Pannenkoeken eten in Groningen

Lage temperaturen en guur winterweer. Dat betekent dat het weer tijd is voor gezellig pannenkoeken eten! Hier vind je een overzicht van de leukste pannenkoekenrestaurants in zowel de stad als provincie Groningen. Om je 'gewone' pannenkoek een culinaire twist te geven!​

TOET

Groningen binnenstad - TOET het TOETjesparadijs is niet alleen een paradijs voor toetjes, maar ook voor pannenkoeken. En dan wel verantwoorde pannenkoeken gemaakt van lokale en biologische producten. Je kan hier genieten van allerlei soorten pannenkoeken, voor welke ga jij?

Lees meer

't Pannekoekschip

Groningen binnenstad - Op dit gezellige pannenkoekenschip in de Groningse grachten kun je genieten van allerlei heerlijke pannenkoeken. Een ideaal plekje om met kinderen naartoe te gaan. En de keuze is reuze! Van vertrouwde kaaspannenkoeken tot een Griekse, Surinaamse en Groenlandse pannenkoek. Je zult wel terug moeten komen om ze allemaal een keer te proberen!

Lees meer

‘d Olle Smidse

Midwolda - Bij dit kindvriendelijke pannenkoekenrestaurant kun je ouderwets gezellig genieten van lekkere pannenkoeken. Voor de kinderen is er een speciale kinderhoek ingericht waar ze naar hartenlust kunnen tekenen, spelen en zelfs tafelvoetballen. Wil je kind liever niet weg? Niet getreurd. Bij vertrek mogen ze namelijk een cadeautje uit de speciale grabbelbak halen. Altijd prijs!

Lees meer

Paviljoen Appelbergen

Glimmen - Midden in natuurgebied Appelbergen vind je dit leuke pannenkoekenrestaurant. Na een mooie boswandeling geniet je hier van verse pannenkoeken. Naast pannenkoeken zijn er ook nog een hoop andere lekkere gerechten te krijgen.

Lees meer

Pannenkoekenburcht Nienoord

Leek - Pannenkoekenburcht Nienoord is een ideaal plekje om met het hele gezin naartoe te gaan. Hier gebruiken ze onbewerkt ambachtelijk meel wat de pannenkoeken een unieke smaak geeft. In de grote speelhoek zullen de kinderen zich ook goed vermaken.

Lees meer

‘t Schathoes Menkemaborg

Uithuizen – Bij de Menkemaborg kan je naast het bewonderen van de historie ook lekker pannenkoeken eten. Na een kijkje in de oude borg of een ontdekkingstocht door de mooie tuinen schuif je zo aan tafel in ’t Schathoes. Naast een grote variatie aan pannenkoeken hebben ze hier ook nog veel meer lekkers op het menu staan.

Lees meer

Pannenkoekentocht

Midden-Gronigen - Stap op de pedalen en verzamel alle ingrediënten voor een heerlijke Groningse pannenkoek. Tijdens de pannenkoekentocht maak je een ronde langs verschillende stalletjes langs de weg en ontdek je waar je eten echt vandaan komt. Bij de Molen Mulder Pot leer je hoe meel gemalen wordt en van mevrouw Ei bij De Ei Halte krijg je verse eieren. Wil je wat bijzonders van je pannenkoek maken? Dan kan je ook ander lekkers verzamelen onderweg, zoals kaas en fruit. Route klaar? Bakken maar! Aan het eind van de route hoef je de pannenkoeken alleen nog zelf te bakken en op de smikkelen.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief