Blauwestad komt iedereen aan zijn of haar trekken. Hier serveren ze van alles met de letter p. Wedden dat je kind ervan zal smullen? Terwijl jij geniet van de huisgemaakte cheesecake kan je kroost zijn energie kwijt in de interactieve speelhoek.

Lees meer

Kade Z

Zuidhorn - Bij Kade Z kun je zorgeloos genieten van een lekkere kop koffie terwijl je kinderen aan het spelen zijn. De speeltuin van wel 450 vierkante meter is namelijk omheind met een hek voor de veiligheid. Kade Z biedt mensen met een verstandelijke beperking een waardevolle, gewaardeerde en passende dagbesteding. Onder begeleiding werken zij gezellig mee. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief