Tips voor de herfstvakantie

Weer of geen weer, deze herfstvakantie zijn er een heleboel leuke activiteiten voor kinderen. Bezoek een festival, leef je uit op springkussens of duik de natuur in. Natuurlijk kan je ook een bezoekje brengen aan een van de voorstellingen in het theater. De keuze is helemaal aan jullie. Waar gaan jullie heen?

Cinekid Festival

Het Cinekid Festival is het grootste film- en mediafestival voor kinderen ter wereld. Bekijk toffe films en doe mee aan workshops, games en tutorials. In het Cinekid Lab, een digitale speeltuin vol installaties en games, bekijk je via een Augmented Reality installatie de wereld door de ogen van orka Kiki. Je leert hoe echolocatie werkt en hoe je daarmee kunt ‘zien’ in het donker. Ontdek dit en nog veel meer tijdens het Cinekid Festival in het Groninger Forum.

Lees meer

Uit in de natuur

Trek je stevige schoenen aan en ga de natuur in met Staatsbosbeheer. Rondom het Lauwersmeer kan je meedoen met de Natuurspeurderstocht of de Bosbingo. Of leer wat het werk van een boswachter is in de cursus junior boswachter. In Westerwolde kan je met de boswachter kastanjes gaan zoeken, om deze vervolgens zelf te leren poffen. Toch liever binnen blijven op een regenachtige dag? Neem eens een kijkje in het Lauwersnest en bouw een egelhuis of leer je eigen vetbollen maken.

Lees meer

Mega Indoor Springkussenfestival

Van 18 tot en met 20 oktober is er in Martiniplaza Groningen een Mega Indoor Springkussenfestival. Leef je uit op de vele verschillende springkussens. Je kunt glijden, klimmen, een rodeo stier rijden, stormbanen over, voetballen en nog veel meer. Niet alleen kinderen mogen een sprong wagen; dit evenement is voor jong en oud! En natuurlijk kun je er een hapje en een drankje krijgen. Even alle energie kwijt tijdens deze leuke dag voor het hele gezin.

Lees meer

De Nostalgiechallenge

Waarom is nostalgie nu zo populair? Krijg antwoord op deze vraag en bekijk allerlei spullen van vroeger in de Grote Nostalgieshow in museum het MOW in Bellingwolde. In deze tentoonstelling gaat het over het verlangen naar vroeger. Maar als je jong bent, zegt nostalgie je misschien niet zoveel. Daarom is speciaal voor kinderen de Nostalgiechallenge bedacht. Haal bij de balie de expowijzer en ga op zoek naar de aanwijzingen in de tentoonstelling. Voer kleine experimenten uit, ruik aan flessen met een bijzondere inhoud, maak een filmpje of zing een liedje. Ga jij de challenge aan?

Lees meer

De Kameleon: met de muziek mee

Na meer dan zestig boeken, vier speelfilms en een televisieserie is het nu tijd om het theater in te gaan. In theater De Molenberg in Delfzijl beleven Hielke en Sietse in deze familiemusical weer een nieuw avontuur. Een dirigent wil een orkest beginnen in het dorp van Hielke en Sietse. Gelukkig doorziet de tweeling zijn duistere plannen en stellen ze alles in het werk om hem te ontmaskeren. Maak je borst maar nat. En anders doen de jongens van de Kameleon dat wel.

Lees meer

Ga de kwelder op

Ben je wel eens op een kwelder geweest? Ga mee met de huifkartocht en maak daarna een kwelderwandeling. Op de kwelder legt de gids van alles uit over de planten en vogels die er leven. Of struin langs de Dollard en door de polder tijdens de Struuntocht. Wie weet zie je nog bijzondere beestjes in het slib!

Lees meer

Welkom in 1672

Duik de geschiedenis in en maak kennis met vier Groningse kinderen uit de zeventiende eeuw. In de tentoonstelling Welkom in 1672 in het Museum aan de A zie je hoe de vier vrienden het beleg van Bommen Berend meemaken. Met het doeboekje kan je op ontdekkingstocht door het huis. Je mag zelfs hun kleding passen en hun speelgoed bekijken. Het lijkt net alsof je terug in de tijd bent gegaan!

Lees meer

Zeehondencentrum Pieterburen

Bij het Zeehondencentrum Pieterburen zijn er altijd leuke activiteiten te beleven. Speciaal in de herfstvakantie zijn de quiz en de DIZkoffershow waarbij je van dichtbij een schedel, snorharen en zeehondenvacht kunt voelen. Nieuw is de activiteit waarbij je leert hoe je een zeehond uit een net kunt bevrijden. Na een bezoek aan Pieterburen weet jij alles over zeehonden en het werk van de zeehondenwachter.

Lees meer

Tussen Kunst & Kids

Tijdens Tussen Kunst & Kids verandert de Benedenzaal van het Grand Theatre in een vrolijke speeltuin. Hier kun je lekker spelen, chillen en denken. Samen met een kunstenaar ga je aan de slag met een bepaald thema. Het thema van deze editie wordt nog bekendgemaakt, dus houd de website in de gaten.

Lees meer

Klooster Ter Apel

Lang geleden woonden en werkten er Kruisheren in het klooster in Ter Apel. Nu is het gebouw een museum en mag je overal kijken. Verkleed je als Kruisheer en doe mee met de speurtocht die langs allerlei Kloostervertrekken gaat. En neem een kijkje op de Kloosterzolder, waar de Kruisheren vroeger sliepen. Speel hier het Kruidenpottenspel en ontdek geur, kleur en zelfs smaak van verschillende kruiden waar medicijnen van werden gemaakt. Je waant je helemaal in de middeleeuwen bij een bezoek aan dit museum.

Lees meer

Kinderfietsroute Ten Boer

Vanaf deze herfstvakantie kan je ook bij Ten Boer op ontdekkingstocht aan de hand van een kinderfietsroute. Dit is na de routes door Zoutkamp en het Westerkwartier de derde speciale route voor kinderen in Groningen. Tijdens een tochten van maximaal 15 kilometer kunnen ze de inwoners helpen om verschillende mysteries op te lossen. Onderweg moeten opdrachten gedaan worden om letters te verzamelen, waarmee de code gekraakt kan worden. Oplossing gevonden? Dan mag je door naar het volgende level!

Lees meer

Meer leuke activiteiten

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief