Forum Groningen

Opvallende architectuur barstensvol inspiratie

In het hart van de Groningse binnenstad staat het Forum; een ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Het Forum wil verrassen en inspireren met onder andere Storyworld, een enorme expositieruimte met wisselende expo's, 5 filmzalen, het Smartlab, horeca, de stadsbibliotheek en het hoogste dakterras van Groningen met fenomenaal uitzicht én een rooftop cinema.

Info en openingstijden

‘Stiknieuwsgierig’

Het Forum heeft definitief zijn plek ingenomen in het silhouet van de stad. Het opvallende gebouw, met zijn scherpe lijnen is 45 meter hoog, telt tien verdiepingen én een dakterras. Roltrappen verbinden kriskras de oostelijke en de westelijke kant van het Forum. Groningers hebben zich de afgelopen tien jaar uitgeleefd in het becommentariëren van het bouwwerk. Over één ding lijkt iedereen het eens: de buitenkant maakt ‘stiknieuwsgierig’ naar de binnenkant.

Wat is er te doen?

Talkshows, lezingen, debatten, films, documentaires, cursussen, workshops, festivals, feesten, exposities, meerdere cafés en een restaurant, studie- en werkplekken, vergaderruimtes, interactieve installaties en natuurlijk de collectie van de stadsbibliotheek.

Tip! De allerbeste manier om het Forum te verkennen is gewoon binnen te lopen zonder plan en je te laten verrassen door het goed gevulde programma. Schuif aan bij een workshop of talk, bekijk een film of bezoek de nieuwste expo. Je vindt alle activiteiten van het moment op de borden in de centrale hal. 

Info en openingstijden

 

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief