Tips voor de herfstvakantie

De bladeren beginnen te verkleuren en de lucht wordt frisser: het is herfst. Een tijd van warme truien, krakende bladeren onder je voeten en gezelligheid. Deze herfstvakantie zijn er weer een heleboel leuke activiteiten voor kinderen. Ga op herfstsafari door betoverende bossen of kom griezelen. Wij hebben de gezelligste uitjes voor jullie op een rijtje gezet.

Het mysterie van de verdwenen zeearend

Op zaterdag 21 oktober start de zoektocht naar de verdwenen zeearend. Boswachter Paul heeft je hulp nodig. De zeearend is verdwenen en hij maakt zich ernstig zorgen. De Boswachter Games: het mysterie van de verdwenen zeearend, is een levensecht, interactief spel in Nationaal Park Lauwersmeer. Tijdens het spel leren kinderen over de natuur en voeren ze spannende missies uit. Met hulp van Inge, de kleindochter van Boswachter Paul, ga je op zoek naar de zeearend. Inge kent de natuur als haar broekzak en heeft iets magisch ontdekt. Betreed de magische dierenwereld en help de zeearend terug te vinden.

Lees meer

Op herfstsafari in Smeerling

Het is harstikke spannend in het bos in de herfst. Op zaterdag 21 oktober kun je samen met de boswachter op herfstsafari in Smeerling. Lekker van de gebaande paden af en heerlijk struinen door het bos. Hier, in Smeerling, worden de zintuigen op scherp gezet terwijl de natuur zich voorbereidt op de koude wintermaanden. Ga op zoek naar mooie paddenstoelen, herfstkleuren, kastanjes, dierensporen, bosschatten en alles wat het bos te bieden heeft. Trek je laarzen aan en spring door de plassen. Weer of geen weer, er is niets wat deze herfstsafari tegenhoudt. Ga je mee?

Lees meer

Griezelen bij Landgoed Nienoord

In de herfstvakantie is het griezelen geblazen bij Landgoed Nienoord. Als je goed om je heen kijkt kan je hier zomaar vrolijke spoken en vriendelijke heksen tegen het lijf lopen. Het park is sfeervol aangekleed en er is een griezelig programma. Zing, dans en griezel mee bij de vrolijke griezelshow, het griezelspel, de griezelmuur en de griezelspeurtocht. Liever niet griezelen? Het Halloweenfeest vindt plaatst in de daarvoor ingerichte ‘Spooky Zone’. In de rest van het park kunnen kinderen vrij spelen.

Lees meer

Springkussenfestival Martiniplaza

Van 24 tot en met 26 oktober is er in Martiniplaza een Mega Indoor Springkussenfestival. Trek je schoenen uit en maak je klaar voor de vele verschillende springkussens. Je kunt glijden, klimmen, een rodeo stier rijden, stormbanen over, voetballen en nog veel meer. Niet alleen kinderen mogen een sprong wagen; dit evenement is voor jong en oud! En natuurlijk kun je er een hapje en een drankje krijgen. Even alle energie kwijtraken in de herfstvakantie? Hier kan het.

Lees meer

Halloween in Wonderwereld

Kom zondag 29 oktober griezelen tijdens het Halloween feest In De Oerbossen van Ter Apel. Tijdens dit feest staat Wonderwereld geheel in het teken van Halloween. Wonderwereld is een magische reis door de wereld van tante Beppie en Greurt de Groninger reus. Hier komen natuur en magie samen en worden niet alleen kinderen maar ook volwassenen geprikkeld. Ga jij op avontuur in de drakengrotten of toch liever in het elvenbos? Doe mee met de Halloween speurtocht, Halloween knutselen en de verkiezing wie de grootste en leukste griezel is. Hoe ga jij verkleed?

Lees meer

Zeehondencentrum Pieterburen

Bij het Zeehondencentrum Pieterburen zijn er altijd leuke activiteiten te beleven. Tijdens je bezoek kijk je mee met de dagelijkse verzorging van de zeehonden. Speciaal in de herfstvakantie is er een DIZkoffer show waarbij je van dichtbij een schedel, snorharen en zeehondenvacht kunt voelen. Ook staan er leuke presentaties, quizzen en workshops op het programma. Na een bezoek aan Pieterburen weet jij alles over zeehonden en het werk van de zeehondenwachter.

Lees meer

Beleefroute Heiligerlee

Reis via de tijdpoort naar 23 mei 1568, de dag waarop de Slag bij Heiligerlee heeft plaatsgevonden. Tijdens de beleefroute ontdek je het landschap, ontmoet je moedige helden en heldinnen en vind je sporen van het verleden. Jonge ontdekkingsreizigers krijgen hier de kans om het verleden van Heiligerlee te ontdekken op een interactieve en boeiende manier. Ga samen op zoek naar verborgen schatten, ren over historische slagvelden en los een raadsel op. Beleefroute Heiligerlee is een avontuur voor het hele gezin.

Lees meer

Kindervoorstellingen in het Grand Theatre

Tijdens de herfstvakantie zijn er weer grappige, stoere en fantasierijke kindervoorstellingen te zien in het Grand Theatre. Geniet van muziektheater, voorstellingen en een interactieve theatergame over het bepalen van je eigen weg. Kom lekker chillen, spelen en denken bij Tussen Kunst & Kids of kijk naar een woordloze kleutervoorstelling over plotseling in de spotlights staan. Altijd al willen weten hoe het is om op handen en knieën door het bos te kruipen? Kom erachter tijdens de theatervoorstelling ‘Wijfwolf’

Lees meer

Creatief in de Fraeylemaborg

De Fraeylemaborg is er in de herfstvakantie op 22 en 29 oktober voor iedereen die het leuk vindt om creatief bezig te zijn. Laat je op 22 oktober inspireren door de herfst en maak een mooie collage. Op 29 oktober is er een teken- en schrijfworkshop met het thema ‘Bij ons thuis op Fraeylema’. Paulien vertelt je een spannend verhaal over het leven in de borg en Yvonne legt uit hoe je een mooie tekening kunt maken. Uitgeknutseld? Doe mee aan een speurtocht of verkleed je als ridder of jonkvrouw.

Lees meer

Herfstknutselmiddag in het Universiteitsmuseum

Kom op woensdag 25 oktober gezellig knutselen in het Universiteitsmuseum in Groningen. Wetenschappers knutselen vaak een heleboel voordat ze tot bepaalde ontdekkingen komen. Tijdens deze knutselmiddag kan je een 3D-schilderij maken om zelf jouw creatieve ideeën te laten zien. Maak bijvoorbeeld een leuk schilderij met het thema wetenschap als inspiratie. Of kies je liever voor een mooi schilderij in herfststijl? Aangezien het herfst is, kun je ook iets moois maken met kastanjes. Jouw eigen creatie mag je natuurlijk mee naar huis nemen.

Lees meer

Veenkoloniaal Museum

Wil je een middagje cultuur snuiven, dan kun je in Veendam terecht bij het Veenkoloniaal museum. Met de vaste tentoonstellingen ontdek je hoe de Veenkoloniën zijn ontstaan en leer je over de geschiedenis van het gebied. Ook is er altijd een mooie wisseltentoonstelling. Deze keer is dat 'Groningen zeilt - Schilderijen, tekeningen en Kapiteins'. Tijdens de hele maand oktober kunnen kinderen zich daarnaast verheugen op een griezelspeurtocht door het museum of een eigen knipselkunstwerk maken. Val jij in de prijzen met je kunstwerk?

Lees meer

Ontdek de Punt van Reide

Ga op ontdekkingstocht op schiereiland Punt van Reide in de Dollard. Dit schiereiland zit vol kwelders en bijzondere flora en fauna. Als je goed kijkt vind je hier bijzondere vogels zoals de noordse stern, de visdief en de tureluur. Het ideale startpunt om dit gebied te verkennen is het Bezoekerscentrum Dollard. Er worden vanuit dit bezoekerscentrum diverse activiteiten en excursies voor volwassenen en kinderen georganiseerd.

Lees meer

Meer met kinderen - In Groningen is er altijd wat te beleven

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief