Uitjes voor het hele gezin

Dat Groningen een fantastische bestemming is voor volwassenen is bekend. Maar ook met kinderen valt er heel wat te beleven in de provincie. Inspiratie nodig voor een gezellige familiedag met het hele gezin? We lichten hier een paar kinderparadijzen uit en wensen je kids alvast veel speelplezier!

OERRR Kardinge

Groningen - In het voorjaar van 2018 startte Natuurmonumenten met de aanleg van de nieuwe speelnatuur van OERRR aan het Koerspad in het Groninger Kardinge. Een plek waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven in de natuur. Geen strakke speeltoestellen, maar een plek waar ze kunnen uitwaaien, ontdekken en hun fantasie de vrije loop laten. Ze kunnen er hutten bouwen, ravotten, spelen met zand en er is een waterloop waar kinderen zelf water in kunnen pompen. Natuurmonumenten wil álle kinderen hiermee de ruimte geven om zelf spelenderwijs de natuur te ontdekken en creativiteit te ontwikkelen.

lees meer

Wonderwereld

Ter Apel - Middenin de bossen van Ter Apel ligt een sprookjesachtige wereld. Hier wonen Greurt de Groninger reus, Tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Bezoekers kunnen er dwalen door de geheime gangen van de Drakengrot, spelen op een van de vele speelplekken en via speurtochten het park ontdekken. In Wonderwereld wonen vele diersoorten, waaronder ringstaartmaki’s die in de subtropische kas te vinden zijn, uilen die je kunt spotten in de Uilenburcht en verschillende roofvogels die elke dag in de roofvogelshow te zien zijn. In deze magische wereld valt er genoeg te beleven voor het hele gezin.

lees meer

Dinopark Tenaxx

Wedde - Om te laten zien hoe bomen en dieren samen loop van miljoenen jaren zijn geëvolueerd, zijn op het terrein van Landgoed Tenaxx meer dan twintig levensgrote dinosaurussen geplaatst. Bomen en dinosaurussen vormen een fascinerend oerlandschap. Voor de liefhebbers is er een tentoonstelling van replica's, dinosaurusskeletten en -schedels te zien. Een deel daarvan is afkomstig uit de collectie van het voormalig Noorderdierenpark in Emmen. De pronkstukken zijn een indrukwekkend vier meter hoog skelet van een Albertosaurus en een model van een schedel van een Tyrannosaurus Rex op ware grootte.

lees meer

LEGiO Museum

Grootegast - In het voormalige pand van LEGO Nederland is tegenwoordig een uitgebreide collectie LEGO te zien. In het museum is een enorme LEGO-stad gebouwd van duizenden legosteentjes. Er staan bekende gebouwen zoals de Martinitoren, het stadhuis van Groningen en vuurtoren de Brandaris op Terschelling. Bovendien leer je er van alles over de geschiedenis van het beroemde bedrijf. Ook kun je er gamen met echte LEGO games en een film kijken in de museumbioscoop. Gek op deze kleine bouwsteentjes? Kom gauw naar Grootegast om te kijken, bouwen en spelen.

lees meer
LEGio museum

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief