Mikkelhorst

Kinderboerderij en Klauterpad omringd door natuur

Bij ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst kun je je helemaal uitleven in de grote speeltuin en geiten aaien in de kinderboerderij. Wie te oud is voor de glijbaan (ben je dat ooit echt?), gluurt naar binnen bij de houtkloverij en koopt een lekker blok kaas in de landwinkel. Gratis en bovendien een topplek voor kinderfeestjes.

Klimmen en schommelen

De plek op zich is al fantastisch: ten zuiden van de stad Groningen aan de rand van Haren en bovendien omringd door groene natuur. Maar je bent hier waarschijnlijk niet (alleen) voor de groene bomen. De speeltuin bij De Mikkelhorst is lekker groot. Klim omhoog in het houten klimkasteel, maak zelf een kasteel in de zandbak en cross rond met de trapauto’s.

Dieren en Klauterpad

Dol op dieren? Het is natuurlijk niet voor niets een boerderij. In de kinderboerderij mag je knuffelen met harige en gevederde boerderijdieren. Rond de boerderij loopt een heus Klauterpad. Hiermee kom je al klauterend alles te weten over de dieren op en rond De Mikkelhorst. Met een rugzakje met spulletjes en opdrachten ga je op pad. Onderweg trotseer je bruggen, touwen en boomstammen.

Meer weten

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief