Uit eten met kinderen

Uit eten gaan met kinderen kan best een uitdaging zijn. Tijdens zo’n lange zit is het voor de kleintjes fijn als ze, behalve een (gezond) kindermenu, ook iets van speelgoed omhanden hebben. Zijn de kids uitgegeten? Dan kunnen ze lekker ravotten in de kinderhoek terwijl jij nog een bakje koffie drinkt. Omdat niet alle horeca even geschikt zijn om je kroost mee naartoe te nemen, zijn wij op zoek gegaan naar de plekken waar dit wel goed kan. Hier moet je zijn voor een geslaagd diner voor groot en klein.

Stad

Zondag

Kruissingel 1 - Lunchen of dineren, omringd door groen. Bij Zondag kun je na een lekkere wandeling door het Noorderplantsoen even tot rust komen. En anders dan de naam suggereert, kan dit van woensdag tot en met zondag. Als de kinderen hun pannenkoek of kibbeling op hebben laat je ze lekker spelen in het groen om het restaurant heen. Onder het genot van een drankje en hapje houd je vanachter het glas of zittend op het terras gemakkelijk een oogje in het zeil.

Lees meer

Hartendief

Oosterstraat 8 - Terwijl jij door de nieuwe collectie kinderkleding struint, is de kleine lekker aan het spelen. Uitgeshopt? Neem dan plaats in de kindvriendelijke bistro. Goed om te weten: voor de vliegende ouders en oppassen met chronisch tijdtekort biedt Hartendief een ‘slimme spitsoplossing’, een gezond afhaalmenu met de gerechten waar je zelf niet altijd aan toe komt. Zo heb je geen excuus meer voor een ongezonde snelle hap! 

Lees meer

Cantina Mexicana

Vismarkt 50 - Samen eten is samen beleven. Daarom heeft Cantina Mexicana naast een menu voor volwassenen er ook speciaal eentje voor kinderen. Niet slechts een paar gerechten, maar een hele kaart. En als de kids toch iets willen van het grote mensenmenu, dan passen ze bij het restaurant de hoeveelheid gewoon aan. Terwijl jullie uitbuiken van de taco’s of enchiladas, bouwen de kinderen een groot legokasteel in de speciale kinderhoek. Of ze spelen in het kinderkeukentje: kunnen ze alvast oefenen voor later!

Lees meer

Iets anders dan patat, kipnuggets en appelmoes? De volgende restaurants serveren gezonde én lekkere kindermenu’s: Grand Café Time-Out’t FeithhuisEetcafé De StadstuinEethuys StadsparkStadsrestaurant Het Oude PolitiebureauDinercafé DiepPaviljoen SterrebosEdanz/Vitaminds.

Heerlijke Streken | Blauwestad

Redersplein 8 - Kijk uit over het Oldambstermeer terwijl zowel jong als oud geniet van een hapje en een drankje. Bij Heerlijke Streken in Blauwestad komt iedereen aan zijn of haar trekken. Van een kidsschitzel tot poffertjes: wedden dat je kind van beide zal smullen? Terwijl jij geniet van de huisgemaakte cheesecake kan je kroost zijn energie kwijt in de interactieve speelhoek!

Lees meer

Paviljoen Appelbergen | Glimmen

Hoge Hereweg 33 - Een wandeling door het bos moet natuurlijk afgesloten worden met wat lekkers. Paviljoen Appelbergen combineert een groene omgeving daarom met lekker eten. Kom even op adem of warm jezelf op in het knusse restaurant. Terwijl je kinderen aan het spelen en klauteren zijn in de grote tuin, bedenk jij alvast wat je wilt hebben. Wordt het een broodje pulled pork of toch een ouderwetse uitsmijter? De verse pannenkoeken zijn favoriet bij de kinderen. Maar volwassenen mogen er natuurlijk ook wel eentje.

Lees meer

De Postwagen | Tolbert

Hoofdstraat 53 - Bij de Postwagen in Tolbert verveelt niemand zich een moment. Van een Escaperoom tot bowlen: zowel de denker als doener is hier op de juiste plaats. Zowel jong als oud. Na het nodige speuren en sporten nemen jullie plaats in het knusse restaurant. Hier kan je lekker opladen. Krijgt je kind geen genoeg van het bowlen? Of wil die midgetgolfen in het donker? Plan het dan in als kinderfeestje, mogelijkheden genoeg!

Lees meer

D’Olle Smidse | Midwolda

Hoofdweg 115 - Kinderen en pannenkoeken: ze zijn onafscheidelijk. Dat hebben ze bij d’Olle Smidse in Midwolda goed in de smiezen. Maar ook de volwassene wordt hier verwend. Kies bijvoorbeeld voor een pannenkoek met shoarma uit Egypte of eentje met kaas en extra veel spek. Terwijl jij geniet van je luchtige pannenkoek, spelen de kids een potje tafelvoetbal of schrijven ze allerlei moois op het schoolkrijtbord. Wil je kind liever niet weg? Niet getreurd. Bij vertrek mogen ze namelijk een cadeautje uit de speciale grabbelbak halen. Altijd prijs!

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief