Forum Groningen

Opvallende architectuur barstensvol inspiratie

In het hart van de Groningse binnenstad staat sinds kort het Forum; een ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Het Forum wil verrassen en inspireren met onder andere Storyworld, 5 filmzalen, het Smartlab, horeca, de stadsbibliotheek en het hoogste dakterras van Groningen met fenomenaal uitzicht én een rooftop cinema.

Info en openingstijden

© Deon Prins

‘Stiknieuwsgierig’

Het Forum heeft definitief zijn plek ingenomen in het silhouet van de stad. Het opvallende gebouw, met zijn scherpe lijnen is 45 meter hoog, telt tien verdiepingen én een dakterras. Roltrappen verbinden kriskras de oostelijke en de westelijke kant van het Forum. Groningers hebben zich de afgelopen tien jaar uitgeleefd in het becommentariëren van het bouwwerk. Over één ding lijkt iedereen het eens: de buitenkant maakt ‘stiknieuwsgierig’ naar de binnenkant.

Wat is er te doen?

Talkshows, lezingen, debatten, films, documentaires, cursussen, workshops, festivals, feesten, exposities, meerdere cafés en een restaurant, studie- en werkplekken, vergaderruimtes, interactieve installaties en natuurlijk de collectie van de stadsbibliotheek.  

Tip: Het ligt misschien niet zo voor de hand, maar tijdens je bezoek aan het Forum moet je zeker ook even naar de parkeergarage. Hier vind je het indrukwekkende kunstwerk 'Wervel'; een 20 meter lange led-sculptuur. 

Info en openingstijden

 

Ontdek ook