Lokaal winkelen in de Groningen Store

Kookboek met Groninger gerechten

Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent haar eigen streekgerechten. Vaak in vergetelheid geraakt en daarom des te specialer. Opgeschreven in oude receptenschriftjes of versleten kookboeken. Verstopt in grootmoeders ladekast. Ook onze provincie kent er velen. En lekker dat ze zijn. Groningse pot verzamelde alle Groningse gerechten en lekkernijen, zoals knipselbonenstamppot en nieuwjaarsrolletjes. Wat eet jij morgen?

Bestel

Mokken

Een leuke mok in de morgen brengt een dag zonder zorgen. Koffie of thee smaakt uit deze mokken namelijk nog lekkerder. Ze zijn er in verschillende kleuren en maten. Met suiker, zonder suiker of even helemaal niks. Je hoeft bijna niet meer te zeggen wat je wilt, dat doet de mok wel voor je. Ze spreken boekdelen. En vul ze gerust met wat je zelf lekker vindt. Ze blijven toch wel leuk.

Bestel

Stadskwartet

Van bijzondere bouwwerken, prachtige parken tot knusse straatjes. De stad Groningen staat er bol van. Maak met dit unieke kwartet een toer langs de highlights van de stad. Maar dan gewoon vanaf je eigen keukentafel. Wel zo makkelijk. Slenter door het historische centrum, breng een bezoek aan het museum of proef lokale specialiteiten. Bekende plekken komen voorbij maar ook de verborgen parels. Zo ben je thuis gezellig bezig en leer je tegelijkertijd wat over onze mooie stad. 

Bestel

Boek over Groninger cultuur

Wij Groningers hebben zo onze eigen gebruiken. Net even anders. In dit rijk geïllustreerde boek lees je alles over wat typisch Gronings is. Over de tradities, gebruiken en eigenaardigheden. Hoe de Groningse cultuur functioneert, zich ontwikkelt en telkens weer vernieuwt. Voor de één is het boek een warm bad van herkenning. Voor de ander een gevoel van verbazing. Zeker is in ieder geval dat je regelmatig zult denken: wat apart ja.

Bestel

Kookschort

Er gaat niets boven Groningen maar ook niets boven je eigen gerechten. Voor alle keukenkoningen- en koninginnen is er daarom goed nieuws. Hijs jezelf voor het koken in ons kookschort. Zo blijf je schoon terwijl je in je pan zelfgemaakte Groninger mosterdsoep staat te roeren. Kokkerellen in stijl.

Bestel

#Groningenstore

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief